Kruche babeczki z kremem, owocami i galaretką! Znane połączenie, które zawsze smakuje wyśmienicie. Bardzo dobrym rozwiązaniem jest krem budyniowy na bazie syropu z ananasa. Babeczki najlepsze są schłodzone. Zapraszam Cię do zapoznania się z przepisem Składniki: Ciasto: 20 dag mąki pszennej 3 łyżki cukru 10 dag masła 2 żółtka Budyń: syrop z jednej puszki ananasa VERA (około 250 ml syropu
Via GustoNajprostsze na świecie kruche ciasto, odrobina wyobraźni i mamy efekt ;) Ciasto można używać do różnych wypieków, np. spód do szarlotki lub sernika, czy też różnego rodzaju kruche ciasteczka. U mnie akurat powstały wiatraczki. Bawiłam się dzisiaj świetnie w kuchni :) Uwielbiam wakacje! :) Z tej porcji ciasta wyszło mi około 100 wiatraczków. SMACZNEGO! :) Składniki: 750g mąki pszennej margaryna szklanka gęstej
Czerwona PorzeczkaTARTA Z BORÓWKAMI prosty deser,idealny do niedzielnej kawki,borówki miałam mrożone,ale i tak wyszło pysznie,delikatny środek ,kruche brzegi-połączenie doskonałe-polecam SKŁADNIKI: Składniki na ciasto: 260 g mąki pszennej (1 1/2 szklanki) 150 g zimnego posiekanego masła (3/4 kostki) 30 g cukru pudru (3 łyżki) 1 jajko szczypta soli Składniki na masę budyniową(...)jajka 420 g gęstego jogurtu naturalnego ( u mnie Bakoma) 1 łyżka cukru waniliowego 110 g cukru 2 łyżki mąki pszennej szczypta soli oraz 300 g borówek amerykańskich PRZYGOTOWANIE: KRUCHE CIASTO: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Formę na tartę o średnicy 31 cm natłuszczamy i posypujemy tartą bułką, wykładamy ciastem
Swojskie jedzonkoMROZIĆ Mrozić można praktycznie wszystkie ciasta: drożdżowe, babeczki, bułeczki, serniki, kruche, szarlotkę, biszkoptowe, ciasteczka nawet torty, ciasta z kremem i ciasta z bitą śmietaną. Mrozić można również surowe ciasta: drożdżowe, kruche, francuskie, półfrancuskie. JAKICH CIAST NIE MOŻNA MROZIĆ Nie mrozimy ciast z galaretką, ciast bezowych, makaroników. Artykuł Jak mrozić ciasta pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujepomysłu. I muszę przyznać, że się nie zawiodłam! Jest niesamowite, krem niezbyt słodki, mleczny z delikatną nutą budyniu, ale wcale nie budyniowy, a do tego śliwki i pyszny kruchy spód. Ciasto pięknie się kroi, dzięki czemu również fantastycznie wygląda na talerzu, u nas zniknęło w ciągu jednego dnia! W oryginale do ciasta dodane były migdały ale ja z nich zrezygnowałam
Słodka Kraina Wypiekówbędzie towarzyszyło nam po spożyciu czegoś słodkiego. Zatem moi kochani, aby podnieść Wam znacząco poziom endorfin i mocno Was zasłodzić wymyśliłam sobie taki oto mały bakaliowy przysmak. Kruche ciasto zrobiłam z mąki pełnoziarnistej, która słodyczy nabrała dzięki kruchej skorupce, jaką utworzyły na jej wierzchu bakalie zapieczone z miodem. Pestki dyni, ziarna, słonecznika i sezamu, a do tego(...)hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Ciasto: 100 g mąki pełnoziarnistej 50 g masła zimnego w małych kawałkach 1/2 jajka 1/3 łyżeczki soli Nadzienie: - garść prażonych pestek dyni - garść prażonych ziaren słonecznika
Sajkofanka smakuwiórków kokosowych - 120 g masła - 1 szklanka cukru - 1 łyżeczka esencji waniliowej - 1 duże jajko Rozgrzej piekarnik do temp. 180 stopni C. Blaszkę wykładamy papierem. W misce zagniatamy kruche ciasto z w/w składników. Ciasto rozwałkuj i wycinaj ciasteczka. Ciasteczka pieczemy 12-15 minut, aż nabiorą jasnej, złocistobrązowej barwy. Studzimy do całkowitego ostygnięcia. Smacznego! Pozdrawiam Was cieplutko! Zapraszam
SMYKWKUCHNIteż. Są pyszne! Dzisiaj upiekłam kolejną blaszkę ciasta z owocami, która szybko zniknęła. Uwielbiam wypiekać dla rodziny! Ciasto z brzoskwiniami Składniki: prostokątna forma 25 cm x 35 cm Kruche ciasto 80 g masła, zimnego 80 g cukru 180 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¼ łyżeczki soli 1 jajko Nadzienie 400 g masy marcepanowej, 60% migdałów 3 łyżki mąki
