Ciasto na herbatnikach z masą krówkową słony karmel, masą budyniową, całość przykrywa puszysta bita śmietana z mascarpone. Słodkie bardzo smaczne ciasto bez pieczenia na każdą okazję. Składniki: na blachę 40 x 35 cm herbatniki półtora opakowania, masa krówkowa słony karmel - 1 puszka, 1 litr mleka, 200 g miękkiego masła, 3 budynie słony karmel, opakowanie podłużnych biszkoptów, 330 ml śmietany(...)mascarpone, 1/3 szklanki cukru białego, 4 czubate łyżki cukru pudru Przygotowanie: Dno formy wykładamy herbatnikami, smarujemy je masą krówką i przykrywamy drugą warstwą herbatników. Proszek budyniowy rozrabiamy w 500 ml mleka, pozostałą część podgrzewamy wraz z cukrem białym. Dodajemy rozrobiony budyń. Podgrzewamy mieszając, aby nie przywarł nam do dna, do czasu aż zgęstnieje. Następnie odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Gdy masa
Lena GotujeBomba kaloryczna , ale jaka pyszna. Sernik z dużą ilością waniliowej chałwy w środku i z chałwowo-śmietanową polewą, która ciągnie się jak krówka i oszałamiająco smakuje
Kuchenne zapiski Edytysprawdzają się te w wiaderkach 1 kg - 1 budyń śmietankowy bez cukru - 2 czubate łyżki budyniu śmietankowego - 3 czubate łyżki mąki pszennej - szklanka cukru pudru - cukier waniliowy - 400 g krówki z puszki Przygotowanie jest bardzo szybkie, także naszykuj wszystko wcześniej. Włącz piekarnik na 180 °.Wyjmij masę krówkową z puszki, przełóż do szklanej miski i podgrzej nad garnkiem z wrzącą wodą(...)minut w 160°. Po tym czasie wyłącz piekarnik, uchyl i zostaw sernik do wystygnięcia. Po jakiś 2 godzinach wyjmij, delikatnie oddziel brzegi sernika od formy np. nożem. Pokryj wierzch ciasta masą krówkową i pozostaw najlepiej do jutra. SMACZNEGO> CMOK
Pasje Jolkibita ręka w górę… Wiedziałam, znacie go wszyscy;) Każdy ma jednak na niego swój osobisty słodki sposób. Sama robiłam go w kilku różnych wersjach: z gotową krówką, masą budyniową z dodatkiem masła, kremem śmietankowym. Tym razem zdecydowałam się na wersję z domową masą kajmakową z przepisu mojej mamy( a jest to najlepsza masa w wersji maxisłodkość na świecie;)). Przekładanie(...)maślanych ( 150 g) opakowanie okrągłych biszkoptów 2 łyżki ciemnego kakao WYKONANIE: cienki blat biszkoptowy ( lub herbatniki) +ciepła masa budyniowa+herbatniki masa kajmakowa biszkopty masa śmietanowa posypujemy przez sitko kakao Ciasto schładzamy ok. 3 godziny. Smacznego
Domowe ciastapieczenia cukier wanilinowy 1 duże opakowanie budyniu np. o smaku krówki 3 łyżki mleka 2 duże łyżeczki kakao Margarynę z cukrem utrzeć. W czasie ucierania dodawać po jednym jajku, a następnie partiami pozostałe składniki oprócz budyniu, mleka i kakao. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, rozprowadzić równomiernie połowę ciasta, przy pomocy sitka posypać je kakaem. Drugą część ciasta wymieszać z budyniem
Praktyczna plCiasto naleśnikowe: szklana mąki orkiszowej lub innej 1 i 1/2 szklanki wody ( można dodać gazowaną) 2 garście szpinaku baby sól 1/2 łyżeczki jajko olej do smażenia Farsz: 350 g twarożku domowego śmietankowego ( ostatnio w Żabce kupuję firmy Śnieżka z Perlina z krówką - według mnie najlepszy) łyżka miodu skórka otarta z limonki do smaku 1 łyżka płatków migdałowych mięta
AZgotuj!Co lubię najbardziej niezależnie od pory roku? oczywiście sernik:) nie wiem która to już wersja sernika na moim blogu ale zdecydowanie bardzo lubię to ciacho w
ciastkarnia na kruchym spodzieOtóż to nie prawda i ja Wam to udowodnię. Najbardziej lubię prostotę tego ciasta (nie licząc kruchego czy drożdżowego z owocami). Snickersa można zrobić na herbatnikach lub na spodzie z ciasta kruchego. Przedstawię Wam najszybszy przepis, który nie wymaga pieczenia w piekarniku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto Snickers bez pieczenia 5 z 1 głos Autor: Przepisy czytelników Danie: Deser Kuchnia(...)Jeśli wybierasz tą drugą opcję dokup jeszcze 500 ml śmietanki kremówki 30%, 250 g cukru brązowego oraz 200 g masła. Można dodatkowo dodać 50 g kakao lub 5 karmelowych krówek. Do przygotowania spodu należy pokruszyć herbatniki (ja rozgniatam je mocno szklanką tak aby powstały okruszki). Po dokładnym rozgnieceniu herbatników dodajemy do nich 100 g roztopionego masła oraz 2 łyżki mleka
