ciasto kakaowe - 5049 przepisów (strona:243/337)

Babka pomarańczowo-kakaowa 160

składniki* 375 g mąki pszennej* 300 g cukru* 1 duży cukier wanilinowy* 5 jajek* 180 ml świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego* 180 ml oleju* 3 łyżeczki proszku

Mix smaku
Kawowy 3 bit 199

Ciasto 3 bit chyba każdy już jadł, ponieważ jest bardzo znane i lubiane. Na Święta postanowiłam zrobić trochę inną wersję i padło na kawową. Polecam, wychodzi duża blacha i jest czym dzielić. Składniki : (blacha 35x25 lub 25x40) Biszkopt: 5 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki 1 łyżka kakao 2 łyżki mielonej kawy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa(...)łyżek kawy cappuccino -dowolny smak galaretka cytrynowa    Dodatkowo: 2 paczki herbatników (około 50 sztuk) 5 łyżek dżemu porzeczkowego puszka masy kajmakowej (ja użyłam zwykłej, ale może być kakaowa) Białka ubić na sztywno, dodawać po łyżce cukru. Na najmniejszych obrotach miksera dodawać kolejno po jednym żółtku. Gdy masa będzie jednolita dodać przesianą mąkę z proszkiem, kakao  i kawą

talerz przyjemności
Chałwowy sernik na zimno 88

chałwy kakaowe każda po 65 g * 330 ml śmietanki 30% * 3 łyżki cukru pudru * 60 ml likieru czekoladowego * 2 łyżki żelatyny * 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Na spód: * opakowanie herbatników kakaowych * 1/3 kostki masła Na polewę: * 1 czekolada mleczna * 1 łyżeczka masła * 1 łyżka wody * 1 łyżka śmietanki 30% * 1 łyżka kakao * 1 łyżka cukru Herbatniki zblendowałam i dodałam do nich(...)czasie zrobiłam polewę.  Masło, pokruszoną czekoladę, cukier rozpuściłam i dodałam kakao. Dolałam odrobinę wody.  Całość chwilkę podgrzałam i dolałam śmietankę.  Ostudzoną polewą polałam ciasto.  Wstawiłam na noc do lodówki a na drugi dzień mieliśmy przepyszne ciastko do kawy. Smacznego! Lidka Artykuł Chałwowy sernik na zimno pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Chałwowy sernik na zimno 133

chałwy kakaowe każda po 65 g * 330 ml śmietanki 30% * 3 łyżki cukru pudru * 60 ml likieru czekoladowego * 2 łyżki żelatyny * 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Na spód: * opakowanie herbatników kakaowych * 1/3 kostki masła Na polewę: * 1 czekolada mleczna * 1 łyżeczka masła * 1 łyżka wody * 1 łyżka śmietanki 30% * 1 łyżka kakao * 1 łyżka cukru Herbatniki zblendowałam i dodałam do nich(...)czasie zrobiłam polewę.  Masło, pokruszoną czekoladę, cukier rozpuściłam i dodałam kakao. Dolałam odrobinę wody.  Całość chwilkę podgrzałam i dolałam śmietankę.  Ostudzoną polewą polałam ciasto.  Wstawiłam na noc do lodówki a na drugi dzień mieliśmy przepyszne ciastko do kawy. Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Murzynek - ciasto na niedzielę (bezglutenowe) 130

Przedstawiam przepis na ciasto niedzielne - takie ciasto bardzo często gościło na naszym stole, ale było glutenowe niestety. Przerobiłam je na bezglutenowe. Z dodatkiem łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia będzie bardziej puchate, ja nie użyłam proszku i moje było jednak trochę zbite, ale i tak było dobre. To jest stary przepis z PRL-u, gdy nie ma nic w domu(...)łyżkami kakao. Następnie odstawiamy do wystygnięcia. 2. W osobnej misce mieszamy szklankę mąki kukurydzianej ze szklanką skrobi ziemniaczanej oraz ewentualnie z łyżeczką bezglutenowego proszku do pieczenia. 3. Gdy nasze kakaowe składniki się połączą, to odlewamy ok. 250 ml do osobnego kubeczka - to będzie nasza polewa. 4. Wystudzoną masę przelewamy do miski i dodajemy do niej cztery żółtka. Białka do osobnej

