ciasto krówka - 929 przepisów (strona:43/62)

Ciasto 3 Bit 342

ciasto rozpuszcza się w ustach Ciasto 3 Bit SKŁADNIKI: śmietanka36% -0,5 l herbatniki petit 1 duża paczka podwójna herbatniki petitki -1 paczka duża pojedyńcza masło ekstra -2/3 kostki masa krówka -1 puszka (510 g) mleko -0,5 litra i 2 łyżki bita śmietana w proszku -2 opak budynie śmietankowe z cukrem -2 opak czekolada ciemna na polewę

Kuchnia Danusi
Marillenknödel – knedle ziemniaczane z morelami 196

Pamiętajcie, że do ciast ziemniaczanych najlepsze będę jak najmocniej skrobiowe ziemniaki – typu C. Sypkie po ugotowaniu, wręcz piaskowe, bardzo mączne. One będą potrzebowały niewiele mąki aby stać się dobrym ciastem na knedle. Jeśli zdobędziecie ziemniaki typu B – mniej mączne od tych z rodzaju C, będziecie potrzebowali więcej pszennej mąki niż zaznaczyłam w składnikach. Ziemniaki obieramy, jeśli są duże(...)pół ‘krówki’ – można wsypać pół łyżeczki cukru, ale krówka jednak jest szybszą i pyszniejszą opcją – do moreli pasowała idealnie.   Szkół lepienia knedli tyle, co sposobów na lepienie pierogów. Mój jednak jest szybki i idiotoodporny Gdy ziemniaki już wystygną, w tym samym garnku w którym je gotowaliśmy, szykujemy ciasto. Nie dotykając go rękami, naszykujcie tylko widelec lub łyżkę. Ziemniaczane ciasta

Karo in the Kitchen
CIASTO KUKUŁKA Z BUDYNIEM 140

pół opakowania dużych herbatników ok. pół opakowania biszkoptów BUDYŃ: 1 l mleka 2 budynie waniliowe 0,5 szklanki mąki pszennej cukier waniliowy 3/4 - 1 szklanki cukru (zależy jakie słodkie ciasta lubicie) kostka masła PIANKA: 330 ml śmietanki 30 % puszka masy krówkowej o smaku kukułki (Helio) 1 łyżka żelatyny WYKONANIE: Spód blachy wykładamy papierem do pieczenia (inaczej herbatniki przylepią się(...)odstawiamy. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na pół sztywno, dodajemy po łyżce krówki i ubijamy na sztywno. Żelatynę rozpuszczamy w mikrofali, mieszamy z kilkoma łyżkami pianki, wlewamy do miski i miksujemy. Wylewamy na biszkopty, wyrównujemy. Posypujemy pokruszonymi biszkoptami. Chowamy do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego :) Polecam pozostałe ciasta bez pieczenia  KLIK

Pani na deser
Muffinki toffi z orzechami 63

puszka masy krówkowej / toffee – orzeszki, migdały, orzechy włoskie Krówkę podgrzewamy w kąpieli wodnej i mieszamy z orzeszkami. Umieść wszystkie suche składniki w jednej misce i wymieszać je. W drugiej misce wymieszać wszystkie mokre składniki. Połączyć mokre z suchym za pomocą łyżki i dodać czekoladę. Na spód papilotek nałożyć trochę ciasta, potem masę „snickersową”. Przykryć resztą ciasta. Piec

Szybko Tanio Smacznie
Muffinki toffi z orzechami 108

puszka masy krówkowej / toffee – orzeszki, migdały, orzechy włoskie Krówkę podgrzewamy w kąpieli wodnej i mieszamy z orzeszkami. Umieść wszystkie suche składniki w jednej misce i wymieszać je. W drugiej misce wymieszać wszystkie mokre składniki. Połączyć mokre z suchym za pomocą łyżki i dodać czekoladę. Na spód papilotek nałożyć trochę ciasta, potem masę „snickersową”. Przykryć resztą ciasta. Piec

