ciasto krówka - 929 przepisów (strona:37/62)

Fantazja Śmietanowo Porzeczkowa 122

Witam Was słodko w ten Cudny Majowy Dzień;) Dziś zapraszam na Ciasto mojego autorstwa - Fantazja Śmietanowa bez pieczenia ;) Robi się go bardzo łatwo ..a smakuje ? O Tak ;) Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB 🤗🤗🤗🤗🤗 Składniki na blachę o wymiatach ok 24 cm na 35 cm : 200 g herbatników  1 słoik dżemu porzeczkowego ( który nie jest twardy(...)rozpuszczam w gorącej wodzie,studzę. Dodaję do śmietany, mieszam. Powoli dodaję serek. Mieszam mikserem kilka chwil do połączenia składników. Przekładam na krówkę. Następnie kładę ostatnią warstwę herbatników. Końcówką dżemu smaruję herbatniki. Posypuję startą na małych oczkach czekoladą. Ciasto zawijam folią spożywczą i pozostawiam w lodówce na kilka godzin u mnie

Gotowanie Patki
Serkowe placuszki z krówkami i polewą krówkową 122

masło wymieszać na jednolitą masę. (Jeśli jest za gęsta można dolać mleka.) Cukierki drobno pokroić i połączyć z ciastem. Placuszki smażyć na maśle/oleju lub całkowicie bez tłuszczu (najlepiej na patelni teflonowej). (Smażone na każdy sposób są pyszne.) Przygotować polewę. Krówki drobno posiekać i rozpuścić w mleku lub śmietance

Di gotuje
Szyszki z ryżu preparowanego 171

Zdecydowanie smak dzieciństwa :)   Składniki: 1/2kg cukierków krówek ( miękkie i ciągnące), 125g margaryny ( pół kostki), 2 łyżki kakao, 80g ryżu preparowanego (można dać więcej, wtedy będą

W kuchni u Moniki
Babka krówka 1168

Babka, która zawsze się udaje.  Składniki: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1 puszka masy krówkowej 1,5 szklanki mąki 3/4 szklanki oleju 1,5 łyżeczki

O kuchni z uczuciem
Ciasto karmelowe 188

bardzo zgęstniała. Smacznego! Ten przepis został opublikowany jakiś czas temu w prowadzonym przez  Malinę  serwisie  Trendy Kosmetyczne . p.s. ciasto raczej nie wychodzi z budyniu innego niż czekoladowy lub ewentualnie czekoladowy z toffi lub krówką

Codzienna kuchnia niecodzienna
Marlenka 213

należy przełożyć je razem z papierem w jakieś inne miejsce (ja kładłam na tacę). Skrawki które nam zostały z ciasta też tak samo pieczemy, będą nam potrzebne do dekorowania ciasta. Składniki na masę: 1 opakowanie budyniu śmietankowego (gotujemy z dwoma łyżkami cukru) 500 ml mleka 1 maka krówkowa w temperaturze pokojowej (ja tym razem użyłam kakaowej) 1 kostka masła(...)wierzch budyniu folią spożywczą tak żeby dotykała ona wierzchu budyniu, wtedy nie utworzy nam się kożuch. Maso ucieramy z masą krówką i dodajemy stopniowo ostudzony już budyń. Miksujemy aż do uzyskania jednolitej masy. Całość przekładamy na zmianę raz blat ciasta i krem. Powtarzamy tak 6 razy. Górę ciasta posypujemy skruszonymi skrawkami ciasta które wcześniej upiekliśmy. Ciasto należy chłodzić minimum kilka

