Tyle lat prowadzę bloga, a jeszcze nigdy nie dodawałam przepisu na ciasto marmurkowe. Trochę nadrabiam, bo dziś mam dla Was dwukolorowe babeczki. Zwykle bardziej lubiłam waniliowe ciasto, ale w tym wypadku rewelacyjne okazało się ciemne - dodałam bardzo dużo kakao, więc miało intensywny odcień, głęboko kakaowy smak i było niezbyt słodkie. Polecam! Składniki 125 g margaryny 2 jajka żółtko 3/4 szklanki cukru 10 g cukru z wanilią szczypta soli 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklan... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...