Szybko Tanio Smacznie
Papryka faszerowana bez mięsa – z kaszą bulgur i oliwkami | DIETA 1800 KCAL 35

kaszą bulgur i oliwkami | DIETA 1800 KCAL Sernikowe kulki – deser z twarogu w kostce Krówki świąteczne – przekaż słodkie życzenia swoim bliskim! Dlaczego to świetny dodatek do paczek na Boże Narodzenie? Zamknij wilgoć w swoich włosach dzięki intensywnie nawilżającym maskom Przepis na ciasto drożdżowe w keksówce (drożdżówka

Via Gusto
Sernikowe kulki – deser z twarogu w kostce 61

media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Sernikowe kulki – deser z twarogu w kostce Krówki świąteczne – przekaż słodkie życzenia swoim bliskim! Dlaczego to świetny dodatek do paczek na Boże Narodzenie? Zamknij wilgoć w swoich włosach dzięki intensywnie nawilżającym maskom Przepis na ciasto drożdżowe w keksówce (drożdżówka) Ciastka z czekoladą – zobacz najlepsze przepisy! Sałatka z porem i selerem

Via Gusto
Ciasto z chałwą bez pieczenia 2608

herbaty, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na ciasto z chałwą bez pieczenia jest bardzo prosty i szybki. Przygotowanie tego deseru zajmuje nie więcej niż 30 minut, a smakuje obłędnie. Jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta, to koniecznie musicie wypróbować tego smakołyku. CIASTA Z CHAŁWĄ BEZ PIECZENIA PRZEPIS Poziom trudności: łatwy | Czas przygotowania: 30 minut | Liczba porcji(...)ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy masę krówką oraz śmietan-fix. Mieszamy szpatułką do połączenia. Na koniec dodajemy pokruszoną chałwę i ponownie mieszamy. Na dnie formy o wymiarach (20×20 cm) układamy warstwę herbatników. Wykładamy część masy i ponownie przykrywamy herbatnikami. Przekładamy produkty do wyczerpania (u mnie wyszło 5 warstw). Wierzch ciasta posypujemy prażonymi płatkami migdałów. Tak przygotowane ciasto

Przepiski.pl
CIASTO JAGODY 197

Kolejne ciasto mojego autorstwa. Długo zastanawiałam się nad jego nazwą, aż wpadł mi pomysł żeby nadać mu imię żeńskie. W cieście znajduje się warstwa konfitury jagodowej. Ciasto wyszło bardzo delikatne i pyszne. Mimo że jest tam krem krówkowy wcale nie jest za słodkie. Wszystkie smaki do siebie pasują i ze sobą współpracują. Polecam :)  SKŁADNIKI: BISZKOPT   Z TEGO PRZEPISU(...)smarujemy. Przykrywamy 2 biszkoptem. MASA 2: Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy po łyżce krówki i miksujemy.  Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody. Jak napęcznieje rozpuszczamy w mikrofali. Mieszamy z paroma łyżkami śmietany, a następnie dodajemy do masy i miksujemy. Kiedy zacznie gęstnieć wykładamy na ciasto. Posypujemy startą czekoladą i chowamy do lodówki na całą noc. Ciasto pomimo wielu kremów

Pani na deser
3 bit 140

ciastami u mnie jest bardzo krucho. Ale cały czas staram się wszystkiego nauczyć (idzie dosyć opornie, ale cały czas do przodu ;P) Składniki: (mała blacha) -300g herbatników -masa kajmakowa ( u mnie o smaku krówki) MASA BUDYNIOWA: -100g masła - 2 budynie waniliowe (u mnie budynie na 3/4l mleka) - 4 łyżki cukru - 4 szklanki mleka MASA ŚMIETANOWA: - 500ml śmietany(...)opakowaniu. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder i dokładnie miksujemy. Wlewamy żelatynę, szybko i dokładnie miksujemy. Wykładamy na trzecią warstwę herbatników. 7. Gorzką czekoladę ścieramy i posypujemy nią wierzch ciasta.  SMACZNEGO

