ciasto krówka - 929 przepisów (strona:46/62)

Ciasto 3bit 174

bita ręka w górę… Wiedziałam, znacie go wszyscy;) Każdy ma jednak na niego swój osobisty słodki sposób. Sama robiłam go w kilku różnych wersjach: z gotową krówką, masą budyniową z dodatkiem masła, kremem śmietankowym. Tym razem zdecydowałam się na wersję z domową masą kajmakową z przepisu mojej mamy( a jest to najlepsza masa w wersji maxisłodkość na świecie;)). Przekładanie(...)maślanych ( 150 g) opakowanie okrągłych biszkoptów 2 łyżki ciemnego kakao WYKONANIE: cienki blat biszkoptowy ( lub herbatniki) +ciepła masa budyniowa+herbatniki masa kajmakowa biszkopty masa śmietanowa posypujemy przez sitko kakao Ciasto schładzamy ok. 3 godziny. Smacznego

Domowe ciasta
Puszek 124

pieczenia cukier wanilinowy 1 duże opakowanie budyniu np. o smaku krówki 3 łyżki mleka 2 duże łyżeczki kakao Margarynę z cukrem utrzeć. W czasie ucierania dodawać po jednym jajku, a następnie partiami pozostałe składniki oprócz budyniu, mleka i kakao. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, rozprowadzić równomiernie połowę ciasta, przy pomocy sitka posypać je kakaem. Drugą część ciasta wymieszać z budyniem

Praktyczna pl
Zielone naleśniki z aromatycznym twarogiem 118

Ciasto naleśnikowe: szklana mąki orkiszowej lub innej 1 i 1/2 szklanki wody ( można dodać gazowaną) 2 garście szpinaku baby sól 1/2 łyżeczki jajko olej do smażenia Farsz: 350 g twarożku domowego śmietankowego ( ostatnio w Żabce kupuję firmy Śnieżka z Perlina z krówką - według mnie najlepszy) łyżka miodu skórka  otarta z limonki  do smaku 1 łyżka płatków migdałowych mięta

AZgotuj!
Sernikowa krówka 216

Co lubię najbardziej niezależnie od pory roku? oczywiście sernik:) nie wiem która to już wersja sernika na moim blogu ale zdecydowanie bardzo lubię to ciacho w

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ciasto Snickers bez pieczenia 72

Otóż to nie prawda i ja Wam to udowodnię. Najbardziej lubię prostotę tego ciasta (nie licząc kruchego czy drożdżowego z owocami). Snickersa można zrobić na herbatnikach lub na spodzie z ciasta kruchego. Przedstawię Wam najszybszy przepis, który nie wymaga pieczenia w piekarniku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto Snickers bez pieczenia 5 z 1 głos Autor: Przepisy czytelników Danie: Deser Kuchnia(...)Jeśli wybierasz tą drugą opcję dokup jeszcze 500 ml śmietanki kremówki 30%, 250 g cukru brązowego oraz 200 g masła. Można dodatkowo dodać 50 g kakao lub 5 karmelowych krówek. Do przygotowania spodu należy pokruszyć herbatniki (ja rozgniatam je mocno szklanką tak aby powstały okruszki). Po dokładnym rozgnieceniu herbatników dodajemy do nich 100 g roztopionego masła oraz 2 łyżki mleka

ProstePesto.pl
Kruche babeczki z kremem i pistacjami 69

Mega kruche babeczki nadziewane słodkim kremem krówka, przełamując, słodycz solonymi pistacjami to jest właśnie deser, za którym przepadają domownicy. Pistacje prażone solone otrzymałam ze sklepu Promienie Słońca , za co ślicznie dziękuję i zapraszam, do sklepu internetowego, gdzie można kupić smaczne produkty w atrakcyjnej cenie. Składniki na 14 babeczek(...)Ciasto: mąka - 1 szkl masło - 100 g żółtko jajka - 1 szt cukier puder - 4 płaskie łyżki. Krem : śmietana 36% - 250 ml masa krówkowa - 200 g Dodatkowo: tłuszcz do wysmarowania foremek pistacje prażone solone Przygotowanie Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę.  Zrobić dołeczek. Dodać pokrojone na kawałki zimne masło, cukier i żółtko.  Zagnieść szybko ciasto. Ciasto przełożyć do foliowego woreczka

Kuchnia Danusi
Babeczki Kajmakowe 184

Kuszące babeczki kajmakowe dla fanów krówki i wszelkich łakoci na jej bazie. Babeczki o dość "sypkich" spodach których serce stanowi czysty kajmak. Idealnie komponują się z wilgotnym delikatnym, rozpuszczającym się w ustach śmietanowo-kajmakowy kremem posypanym orzechami i polanym niczym innym jak... kajmakiem.   Babeczki Kajmakowe - Składniki: Ciasto: 2 jajka 200 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Słodka Strona
Beziki Walentynkowe. Idealny prezent na Walentynki. 199

Pierwszy raz wyszły mi idealne beziki, nie za suche i nie przepieczone. Bardzo chrupiące i smaczne. Czerwone serduszka lub takie niby duszki przełożone karmelem z krówek

