ciasto krówka - 920 przepisów (strona:47/62)

Ciasto Krówka 203

Robimy polewę: do garnka dajemy krówki,margarynę i wodę-mieszamy na małym ogniu aż się ładnie rozpuści,lekko studzimy. Ucieramy margarynę,dodajemy po łyżce już ostudzony budyń i alkohol,miksujemy na gładką masę,wykładamy ją na biszkopt i rozsmarowujemy.na to układamy biszkopty moczone w herbacie, wierzch polewamy polewą krówkową. Najlepiej jest jeszcze schłodzić ciasto kilka godzin w lodówce. Smacznego

Swojskie jedzonko
Pomysły na prezent dla miłośników jedzenia 100

Foremki do ciastek | Wałek do ciasta | Moździerz | Wałek grawerowany | Waga kuchenna | Maszynka do makaronu | Młynek do gałki muszkatołowej | Forma do wyrastania chleba Jedzenie na wynos Termos krecik | Lunchbox | Kubek termiczny opony | Lunchbox okrągły | Kubek ceramiczny | Kubek termiczny krecik | Lunchbox z przegródkami | Butelka na wodę Kubeczki Kotek | Kremowy kropki | Różowy miś | W kwiaty | W kropki | Krówka | Pierniczek | Renifer Książki Italia

365 dni dookoła kuchni
Ciasto Krówka Na Biszkopcie 356

blaszkę 23 x 23 cm biszkopt: 4 jajka kl L 1/2 szkl cukru 2 łyżki płynnego miodu 3/4 szkl mąki pszennej 1 duży budyń bez cukru o smaku krówka albo toffi 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki kakao krem budyniowy: 1 opak. budyniu waniliowego bez cukru 2 i 1/2 szkl mleka 4 łyżki cukru 100 g masła w temp(...)Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu i studzimy pod folią aby nie było kożucha. 3. Masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce budyniu, aż do wykończenia składników. Przełożenie ciasta 4. Wystudzony biszkopt przekrawamy na pół i dolną warstwę nasączamy kawą. 5. Następnie wykładamy masę budyniową, przykrywamy drugim blatem. 6. Na wierzch rozsmarowujemy masę krówkową i posypujemy orzechami lekko

Gotowanie...to proste !
Krówka 57

Składniki: 3 jajka 1/2 szklanki erytrolu lub cukru 6 łyżek mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia krem: 1 budyń waniliowy 2 szklanki mleka 2 łyżki

czarrna od kuchni
Likier piernikowy 240

idealnym dodatkiem do świątecznego ciasta, do deserów czy lodów i oczywiście do świątecznej aromatycznej kawy. Jeszcze zdążycie go zrobić, do świąt zostało kilka dni i akurat likier pięknie dojrzeje. Na blogu są także inne przepisy na pyszne domowe likiery: Domowy likier kawowy Domowy likier kokosowy Adwokat, domowy ajerkoniak Domowy likier baileys Domowy likier kukułka Krówka likier domowy Likier korzenny Grzaniec

Kulinarne przygody Gatity
Kampania testująca Werther’s Original Soft Caramels- PODSUMOWANIE #softcaramels #swiatkarmelu 138

Kremowe ciągutki, przypominające troszkę krówki. Nie będę ukrywała że pojawiło się kilka osób, którym cukierki smakowały ale skład już niekoniecznie. Ta kampania potwierdziła, że każdy, bez względu na wiek, jedząc Werther's Original poczuje się kimś wyjątkowym :) Dla mnie osobiście te cukierki miały wiele zasosowań po rozpuszczeniu świetnie sprawdziły się jako polewa do deserów,ciast lub kawy.  Niżej podsyłam

Życie zaczyna się w kuchni
Chrupkowe ciasto (nie tylko) dla dzieci :) 23931

której wspomniałam wyżej robimy tak: 1 kostka masła 40 dag krówek 1,5 łyżki miodu.  To wszystko rozpuścić i gotować. 150 g chrupek kukurydzianych Chrupki pokroić na mniejsze kawałki. Dodajemy je do polewy i mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia tak aby z góry można było przykryć "ciasto". Na blachę wylewamy chrupki i ręką ugniatamy. Przykrywamy papierem i stawiamy

Olikowa kuchnia
Ciasto ala Kinder Maxi King 21438

masa nie straciła na swojej puszystości. Ciasto wyłożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o wymiarach 25 x 34 cm. Piec około 20 - 25 minut w temperaturze 180ºC, do suchego patyczka. Mleko zagotować z cukrem. Następnie zmniejszyć ogień i gotować około 15 minut, aż powstanie brązowa masa przypominająca krówkę. Gotującą się masę należy mieszać jak najrzadziej. Nie przerażajmy się jeśli(...)wzdłuż, posmarować masą krówkową, a następnie przełożyć kremem. Przygotować polewę czekoladową. Orzechy włożyć do worka i potraktować tłuczkiem. Można również posiekać nożem ale pierwszy sposób jest zdecydowanie szybszy. Polać ciasto polewą i posypać orzechami Włożyć do lodówki na kilka godzin aby masa się ścięła

Mania Gotowania
Ciasta na święta -12 przepisów 12755

przypominam 12 najpopularniejszych ciast na moim blogu-może znajdziecie coś dla siebie... Orzechowa pychotka -po przepis klikajcie  TUTAJ Piernik z herbatą- po przepis kliknijcie TUTAJ Porzeczkowiec- po przepis klikajcie TUTAJ Strucla serowa -po przepis klikajcie TUTAJ Delicja bananowa -po przepis klikajcie TUTAJ Sernik hałwowy -po przepis klikajcie TUTAJ Czekoladowa stefanka -po przepis klikajcie TUTAJ Jabłkowa krówka bez pieczenia

