wyrzutów sumienia kiedy ją podjadam :), nie ma białego cukru. Deser ładnie się kroi, więc bez problemu możemy go zabrać na wycieczką, piknik. Polecam… Ciasto kakaowo – kokosowe z pestkami bez cukru, bez glutenu, wegańskie Składniki: Warstwa kakaowa: 1/2 szklanki pestek słonecznika 1/2 szklanki pestek dyni 100g suszonych daktyli 1/2 szklanki kakao bez cukru 1 szklanka mąki kokosowej 3 nieduże, dojrzałe banany(...)przełożyć kakaową masę i wyrównać. Warstwa kokosowa: 4. Wymieszać razem wszystkie składniki na warstwę kokosową i przełożyć ją do blaszki na warstwę kakaową, wyrównać i dość mocno docisnąć. Blaszkę wstawić do lodówki na około 3 godziny. Ciasto podawać schłodzone, przechowywać w lodówce. Smacznego! :) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl
Mała Cukierenkarozpuszczone w 1/4 szklance wrzątku 1 łyżeczka ciemnego kakao 1 kubek kawy rozpuszczalnej do nasączenia 50 ml syropu rumowego z czekoladą Victoria Cymes słodkie kakao do posypania ciasta(...)Masę dzielimy na dwie części, większą białą i mniejszą do której wsypujemy kakao i mieszamy. Białą masę rozkładamy na ciastka, nie do końca. Na to wylewamy kakaową masę i równo rozprowadzamy. Na wierzch ciasta układamy resztę nasączonych biszkoptów. Tiramisu odkładamy do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Gdyby zostało nam masy można ją wykorzystać do deserów. Zastygnięte
Kulinarne Fantazje Marioliczasu na pieczenie, a chcecie zachwycić gości domowym ciastem to przepis dla was! Ilość porcji: mała tortownica Składniki: Spód ciasta: 160g herbatników z kremem ( u nas kakaowe żeby ładnie kontrastowały) 40g masła Ciasto: 700g serka homogenizowanego o smaku waniliowym 300ml śmietanki kremówki 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 2 łyżeczki cynamonu Kilka pierniczków Pół małej szklanki ciepłej wody Wierzch
Kolizje SmakówKakaowa dyniowa owsianka z kremem karmelowo-czekoladowym; borówkami i figą Ciasto upieczone, mam tylko nadzieje, że je dowiozę w całości do szkoły xd Ps. Nie patrzcie na ten "porządek" dookoła
More food, love and dreamsrzepakowy, a otręby owsiane ( miałem jedynie żytnie ) na płatki owsiane. Zdjęcie robione na szybko, bo ciasto było na wynos. Po oryginał odsyłam do źródła czyli Pani Eli :) Składniki : Ciasto : - 150 g oleju, - 50 g dobrego kakao, - 1 łyżeczka kawy ( dałem inkę ), - 125 ml wrzącej wody, - 100 g zmielonego sezamu, - 30 g zmielonych płatków owsianych, - 1 łyżeczka sody, - 2 łyżki soku(...)wrzątek Wykonanie : Kakao i kawę zalać wrzątkiem i lekko przestudzić. Wszystkie suche składniki wymieszać. Jajka, cukier i sok z cytryny zmiksować, dodać olej i masę kakaową. Cały czas miksując dodać suche składniki. Ciasto wylać do formy ( ja wyłożyłem papierem do pieczenia ), wstawić do zimnego piekarnika i piec w temperaturze 170 stopni przez około 45 minut. Sprawdzić patyczkiem. Na mleku
Przepisy Mikołajazbędnych dodatków, z sercem i rodzinnym zapałem przygotowane wypieki smakują najlepiej! Piernik pachnie magicznie jak nic, nie da się ukryć i przejść obojętnie! Ciasto na jedną keksówkę, bez jajek, bez miksera, pyszny, puszysty, delikatny, kakaowy. Piernik wykończony polewą czekoladową i udekorowany bakaliami to zwieńczenie słodkiego, świątecznego stołu. Pachnie smakiem świąt, ciasto domowe prowokuje do wspomnień, rodzinnego domu. Jest magicznie, ciepło