Kawa z mlekiem
Tradycyjny sernik wiedeński 215

Tradycyjny sernik wiedeński to sernik bez kruchego spodu. Uważam, że im więcej sera w serniku tym lepiej, więc jest to jedno z moich ulubionych ciast. Sernik

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik chałwowy 189

sera z wiaderka 5 jajek 125 g masła lub margaryny 3/4 szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g chałwy waniliowej spód z herbatników 150 g herbatników kakaowych 125 g margaryny do dekoracji 50 g chałwy waniliowej polewa czekoladowa  Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej.  Przygotować spód. Margarynę rozpuścić w rondelku i wystudzić. Herbatniki wrzucić(...)masła pokrojonego na kawałki i rozpuścić ale nie gotować,zdjąć z ognia i dodać 3 łyżki kakao, dokładnie i energicznie wymieszać do uzyskania jednolitej masy, lekko przestudzić i polać ciasto

Monia miesza i gotuje
CIASTO AMBASADOR 284

słodkie, a pracy przy nim jest niewiele. Jeżeli upieczecie wieczorem biszkopt i ugotujecie budyń to na drugi dzień roboty zostanie odrobina. Wypatrzone na blogu Marty upiekę jeszcze nie raz CIASTO AMBASADOR /blaszka 24×36 mierzona na górze/ BISZKOPT 4 jajka 2/3 szkl cukru 1/2 szkl mąki tortowej 3 płaskie łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA BUDYNIOWA (PODSTAWOWA(...)włoskich 100 g posiekanej czekolady 100 g sparzonych rodzynek skórka otarta z połowy pomarańczy POLEWA 100 ml śmietanki 30% 200 g nutelli 2 łyżki masła DODATKOWO 1 opakowanie herbatników kakaowych 1 opakowanie herbatników maślanych Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiać. Białka ubić na sztywno, pod koniec dodawać porcjami cukier i ubijać, aż piana będzie błyszcząca, a cukier rozpuszczony. Dodać

Pieguskowa Kuchnia
Budyniowa tarta bez pieczenia z konfiturą z czarnego bzu i owocami 219

Dziś zapraszam Was na kolejne letnie ciasto. Budyniowa tarta bez pieczenia z konfiturą z czarnego bzu i owocami , to idealny pomysł na deser w upalne dni. Przygotowanie jest naprawdę proste, a efekt… no cóż moi goście byli zachwyceni. Dla przełamania słodyczy budyniu i ciekawego efektu wizualnego użyłam pyszną konfiturę z czarnego bzu Matecznik . Matecznik, to nie tylko konfitury(...)spróbowania mojego przepisu na budyniową tartę bez pieczenia z konfiturą z czarnego bzu i owocami Składniki: (na tartę 26 cm) Na spód: 300 g dowolnego miksu herbatników – np. kakaowe z maślanymi lub pełnoziarnistymi około 100 g masła lub margaryny 2 budynie waniliowe 40 g (bez cukru) Na masę budyniową: 3 i 1/2 szklanki mleka lub ciut mniej 1 łyżka

Słodkie okruszki
ZDROWIE NA ŚNIADANIE - 50 przepisów na zdrowe śniadania 229

czekoladą     10 Naleśniki budyniowe z owocowym twarożkiem     12   Roślinne naleśniki ryżowe nadziewane czekoladowym twarożkiem     14 Omlety Kakaowy omlet sernikowy ze śliwkami     17 Omlet owsiano-kokosowy z serkiem mango     19 Omlet biszkoptowy z jogurtem i bananem(...)Frittata z mozzarellą, ciecierzycą i papryką     33 Placuszki Kefirowe placuszki owsiane przekładane serkiem waniliowym     36 Jabłka w cynamonowym cieście     38 Placuszki z białym serem i borówkami     40 Dyniowe placuszki z czekośliwką     42 Syrniki z malinami i czekoladą

Zdrowie na języku :P
Najlepsze pomysły na fit śniadanie! 214

problemu można zapakować w pudełeczko i wziąć ze sobą do pracy lub szkoły. Naturalnie słodkie, nie potrzebują dodatku grama cukru. Świetnie smakują z dodatkami jak : masło orzechowe, jogurt naturalny, kakaowa polewa i świeże owoce. Składniki:  50 g płatków owsianych jajko banan łyżka proszku budyniowego o smaku wanliowym łyżeczka proszku do pieczenia Płatki owsiane zalać w miseczce ciepłą wodą(...)budyniowy i proszek do pieczenia, chwilę przemieszać. Smażyć na niewielkiej ilości oleju (u mnie kokosowy) po kilka minut z każdej strony. Na jeden placuszek przypada ok. 1,5 łyżki ciasta. Placuszki podawać z ulubionymi dodatkami - u mnie polewa z masła orzechowego, plasterki banana i pomarańczy. 👌 Pełnoziarniste kanapki z twarożkiem, rukolą i pomidorem Kolejna mega prosta opcja. Połączenie lekkiego, białego sera