Swojskie jedzonko
Mazurek z orzechami i kajmakiem 175

smaku krówki 50 g orzechów włoskich 50 g rodzynek powidła śliwkowe  Przygotowanie: Do misy miksera przesiać mąki, dodać cukier puder, cukier waniliowy, jajko i zimne masło pokrojone w kostkę. Końcówką do ucierania na wolnych obrotach ucierać do momentu, aż składniki się połączą. Przełożyć na blat lekko podsypany mąką, zagnieść i uformować kulkę. Odłożyć trochę ciasta a resztę uformować

Ala piecze i gotuje
Ciacho z kokosem i krówką 129

ciasto jest przepyszne i nadaję się na Dzień mamy :) Polecam wam zrobić.Pyszności i jeszcze raz pyszności.   Biszkopt: jaja 5 szt mąka tortowa 7 łyżek cukier 2 łyżki kakao 2 łyżki Masa 1 wiórka kokosowe 200 g mleko 500 ml cukier 2 łyżki budyń śmietankowy 1 szt (40 g) margaryna 125 g Masa 2 krówka, kajmak mała puszka ( smak

Różowa kuchnia
Sernik kajmakowy 159

krówek. Już dawno zabierałam się do jego zrobienia i nareszcie udało mi się go upiec :-)  Przepis wzięłam z   tej strony. Zwiększyłam ilość składników bo robiłam z 1 kg sera, wyszła mi duża blacha a i tak uważam, że to za mało bo taki był pyszny :-) Nie obyło się bez modyfikacji. Przepis na przepyszne kruche ciasto do serników dostałam

Na słodko lub wytrawnie
Tort krówka z łaciatym biszkoptem oraz kremem waniliowym i truskawkowym (bez glutenu, cukru białego) 154

urodzinowy również musiał być w tym klimacie 🐮  Tort znów pojechał dalej więc nie ma zdjęcia w przekroju, jednak umieściłyśmy zdjęcia z przygotowania aby Was zachęcić do przygotowania takiej krówki 😃    Składniki: Łaciate biszkopty (śr: 24 cm i śr: 15cm) 1) -5 jaj L -50g skrobi z tapioki (lub ziemniaczanej/kukurydzianej) -100g mąki gryczanej lub kukurydzianej(...)rozpuszczenia. Nadal ubijając dodawać po jednym żółtku (po każdym chwilę miksując). Składniki sypkie  wymieszać i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno obu tortownic  (boki formy nie powinny być niczym smarowane ani przykrywane). Wlać ciasta na przemiennie łyżkami aby stworzyć łaty i piec

Candy Pandas
Kruche ciasto z budyniem, porzeczkami i migdałową bezą z kruszonką. 98

Polecam do zimowej kawki! PRZEPIS NA CIASTO Z PORZECZKAMI I BEZĄ MIGDAŁOWĄ przepis na dużą torownicę CIASTO KRUCHE Wskazówki dot. ciasta kruchego: - zagniataj najszybciej, jak się da, nie ogrzewaj ciasta - nigdy nie zamieniaj masła na margarynę bo inaczej kruche Ci nie wyjdzie - po jaja sięgaj prosto z lodówki - masło zawsze musi być mocno schłodzone i prosto z lodówki(...)dodaj cukier i ubijaj ciągle, dodaj mąkę z migdałów, wymieszaj łopatką i gotowe. Masa budyniowa: - 1 opakowanie proszku budyniowego o smaku waniliowym lub śmietankowym  (ja użyłam o smaku krówki bo innego nie miałam ;-) i dodałam kieliszek adwokata, to taki mój trik na zmianę smaku w razie gdybyście też nie mieli ) - 80 g masła - 2 całe jajka - łyżka mąki

SMYKWKUCHNI
SNICKERS BEZ PIECZENIA – ciasto na herbatnikach z kremem z mleka w proszku 324

chrupie, jak się ciągnie i jak jest nieziemsko słodkie i kremowe! Ojj mogłabym pożerać snickersy dzień i noc! Dziś mam dla Was przepis na GENIALNE ( ale to GENIALNE ) ciasto bez pieczenia – z kremem z mleka w proszku, masą kajmakową i chrupiącymi orzeszkami ziemnymi. Prawdziwe niebo w gębie! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( blacha 25×20 ) * herbatniki kakaowe – ok.200(...)mleko w proszku – 400 g * mleko 2% – 250 ml * drobny cukier – ok. 1 szkl * masło – min 82% – 200 g * masa kajmakowa / krówka – ok. 250 g * orzeszki arachidowe – 150 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Do garnka wlewamy mleko, dodajemy masło oraz cukier – gotujemy, studzimy. Do chłodnej masy stopniowo wsypujemy mleko w proszku cały czas miksując

Ostra na Słodko
Karmelowe brownie (Brownies al caramello) 100

lizac :) Jeżeli macie ochotę na czekoladowe ciasta przypominam Wam o moich wcześniejszych przepisach na rozpływające si ę  w ustach  ciasto czekoladowo-migdałowe  i niezwykle delikatne  ciasto czekoladowo-kokosowe . Życz ę  Wam pięknego weekendu :) **** Oggi voglio condividere con Voi una golosa ricetta perfetta da preparare quando il weekend si avvicina. Si tratta del brownies, un dolce(...)cioccolato fondente e mandorle e della torta al cioccolato e cocco .  Buon weekend e buon fine settimana :) SKŁADNIKI Brownie 300 g gorzkiej czekolady  100 g cukierków krówek (miękkich) 150 g m ą ki migdałowej   75 g m ą ki pszennej 80 g cukru 60 g masła 3 jaja 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Karmel

La grande e la piccola cuoca

Proponowane wyszukiwania