ciasto kakaowe - 5049 przepisów (strona:238/337)

Batoniki wegańskie Veggo – Żabka 385

Kolejna słodka nowość, tym razem na wegańskim rynku! W Żabce ostatnio pojawiły się batoniki „twarogowe” ale na bazie tofu, w dwóch smakach, malinowym i skondensowanego mleka

Candy Pandas
Czekolada gorzka z migdałami BIO - Vivani 129

Nasza przygoda z firmą Vivani nadal trwa. Coraz bardziej się rozkręcamy i powoli dokupujemy nowe warianty tabliczek. Kochając gorzką czekoladę oraz migdały wiedziałyśmy, że to połączenie

Candy Pandas
Sernik dyniowy z nutą pomarańczy 184

cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej skórka otarta z jednej pomarańczy herbatniki kakaowe do wyłożenia foremki Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Blaszkę o wymiarach 28x25 wyłożyc biszkoptami kakaowymi i odstawić. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli i odstawić. Do żółtek dodać cukier oraz masło i utrzeć. Następnie porcjami dodawać(...)masła pokrojonego na kawałki i rozpuścić ale nie gotować,zdjąć z ognia i dodać 3 łyżki kakao, dokładnie i energicznie wymieszać do uzyskania jednolitej masy, lekko przestudzić i polać ciasto

Monia miesza i gotuje
Tort czekoladowy z wiśniami i amaretto 194

zrobić! Zamknęły się drzwi, odwróciłam się i mój wzrok zatrzymał się na wiadrze z Castoramy z 12 kg wiśni z własnej działki.. No jak mogłam nie pomyśleć o cieście z wiśniami? Tak sobie te maliny wkręciłam i ten torcik taki piękny już widziałam! A tu czekolada, duuużo czekolady, mój ulubiony mus, który właśnie do malin miał pasować. W szafce(...)Całe 400 gramów. 200 g w musie i 200 g w polewie. Od Was zależy czy zmieszacie czekoladę mleczną z gorzką, czy użyjecie tylko gorzkiej albo tylko mlecznej. Biszkopt kakaowy Składniki: przepis pochodzi ze strony Moje wypieki, - tutaj zmniejszona porcja na tortownicę o średnicy 23 cm 4 jajka 4 łyżki cukru 4 czubate łyżki mąki pszennej (tortowej) 2 płaskie łyżki

bistro mama
Łan ciastko owsiane i Amarantki daktylowe – Irenki 131

Amarantki daktylowe Firma: Irenki Skład: Ciastko owsiane żurawinowo – czekoladowe - płatki owsiane 51%, cukier trzcinowy, jaja kurze, olej rzepakowy, żurawina suszona 7,7%, kropelki czekoladowe (cukier, pasta kakaowa, masło kakaowe, lecytyna sojowa, wanilina) 3,8%, sól. Ciastko owsiane z sezamem i masłem orzechowym - Masło orzechowe 28,8% (orzechy ziemne 100%), cukier kokosowy, płatki owsiane 18%, płatki gryczane, sezam 10,8%, jaja(...)asortymentu Irenek, ponieważ firma ma ciastka słodzone różnymi sposobami. Amarantki też są warte polecenia szczególnie dla osób lubiących bardzo słodkie słodycze, niekoniecznie kruche. My wykorzystałyśmy je do zrobienia piankowego ciasta na zimno i JEJ jakie to było pyszne <3 Kluseczki twarogowe ze śliwkami i posypką ciasteczkową (przepis- Instagram) Gruszkowa pianka z Amarantkami Ocena: 5,5 pandy

Candy Pandas
Mleczna kanapka/Milkyway 2882

nowe ciasto. W tym roku padło na mleczną kanapkę. Jest ono najlepsze na drugi dzień, gdy smaki się już „przegryzą”.   Skorzystałam z przepisu zamieszczonego na blogu Moje Wypieki .   Nie przyrządzałam sama polewy czekoladowej, gdyż miałam gotową i chciałam ją wykorzystać, a wierzch posypałam wiórkami kokosowymi. Zmniejszyłam także ilość cukru i masła w masie. Składniki: na kakaowy biszkopt(...)pianę, dodając pod koniec ubijania cukier, a następnie żółtka. Zmiksować. Dodać olej i dalej miksować.   Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, kakao, wmieszać delikatnie do masy jajecznej. Ciasto wyłożyć do formy o wymiarach 23 x 40 cm (wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia) i piec około 20 - 25 minut w temperaturze 170ºC, do tzw. suchego patyczka. na mleczną masę

Fabryka pomysłów
Tort brzoskwiniowy na zimno 78

Przepyszny i bardzo prosty w przygotowaniu brzoskwiniowy tort bez pieczenia. Idealny na każdą okazję. W smaku delikatny i kremowy. Rozpływa się w ustach. Goście byli zachwyceni

