ciasto kakaowe - 5049 przepisów (strona:157/337)

Czekoladowe ciasteczka Pierre'a Hermé 180

Bardzo dobre ciastka! Kruche i mega kakaowe. Nie ukrywam ale przy tych ciasteczkach namęczyłam się podczas ich wyciskania przez szprycę, ponieważ ciasto jest bardzo (!) gęste,. Dlatego też od razu Wam mówię, żebyście najlepiej zaopatrzyli się w adapter bo inaczej tylka będzie wyskakiwać z worka i namęczycie się tak jak ja. Ale namęczenie się zrekompensował mi ich smak. Niebo w gębie

CookYourself
Potrójnie czekoladowy sernik na zimno 418

składniki spód * 150 g herbatników kakaowych * 70 g masła lub margaryny * 2 łyżki nutelli masa * 500 g sera białego na serniki mielonego * 250 g śmietany 30

Mix smaku
Wafle z masą orzechowo - kakaową 402

Koniec karnawału, a więc musi być coś słodkiego. Od jutra gro osób nie będzie jeść słodyczy ani piec ciast. U nas będzie podobnie, tylko w marcu

Kuchnia domowa Ani
Kakaowy tort z bitą śmietaną 280

Tort przełożony bitą śmietaną. Mięciutki, puszysty, mało pracochłonny. Biszkopt: 6 dużych jajek 7 łyżek cukru 5 łyżek mąki krupczatki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao

Praktyczna pl
Biszkopt z jabłkami i pianką 186

można dalej miksować mikserem, ale na najmniejszych obrotach. Miksować chwilę, tylko do połączenia składników).Podzielić na dwie części.Do jednej dodać kakao.Gotowe ciasto przełożyć do foremki w dowolny sposób- u mnie było wykładane na przemian białe i kakaowe , a następnie wykałaczką zrobiłam jeszcze dodatkowo takie esy -floresy. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 30 min. w temperaturze 180°C.  Wystudzić

Moje domowe kucharzenie
Biszkopt dwukolorowy 665

można dalej miksować mikserem, ale na najmniejszych obrotach. Miksować chwilę, tylko do połączenia składników).Podzielić na dwie części.Do jednej dodać kakao.Gotowe ciasto przełożyć do foremki w dowolny sposób- u mnie było wykładane na przemian białe i kakaowe , a następnie wykałaczką zrobiłam jeszcze dodatkowo takie esy -floresy. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 30 min. w temperaturze

Moje domowe kucharzenie
Brownie daktylowe 179

Brownie daktylowe – pyszne, wilgotne, rozpływające się w ustach i mocno kakaowe. Bez cukru białego, słodzone daktylami. Baz białej mąki, przygotowane na mące pełnoziarnistej. Nie wiem czy znacie taki produkt jak cukier daktylowy – to nic innego jak wysuszone a następnie sproszkowane daktyle. Bardzo fajnie nadaje się do przygotowywania wypieków i deserów, nieźle smakuje z napojami mlecznymi typu kakao(...)miksujemy jeszcze chwilkę. Potem do powstałego kogla mogla dodajemy mąkę graham, proszek do pieczenia, sodę, kakao, aromat. Następnie dodajemy olej i mleko. W kolejnym kroku mieszamy delikatnie wszystkie składniki. Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem blaszki (30x30cm). Pieczemy ok 60 min w 180st (do suchego patyczka). Lukrem dekorujemy wystudzone ciasto. Artykuł Brownie daktylowe pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Sernik z brzoskwiniami i kruszonką 126

brzoskwiniami oraz kakaową kruszonką. Oryginalny przepis można znaleźć na stronie Kwestia Smaku, tutaj zostawiam link:  Tarta sernikowa . Oczywiście ja nieco pozmieniałam przepis. Przede wszystkim użyłam mąkę pełnoziarnistą, a zamiast cukru dałam ksylitol. Trochę inaczej wykonałam również masę serową. Serniczek wyszedł naprawdę przepyszny. Sprawdza się idealnie na święta, imprezy czy po prostu na weekendowy deser. Składniki: Ciasto: 180 g mąki