Słodkie ciacho
SEROWY TWIX – SERNIK NA ZIMNO Z KARMELEM I ORZECHAMI 372

się lato, za oknem słoneczko, więc i zbliża się pora ciast ( szczególnie serników ) na zimno ( moja mamcia będzie zachwycona , bo jak wiecie serniki na zimno , to Ona uwielbia! ). Dziś mam dla Was przepis na taki sernik na zimno , jakiego tu jeszcze nie widzieliście! Delikatna, puszysta masa serowa z dodatkiem krówek , karmelu i batoników twix w czekoladzie tworzy obłędną całość, której(...)zaszkodzi. Takie ciasto jest fantastycznym pomysłem zarówno na upalny dzień … do popołudniowej kawki … jak i np. deser po romantycznej randce. Polecam! SKŁADNIKI: ( tortownica 18 cm) * biszkopty okrągłe – 10 szt * serek biały homogenizowany – 400 g * śmietana 36% – 150 ml * żelatyna – 3 łyżeczki * cukier puder – 3 łyżki DODATKOWO: * cukierki krówki – 100 g * twix

Ostra na Słodko
Skubaniec, czyli szybki kruchy placek z budyniem i owocami z dodatkiem lodów 210

ciasto robię "od zawsze". Przepis mam zapisany w zeszycie, który założyłam mając chyba 11 lat :) Dziś przepisy mam najczęściej zapisane w komputerze lub wydrukowane, jednak największym sentymentem darzę właśnie te z zeszytu - najstarsze i ponadczasowe, nie poddające się modom. Składniki: kostka(...)margaryny , około pół kilograma mąki , 4 żółtka , 3 łyżki cukru , 2 budynie (ja użyłam o smaku krówki), 3 łyżki masła , 4 białka , 3/4 szklanki cukru pudru , dowolne owoce . Mąkę przesiać, dodać margarynę, żółtka i cukier. Zagnieść sprężyste ciasto. Zawinąć w woreczek i odłożyć do lodówki na około pół godziny.  Dużą, płaską blachę wyłożyć

Codzienna kuchnia niecodzienna
SZYSZKI,KULECZKI Z RYŻU PREPAROWANEGO 175

Mój przysmak z dzieciństwa :).Pamiętam jak moja mama robiła je z krówek lub irysów z dodatkiem czekolady i masła.Dzisiaj proponuję Wam połączenie masy kajmakowej z gorzką czekoladą i masłem.Czy może być prościej?Tylko trzy składniki + ryż preparowany.Ja dodatkowo jeszcze dodałam parę kropel amaretto (można dodać olejek rumowy).Zapraszam :).  SKŁADNIKI 400 g masy kajmakowej 12--150g ryżu(...)preparowanego 100g gorzkiej czekolady 120g masła parę kropel amaretto lub rumowy olejek do ciast WYKONANIE Wykonanie takich szyszek jest bardzo proste.Do rondelka wkładamy masę kajmakową,połamaną czekoladę i masło i podgrzewamy do rozpuszczenia się składników.Pilnujemy żeby masa się nie przypaliła. Kiedy masa będzie płynna zdejmujemy z ognia mieszamy i dodajemy amaretto lub olejek rumowy mieszamy.Następnie dodajemy ryż partiami

Mała w garnku miesza
Gofry z bitą śmietaną, sosem krówkowym i orzeszkami. 215

śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku Sos krówkowy: 30 dag cukierków krówek 4 łyżki mleka Dodatkowo: 10 dag orzeszków ziemnych Wykonanie: 1. Gofry: Jajka ubijamy z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy mąkę, olej, proszek do pieczenia i mleko, dokładnie miksujemy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Następnie pieczemy gofry w rozgrzanej gofrownicy. Studzimy. 2. Orzeszki(...)ubijamy na puszystość, dodajemy cukier puder do smaku i ubijamy. Następnie przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. 4. Sos krówkowy: Do garnka dajemy mleko i zagotowujemy, następnie wrzucamy krówki i gotujemy do rozpuszczenia się krówek na bardzo małym ogniu cały czas mieszamy. Gotowy sos będzie jednolity i gęsty. Sos lekko studzimy. Przestudzony sos przekładamy do rękawa cukierniczego. 5. Dekorowanie