Blog kulinarny S9.PL
Torcik brownie z malinami 146

biszkopcie torcików. Wilgotne ciasto a’la brownie i krem na bazie lekko słonego   serka philadelphia z dodatkiem świeżych malin.  Ciasto nie wymaga żadnego nasączania i upieczemy go bez użycia miksera. Dla amatorów treściwych ciast.  Mały kawałek skutecznie zaspokoi głód na słodkie. Bardzo podzielne i ładnie równo się kroi. Polecam   pyszne ciasto na różne okazje. Pasują(...)masa była bez grudek. Do masy powoli cienkim strumieniem wlewamy gorącą kawę. Całość mieszamy. Ciasto przelewamy do wyłożonej pergaminem – samo dno tortownicy – jest dość płynne więc należy uważać.   Pieczemy  w temp 170*c przez minimum  1 godzinę.   Przed wyjęciem sprawdzić ciasto drewnianym   patyczkiem , gdyby było jeszcze płynne piec jeszcze parę minut. Studzić w piekarniku

Wanilia i Kardamon
Bezglutenowy sernik borówkowy na kakaowym spodzie z pianką 162

Co prawda to nie pora na borówki ale przecież można skorzystać z domowych mrożonych zbiorów lub sklepowych i poczuć odrobinę lata w słodkich wypiekach. Jednym z

Kuchenne Wariacje
,,Mini torciki z ciasteczkami oreo’’ 217

Prezentuję Wam dziś przyjemność dla oka i rozkosz dla podniebienia delikatny krem z dużą dawką ciasteczek oreo. Dzięki życzliwości marki Dom Akcesoria i Bogutynmlyn w mojej

Podróż w kulinaria
Chatka Puchatka 178

odstawiam do całkowitego zastygnięcia.Schłodzoną i stężałą galaretkę kroję w pasy. Herbatniki układam na desce w trzech rzędach po 8 sztuk, na spód środkowego rzędu wykładam masę serową kakaową. Na środku tej masy układam paski galaretki. Na wierzch wykładam masę białą i składam ,,chatkę". Herbatniki leżące po bokach, podnoszę do góry i łączę na wierzchołku w kształt trójkąta. Zaczynam(...)najbardziej oddalonych ciastek, stopniowo przesuwając się do początku. Gotową ,,chatkę" schładzam w lodówce. Składniki polewy wrzucam do garnuszka i gotuję do połączenia składników. Studzę i polewam tym moje ciasto. Ponownie odstawiam w chłodne miejsce, aż czekolada dobrze zastygnie

Ciasteczkowy Potwór
Mazurek na andrucie (dla leniwych) 155

Dodaj napis Jest to propozycja dla leniwych takich jak ja :-P w smaku jak tradycyjny, wielkanocny mazurek a jednak prosty w wykonaniu, ponieważ zrobiony jest na

Bon Appetit Małgorzaty
Migdałowe ciasto z kajmakowym kremem i orzechowym krokantem 161

kajmakowy: * mascarpone- 100 g * kremówka- 150 g * kajmak w puszce- 170 g Dodatkowo: * orzechy włoskie- pół szklanki * dżem malinowy- słoiczek około 200 g * sok z cytryny- 2 łyżki Biszkopt: Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej formy o wymiarach 36 x 25 cm. Piec w 180 stopniach przez 20-25 minut (do suchego patyczka). Po ostudzeniu biszkopt przekroić(...)pół, by powstał kwadrat. Krem kajmakowy: Schłodzoną kremówkę ubić, dodać mascarpone i kajmak. Delikatnie, ale dokładnie krem wymieszać i wstawić do lodówki na minimum 30 min. Przygotowanie: Na jeden kakaowy blat nałożyć dżem wymieszany z sokiem z cytryny, potem krem kajmakowy, przełożyć drugim blatem, który również uprzednio smarujemy dżemem, a następnie kremem. Wierzch posypać pokruszonymi orzechami włoskimi. Schłodzić w lodówce

Kraina Miodem Płynąca
Muffiny z masą krówkową 156

bardzo wysokie. Dzięki użyciu papierowych papilotek muffiny nie przyklejają się do formy i łatwo je wyjąć. Nie trzeba także natłuszczać formy. W przypadku tego przepisu lepiej użyć papilotek, gdyż ciasto jest dość rzadkie i muffiny ciężko odklejają się od papilotek. W razie ich upieczenia bez użycia papilotek mogą wystąpić problemy z wyjęciem z formy. Za pomocą suchego patyczka można sprawdzić(...)muffiny są upieczone. Jeśli po wbiciu w muffinkę patyczek pozostaje suchy, muffiny są gotowe, jeżeli mokry - należy je jeszcze dopiec. Można użyć masy krówkowej tradycyjnej lub smakowej np. kakaowej czy orzechowej

Gospodyni Miejska
Ciastka pieguski z czekoladą i orzechami 78

Pieczenie 15 min. Kalorie 250 kcal Domowe ciastka pieguski w dwój odsłonach: ciemne z kakao i gorzką czekoladą oraz jasne z białą czekoladą i bakaliami. Składniki: PIEGUSKI KAKAOWE 150 g gorzkiej czekolady 150 g mlecznej czekolady 50 g orzechów włoskich 50 g migdałów blanszowanych 80 g cukru trzcinowego, drobnego 1 jajko 100 g miękkiego masła 30 g gorzkiego kakao(...)cukru tradycyjnego 100 g miękkiego masła 1 jajko 150 g mąki pszennej 50 g mielonych migdałów 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Sposób przygotowania: PIEGUSKI KAKAOWE Obie czekolady oraz bakalie posiekaj nożem na kawałeczki. Suche składniki: mąkę pszenną, gorzkie kakao, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną przesiej przez sito i odstaw na bok. Jajko roztrzep na kogel

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania