ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:287/352)

Trufle czekoladowe 128

Trufle czekoladowe – postanowiłam, że biorę je na tapetę. Bo bez pieczenia, bo na szybko no i czekoladowe. Jednak szybko okazało się, że nie

Relaxtime
Bakaliowa rolada z jagodowym kremem, owocami i pierzgą pszczelą (bez glutenu, bez laktozy, bez pieczenia) 201

przygotowałam na bazie quinoy, nasion chia i mleka kokosowego. Składnki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 2/3 szklanki leśnych jagód (mogą być mrożone) 1 i 1/2 łyżki nasion chia 180 ml mleka kokosowego 3 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru kokosowego  2 łyżki roztopionego oleju kokosowego nierafinowanego 1 łyżka pierzgi pszczelej 2 łyżki wyłuskanych owoców(...)kokosowej  kilka plasterków suszonego jabłka pół świeżej figi 2 duże truskawki kilka malin kilka jagód świeża melisa jadalne kwiaty (u mnie begonie)  dwa orzechy włoskie kilka ziarenek granatu  Wykonanie: Nasiona chia należy dokładnie wymieszać z mlekiem kokosowym i odstawić na noc, aby napęczniały. Następnego dnia quinoę blendujemy z jagodami, puddingiem z chia, wiórkami kokosowymi, olejem kokosowym, sokiem

Quinoa Raz!
Mini serniczki Raffaello z malinami 67

przygotowania kruchych ciasteczek, na podstawy naszych serniczków.  Do miski przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki, zagnieść na gładkie ciasto, owinąć folią spożywczą i wstawić na co najmniej 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto wyjąć, włożyć pomiędzy dwa arkusze folii spożywczej i rozwałkować na placek o grubości około 4 mm. Za pomocą foremki(...)średnicy 6 cm (czyli takiej samej, jak średnica otworów w foremce silikonowej) (fot.1) . Następnie ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia z zachowaniem odstępów. Ponakłuwać widelcem, żeby ciasteczka nie wybrzuszyły się podczas pieczenia  (fot.2) . Piec w temp. 170ºC przez około 20 minut (nie muszą być rumiane). Po upieczeniu odłożyć na kratkę do wystygnięcia  (fot.3) . Serek

Świat Ciasta
Kokosowy sernik z ananasem na czekoladowym spodzie (wegański!) 133

oleju kokosowego mąka  Banany zblendować z odrobiną wody na gładki mus. Olej kokosowy roztopić. Płatki owsiane zmielić w malakserze z siemieniem lnianym, kakao i rozkruszonymi wcześniej waflami ryżowymi na drobny ,,pył". Wymieszać wszystkie składniki w misce za pomocą łyżki wsypując stopniowo cukier puder i kilka łyżek mąki ( dosypywałam na oko ) . Masa może się bardzo lepić. Wylepić ciastem natłuszczoną wcześniej(...)kaszy jaglanej 400 ml mleczka kokosowego light ok. 100 g cukru pudru lub innego słodzidła łyżka roztopionego oleju kokosowego opakowanie budyniu waniliowego wiórki kokosowe + ananas z puszki  Kaszę jaglaną najlepiej ugotować dzień przed pieczeniem naszego sernika. Jeszcze ciepłą zblendować dokładnie na gładką masę, a następnie przy pomocy miksera zmiksować z mleczkiem kokosowym dodając stopniowo cukier puder, olej

Kuchnia Ellie
CIASTO KAKAOWE BEZ JAJEK Z CZERWONYMI PORZECZKAMI 214

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Słodkie zapomnienie
WALENTYNKOWE CIASTO (keto, LCHF, bez glutenu i cukru) 144

Jeśli nie macie jeszcze pomysłu na deser w dniu zakochanych to polecam delikatne, lekkie i pyszne walentynkowe ciasto. Idealne dla tych, którzy nie mają piekarnika i

Ola la LCHF
Drożdżowe ciasto owsiane z rabarbarem :) 215

Na początku trochę się obawiałam, że ciasto może mi nie wyjść, jednak mimo to i tak podjęłam się tego ryzyka, które finalnie bardzo, ale to bardzo

Zdrowie na języku :P
Tartaletki z pomarańczowym budyniem i bezikami 90

pomarańczowej, przełamany słodyczą bezy. Całość bardzo fajnie się komponuje. Zachęcam do upieczenia. Fajnie się prezentują. Składniki na ok 10 szt. o średnicy 14 cm: Spody: 200 g mąki pszennej 100 g zimnego masła lub oleju kokosowego 1 jajko rozmiar L 1 łyżka cukru pudru szczypta soli 1-2 łyżka zimnej wody (tylko w przypadku gdy ciasto nie chce się skleić(...)wyrobić do momentu, aż ciasto zacznie się sklejać w większe grudki, wodę dodawać stopniowo, tylko w przypadku gdy ciasto nie będzie chciało się kleić. Ciasto ma być na tyle mokre, żeby można było uformować je w kulę. Ciasto kruche można też wyrobić ręcznie. Ciasto przełożyć na wysypaną mąką stolnicę, rozwałkować na grubość 3 mm, z ciasta wycinać okręgi o średnicy

moj przepis na
Zdrowa wielkanocna baba 143

białkami, do których dodajemy szczyptę soli. Ubijamy już bez cukru. Do wyrośniętego ciasta dodajemy żółtka i mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta. Dopiero wtedy wlewamy roztopiony olej i ponownie doprowadzamy do uzyskania jednolitej konsystencji masy. Na końcu dorzucamy rodzynki. Można je wcześniej przelać wrzątkiem, aby były bardziej miękkie. Kiedy uzyskamy gładkie ciasto, zaczynamy stopniowo dodawać ubite białka. Mieszamy bardzo delikatnie(...)szpatułką starając się jak najwięcej napowietrzyć ciasto.  Formę do baby smarujemy masłem i przelewamy do niej masę, do ok 3/4 wysokości. Ciasto jeszcze urośnie. U nas z podanych proporcji wyszły 2 baby, 1 duża i 1 mała. Odstawiamy do wyrośnięcia na 30 min. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni góra/dół. Pieczenie z termoobiegiem nie jest tutaj konieczne

