ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:288/352)

Czym zastąpić cukier 109

Czym zastąpić cukier Przelicznik i zamienniki cukru do ciast i przetworów. Czym zastąpić cukier w ciastach i przetworach i jak przeliczyć cukier na ksylitol lub inne zamienniki cukru postaram się podpowiedzieć w dzisiejszym artykule. Równie często pojawia się pytanie co zamiast cukru do kawy, ale w tym przypadku możliwości jest o wiele więcej. Do kaw smakowych takich jak kawa(...)syropu klonowego do pieczenia - pamiętaj tylko o zmniejszeniu ilości płynów w przepisie. Miód  nada słodki smak koktajlom, wypiekom, sosom, marynatom i dressingom do sałatek. Miód jest słodszy niż cukier, więc może być konieczne zmniejszenie dodawanej ilości. Ponieważ w miodzie jest woda, trzeba również zmniejszyć ilość płynu używanego podczas zastępowania miodu w wypiekach.  Cukier kokosowy może być używany

Cztery Fajery
Jak uchronić się przed wirusami i wzmocnić odporność? Skutki uboczne picia oleju z czarnuszki. 143

Olej z czarnuszki to ostatnio obowiązkowy składnik niezbędnika każdego rodzica ;-) Dlaczego go pijemy?  Jak skutecznie przekonać swoje dziecko do wypicia tego oleju?  Jakie są

IzaGotuje
DOMOWE LODY I SORBETY (TEST MASZYNKI DO LODÓW PROFICOOK PC-ICM 1140 + OPINIA) 218

Lody to najpopularniejszy zamrożony deser, po którego najczęściej sięgamy latem.  Nie od dziś wiadomo, że najlepsze są lody domowe - mają lepszy smak oraz naturalny i

Kuchnia MagdaLeny
Kuchnia bez pszenicy- bezpszenne mąki 155

Jakiś czas temu trafiłam na fenomenalną książkę pt "Kuchnia bez pszenicy", której autor William David przedstawia przepisy na bezpszenne potrawy- niezwykle smaczne i zdrowe, a także pomagające w pozbyciu się zbędnych kilogramów. Pozbycie się mąki pszennej z diety lub nawet jej ograniczenie nie jest proste. Odstawiając ją pozbywamy się głównego składnika chlebów i innych wypieków. Potrzeba nam zatem czegoś(...)dekoracyjnych, a także jako produkt zastępczy w diecie bezglutenowej. Koszt : około 10zł/ 250 gram Mąka dostępna w sklepach ekologicznych Mąka kokosowa Mąka kokosowa może zastąpić tradycyjną mąkę i posłużyć jako jej bezglutenowa wersja w wypiekach. Nadaje się do pieczenia, może również być użyta jako posypka lodów, wszelkich deserów i sałatek, a także jako panierka. Koszt : ok. 23zł/ 500 gram

Tradycyjna Kuchnia
Tort - kort tenisowy. Jak zrobić cukier puder? W przepisie kilka różnych porad 189

aparatu fotograficznego i robiłam je komórką przy bardzo słabym świetle (już był wieczór) Początkowo tort miał być wykonany zupełnie inaczej. Został jednak zrobiony w prosty sposób, bez pieczenia oraz bez mas i wszelkiego rodzaju kremów. To po prostu sernik na zimno :) którego góra została przerobiona na wzór  właśnie   kortu tenisowego.  Przy okazji dowiedziałam się(...)kokosowymi we wzór kortu tenisowego Teraz przugotujemy siatkę :) Spażoną wrzątkiem siatkę po włoszczyźnie wycinamy na szerokość naszej formy (po umieszczeniu jej w serniku ma wyglądać jak na zdjęciu) Patyczki do szaszłyków skracamy mniej więcej na podwójną wysokość siatki w taki sposób, aby zaostrzoną końcówkę patyczka mozna było wetknąć głęboko w sernik Przeplatamy przygotowane patyczki siatką i wbijamy w ciasto Ciasto