ProstePesto.plMega kruche babeczki nadziewane słodkim kremem krówka, przełamując, słodycz solonymi pistacjami to jest właśnie deser, za którym przepadają domownicy. Pistacje prażone solone otrzymałam ze sklepu Promienie Słońca , za co ślicznie dziękuję i zapraszam, do sklepu internetowego, gdzie można kupić smaczne produkty w atrakcyjnej cenie. Składniki na 14 babeczek(...)Ciasto: mąka - 1 szkl masło - 100 g żółtko jajka - 1 szt cukier puder - 4 płaskie łyżki. Krem : śmietana 36% - 250 ml masa krówkowa - 200 g Dodatkowo: tłuszcz do wysmarowania foremek pistacje prażone solone Przygotowanie Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę. Zrobić dołeczek. Dodać pokrojone na kawałki zimne masło, cukier i żółtko. Zagnieść szybko ciasto. Ciasto przełożyć do foliowego woreczka
Kuchnia DanusiKuszące babeczki kajmakowe dla fanów krówki i wszelkich łakoci na jej bazie. Babeczki o dość "sypkich" spodach których serce stanowi czysty kajmak. Idealnie komponują się z wilgotnym delikatnym, rozpuszczającym się w ustach śmietanowo-kajmakowy kremem posypanym orzechami i polanym niczym innym jak... kajmakiem. Babeczki Kajmakowe - Składniki: Ciasto: 2 jajka 200 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Słodka StronaPierwszy raz wyszły mi idealne beziki, nie za suche i nie przepieczone. Bardzo chrupiące i smaczne. Czerwone serduszka lub takie niby duszki przełożone karmelem z krówek
Kuchnia ŁukaszaJedno z najbardziej znanych ciast bez pieczenia. Zrobiłam go niedawno i muszę stwierdzić, że jest naprawdę pyszne i wcale nie takie słodkie jak mi się wydawało. U mnie wersji z budyniem tak jak do kremówki, a następnym razem zmiksuję budyń z masłem i ze spostrzeżeniami, które lepsze na pewno się podzielę z Wami. Zapraszam do zrobienia tego pysznego przekładańca :) SKŁADNIKI(...)KRÓWKOWĄ : Puszkę krówki umieszczamy na chwilkę w naczyniu z gorącą wodą. Następnie ciastka smarujemy i wykładamy kolejną warstwę ciastek. Odstawiamy w chłodne miejsce, żeby budyń wystygł. UBIJAMY ŚMIETANĘ : Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody, gdy napęcznieje rozpuszczamy w mikrofalówce. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz serek. Miksujemy przez chwilę. Następnie dolewamy żelatynę. Śmietanę rozprowadzamy na cieście i obsypujemy
Pani na deserciasto owsiane posmarowane powidłami śliwkowymi Bita śmietana: 1. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem 2. Nakładać dużą łyżką na bezę makową 3. Udekorować czekoladą Kolejność nakładania warstw ciasta: Ostudzony spód owsiany posmarować powidłami śliwkowymi, następnie ułożyć ostudzoną bezę makową; Na bezę nakładać miąższ z cytryny i startą skórkę cytrynową, a następnie nakładać bitą śmietanę i posypać jej wierzch(...)Pavlova-klasyczna Pavlova kakaowa Beza-krówka
KreatywnePinydawno w pełni. Rabarbar dodaje się do ciast, kompotów czy lemoniad, ale jak dla mnie, najlepiej smakuje karmelizowany. To warzywo często jest niedoceniane. Dużo osób ma obawy przed używaniem go w swojej kuchni, ponieważ zwykle kojarzy się z mocno kwaśnym, dominującym smakiem. Myślę, że podany z neutralnym puddingiem z tapioki, słodką krówką i dodatkiem sezonowych owoców np, truskawek, podbije serca
Pland based fillepiekę góra dół 20 minut aż ciasto zrumieni się. Krem czekoladowy ciemny Do rondelka wlewam śmietanę kremówkę do której łamię czekoladę gorzką, dodaję masło. Całość podgrzewam na wolnym ogniu aż czekolada się rozpuści i mieszam.Na końcu dodaję skórkę pomarańczową. Jak masa przestygnie trochę, wylewam ją na jajo. Krem jasny: Śmietanę krówkę wlewam do rondelka i doprowadzam do wrzenia. Zdejmuję
wesoła kuchnia