Kuchnia od dwojga
Tartaletki z pomarańczowym budyniem i bezikami 188

pomarańczowej, przełamany słodyczą bezy. Całość bardzo fajnie się komponuje. Zachęcam do upieczenia. Fajnie się prezentują. Składniki na ok 10 szt. o średnicy 14 cm: Spody: 200 g mąki pszennej 100 g zimnego masła lub oleju kokosowego 1 jajko rozmiar L 1 łyżka cukru pudru szczypta soli 1-2 łyżka zimnej wody (tylko w przypadku gdy ciasto nie chce się skleić(...)wyrobić do momentu, aż ciasto zacznie się sklejać w większe grudki, wodę dodawać stopniowo, tylko w przypadku gdy ciasto nie będzie chciało się kleić. Ciasto ma być na tyle mokre, żeby można było uformować je w kulę. Ciasto kruche można też wyrobić ręcznie. Ciasto przełożyć na wysypaną mąką stolnicę, rozwałkować na grubość 3 mm, z ciasta wycinać okręgi o średnicy

moj przepis na
Sernik OREO na zimno [ENG] 162

cookies with cream) posypka: 15 g  zmiksowanych ciasteczek bez kremu (ok. 2 ciasteczka) |  sprinkles: 15 g of mixed cookies without cream (about 2 cookies) SPÓD: Zmieloną, ciemną część ciasteczek połącz z rozpuszczonym olejem kokosowym. Na spód foremki o średnicy ok. 22 cm połóż papier do pieczenia na który wyłóż masę ciasteczkową. Foremkę wstaw do lodówki(...)Sprinkle the top with the crashed cookies and place in the fridge for at least several hours. PODANIE: Przed podaniem zanurz nóż w gorącej wodzie, a następnie delikatnie oddziel ciasto od brzegu foremki. Wyjmij ciasto na talerz i udekoruj według uznania - ja udekorowałam nasionami granata i dodatkowymi ciasteczkami. SERVING: Before serving, immerse the knife in hot water and then gently

Better Life By Auntie Ju
Pączki 152

Tłusty Czwartek. Zmora wszystkich dietetyków i osób na diecie. Wszędzie pączki, faworki i inne drożdżówki. Podobno pączki spożyte w Tłusty Czwartek wcale, ale to wcale nie

ladykitchen
CHLEB ORKISZOWO-ŻYTNI JASNY Z ZIARNAMI NA DROŻDŻACH 230

   Po chlebie orkiszowym pełnoziarnistym , który piekłam poprzednio przyszła kolej na następny "eksperyment". Tym razem na chleb z mąki jasnej- taki ostatnio preferuje moja rodzinka

Smaczne Zdrowe
Czekoladowa rolada szwajcarska z "serkiem" z nerkowców i jagodami leśnymi (bez glutenu, bez laktozy, bez cukru) 129

produktów mlecznych i bez cukru. Ciasto słodzone jest erytrolem, więc diabetycy również mogą skorzystać z tej receptury. W serku z nerkowców i polewie jest trochę miodu, ale spokojnie można z niego zrezygnować, lub również zastąpić erytrolem.  Obawiałam się, że bezglutenowy biszkopt wyjdzie mi zbyt kruchy, aby móc go zwinąć, zrobiłam więc ciasto czekoladowe podobne do tego, z którego(...)tonka 1 łyżkę pudru z liofilizowanej czarnej porzeczki (opcjonalnie) 250 gram orzechów nerkowca 250 gram jagód leśnych sok z jednej cytryny 2 łyżki mąki kokosowej 4 łyżeczki miodu 3 łyżki mleka kokosowego 3 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki ekspandowanej quinoy jadalne kwiaty do ozdoby Wykonanie:    Nerkowce należy dzień wcześniej zalać wodą i zostawić, żeby moczyły się całą

Quinoa Raz!
Bezglutenowa i wegańska ciabatta. 134

intuicja kulinarna mi podpowiad ; ). Dodałam mniej mąki, więcej mleka, zmodyfikowałam większość kroków i wyszło. Miękkie w środku, chrupiące na zewnątrz, idealne. Najbardziej chyba mnie cieszy, że to wszystko bez chemii, gumy ksantanowej i mało wartościowych mąk takich jak ryżowa czy, co gorsza, kukurydziana . Czuję, że dzisiaj otworzyłam nowy rozdział w swojej kulinarnej podróży. Mam nadzieje, że będziecie(...)ponownie blenderujemy. Ciasto przekładamy do miski, powinno być dość płynne. Przykrywamy folią i wkładamy do zamrażarki na min. 40 minut. Po tym czasie wyciągamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na min. 2 godziny. Rozgrzewamy piekarnik do 200C. Łyżką formujemy cztery kulki i rozmieszamy je w możliwie sporej odległości od siebie na papierze do pieczenia. Pieczemy w termoobiegu

Fill The Bowl