ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:290/352)

Kokos,domowe mleko i wiórki kokosowe - wartości zdrowotne 177

ciasto lub spróbować użyć go do kawy. Mleko kokosowe możemy przygotowować smodzielnie w domu na 2 sposoby : z miąższu orzecha kokosowego  lub z wiórkow kokosowych.Namawiam Was,by choć raz spróbować wyprodukować własne mleko i poznać jego prawdziwy smak.Przy kupnie gotowego łatwiej będzie potem wybrać to najlepsze i najprawdziwsze w smaku. Przepis na domowe mleko kokosowe z miąższu orzecha kokosowego(...)zupy,sosu,potraw curry ,naleśników lub do kawy lub po prostu wypić.Kawa z takim mleczkim jest wyśmienita.Bardzo polecam! WYKORZYSTANIE POZOSTALYCH WIORKOW KOKOSOWYCH : Pozostałe wiórki sa również do wykorzystania.Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wysypać wiórki pozostałe po produkcji mleka kokosowego.Jeśli zostały bardzo mocno odciśnięte,proces suszenia trwa okolo 30-45 minut.Suszyć w piekarniku w temperaturze

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Fasolowe ciasto dyniowe z odżywką białkową na Halloween (bez glutenu, cukru białego) 159

Już niedługo Halloween. Osobiście nie lubimy tego zwyczaju ale motyw dyni szczególnie nam się w nim podoba przez wzgląd na naszą miłość do niej :) Dlatego też

Candy Pandas
DIETETYCZNA PASCHA 206

Pascha to tradycyjny deser wielkanocny, przygotowywany z twarogu, śmietany z dodatkiem masła, żółtek, cukru oraz bakalii. Tradycyjna pascha należy jednak do dość kalorycznych deserów i wiele

Kuchnia MagdaLeny
Kanelbullar – szwedzkie bułeczki z cynamonem 67

miksować przy pomocy nasadki z hakiem do zagniatania ciasta. Następnie zacznij dolewać cienkim strumieniem mleko z rozpuszczonym masłem. Wyrabiaj ciasto przez około 10-15 minut. Ciasto powinno być delikatne, miękkie i nieklejące. Powinno też łatwo odchodzić do miski. Gdyby było zbyt rzadkie, dodaj 2-3 łyżki mąki. Miskę z wyrobionym ciastem przykryj szmatką i odstaw na minimum godzinę w ciepłe(...)tworzyć cienką, równą warstwę na całym cieście. Następnie złóż ciasto na pół, łącząc ze sobą dłuższe boki. Przejedź po cieście kilka razy wałkiem, tak aby lepiej się połączyło, ale postaraj się nie spłaszczać go za bardzo. Ciasto podziel na cienkie paski o szerokości około 1,5 cm. Następnie zacznij formować kanelbullar. Pasek ciasta owiń dwa razy wokół palca środkowego

okolicepalnika.pl
Fit szarlotka 146

Ciasto kruche: Olej kokosowy roztopić, przestudzić. Mąkę pszenną pełnoziarnistą oraz mąkę kukurydzianą przesiać do miski. Wsypać cukier trzcinowy, dodać żółtka i wlać stopiony, lekko ciepły olej kokosowy. Ciasto szybciutko rozetrzeć palcami jak na kruszonkę.  Na dno formy o średnicy około 20 cm, którą wcześniej wysmarować olejem kokosowym i obsypać mąką pszenną pełnoziarnistą (u mnie forma silikonowa) wyłożyć tyle ciasta(...)ubijać ich na sztywno).  Na lekko ciepły spód ciasta wyłożyć nadzienie jabłkowe. Na jabłkach wylać spienione białka. Wierzch szarlotki posypać resztą ciasta z lodówki tak, by całkowicie pokryć wierzch szarlotki (ciasta jest sporo, więc może się okazać, że nie wykorzystacie całego). Można teraz delikatnie docisnąć kruszonkę dłonią. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez około 30 minut

Nastoletnie Wypiekanie
Pierniczki dla wymagających (bez zbóż, jajek, laktozy, białego cukru i miodu) 197

wymagających Składniki na około 15 średnich pierniczków: 125 g mąki kasztanowej 50 g mąki z tapioki 1 łyżka karobu 1 łyżka cukru kokosowego 40 g oleju kokosowego 65 g syropu daktylowego/klonowego 60 g gęstego mleka kokosowego (z puszki) 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli i przyprawy korzenne: 2-3 łyżeczki cynamonu, 1 łyżeczka imbiru(...)mikserem. Początkowo ciasto będzie zbyt luźne, by nadawało się do rozwałkowania – należy miskę z ciastem odstawić na 10 minut do zgęstnienia masy, najlepiej do lodówki. Po tym czasie ciasto zbić w kulę, przełożyć na stolnicę i delikatnie rozwałkować na grubość około 8-10 mm (jeśli jest taka potrzeba delikatnie podsypać stolnicę mąką z tapioki, niemniej zwykle ciasto przywarte do stolnicy