Healthy food explorer
Pianka 211

dobre i delikatne. Jedynym mankamentem wypieku okazała się odpadająca pianka, która przy krojeniu ni jak nie chciała trzymać się reszty ciasta. Myślę, że na przyszłość trzeba będzie pomiędzy masę a pianę położyć delikatne biszkopty.   - Upiec cienki biszkopt kakaowy. Składniki na masę: 0,5 l mleka; 25 dkg masła; 1 łyżka mąki ziemniaczanej; 2 łyżki mąki pszennej; 8 łyżek kokosu(...)ubić z cukrem na pianę, pod koniec ubijania dodać letnią żelatynę z galaretką. Piankę należy natychmiast wykładać, gdyż szybko tężeje. Dodatki: 1 puszka ananasów; 3-4 kostki czekolady; Przełożenie ciasta: Ciasto biszkoptowe (można delikatnie naponczować sokiem z ananasów)-połowa masy budyniowej-owoce ananasa-pozostała część masy budyniowej-pianka-starta czekolada. Uwagi ode mnie: Do masy budyniowej można dodać troszeczkę spirytusu

In my kitchen
Marbled cupcakes 200

nigdy nie dodawałam przepisu na ciasto marmurkowe. Trochę nadrabiam, bo dziś mam dla Was dwukolorowe babeczki. Zwykle bardziej lubiłam waniliowe ciasto, ale w tym wypadku rewelacyjne okazało się ciemne - dodałam bardzo dużo kakao, więc miało intensywny odcień, głęboko kakaowy smak i było niezbyt słodkie. Polecam! Składniki 125 g margaryny 2 jajka żółtko 3/4 szklanki cukru 10 g cukru z wanilią(...)proszkiem na zmianę z kefirem. Zmiksować dokładnie. Podzielić masę na pół, do jednej części dodać kakao i mleko, wymieszać. Przełożyć do foremek wyłożonych papilotkami do 3/4 wysokości (trochę jasnego ciasta, trochę ciemnego). Zrobić w babeczkach "mazaje" przy użyciu drewnianego patyczka do szaszłyków. Piec 20-25 min. w 180 st. C. Wystudzić. Smacznego

Słodkie inspiracje
Ciasto czekoladowo-śmietankowe z malinami bez pieczenia 1264

szkl cukru pudru -125ml wrzątku -2 płaskie  łyżki żelatyny DODATKOWO -500g malin -czekolada do posypania ciasta -około 100g okrągłych biszkoptów Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia a potem biszkoptami. Ja kupiłam takie z kakaową górą, ale mogą być normalne, jasne. MASA CZEKOLADOWA Do garnka wlewamy mleko, dodajemy 2 budynie, kakao,cukier,mąkę i wszystko dokładnie mieszamy(...)niej maliny. Następnie śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy ostudzoną żelatynę rozpuszczoną w 125ml wrzątku, wszystko miksujemy chwilę na najwyższych obrotach i wykładamy na maliny. Posypujemy ciasto czekoladą i wstawiamy do lodówki  najlepiej na całą noc. I gotowe. Ciasto jest rewelacyjne, pięknie wygląda, super się kroi. Słodycz masy czekoladowej łamie kwaskowość malin a całości dopełnia śmietankowa pianka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Torcik orzechowy bez pieczenia 227

tortownicy. Na dno wykładamy jeden z wafli a na niego masę bez dodatków. Następnie kładziemy drugi wafel i na niego masę kakaową oraz ostatni wafel i masę orzechową. Każdą z mas należy wygładzić i dobrze docisnąć. Wierzch ciasta ozdabiamy połówkami orzechów. Torcik przechowywać w lodówce

Pyry na Gaz
Mazurek czekoladowy z wiśniami 147

roku gości na naszym rodzinnym stole  (koniecznie w towarzystwie tej  babki cytrynowej ).  Spód jest czekoladowy, na nim kakaowy krem z mascarpone i kratka z rozpuszczonej czekolady a pomiędzy kratką wisienki. Przepyszny! Mazurek czekoladowy z wiśniami Ciasto 150 g mąki pszennej szczypta proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 4 łyżki cukru 120 g zimnego masła

Smaczny zeszyt
Ciasto Michałek 1340

garnuszku, wymieszać i zagotować (cukier musi się rozpuścić). Mieszankę odstawić do wystudzenia. --> Pozostałe składniki ciasta powinny być w temperaturze pokojowej. --> Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z cukrem. Dodawać kolejno po jednym żółtku. Do masy jajecznej wlewać cienkim strumieniem wystudzoną kakaową mieszankę i delikatnie mieszać szpatułką lub mikserem na najniższych obrotach. Następnie dodać przesianą mąkę, proszek, sodę

Marta Gotuje