Skoro sezon na rabarbar w pełni to dzielę się swoim przepisem na pyszne, nieco "uzdrowione" ciasto z dodatkiem tego warzywa ;). Podobne trochę do szarlotki , która niedawno
Healthy food explorerU mnie znów słodkości z pysznymi sezonowymi owocami. Dziś polecam popularne ciasto z budyniową pianką i malinami, ale w wersji nieco przerobionej i lekko "uzdrowionej". Spód
Healthy food explorerokazji Międzynarodowego Dnia Sernika mam dla Was puszysty sernik na kruchym cieście, ze świeżymi brzoskwiniami, bezą oraz kruszonką :) Składniki: ciasto - 3 szklanki mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 3 łyżki cukru pudru - 250 g masła - 5 żółtek - szczypta soli masa serowa - 600 g twarogu podwójnie zmielonego - 70 g miękkiego masła - 1/2 szklanki cukru pudru - 2 jajka - 1 budyń waniliowy piana
Zainspirowana w kuchniPodstawowy i najprostszy przepis na szarlotkę na kruchym cieście. To bardzo szybka do zrobienia szarlotka , którą polecam każdemu. Poradzą z nią sobie nawet osoby, które rzadziej pieką i gotują. Jest pyszna! - bez duszenia, czy pieczenia osobno jabłek - bez podpiekania spodu - tylko 6 składników Przepisów na szarlotki jest wiele. Polecam Ci jednak te najciekawsze. Z całą pewnością jest to niezwykła szarlotka
AniaGotuje.pltarta to połączenie sernika i kruchego ciasta z owocami. Nie wyobrażam sobie lata bez choćby jednego takiego wypieku. Delikatna masa serowa i chrupka kruszonka współgrają razem idealnie. Nie trzeba specjalnej okazji, żeby ją upiec- zróbcie ją więc już dziś. *foremka 26 cm Składniki: na kruszonkę: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 2 żółtka 120 g masła 4 łyżki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaCiasto półkruche z porzeczkami to klasyczny placek, na który składają się dwie warstwy ciasta oraz nadzienie owocowe. Kwaskowatość czerwonych porzeczek dobrze współgra ze słodkim smakiem ciasta
Smakołyki BerenikiMaliny to zdecydowany faworyt tego tygodnia. Towarzyszą mi w każdym posiłku – stanowią dodatek do porannej jaglanki, wpadają do koktajlu, który piję w ramach drugiego śniadania. Pojawiają
365 dni dookoła kuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Słodkie zapomnienieKolejny Kurs cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów prowadzony przeze mnie zakończony sukcesem! Tym razem był to Kurs I stopnia. Zobaczcie jakie słodkości przygotowaliśmy! Ps. kolejna fantastyczna
Ostra na Słodkowięc zniknęły. Składniki: 1 szklanka piwa 400 g masła (może być margaryna) 4 szklanki mąki gęsty dżem (u mnie powidła śliwkowe Stovit) Z mąki, tłuszczu i piwa zagniatamy kruche ciasto, można je schłodzić w lodówce, ale nie jest to konieczne. Ciasto rozwałkowujemy na ok 3 mm i dzielimy na kwadraty (moje miały bok ok 4 cm). Na środek każdego
Cynamonowe szczęścietakie ponure, ale Sebastian, Sławek i Gosia ruszają Wam na ratunek! A czym będą przywracać funkcje życiowe? Pysznym sernikiem z rosą. Zapraszamy zatem do lektury. Składniki na 24 porcje Kruche ciasto: 250 gram mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 gram zimnego masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 żółtka 1 jajko Wykonanie (Sławek): Do mąki dodać proszek do pieczenia, zimne
Sprawni w smakusmakuje na drugi dzień. Proponuję robić na noc a nie będzie kłopotów z powstrzymaniem się od jedzenia świeżego. Po spróbowaniu trudno sobie odmówić dokładki. Zresztą sami popróbujcie.. Składniki Ciasto kruche 4 szklanki mąki pszennej 1 i … Czytaj dalej Przekładaniec serowo jabłkowy
gotuj ze mnąKruche ,niezwykle pyszne ciasto z naszymi polskimi borówkami i polską słodziutką czereśnią. O właściwościach naszej polskiej borówki warto napisać! Nie tylko brudzi język i zęby, ale działa na nas bardzo korzystnie! Jagody - są polecane przede wszystkim w diecie przeciwnowotworowej, gdyż zawarte w nich substancje, takie jak kwas foliowy i elagowy oraz przeciwutleniacze, neutralizują substancje rakotwórcze. Przeciwutleniacze neutralizują także wolne rodniki
Z Kuchni Do KuchniRabarbar, jedni lubią inni nienawidzą. Ja należę jak pewnie wiecie do grupy rabarbarbalove, a jak z Wami? lubicie? To ciasto jest cudne w smaku, lekko słodkie
Moje Małe CzarowanieOd 22.06. do 24.06 prowadziłam kolejny Kurs Cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów. I tym razem znów towarzyszyła mi cudowna ekipa kursantów! Oby więcej takich! Zakochanych w
Ostra na Słodko