Izabelawkuchni
Piegowaty wieniec 219

Piegowaty wieniec, to ciasto w kropki, ten z dodatkiem maku. Bardzo delikatne, puszyste i elegancko wyglądające :) Do tego polane karmelem, a właściwie krówką i posypane kolorowymi bakaliami po prostu kusi by je skonsumować . Polecam. Składniki: 1 szklanka białek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 kostki masła (250g(...)ubijam na sztywną pianę dodając  porcjami cukier. Obie mąki przesiewam z proszkiem do pieczenia i łączę z pianą z białek delikatnie mieszając. Masło rozpuszczam, przestudzę i dodaję do ciasta, następnie dolewam letnie mleko na końcu wsypuję suchy mak i wszystko szybko ze sobą mieszam. Ciasto przekładam do foremki do wieńca i wstawiam do piekarnika nagrzanego

Ciasteczkowy Potwór
Dyniowe muffiny o smaku krówek 148

kryją w sobie sos toffi, dzięki czemu mają smak krówek, a dodatek dyniowego puree sprawia, że nawet 3 dnia, bo dziś rano zjadłam jedną uchowana nadal są mięciutkie i świeże jak w dniu upieczenia, co jest ewenementem, bo z tego typu wypiekami jest gorzej niż z drożdżowym ciastem, zazwyczaj na drugi dzień można nimi gwoździe wbijać. Dodam tylko(...)sodę. wymieszaj, ale tylko do połączenia się składników. Foremki do babeczki napełnij do 2/3 ciastem. Piecz 20-25 minut. U mnie wyszło 6 sztuk., bo mam ciut większe i grubsze foremki, więc piekłam dokładnie 25 minut. Smacznego!   Artykuł Dyniowe muffiny o smaku krówek pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
KRÓWKOWE CIASTO Z BANANAMI 445

Przepis na  szybkie w przygotowaniu,  pyszne ciasto krówkowe z bananami i orzechami włoskimi. Na spodzie herbatnikowym z kremem mascarpone, bez pieczenia. Ciasto jest rewelacyjne

RITA food channel
CIASTECZKA MAŚLANO-KAROBOWE, NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ CUKRU 209

zdrowe: bez pszenicy, bez cukru. Wersji tych ciasteczek bywało już u nas sporo, zamiast karobu można oczywiście dodać kakao. Można wykorzystać kawałki czekolad np.z jajek niespodzianek, które wwałkowujemy w ciasto (po upieczeniu super chrupią). Na co tylko mamy ochotę. Polecam, ciasteczka można przechowywać w metalowej puszce do kilkunastu dni. Składniki: - 550g mąki orkiszowej białej, u mnie typ750 - 350g zimnego masła(...)łyżeczki karobu (lub kakao) - u mnie płatki czekoladowe bez cukru (nie trzeba) - dowolne dodatki, np.kawałki czekolady, kawałki krówek, itp. W misie miksera umieścić mąkę, dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło, jajko, wsypać ksylitol i ksylitol z wanilią i zagnieść kruche ciasto. Można zagnieść ciasto ręcznie. Mnie wyręcza w tej czynności mikser. Otrzymane ciasto podzielić na 3 części. Dwie zostawiamy

Smaczne Zdrowe
NIEBIAŃSKI CHŁÓD 216

Przepyszne ciasto bez pieczenia , najlepsze po dwóch dniach . Niestety nie gwarantuje, że tyle wytrzyma .    Moje zdjęcia nie są niestety rewelacyjne, ciasto było robione na święta a mnie rozłożyła choroba. Nie miałam siły ani motywacji na lepszą jakość 🙈😭 Dopiero wracam do świata żywych . Ciasto jest tak pyszne,że musiało tutaj trafić . Składniki: 1 duża paczka krakersów 2 duże paczki(...)mikserem z masłem na gładką masę i wykładamy na herbatniki. Masę przykrywamy kolejną warstwą ciastek.  Na to nakładamy krówkę z puszki. Układamy krakersy i smarujemy je dżemem porzeczkowym. Schłodzoną kremówkę ubijamy z 2 łyżkami cukru pudru i wykładamy na ciasto.  Na koniec posypujemy prażonymi na suchej patelni płatkami migdałów. Muszą być już ostudzone.  Ciasto wstawiamy do lodówki

Niespełnione zdolności kulinarne

Proponowane wyszukiwania