Zrobiłam pierwszy raz ciasto snickers bez pieczenia, ciasto zachwyciło wszystkich moich gości, poprostu rewelacja. Przepis zaczerpnięty z bloga zjem to ! Snickers na herbatnikach Składniki : Masa budyniowa : 4- szkl mleka 1 budyń waniliowy bez cukru 1 jajko całe 1/2 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 220 g masła Dodatkowo herbatniki petit beurre(...)kakaowe - 50 szt herbatniki petit beurre maślane - 50 szt orzechy włoskie - 1 szkl masa krówka - 460 g Sposób przygotowania: Do garnka wlać dwie i pół szklanki mleka, dodać pokrojone na kawałki masło, cukier i cukier waniliowy, zagotować. Do miski wybić jajko, dodać obie mąki, budyń i pozostałe mleko, dokładnie zmiksować, wlać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zagotowania
Kuchnia Danusikardamonem, cynamonem, skórką pomarańczową, karmelem i kakao. Ciasto jest przepyszne, bardzo puszyste, ma przepiękny zapach, a dzięki połączeniu tych aromatów ciasto ma niebanalny smak. Koniecznie spróbujcie! PRZEPIS NA CIASTO: SKŁADNIKI: - 220g masła lub margaryny - 5 jaj wiejskich - 120 g cukru pudru - 3 łyżki śmietany lub jogurtu - 150 ml konfitury śliwkowej lub dyniowo-cynamonowej - 350 g mąki pszennej(...)płaska sody oczyszczonej - 1 płaska łyżeczka cynamonu - 1/2 łyżeczki kardamonu mielonego - 1 łyżka skórki pomarańczowej - 3 łyżki kakao - 1 łyżka proszku budyniowego o smaku czekoladowym - 6 cukierków karmelowych (typu krówka) - 2 laski rabarbaru dodatkowo 15 g masła do wysmarowania blaszki- duża tortownica WYKONANIE: - masło o temperaturze pokojowej ucieramy mikserem aż mocno zbieleje, dodajemy cukier puder i dalej ubijamy - żółtka oddziel
SMYKWKUCHNIsól,proszek do pieczenia,cukry i pokrojone na kawałeczki cukierki(krówki).Wymieszać i na środku zrobić dołek.Masło rozpuścić i lekko przestudzić.W dzbanku ubić jajka z mlekiem i wlać do suchych składników razem z masłem.Szybko wyrobić metalową łyżką,tak aby połączyć składniki.Nie mieszać zbyt długo,ciasto powinno być grudkowate.Łyżką wkładać ciasto do formy mufinkowej wypełniając
Anielskie wypiekiCiasto na herbatnikach z masą krówkową słony karmel, masą budyniową, całość przykrywa puszysta bita śmietana z mascarpone. Słodkie bardzo smaczne ciasto bez pieczenia na każdą okazję. Składniki: na blachę 40 x 35 cm herbatniki półtora opakowania, masa krówkowa słony karmel - 1 puszka, 1 litr mleka, 200 g miękkiego masła, 3 budynie słony karmel, opakowanie podłużnych biszkoptów, 330 ml śmietany(...)mascarpone, 1/3 szklanki cukru białego, 4 czubate łyżki cukru pudru Przygotowanie: Dno formy wykładamy herbatnikami, smarujemy je masą krówką i przykrywamy drugą warstwą herbatników. Proszek budyniowy rozrabiamy w 500 ml mleka, pozostałą część podgrzewamy wraz z cukrem białym. Dodajemy rozrobiony budyń. Podgrzewamy mieszając, aby nie przywarł nam do dna, do czasu aż zgęstnieje. Następnie odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Gdy masa
Lena GotujeBomba kaloryczna , ale jaka pyszna. Sernik z dużą ilością waniliowej chałwy w środku i z chałwowo-śmietanową polewą, która ciągnie się jak krówka i oszałamiająco smakuje
Kuchenne zapiski Edytysprawdzają się te w wiaderkach 1 kg - 1 budyń śmietankowy bez cukru - 2 czubate łyżki budyniu śmietankowego - 3 czubate łyżki mąki pszennej - szklanka cukru pudru - cukier waniliowy - 400 g krówki z puszki Przygotowanie jest bardzo szybkie, także naszykuj wszystko wcześniej. Włącz piekarnik na 180 °.Wyjmij masę krówkową z puszki, przełóż do szklanej miski i podgrzej nad garnkiem z wrzącą wodą(...)minut w 160°. Po tym czasie wyłącz piekarnik, uchyl i zostaw sernik do wystygnięcia. Po jakiś 2 godzinach wyjmij, delikatnie oddziel brzegi sernika od formy np. nożem. Pokryj wierzch ciasta masą krówkową i pozostaw najlepiej do jutra. SMACZNEGO> CMOK
Pasje Jolkibita ręka w górę… Wiedziałam, znacie go wszyscy;) Każdy ma jednak na niego swój osobisty słodki sposób. Sama robiłam go w kilku różnych wersjach: z gotową krówką, masą budyniową z dodatkiem masła, kremem śmietankowym. Tym razem zdecydowałam się na wersję z domową masą kajmakową z przepisu mojej mamy( a jest to najlepsza masa w wersji maxisłodkość na świecie;)). Przekładanie(...)maślanych ( 150 g) opakowanie okrągłych biszkoptów 2 łyżki ciemnego kakao WYKONANIE: cienki blat biszkoptowy ( lub herbatniki) +ciepła masa budyniowa+herbatniki masa kajmakowa biszkopty masa śmietanowa posypujemy przez sitko kakao Ciasto schładzamy ok. 3 godziny. Smacznego