Kuchnia Ellie
Sernik z musem czekoladowym 135

pół. Przepis z najlepszej strony z wypiekami Moje Wypieki . Polecam!   Sernik z musem czekoladowym   Składniki na tortownicę 25cm:   Na spód: 160g herbatników zwykłych lub kakaowych 30g roztopionego masła   Na masę serową: 500g twarogu półtłustego, dwukrotnie zmielonego 250ml kremówki 30 lub 36% 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki(...)drobnego cukru do wypieków 3 jajka 100ml kremówki 30 lub 36% 3 łyżki wody 30g masła łyżka likieru kawowego   Dodatkowo: wiórki czekoladowe do dekoracji   Wykonanie: Spód: ciasta miksujemy blenderem na proszek, dodajemy masło i miksujemy do otrzymania masy o konsystencji mokrego piasku. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, wsypujemy masę herbatnikową i dobrze uciskamy rękami. Masę schładzamy

Smak mojej kuchni
Potrójnie czekoladowe doughnuts (donuts) 110

czekoladę najwyższej jakości produkuje się w wielu krajach, nie tylko tych które kiedyś z nich słynęły. Do pieczenia polecam używać czekolady deserowej lub półsłodkiej o zawartości 55-70% miazgi kakaowej. Te, które maja jej więcej charakteryzują się wysoką kwasowością, więc niespecjalnie nadają się do wypieków. Prezentowane doughnuts to prawdziwa czekoladowa rozkosz, są wilgotne i gęste, dzięki zawartości pure z banana(...)drobinkami czekolady stanowią doskonały prezent lub udane towarzystwo dla porannej lub popołudniowej kawy.  Jeśli chcielibyście wykonać doughnuts w wersji wegańskiej, to wystarczy zrezygnować z żelatyny w polewanie, ponieważ ciasto nie zawiera jaj ani masła.  Składniki na 10 szt Czas przygotowania: 35 min 1 szklanka mąki pszennej 1/2 banana 90 g czekolady Klasyczna Gorzka Goplana 1/2 łyżeczki proszku

Słodki Kompromis
.1270. zmiksowana 216

kakaowy krem owsiany z mango (również w środku) i masłem orzechowym~ Jeszcze tylko niecały tydzień i świeta! Ja już nie mogę się doczekać, a Wy? ;) Z drugiej strony...jak ten czas szybko leci, troche to przerażające :o Zapraszam do obejrzenia nowego filmu na moim kanale  JESTEŚ WEGANINEM WIĘC MUSISZ JEŚĆ ZDROWO Zgadzacie się z tym? Jakie jest Wasze zdanie(...)Zapraszam też do obejrzenia przepisu na pyszne wilgotne ciasto bananowe , które jest banalnie proste do wykonania i posmakuje każdemu fanowi ciężkich i zbitych ciast :) SUBSKRYBUJ MÓJ KANAŁ >>KLIK<< instagram // drugi blog

breakfast of dreams
Puszek 215

paczka okrągłych biszkoptów; 3-4 kostki czekolady mlecznej, gorzkiej lub deserowej; Przełożenie ciasta: Biszkopt-mleko skondensowane (wykładamy ciepłe, bo lepiej je rozprowadzić na biszkopcie)-masa migdałowa (też ciepła). Ciasto z masami należy przestudzić. Następnie wykładamy bitą śmietanę I, na to biszkopty i na biszkopty wykładamy bitą śmietanę II. Na końcu zetrzeć na wierzch czekoladę. Moja uwaga: śmietanę należy przygotować tuż(...)bardzo szybko tężeje. I nie warto upraszczać sobie sprawy i przyśpieszać pracę, ubijając obie śmietany razem. Kiedy dodasz żelatynę, to na pewno nie zdążysz wyłożyć na biszkopty śmietany kakaowej

In my kitchen

Proponowane wyszukiwania