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kulinarna podróż czyli co warto zjeść będąc w Tajlandii 262

wybierajcie je uważnie, najlepiej zwrócić uwagę, gdzie jedzą miejscowi, wtedy macie pewność, że jedzenie będzie okej. 2) W restauracjach w Bangkoku ceny podane są często bez podatku oraz bez tzw. napiwku, pamiętajcie, że potem wszystko doliczą do rachunku ;) Zazwyczaj na dole karty jest o tym informacja. W mniejszych miastach już raczej się z tym nie spotkacie. 3) Rozglądając(...)jest pełna chili. Podobno są trzy rodzaje pikantności- zwykła, tzw "hot"- którą rozumie się przez to, że robi Wam się gorąco jak jecie danie oraz taka supermega, że jedząc piecze nie tylko w środku buziaka ale też usta na zewnątrz i nie wiem ile wody spróbowalibyście wypić i tak nadal jest pikantnie. W restauracjach można pytać o stopień pikantności

Czerwona Porzeczka
Truskawkowo waniliowa zebra 209

Truskawki to bardzo popularny owoc, przede wszystkim ze względu na swój niepowtarzalny smak i aromat. Oprócz walorów smakowych, truskawki kryją w sobie całe bogactwo wartości odżywczych

mojewypiekiinietylko
#Porady - co zawsze warto mieć w lodówce 367

każdym domu, oliwa z oliwek to baza do sałatek i tłuszcz krótkotrwałego smażenia, olej kokosowy to zdrowy tłuszcz niezmieniający smaku potraw, olej rzepakowy - używany do smażenia w wysokich temperaturach oraz masło, które nadaje niesamowity smak wielu daniom, nie wyobrażam sobie smażenia pieczarek bez dodatku masła jalapeno Lubimy ostre potrawy, dlatego w moim domu zawsze jest opakowanie papryczek jalapeno, które(...)minutach pyszna i zdrowa duszona ryba gotowa :) cytryna/limonka Podstawowy składnik sosów, marynat, lemoniady, ciast, deserów, orzeźwiający dodatek do drinków - warto mieć je pod ręką :)  mleko Do sosów, do beszamelu, do płatek, do deserów, do picia przed snem.... i mogłabym tak wymieniać bez końca. Jeśli nie możecie pić krowiego, to zaopatrzcie się w roślinne np. sojowe lub migdałowe ryż

Cooking Monster
Sernik jagodowy 359

cytryny Składniki na ciasto półkruche : - 500 g mąki krupczatki - 125g cukru pudru - 250g schłodzonego masła - 2 żółtka - 1 łyżka gęstej, kwaśniej śmietany - 2 łyżki lodowatej wody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: - 400g śmietany crème fraîche - 4 łyżki cukru pudru - woda różana Dzień wcześniej – wieczorem – zagniatamy ciasto półkruche. Suche składniki (mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia) przesiewamy(...)starte masło z mąką na grubą kruszonką. Dodajemy żółtka, śmietanę i lodowatą wodę. Szybko wyrabiamy ciasto. Przekładamy do woreczka i wkładamy do lodówki na noc. Na drugi dzień – spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Wyjmujemy ciasto, częścią wykładamy spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (można pokroić w plastry), równamy powierzchnię, nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika nagrzanego

mojewypiekiinietylko
DIETA SMACZNIE DOPASOWANA + PRZEPISY 186

Dieta ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie. Może nie tylko zapobiegać nadwadze, ale także może wydłużyć nasze życie, zapobiegając różnym chorobom cywilizacyjnym i poprawić

Kuchnia MagdaLeny
Akademia Smaku Bosch. Warsztaty kulinarne z pieczenia chleba "Chlebem i solą" 186

grupie przebiegała bezproblemowo, lubimy tak. W międzyczasie przygotowaliśmy jeszcze pastę z fasoli (bo w końcu nie samym chlebem człowiek żyje), a inna grupa masło kokosowe z miodem. I jedno i drugie wyszło fantastyczne, ale masło kokosowe to wręcz poezja smaku. Nie znaliśmy go wcześniej, a teraz będzie u nas w domu na porządku dziennym. Naprawdę smaczny dodatek do chleba. Polecamy(...)więc ciasto się wyrobiło raz-dwa i zostawiliśmy je do wyrastania. A w tym czasie zajęliśmy się ciastem na razowy chleb żytni z figami i orzechami. To chleb na zakwasie. Jak być może wiecie takie chleby potrzebują kilkunastu godzin na wyrośnięcie. Oczywistym jest, że warsztaty tyle nie trwały. Tak więc prowadzący Tomasz wpadł na sprytny pomysł. Przygotował to ciasto dzień