Domowe ciastapieczenia cukier wanilinowy 1 duże opakowanie budyniu np. o smaku krówki 3 łyżki mleka 2 duże łyżeczki kakao Margarynę z cukrem utrzeć. W czasie ucierania dodawać po jednym jajku, a następnie partiami pozostałe składniki oprócz budyniu, mleka i kakao. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, rozprowadzić równomiernie połowę ciasta, przy pomocy sitka posypać je kakaem. Drugą część ciasta wymieszać z budyniem
Praktyczna plCiasto naleśnikowe: szklana mąki orkiszowej lub innej 1 i 1/2 szklanki wody ( można dodać gazowaną) 2 garście szpinaku baby sól 1/2 łyżeczki jajko olej do smażenia Farsz: 350 g twarożku domowego śmietankowego ( ostatnio w Żabce kupuję firmy Śnieżka z Perlina z krówką - według mnie najlepszy) łyżka miodu skórka otarta z limonki do smaku 1 łyżka płatków migdałowych mięta
AZgotuj!Co lubię najbardziej niezależnie od pory roku? oczywiście sernik:) nie wiem która to już wersja sernika na moim blogu ale zdecydowanie bardzo lubię to ciacho w
ciastkarnia na kruchym spodzieOtóż to nie prawda i ja Wam to udowodnię. Najbardziej lubię prostotę tego ciasta (nie licząc kruchego czy drożdżowego z owocami). Snickersa można zrobić na herbatnikach lub na spodzie z ciasta kruchego. Przedstawię Wam najszybszy przepis, który nie wymaga pieczenia w piekarniku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto Snickers bez pieczenia 5 z 1 głos Autor: Przepisy czytelników Danie: Deser Kuchnia(...)Jeśli wybierasz tą drugą opcję dokup jeszcze 500 ml śmietanki kremówki 30%, 250 g cukru brązowego oraz 200 g masła. Można dodatkowo dodać 50 g kakao lub 5 karmelowych krówek. Do przygotowania spodu należy pokruszyć herbatniki (ja rozgniatam je mocno szklanką tak aby powstały okruszki). Po dokładnym rozgnieceniu herbatników dodajemy do nich 100 g roztopionego masła oraz 2 łyżki mleka
ProstePesto.plMega kruche babeczki nadziewane słodkim kremem krówka, przełamując, słodycz solonymi pistacjami to jest właśnie deser, za którym przepadają domownicy. Pistacje prażone solone otrzymałam ze sklepu Promienie Słońca , za co ślicznie dziękuję i zapraszam, do sklepu internetowego, gdzie można kupić smaczne produkty w atrakcyjnej cenie. Składniki na 14 babeczek(...)Ciasto: mąka - 1 szkl masło - 100 g żółtko jajka - 1 szt cukier puder - 4 płaskie łyżki. Krem : śmietana 36% - 250 ml masa krówkowa - 200 g Dodatkowo: tłuszcz do wysmarowania foremek pistacje prażone solone Przygotowanie Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę. Zrobić dołeczek. Dodać pokrojone na kawałki zimne masło, cukier i żółtko. Zagnieść szybko ciasto. Ciasto przełożyć do foliowego woreczka
Kuchnia DanusiKuszące babeczki kajmakowe dla fanów krówki i wszelkich łakoci na jej bazie. Babeczki o dość "sypkich" spodach których serce stanowi czysty kajmak. Idealnie komponują się z wilgotnym delikatnym, rozpuszczającym się w ustach śmietanowo-kajmakowy kremem posypanym orzechami i polanym niczym innym jak... kajmakiem. Babeczki Kajmakowe - Składniki: Ciasto: 2 jajka 200 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Słodka StronaPierwszy raz wyszły mi idealne beziki, nie za suche i nie przepieczone. Bardzo chrupiące i smaczne. Czerwone serduszka lub takie niby duszki przełożone karmelem z krówek
Kuchnia ŁukaszaJedno z najbardziej znanych ciast bez pieczenia. Zrobiłam go niedawno i muszę stwierdzić, że jest naprawdę pyszne i wcale nie takie słodkie jak mi się wydawało. U mnie wersji z budyniem tak jak do kremówki, a następnym razem zmiksuję budyń z masłem i ze spostrzeżeniami, które lepsze na pewno się podzielę z Wami. Zapraszam do zrobienia tego pysznego przekładańca :) SKŁADNIKI(...)KRÓWKOWĄ : Puszkę krówki umieszczamy na chwilkę w naczyniu z gorącą wodą. Następnie ciastka smarujemy i wykładamy kolejną warstwę ciastek. Odstawiamy w chłodne miejsce, żeby budyń wystygł. UBIJAMY ŚMIETANĘ : Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody, gdy napęcznieje rozpuszczamy w mikrofalówce. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz serek. Miksujemy przez chwilę. Następnie dolewamy żelatynę. Śmietanę rozprowadzamy na cieście i obsypujemy
Pani na deser