Zasmakuj Kuchnijednej z nich wsypujemy kakao i miksujemy. Ciasto wykładamy do nasmarowanej tłuszczem lub wyścielonej pergaminem blachy (u mnie 24×24 cm) – najpierw część kakaowa, a potem jasna. Śliwki kroimy na ćwiartki i układamy na cieście, lekko wciskając. Pieczemy w temp. 200 C przez 35-45 minut (do suchego patyczka
e-PrzepisyKulinarnepiernik upiekłam w wersji odwróconej. Na dno foremki ułożyłam śliwki i zalałam ciastem. Dzięki temu owoce pozostały soczyste i nie było efektu opadania na dno ciasta. Ciasto upiekło się z dużą górką, ale zaraz po wyjęciu z piekarnika odwróciłam ja do góry dnem, dzięki temu górka się spłaszczyła. Taki piernik z dodatkiem śliwek był wilgotny i bardzo aromatyczny. *tortownica(...)czekolady 1 łyżka mleka 1 łyżka płatków migdałowych Mleko, masło, cukier i kakao zagotować i wystudzić. Mąkę wymieszać z sodą i przyprawą. Dodać do masy kakaowej, wbić jajka i zmiksować na jednolite ciasto. Dno foremki wyłożyć papierem do pieczenia. Śliwki podzielić na połówki, wyjąć pestki i ułożyć na dnie foremki skórką do góry dość ciasno. Zalać ciastem. Piec około
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaCiasteczka mają przewagę nad ciastami, ponieważ ich trwałość (o ile nie zawierają kremów) jest o wiele dłuższa - zwłaszcza, gdy są przechowywane w szczelnym pojemniku. Przepis na kruche ciastka kakaowe powstał "na gorąco" po obejrzeniu składników, jakie mam w kuchni. Głównym atutem tych ciastek jest szybkie przygotowanie, nie są też zbyt słodkie, więc będą wspaniałą alternatywą dla innych przegryzek w ciągu(...)odstępach - piec w temperaturze 190-200 stopni przez 20-25 minut Smak ciastek, dzięki dodatkowi słodzonego kakao instant jest delikatny, choć fani mocno kakaowych smakołyków mogą zastąpić je zwykłym kakao, pamiętając, że przy tej zamianie ciasto będzie mniej słodkie i być może będzie trzeba zwiększyć ilość dodanego cukru. Nieduża ilość wiórków kokosowych dodaje ciastkom aromatu; są one lekko wyczuwalne
Smakołyki Berenikikolejne super ciasto. Bardzo lubię wszelkiego rodzaju przekładańce, są łatwe w przygotowaniu, pięknie wyglądają i super smakują. Ten też taki jest. Mowa o cieście Stefanka. Składa się ona z trzech miodowych spodów, połączonych kakaową masą grysikową, a całość polana jest polewą czekoladową i posypana orzechami. Można też posypać ją wiórkami kokosowymi. To ciasto wręcz rozpływa się w ustach, pięknie
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokukolejny “zweganizowany” przeze mnie przepis, tym razem na popularne ciasto ze słonecznikiem, czyli tzw. słonecznikowiec. To niesamowicie pysznie wilgotne kakaowe biszkopty przełożone karmelową masą z prażonym słonecznikiem przykryte kokosową puszystą pierzynką i posypane prażonym słonecznikiem, a jakże Wyśmienite ciasto, nie tylko do kawy Polecam! Składniki (blaszka o wymiarach 21 cm x 26 cm): Biszkopt: 2 szklanki (480 ml) mąki orkiszowej
Lamarida.plmiała zważoną konsystencję wsypać mąkę z proszkiem i tylko połączyć składniki mikserem na gładkie dość gęste ciasto tortownica 24 cm, wyłożona papierem do pieczenia, ciasto rozsmarować w blaszce, na wierzchu rozsmarowac masę jabłkową, herbatniki kakaowe pokruszyć na jabłka, lekko je przycisnąć do masy piekarnik elektryczny nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, ciasto piec z 55-60 minut