Kuchnia Łukasza
3 BIT BEZ PIECZENIA 167

Jedno z najbardziej znanych ciast bez pieczenia. Zrobiłam go niedawno i muszę stwierdzić, że jest naprawdę pyszne i wcale nie takie słodkie jak mi się wydawało. U mnie wersji z budyniem tak jak do kremówki, a następnym razem zmiksuję budyń z masłem i ze spostrzeżeniami, które lepsze na pewno się podzielę z Wami. Zapraszam do zrobienia tego pysznego przekładańca :) SKŁADNIKI(...)KRÓWKOWĄ : Puszkę krówki umieszczamy na chwilkę w naczyniu z gorącą wodą. Następnie ciastka smarujemy i wykładamy kolejną warstwę ciastek. Odstawiamy w chłodne miejsce, żeby budyń wystygł. UBIJAMY ŚMIETANĘ : Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody, gdy napęcznieje rozpuszczamy w mikrofalówce. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz serek. Miksujemy przez chwilę. Następnie dolewamy żelatynę. Śmietanę rozprowadzamy na cieście i obsypujemy

Pani na deser
Owsianek mak beza-cytryna 143

ciasto owsiane posmarowane powidłami śliwkowymi Bita śmietana: 1. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem 2. Nakładać dużą łyżką na bezę makową 3. Udekorować czekoladą Kolejność nakładania warstw ciasta:   Ostudzony spód owsiany posmarować powidłami śliwkowymi, następnie ułożyć ostudzoną bezę makową; Na bezę nakładać miąższ z cytryny i startą skórkę cytrynową, a następnie nakładać bitą śmietanę i posypać jej wierzch(...)Pavlova-klasyczna                         Pavlova kakaowa Beza-krówka

KreatywnePiny
21. Pudding z tapioki z karmelizowanym rabarbarem i domową krówką 129

dawno w pełni. Rabarbar dodaje się do ciast, kompotów czy lemoniad, ale jak dla mnie, najlepiej smakuje karmelizowany. To warzywo często jest niedoceniane. Dużo osób ma obawy przed używaniem go w swojej kuchni, ponieważ zwykle kojarzy się z mocno kwaśnym, dominującym smakiem. Myślę, że podany z neutralnym puddingiem z tapioki, słodką krówką i dodatkiem sezonowych owoców np, truskawek, podbije serca

Pland based fille
Mazurek czekoladowy 131

piekę góra dół 20 minut aż ciasto zrumieni się. Krem czekoladowy ciemny Do rondelka wlewam śmietanę kremówkę do której łamię czekoladę gorzką, dodaję masło. Całość podgrzewam na wolnym ogniu aż czekolada się rozpuści i mieszam.Na końcu dodaję skórkę pomarańczową. Jak masa przestygnie trochę, wylewam ją na jajo. Krem jasny: Śmietanę krówkę wlewam do rondelka i doprowadzam do wrzenia. Zdejmuję

wesoła kuchnia
Własnoręcznie zrobione apetyczne prezenty na Święta 217

więcej czasu. Ważne – że przygotujemy je z myślą o drugiej osobie. Może musująca kula zaskoczy przyjaciółkę? Ukochany wujek ucieszy się z żurawiny? Nasza sąsiadka skusi się na domową krówkę? Jestem bardzo ciekawa Waszych opinii na temat samodzielnie wykonywanych prezentów. A może przygotowujecie takie od lat? Niestety żyjemy w czasach, kiedy najprostszym rozwiązaniem jest kupno karty podarunkowej na określoną kwotę(...)pomyśleć o prezentach “z dbałością”.   Cukier z prawdziwą wanilią Cukier z prawdziwą wanilią powinien ucieszyć wszystkich, którzy uwielbiają piec, bowiem doskonale nadaje się do aromatyzowania wszelkich ciast i deserów. Jest też idealny do słodzenia kawy. To chyba najprostszy prezent, jaki można wykonać samodzielnie. Wystarczy 1 laska wanilii na każde 0,5 kg drobnego cukru do wypieków. Czyli

Poezja smaku
Słodkości na przyjęcia dla najmłodszych 161

jednolitą masę. Ciasto rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy na grubość ok. pół centymetra. Wycinamy foremkami ulubione kształty ciasteczek.  Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasteczkach układamy groszki smarties. Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni ok. 15 minut.  Upieczone ciasteczka układamy na kratce i odstawiamy do wystygnięcia. KARMELOWE  KRÓWKI  CIĄGUTKI(...)uzyskała jednolitą konsystencję. Masę przelewamy do prostokątnej formy o wymiarach 20 cm x 12 cm wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy do zastygnięcia. Przygotowane krówki kroimy w niewielkie prostokąty. KOKOSANKI Z MLEKA SKONDENSOWANEGO Te kokosowe słodkości, nie wymagające pieczenia, ani długich i żmudnych przygotowań,  są idealne do przygotowania z naszymi "małymi szefami kuchni

La grande e la piccola cuoca
Owsiany mazurek z masą z krówek 86

planuje jeszcze dziś coś robić?" Kruchy spód: 2 jajka 80 g cukru 50 g mąki kukurydzianej 35 g płatków owsianych 350 g maki pszennej Dodatkowo : 400 g cukierków - krówek waniliowych 100 ml śmietanki 30% 50 g czekolady deserowej 50 g białej czekolady Sposób przygotowania: Do wysokiej miski wsypujemy obie mąki, dodajemy płatki owsiane i cukier, mieszamy. Następnie wbijamy jajka(...)czasie do rondelka wlewamy śmietankę i dodajemy pokrojone na małe kawałki cukierki,  co jakiś czas mieszamy, do momentu, aż masa będzie jednolita, odstawiamy do przestudzenia. Kruche ciasto rozwałkowujemy na blaszce obsypanej mąka pszenną i wykrawamy duże koło radełkiem. Wstawiamy do rozgrzanego do 180`C piekarnika na około 20 minut lekko nakłuwając. Studzimy na blaszce. Gotowy kruchy blat smarujemy równą

Słodkie Przyjemności