ciasto krówka - 929 przepisów (strona:37/62)

Domowe tahini (pasta sezamowa) - jak zrobić i do czego wykorzystać? 224

bardzo lubię koktajl zrobiony z banana z dodatkiem ok. 2 łyżek tahiny, 2 suszonych daktyli oraz kefiru.  Jako dodatek do ciast i ciasteczek, np. zamiast masła orzechowego. Ja wykorzystałam tahiny do przygotowania zdrowych domowych krówek z dodatkiem suszonych daktyli .  Jak zrobić domowe tahini (pastę sezamową)?  Składniki (na niecałe 200 ml): 1 szklanka (200 g) sezamu łuskanego opcjonalnie

Chilli Czosnek i Oliwa
babeczka z krówkami 174

jednym jajku. Pozostałą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy z masła i wlać ajerkoniak. Krótko ale dokładnie zmiksować. Wsypać krówki i wymieszać łyżką. Foremkę do babki wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przełożyć ciasto i piec w 180*C około 45 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu odczekać na chwilę i wyjąć z foremki, wystudzić. Wierzch posmarować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
banoffee pie - pyszny deser karmelowy na ciasteczkowym spodzie 212

Wyśmienite ciasto bez pieczenia dla wszystkich wielbicieli karmelu i bardzo słodkich deserów. Dla mnie banofee pie to prawdziwe "niebo w gębie" i zawsze znajdę pretekst, żeby

babka w formie
Tort gruszkowy z kremem toffi 213

jednym żółtku- ubić na sztywno. Przesiewać mąkę z proszkiem partiami i delikatnie mieszać drewnianą łyżką. Wylać ciasto na tortownicę o średnicy 26 cm, wcześniej wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia.  Piec  około 20 min w 180*C Krem: Puszkę krówki wkładamy do garnka z wodą, tak by woda sięgała do połowy puszki. gotować około 10-15 minut(...)krówki. Odrobinę kremu pozostawić do dekoracji Warstwa gruszkowa : Gruszki pokroić w kostkę - pare gruszek zostawić do dekoracji. Kremówkę ubić na sztywno,  podzielić na dwie części. Do jednej części dodajemy pokrojone gruszki, 1/3 szkl syropu z gruszek i rozpuszczoną wcześniej żelatynę.  Wymieszać delikatnie. Biszkopt przeciąć na 3 płaty.  Pierwszy blat biszkoptu posmarować masą toffi, następnie kolejny krążek ciasta

Garnkowe fanaberie
Fantazja Śmietanowo Porzeczkowa 109

Witam Was słodko w ten Cudny Majowy Dzień;) Dziś zapraszam na Ciasto mojego autorstwa - Fantazja Śmietanowa bez pieczenia ;) Robi się go bardzo łatwo ..a smakuje ? O Tak ;) Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB 🤗🤗🤗🤗🤗 Składniki na blachę o wymiatach ok 24 cm na 35 cm : 200 g herbatników  1 słoik dżemu porzeczkowego ( który nie jest twardy(...)rozpuszczam w gorącej wodzie,studzę. Dodaję do śmietany, mieszam. Powoli dodaję serek. Mieszam mikserem kilka chwil do połączenia składników. Przekładam na krówkę. Następnie kładę ostatnią warstwę herbatników. Końcówką dżemu smaruję herbatniki. Posypuję startą na małych oczkach czekoladą. Ciasto zawijam folią spożywczą i pozostawiam w lodówce na kilka godzin u mnie

Gotowanie Patki
Ciasto Kaloria 40869

kawałki, to dieta pójdzie w las... i tak pójdzie ;). To jest uzależniające, w pełni słodkie i kaloryczne ciasto bez pieczenia specjalnie na dni słabości i wilczego apetytu. Na samym dole ciasteczkowy spód, na nim czekoladowa masa z dużą ilością mlecznych krówek. Kolejna warstwa to oczywiście bita śmietana, a jakby było tego mało, pod śmietaną  znajdujemy plasterki bananów. Żeby już(...)małym ogniu. Gdy mleko prawie się zagotuje, dodać krówki oraz czekoladę i podgrzewać, cały czas mieszając, aż składniki się rozpuszczą. Czekoladową masę zdjąć z ognia, a gdy przestygnie i zacznie gęstnieć, wylać ją na schłodzony ciasteczkowy spód (w celu szybszego zgęstnienia wstawić na chwilę do lodówki). Blaszkę z ciastem ponownie schłodzić, tym razem dłużej, by czekolada zastygła (spód i masę

Nastoletnie Wypiekanie
Serkowe placuszki z krówkami i polewą krówkową 112

masło wymieszać na jednolitą masę. (Jeśli jest za gęsta można dolać mleka.) Cukierki drobno pokroić i połączyć z ciastem. Placuszki smażyć na maśle/oleju lub całkowicie bez tłuszczu (najlepiej na patelni teflonowej). (Smażone na każdy sposób są pyszne.) Przygotować polewę. Krówki drobno posiekać i rozpuścić w mleku lub śmietance

Di gotuje
Szyszki z ryżu preparowanego 151

Zdecydowanie smak dzieciństwa :)   Składniki: 1/2kg cukierków krówek ( miękkie i ciągnące), 125g margaryny ( pół kostki), 2 łyżki kakao, 80g ryżu preparowanego (można dać więcej, wtedy będą

W kuchni u Moniki
Babka krówka 1160

Babka, która zawsze się udaje.  Składniki: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1 puszka masy krówkowej 1,5 szklanki mąki 3/4 szklanki oleju 1,5 łyżeczki