codojedzeniaKolejne słodkości z owocami. Tym razem proponuje pyszny, kremowy i delikatny sernik na kruchym spodzie z malinami oraz kruszonką. W lecie taki sernik z owocami smakuje najlepiej. Składniki: Ciasto: 230 g mąki pszennej pełnoziarnistej lub orkiszowej 70 g ksylitolu 140 g masła (zimnego) 1 małe jajko Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego 50 g ksylitolu 3 łyżki budyniu waniliowego
Healthy food explorersernik, a może znowu szarlotka? Zobaczyłam co mam w lodówce i tak powstał pomysł na sernik na kruchym spodzie z duszonymi antonówkami z cynamonem i wanilią. I co ja będę się rozpisywać, wyszło mega, pyszne, lekko wilgotne, bardzo jesienne ciasto. Lubię eksperymentować(...)kuchni i lubię kiedy te eksperymenty tak mi się udają. Polecam Wam to ciacho, bo jest proste, dość tanie i po prostu bardzo smaczne! SKŁADNIKI (na dużą tortownicę) CIASTO KRUCHE: - 100 g masła lub margaryny - 205 g mąki pszennej typ 480 - 2 łyżki cukru pudru - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 duże jajka - ewentualnie łyżka śmietany W/w składniki zagnieć
SMYKWKUCHNInaszym stole przy okazji różnych imprez. Kruchy spód który można wcześniej upiec i przechowywać szczelnie zamknięte a do tego kwaśne powidła i słodki maślany krem. Przepis podaję jak dostałam od babci, wyjdzie z niego dużo spodów. Ja piekę z tej ilości a spody co zostaną szczelnie zamknięte czekają żeby je udekorować. Składniki: ciasto: 1 kg mąki 1 opakowanie masła ½ opakowania(...)łyżki margaryny 2 łyżki mąki ½ szklanki gorącego mleka 200 g masła 1 szklanki cukru pudru sok z cytryny powidła Wykonanie: kruche spody: Połączyć ze sobą wszystkie składniki na spody babeczek i szybko zagnieść gładkie ciasto. Odrywać po kawałku ciasta i wylepiać nim cienko foremki na babeczki. Foremki ustawić na blasze do pieczenia i piec przez około 13 - 15 minut
Mama Gotujemalin nie miałam. Za to wszystko inne, plus wafelki i owszem Pozostawało zakasać rękawy i brać się do roboty, aby powitać strudzonego po pracy męża, z całkiem zacnym ciastem. Ciacho pachnie latem, dzięki warstwie galaretki z owocami. Jeśli nie macie owoców, nic straconego. Sama galaretka i tak zrobi swoje. W przepisie zrobiłam kilka modyfikacji. Do bezy nie dodałam migdałów. Ogólnie(...)siebie, że czasem mogą wychodzić mdłe. Ja, żeby temu zapobiec, lubię stosować różne dodatki do kremu, teraz padło właśnie na wafelki. Całe opisane bogactwo, wspiera się na pysznej warstwie kruchego ciasta. Tak pysznej, że mąż prosił mnie potem o upieczenie najzwyklejszych ciastek kruchych. Co do kremu, to pamiętajcie, zbyt długie ubijanie śmietanki, może spowodować jej „przebicie” i krem
Mieszam w Garnkumusem i zatopione w niej gruszki to świetny poprawiacz humoru na zimowe dni. Ciasto w całości przygotowałam z dodatkiem ksylitolu, w zastępstwie potępianego cukru. Ksylitol świetnie sprawda się w kruchych ciastach. Tarta idealna dla wszystkich - liczących kalorie, unikających cukru ze względów zdrowotnych. A jednak życie może być słodkie! Składniki na ciasto: 200 g mąki orkiszowej jasnej 50 g mielonych orzechów
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pleśniak jest znany przede wszystkim jako ciasto z jabłkami lub innymi owocami. Tym razem trochę odmieniony pleśniak z makiem. Ciasto: 1/2 kg mąki pszennej 250 g margaryny 5 żółtek 5 łyżek cukru pudru 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka gęstej śmietany 1 duże opakowani cukru waniliowego Dodatkowo: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 puszka gotowej masy makowej(...)400g) 200 g kokosu Na polewę: 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki kakao 5 łyżek wody Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, podzielić na trzy części. Dwie z nich włożyć do zamrażarki. Jedną część rozwałkować, umieścić w blaszce (24x36 ) wyłożonej papierem do pieczenia. Na pierwszej warstwie ciasta rozłożyć masę makową
Praktyczna pl[/foodiepress] Zapisz przepis The post Kruchy jabłecznik z jabłkami i bezą first appeared on Pogotujmy.pl . Artykuł Kruchy jabłecznik z jabłkami i bezą pochodzi z serwisu
Pogotujmy.pl