W Mojej Kuchni Lubiędelikatnie mieszamy przy pomocy łyżki. Ciasto dzielimy na dwie połowy - do jednej dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Blachę (24x24) wykładamy papierem. Najpierw wylewamy masę kakaową i równo rozprowadzamy. Następnie wykładamy śliwki i pozostałą część ciasta (białą) - wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze 180 stopnie przez około 50 minut. Studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem i uprażonymi migdałami. Placek czarno-biały ze śliwkami
peggiwkuchniobowiązki domowe nie pozwalają mi na częste pieczenie, jednak przynajmniej raz w tygodniu staram się zrobić coś słodkiego, na poprawę humoru, by sprawić przyjemność innym. Tym ciastem można skraść serce niejednej osobie ;) Lekki, kakaowy biszkopt, wspaniale kokosowa masa z dodatkiem makaronu (!) i galaretka z kawałkami owoców. Całość smakuje wspaniale. Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę(...)Mąki przesiać z kakao, łyżka po łyżce dodawać do masy jajecznej, delikatnie mieszając, najlepiej drewnianą szpatułką. Dno formy o wymiarach 23 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 20 minut. Wystudzić. Przekroić na dwie części. Masa kokosowa: 500 ml mleka 2/3 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 łyżki mąki pszennej
Domowa cukiernia Ewyłyżeczki żelatyny, ¼ szkl. wrzątku Krem toffi: 150 ml śmietany kremówki, 3 łyżki kajmaku, 1 łyżeczka żelatyny, odrobina wrzątku Dodatkowo: 2-3 banany, sok z cytryny, kakaowe herbatniki , masa krówkowa, wiórki czekoladowe WYKONANIE Ciasto: Ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy cukier, następnie obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach ok. 15 minut. Krem śmietanowy: Żelatynę rozpuszczamy
słodki bratekzawsze decyduję się na sernik. Często też żeby skrócić sobie pracę sernik osadzam na biszkoptach lub herbatnikach zamiast klasycznego spodu z ciasta. Tym razem też tak zrobiłam- sernik z pomarańczową nutą wstawiłam pomiędzy dwie warstwy kakaowych ciastek a dodatkowo jeszcze dodałam warstwę domowych powideł śliwkowych. Całość wykończyłam idealną błyszczącą polewą. Paluszki lizać! P.S. ciasto to piekłam w bardzo dużej(...)wiaderka, użyłam waniliowego) 10 jajek 1,5 szklanki cukru 1 szklanka oleju 4 łyżki kaszy manny 3 opakowania budyniu waniliowego pomarańcza dodatkowo: 2 duże opakowania herbatników kakaowych 450 g gęstych powideł śliwkowych połówki orzechów włoskich na polewę: 125 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 2-3 łyżki wrzątku Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniajajko 1/2 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 220 g masła Dodatkowo: 1 puszka masy kajmakowej 180 g herbatników (zwykłych, jasnych) 180 g herbatników kakaowych 1 szklanka orzeszków ziemnych niewolonych (lub orzechów włoskich) Ciasto snickers na herbatnikach Dwie i pół szklanki mleka oraz masło wkładamy do garnka z grubym dnem i zagotowujemy. W tym czasie do miski wlewamy pozostałe mleko(...)budyniowej i przykrywamy ją warstwą herbatników kakaowych. Ostatnią część masy budyniowej wykładamy na ciemne ciastka i przykrywamy ją jasnymi herbatnikami. Orzeszki prażymy na suchej patelni i siekamy na mniejsze kawałki. Puszkę masy kajmakowej umieszczamy na chwilę w ciepłej wodzie, żeby masę łatwo było rozprowadzić. Kajmak wykładamy na herbatniki i leciutko solimy. Posypujemy orzeszkami. Ciasto wstawiamy do lodówki co najmniej
Trzeci talerz