Marder&Marder Manufacture
Sylwester 2016 - smaczne menu na domową imprezę 380

wierzchu układamy kostki serka. Całość zalewamy olejem ze snacków. Oprószamy kilkoma szczyptami suszonego czosnku i posypujemy listkami świeżego oregano. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 35 - 40 minut. Pieczone ziemniaki ze śródziemnomorskim serkiem z chili i świeżym oregano można podać jako gorącą przekąskę. Frittata z łososiem i szpinakiem 3 jajka 100 g wędzonego łososia 100 g świeżego(...)wodę i oliwę z oliwek. Wyrabiamy elastyczne, łatwo odchodzące od dłoni ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce. Następnie rękami formujemy prostokątny placek. Ostrym końcem drewnianej łyżki nakłuwamy ciasto w kilkunastu miejscach. Na wierzchu układamy liście bazylii. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 200 stopni przez 25 minut. Smakuje

My Chcemy Jeść
Szczęście w nieszczęściu i duńskie ciasteczka z kardamonem 248

Wypadki chodzą parami - z pewnością znacie to powiedzenie. W gorszych czasach bywa, że i trójkami czy czwórkami. Mi tym razem zdarzył się pojedynczy; do dzisiaj czekam

Pożeraczka, czyli raz adobrze
SEKRETY UDANEGO CIASTA KRUCHEGO 276

podpiekanie. Nakłuwanie ciasta kruchego ma zapobiec wybrzuszenia ciasta podczas pieczenia. jeśli pieczemy placki będące spodem do sernika, szarlotki podpiekamy je przed nałożeniem masy do pieczenia około 10 minut, a następnie przestudzamy lub schładzamy całkowicie. w ten sposób ciasto nie namoknie od później nałożonej masy, unikniemy zakalca, a ciasto zachowa swą kruchość i smak. Natomiast jeśli pieczemy tarty, tarteletki(...)podniesionymi brzegami - stosujemy metodę pieczenia tzw. na ślepo. Schłodzone i rozwałkowane ciasto wkładamy do delikatnie natłuszczonej foremki i dociskamy do brzegów. Na ciasto wkładamy papier do pieczenia i dociskamy dokładnie do całej powierzchni ciasta. Wsypujemy specjalne kulki ceramiczne lub groch lub ryż i wykładamy do piekarnika/ Takie pieczenie zapobiega spływaniu boków ciasta. Pieczemy około 10 - 15 minut

Ciastka - domowe słodkości
Zadbaj o swoją odporność w funkcjonalnej i praktycznej kuchni 167

WZMACNIAJĄCE TWÓJ UKŁAD IMMUNNOLOGICZNY TRZY ULUBIONE PROZDROWOTNE I PRZEPYSZNE ŚNIADANIA,  które zbudują Twoją odporność. Owsianka szarlotka Kokosowy krem jaglany Jajka po turecku Zakwas z buraków ZUPY :  Z upa krem z pieczonych białych warzyw   Zupa curry z dyni z mleczkiem kokosowym (na zdjęciu)  Zupa z soczewicy OBIAD Przepis na makaron z odpornościowym pietruszkowym pesto Przepis na puszyste(...)pieczonych białych warzyw Składniki: 4 średnie pietruszki, ¼ selera, 4 średnie ziemniaki, 4 ząbki czosnku, 1 kwaskowate jabłko, 4 łyżki oliwy z oliwek, bulion warzywny lub woda, 100 ml mleka kokosowego, sól, pieprz, imbir. Do podania: grzanki/ prażone orzechy laskowe/ chipsy z szynki parmeńskiej   Wykonanie: warzywa i jabłko obieramy, kroimy na równe części, polewamy oliwa z oliwek i pieczemy

SMYKWKUCHNI