Even Better Food
Rodzaje mąk i ich zastosowanie w zdrowej kuchni 89

innego jak zmielony miąższ kokosa (lub wiórków kokosowych w domowych warunkach). Nie nadaje się raczej do samodzielnego użycia, tylko jako dodatek. Świetnie sprawdza się w wypiekach podkreślając swoim kokosowym smakiem, jak i do mniejszych deserów. Mąka migdałowa   (bezglutenowa) . Dzięki swojemu orzechowemu posmakowi świetnie nada się do wypieków ciast. Można śmiało zastosować ją jako główny składnik, trzeba jednak liczyć się(...)jako mieszanka do ciasta, jak i mniejszych deserów. W połączeniu z czekoladą cynamonem czy wanilią uzyskacie nieziemski smak, gwarantuje! Mąka sojowa . Zastosowanie znajdzie przy zagęszczaniu zup i sosów, jak i przy wypieku ciast, lecz tylko jako dodatek. Normalnie ma barwę białą, ale pod wpływem temperatury szybko ciemnieje, dlatego trzeba uważać przy ciastach z długim czasem pieczenia. Tak jak widzicie

zdrowo i aktywnie
Rodzaje mąk i ich zastosowanie w zdrowej kuchni 171

innego jak zmielony miąższ kokosa (lub wiórków kokosowych w domowych warunkach). Nie nadaje się raczej do samodzielnego użycia, tylko jako dodatek. Świetnie sprawdza się w wypiekach podkreślając swoim kokosowym smakiem, jak i do mniejszych deserów. Mąka migdałowa   (bezglutenowa) . Dzięki swojemu orzechowemu posmakowi świetnie nada się do wypieków ciast. Można śmiało zastosować ją jako główny składnik, trzeba jednak liczyć się(...)jako mieszanka do ciasta, jak i mniejszych deserów. W połączeniu z czekoladą cynamonem czy wanilią uzyskacie nieziemski smak, gwarantuje! Mąka sojowa . Zastosowanie znajdzie przy zagęszczaniu zup i sosów, jak i przy wypieku ciast, lecz tylko jako dodatek. Normalnie ma barwę białą, ale pod wpływem temperatury szybko ciemnieje, dlatego trzeba uważać przy ciastach z długim czasem pieczenia. Tak jak widzicie

Zdrowie i pysznie na talerzu
Wegańska tarta makowa z gruszkami 149

czasie przygotujesz ciasto) Namoczone daktyle wraz z wodą w których się moczyły (100 ml!) zblenduj razem na gładką masę Zagnieć gładkie ciasto z masy daktylowej, mąki i masła. Teraz możesz tak jak ja ułatwić sobie życie i od razu wylepić ciastem formę i wstawić na 15 minut do lodówki, albo jak wszyscy mądrale cukierniczy przykazują zawinąć ciasto w folię, wstawić(...)minut po czym rozwałkować i wylepić formię. Wybór należy do Ciebie, wg mnie mój sposób absolutnie nie wpływa negatywnie na jakość ciasta. Zakładam, że nie lubisz sobie komplikować życia więc po tych 15 minutach w lodówce podpiecz ciasto w piekarniku w temp. 190 C przez 10 minut. W między czasie wlej mleko ma małego garnka, wsyp kaszkę kukurydzianą i zagotuj

greenscarf
Zdrowe żywienie – jak to w końcu jest? 56

Z każdej strony jesteśmy bombardowani informacjami na temat zdrowej diety, zrównoważonych posiłków, składników, które nam szkodzą i takich, które uzdrawiają. Faktów i mitów na temat zdrowia

Kuchnia MagdaLeny
SEKRET UDANEGO SERNIKA 158

kokosowych wcześniej ugotowanych w mleku (200 ml mleka zagotować, dodać wiórki kokosowe i gotować na małym ogniu ok. 2 minut. Odstawić do wystudzenia). Sztuka pieczenia: Temperatura pieczenia – sernik pieczemy w temperaturze nie wyższej niż 180 stopni C, najlepiej bez termoobiegu. Według Dana Leparda sernik należy piec w temperaturze nie wyższej niż 150 stopni C. Według w/w jest(...)Latem najlepsza do tego celu jest lodówka, gdzie utrzyma świeżość do 4 dni. Sztuka pieczenia: Temperatura pieczenia – sernik pieczemy w temperaturze nie wyższej niż 180 stopni C (w piekarniku z termoobiegiem) lub 190 stopni C (bez termoobigu). Według Dana Leparda sernik należy piec w temperaturze nie wyższej niż 150 stopni C. Według w/w jest to mniejsza szansa

Ciastka - domowe słodkości
TORT BEZOWY Z KREMEM KAWOWYM I MALINAMI 136

Za oknem szaro i  smutno. Na poprawę samopoczucia postanowiłam osłodzić sobie i najbliższym ten dzień. A jak szaleć i zajadać kalorie to na całego;-) Będzie

potrawyregionalne
Lemon Curd z nasionami chia 137

Czasem nie macie weny na śniadanie? A może chcecie zaskoczyć rodzinę czymś nowym a na dodatek pysznym i zdrowym? Koniecznie wypróbujcie lemon curd z nasionami chia

Mieszam w Garnku
Pizza wegetariańska na spodzie z batata :) 196

Nie pamiętam, kiedy ostatnio jadłam pizzę, więc pewnie dawno temu, bo jak już jem to tylko i wyłącznie domowej roboty i chyba nie było okazji, aby

Zdrowie na języku :P