O kuchni z uczuciem
Ciasto karmelowe 183

bardzo zgęstniała. Smacznego! Ten przepis został opublikowany jakiś czas temu w prowadzonym przez  Malinę  serwisie  Trendy Kosmetyczne . p.s. ciasto raczej nie wychodzi z budyniu innego niż czekoladowy lub ewentualnie czekoladowy z toffi lub krówką

Codzienna kuchnia niecodzienna
Marlenka 205

należy przełożyć je razem z papierem w jakieś inne miejsce (ja kładłam na tacę). Skrawki które nam zostały z ciasta też tak samo pieczemy, będą nam potrzebne do dekorowania ciasta. Składniki na masę: 1 opakowanie budyniu śmietankowego (gotujemy z dwoma łyżkami cukru) 500 ml mleka 1 maka krówkowa w temperaturze pokojowej (ja tym razem użyłam kakaowej) 1 kostka masła(...)wierzch budyniu folią spożywczą tak żeby dotykała ona wierzchu budyniu, wtedy nie utworzy nam się kożuch. Maso ucieramy z masą krówką i dodajemy stopniowo ostudzony już budyń. Miksujemy aż do uzyskania jednolitej masy. Całość przekładamy na zmianę raz blat ciasta i krem. Powtarzamy tak 6 razy. Górę ciasta posypujemy skruszonymi skrawkami ciasta które wcześniej upiekliśmy. Ciasto należy chłodzić minimum kilka

Słodkie ciacho
SEROWY TWIX – SERNIK NA ZIMNO Z KARMELEM I ORZECHAMI 363

się lato, za oknem słoneczko, więc i zbliża się pora ciast ( szczególnie serników ) na zimno ( moja mamcia będzie zachwycona , bo jak wiecie serniki na zimno , to Ona uwielbia! ). Dziś mam dla Was przepis na taki sernik na zimno , jakiego tu jeszcze nie widzieliście! Delikatna, puszysta masa serowa z dodatkiem krówek , karmelu i batoników twix w czekoladzie tworzy obłędną całość, której(...)zaszkodzi. Takie ciasto jest fantastycznym pomysłem zarówno na upalny dzień … do popołudniowej kawki … jak i np. deser po romantycznej randce. Polecam! SKŁADNIKI: ( tortownica 18 cm) * biszkopty okrągłe – 10 szt * serek biały homogenizowany – 400 g * śmietana 36% – 150 ml * żelatyna – 3 łyżeczki * cukier puder – 3 łyżki DODATKOWO: * cukierki krówki – 100 g * twix

Ostra na Słodko
Skubaniec, czyli szybki kruchy placek z budyniem i owocami z dodatkiem lodów 202

ciasto robię "od zawsze". Przepis mam zapisany w zeszycie, który założyłam mając chyba 11 lat :) Dziś przepisy mam najczęściej zapisane w komputerze lub wydrukowane, jednak największym sentymentem darzę właśnie te z zeszytu - najstarsze i ponadczasowe, nie poddające się modom. Składniki: kostka(...)margaryny , około pół kilograma mąki , 4 żółtka , 3 łyżki cukru , 2 budynie (ja użyłam o smaku krówki), 3 łyżki masła , 4 białka , 3/4 szklanki cukru pudru , dowolne owoce . Mąkę przesiać, dodać margarynę, żółtka i cukier. Zagnieść sprężyste ciasto. Zawinąć w woreczek i odłożyć do lodówki na około pół godziny.  Dużą, płaską blachę wyłożyć

Codzienna kuchnia niecodzienna
SZYSZKI,KULECZKI Z RYŻU PREPAROWANEGO 167

Mój przysmak z dzieciństwa :).Pamiętam jak moja mama robiła je z krówek lub irysów z dodatkiem czekolady i masła.Dzisiaj proponuję Wam połączenie masy kajmakowej z gorzką czekoladą i masłem.Czy może być prościej?Tylko trzy składniki + ryż preparowany.Ja dodatkowo jeszcze dodałam parę kropel amaretto (można dodać olejek rumowy).Zapraszam :).  SKŁADNIKI 400 g masy kajmakowej 12--150g ryżu(...)preparowanego 100g gorzkiej czekolady 120g masła parę kropel amaretto lub rumowy olejek do ciast WYKONANIE Wykonanie takich szyszek jest bardzo proste.Do rondelka wkładamy masę kajmakową,połamaną czekoladę i masło i podgrzewamy do rozpuszczenia się składników.Pilnujemy żeby masa się nie przypaliła. Kiedy masa będzie płynna zdejmujemy z ognia mieszamy i dodajemy amaretto lub olejek rumowy mieszamy.Następnie dodajemy ryż partiami

Mała w garnku miesza
Gofry z bitą śmietaną, sosem krówkowym i orzeszkami. 208

śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku Sos krówkowy: 30 dag cukierków krówek 4 łyżki mleka Dodatkowo: 10 dag orzeszków ziemnych Wykonanie: 1. Gofry: Jajka ubijamy z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy mąkę, olej, proszek do pieczenia i mleko, dokładnie miksujemy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Następnie pieczemy gofry w rozgrzanej gofrownicy. Studzimy. 2. Orzeszki(...)ubijamy na puszystość, dodajemy cukier puder do smaku i ubijamy. Następnie przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. 4. Sos krówkowy: Do garnka dajemy mleko i zagotowujemy, następnie wrzucamy krówki i gotujemy do rozpuszczenia się krówek na bardzo małym ogniu cały czas mieszamy. Gotowy sos będzie jednolity i gęsty. Sos lekko studzimy. Przestudzony sos przekładamy do rękawa cukierniczego. 5. Dekorowanie

Izabelawkuchni