Uwielbiamy serniki a to ciasto smakuje jak najlepszej jakości sernik, nikt nie połapał się że tam jest kasza manna, dobrze bo jest ona zdrowa a niektórzy
Moje Małe Czarowanieinspiracją, polecam. Tym razem wybrałam ciastka, szybkie, chrupiące, idealne do chrupania dziś, jutro i pojutrze. Robi się je błyskawicznie a ponieważ białek w każdym domu zostaje, chociażby po pieczeniu ciasta kruchego, tu je można wykorzystać. Zachęcam do pieczenia, idealnie smakują z lodami. Ciastka z migdałami według Yotam Ottolenghi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSzarlotka pod koniec lata czy na początku jesieni jest obowiązkowa. Ta którą dziś przedstawiam to smak, aromat i wygląd. Idealna na śniadanie czy na podwieczorek, polecam
Moje Małe CzarowanieGruszki doskonale nadają się do zapiekania (do smażenia i duszenia też). Można to wykorzystać do przygotowania własnie takiego dania: gruszki w towarzystwie korzennych, intensywnych przypraw zapieczone pod pysznym kruchym ciastem. Idealny początek dnia (lub deser) - trzeba jednak pamiętać, że mocno rozgrzewa, więc nie wszyscy się ucieszą, kiedy dostaną takie danie przy plus trzydziestu stopniach
Milion SmakówPolecam Wam dzisiaj kolejny przepis na prosty w wykonaniu i pyszny jabłecznik . Tym razem - z połówkami jabłek. Jabłek nie trzeba kroić ani trzeć na tarce
babka w formiemnie nie opłaca robić, więc postanowiłam śliwki po prostu zasypać cukrem, spasteryzować i skorzystać z nich, kiedy zimową porą najdzie mnie ochota na pierogi ze śliwkami lub na kruche ciasto. Tak przygotowane są naprawdę pyszne! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size
Kuchnia w czekoladzieżadnej porze roku. Jesień to także bogactwo owoców: jabłek, gruszek czy śliwek. I to właśnie śliwki wykorzystałam do mojej tarty - gatunek zależy od Was;) Spód to kruche ciasto na bazie mąki owsianej i kokosowej. Składniki - 75 g mąki owsianej - 150 g mąki kokosowej - 3 żółtka - 70 ml oleju kokosowego - 2 łyżki miodu lub innego słodzidła Dodatkowo - 6-7 dużych śliwek
Health-Fit-LifeOstatnio oglądaliśmy z Madzią program „Gotuj sprytnie jak Jamie” :) Świetny program pokazujący jak w prosty sposób można zaoszczędzić na jedzeniu. Tym razem w naszej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sezon na śliwki w pełni! Ciasta drożdżowe ze śliwkami , ciasta ucierane ze śliwkami, ciasta kruche ze śliwkami i wiele wiele innych słodkości z ich dodatkami powstaje w naszych kuchniach! A czy Sernik ze śliwkami już kiedyś próbowaliście? Jeśli nie to gorąco polecam, bo jest naprawdę przepyszny! Delikatna masa serowa połączona z soczystymi śliwkami i … uwaga – gruszkami tworzy fantastyczną
Ostra na SłodkoPieczone w formie na tartę. Tutaj najlepsza będzie forma z wyjmowanym dnem. Niestety takiej nie posiadam i zrobiłam w szklanej. Proponuję zrobić od razu z podwójnej porcji, bo miłośnicy kruchych ciast uwielbiają te ciastka i znikają one w ekspresowym tempie. Skorzystałam z przepisu Marthy Stewart, która piekła te ciastka w jednym z programów telewizyjnych. Nie zawiodłam się i Wam również
O kuchni z uczuciemZapiekamy jeszcze przez około 15 minut w 180 stopniach c aż masa jajeczno-śmietanowa się zetnie. Rada! Jeśli nie mamy dużo czasu na przygotowanie tartaletek użyjmy gotowych babeczek z ciasta kruchego. Czas przygotowania: 50' + pieczenie Trudność: średnie Ilość porcji: 12 Kaloryczność: 420 kcal / porcja
Pyry na Gaz11-12.08 poprowadziłam kolejny Kurs Cukierniczy I stopnia. Jakie smakołyki tym razem przygotowaliśmy? Zobaczcie! I moja cudowna grupa! Dziękuję za te fajne 3 dni!
Ostra na SłodkoLubisz ciasto kruche i domowe pierożki? Mój przepis na pierogi pieczone w piekarniku bez dodatku drożdży powinien Ci się spodobać. Takie same pierogi należą do jednych z tradycyjnych przekąsek Kolumbijskich. Nawet farsz, który zaproponowałam jest bardzo często serwowany w pierogach Empanada. W zależności od regionu Ameryki Południowej, pierogi z pieca faszeruje się też mięsem mielonym
AniaGotuje.plSkładniki 0,5 kg mąki, pół na pół tortowa i krupczatka 1 kostka margaryny 4 jaja 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżka kakao 1
czarrna od kuchniżółtka (z dużych jajek) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Płatki owsiane zmielić razem z orzechami (przekręciłam przez maszynkę do mięsa). Połączyć wszystkie składniki, zagnieść kruche ciasto. Rozwałkować na grubość kilku milimetrów podsypując lekko mąką. Wycinać ciasteczka o dowolnym kształcie. Piec na papierze, w temperaturze 175 stopni, do lekkiego zrumienienia
Praktyczna pl