Od łyżki do widelca
Wegańskie, proteinowe brownie z kokosowym karmelem i popcornem (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 167

wege krówki PROTEINOWE BROWNIE Mokre składniki:  Mus z gruszek, olej kokosowy, daktyle, napój roślinny zblendować na gładką masę. Suche składniki:  Płatki owsiane zmiksować na mąkę (można to zrobić razem z mąką kokosową aby uniknąć grudek). Wymieszać razem z kakao, odżywką, proszkiem i posiekaną gorzką czekoladą. Mokre składniki wymieszać ze suchymi przy pomocy miksera na wolnych obrotach. Ciasto(...)suche. Tortownice wyłożoną na dnie papierem do pieczenia wypełnić ciastem dociskając i wyrównując je mokrą łyżką. Piec brownie w 180’C ok 50-60 minut (należy sprawdzać patyczkiem czy ciasto nie jest surowe). KOKOSOWY KARMEL Śmietankę kokosową lub mleko kokosowe zagotować w garnuszku, dodać cukier kokosowy (może być też np. trzcinowy ale musi być bardzo ciemny) i gotować na małym

Candy Pandas
Silikonowe Babeczki od Tupperware - recenzja 192

Kilka dni temu w ramach rozpoczętej współpracy, dostałam od Tupperware do przetestowania foremkę Silikonowe Babeczki . Upiekłam w niej przepyszne muffinki z krówkami, na które przepis umieszczę już wkrótce. Jaki był efekt testu foremki i czy warto ją kupić? Zobaczcie sami. :-) Pierwsza myśl po rozpakowaniu przesyłki: duże otwory na babeczki, super! Nie spotkałam wcześniej takiej formy, raczej standardowe, małe muffinkowe(...)wyskoczyły na talerze z foremki. Nie było żadnego problemu z przyklejającym się ciastem. Idealnie. Zwykłą foremkę zapomniałam nasmarować przed pieczeniem i było ciężko. Największą różnicę zauważyłam kiedy nadszedł czas mycia . Silikonowe Babeczki od Tupperware - 1,5 minuty. Zwykła blaszka - 10 minut szorowania + cała noc moczenia. Przypieczone krówki to dość trudny przeciwnik. ;-) Zresztą zobaczcie sami: Podsumowując, foremkę oceniam

Szefowa kuchni
Wielkanocna babka krówkowa 162

Święta, wiosna a więc otoczka wszelkich ciast musi być u mnie radosna i kolorowa. Nawet przesadnie kolorowa. :-) A babka... babka nie musi być sucha i nudna. ;-) Achów i ochów nad nią nie było końca. Jest nieprzyzwoicie mocno karmelowa, nieprzyzwoicie słodka i nieprzyzwoicie pyszna! Z pewnością będę ją powtarzać, nie tylko od święta.  200g masła w temperaturze pokojowej 2 szklanki(...)powstałej masy dodajemy posiekane krówki i czekoladę. Mieszamy drewnianą łyżką. 6. Masę wylewamy do foremki na babkę (u mnie silikonowa). Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy. 7. Przygotowujemy polewę: na małą patelnię wylewamy olej i mleko, dodajemy połamaną w kostki czekoladę i podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia czekolady. Polewamy nią wystudzone ciasto

Szefowa kuchni
kulki z ryżu preparowanego 157

składniki: 50 g ryżu preparowanego 150 g cukierków krówek (jeżeli wolimy aby były słodsze dodajemy więcej krówek) 2 łyżki słodkiej śmietanki 50 g suszonej żurawiny opcjonalnie

Domowy Smak Jedzenia
Muffiny snickers – z karmelem i orzechami 241

Obłędnie słodkie … niesamowicie kaloryczne … i cholernie pyszne! Takie właśnie są te muffinki! Delikatne ciasto oblane pyszną , słodką , karmelową masą i obsypane dużą ilością chrupiących

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania