ciasto kakaowe - 5049 przepisów (strona:119/337)

Ciasto kakaowo – kokosowe z pestkami bez cukru, bez glutenu, wegańskie 178

wyrzutów sumienia kiedy ją podjadam :), nie ma białego cukru. Deser ładnie się kroi, więc bez problemu możemy go zabrać na wycieczką, piknik. Polecam… Ciasto kakaowo – kokosowe z pestkami bez cukru, bez glutenu, wegańskie Składniki: Warstwa kakaowa: 1/2 szklanki pestek słonecznika 1/2 szklanki pestek dyni 100g suszonych daktyli 1/2 szklanki kakao bez cukru 1 szklanka mąki kokosowej 3 nieduże, dojrzałe banany(...)przełożyć kakaową masę i wyrównać. Warstwa kokosowa: 4. Wymieszać razem wszystkie składniki na warstwę kokosową i przełożyć ją do blaszki na warstwę kakaową, wyrównać i dość mocno docisnąć. Blaszkę wstawić do lodówki na około 3 godziny. Ciasto podawać schłodzone, przechowywać w lodówce. Smacznego! :) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl

Mała Cukierenka
ROLADA TIRAMISU 771

rozpuszczone w 1/4 szklance wrzątku 1 łyżeczka ciemnego kakao 1 kubek kawy rozpuszczalnej do nasączenia  50 ml syropu rumowego z czekoladą  Victoria Cymes słodkie kakao do posypania ciasta(...)Masę dzielimy na dwie części, większą białą i mniejszą do której wsypujemy kakao i mieszamy. Białą masę rozkładamy na ciastka, nie do końca. Na to wylewamy kakaową masę i równo rozprowadzamy. Na wierzch ciasta układamy resztę nasączonych biszkoptów.  Tiramisu odkładamy do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Gdyby zostało nam masy można ją wykorzystać do deserów.  Zastygnięte

Kulinarne Fantazje Marioli
Cynamonowo-piernikowy sernik na zimno 159

czasu na pieczenie, a chcecie zachwycić gości domowym ciastem to przepis dla was! Ilość porcji: mała tortownica Składniki: Spód ciasta: 160g herbatników z kremem ( u nas kakaowe żeby ładnie kontrastowały) 40g masła Ciasto: 700g serka homogenizowanego o smaku waniliowym 300ml śmietanki kremówki 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 2 łyżeczki cynamonu Kilka pierniczków Pół małej szklanki ciepłej wody Wierzch

Kolizje Smaków
777. Dyniowa owsianka & ciasto na Halloween. 106

Kakaowa dyniowa owsianka  z kremem karmelowo-czekoladowym; borówkami i figą   Ciasto upieczone, mam tylko nadzieje, że je dowiozę w całości do szkoły xd Ps. Nie patrzcie na ten "porządek" dookoła

More food, love and dreams
Ciasto czekoladowe z kremem kokosowym bez mąki 77

rzepakowy, a otręby owsiane ( miałem jedynie żytnie ) na płatki owsiane. Zdjęcie robione na szybko, bo ciasto było na wynos. Po oryginał odsyłam do źródła czyli Pani Eli :) Składniki : Ciasto : - 150 g oleju, - 50 g dobrego kakao, - 1 łyżeczka kawy ( dałem inkę ), - 125 ml wrzącej wody, - 100 g zmielonego sezamu, - 30 g zmielonych płatków owsianych, - 1 łyżeczka sody, - 2 łyżki soku(...)wrzątek Wykonanie : Kakao i kawę zalać wrzątkiem i lekko przestudzić. Wszystkie suche składniki wymieszać. Jajka, cukier i sok z cytryny zmiksować, dodać olej i masę kakaową. Cały czas miksując dodać suche składniki. Ciasto wylać do formy ( ja wyłożyłem papierem do pieczenia ), wstawić do zimnego piekarnika i piec w temperaturze  170 stopni przez około 45 minut. Sprawdzić patyczkiem. Na mleku

Przepisy Mikołaja
Piernik z suszonymi śliwkami 125

zbędnych dodatków, z sercem i rodzinnym zapałem przygotowane wypieki smakują najlepiej! Piernik pachnie magicznie jak nic, nie da się ukryć i przejść obojętnie! Ciasto na jedną keksówkę, bez jajek, bez miksera, pyszny, puszysty, delikatny, kakaowy. Piernik wykończony polewą czekoladową i udekorowany bakaliami to zwieńczenie słodkiego, świątecznego stołu. Pachnie smakiem świąt, ciasto domowe prowokuje do wspomnień, rodzinnego domu. Jest magicznie, ciepło

Zasmakuj Kuchni
Dwukolorowe ciasto jogurtowe ze śliwkami 97

jednej z nich wsypujemy kakao i miksujemy. Ciasto wykładamy do nasmarowanej tłuszczem lub wyścielonej pergaminem blachy (u mnie 24×24 cm) – najpierw część kakaowa, a potem jasna. Śliwki kroimy na ćwiartki i układamy na cieście, lekko wciskając. Pieczemy w temp. 200 C przez 35-45 minut (do suchego patyczka

e-PrzepisyKulinarne
piernik ze śliwkami 112

piernik upiekłam w wersji odwróconej. Na dno foremki ułożyłam śliwki i zalałam ciastem. Dzięki temu owoce pozostały soczyste i nie było efektu opadania na dno ciasta. Ciasto upiekło się z dużą górką, ale zaraz po wyjęciu z piekarnika odwróciłam ja do góry dnem, dzięki temu górka się spłaszczyła. Taki piernik z dodatkiem śliwek był wilgotny i bardzo aromatyczny.  *tortownica(...)czekolady 1 łyżka mleka 1 łyżka płatków migdałowych Mleko, masło, cukier i kakao zagotować i wystudzić. Mąkę wymieszać z sodą i  przyprawą. Dodać do masy kakaowej, wbić jajka i zmiksować na jednolite ciasto. Dno foremki wyłożyć papierem do pieczenia. Śliwki podzielić na połówki, wyjąć pestki i ułożyć na dnie foremki skórką do góry dość ciasno. Zalać ciastem. Piec około

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kruche ciastka kakaowe 294

Ciasteczka mają przewagę nad ciastami, ponieważ ich trwałość (o ile nie zawierają kremów) jest o wiele dłuższa - zwłaszcza, gdy są przechowywane w szczelnym pojemniku. Przepis na kruche ciastka kakaowe powstał "na gorąco" po obejrzeniu składników, jakie mam w kuchni. Głównym atutem tych ciastek jest szybkie przygotowanie, nie są też zbyt słodkie, więc będą wspaniałą alternatywą dla innych przegryzek w ciągu(...)odstępach - piec w temperaturze 190-200 stopni przez 20-25 minut Smak ciastek, dzięki dodatkowi słodzonego kakao instant jest delikatny, choć fani mocno kakaowych smakołyków mogą zastąpić je zwykłym kakao, pamiętając, że przy tej zamianie ciasto będzie mniej słodkie i być może będzie trzeba zwiększyć ilość dodanego cukru. Nieduża ilość wiórków kokosowych dodaje ciastkom aromatu; są one lekko wyczuwalne

Smakołyki Bereniki
Miodowa Stefanka z kakaową masą grysikową-pyszne i łatwe ciasto 146

kolejne super ciasto. Bardzo lubię wszelkiego rodzaju przekładańce, są łatwe w przygotowaniu, pięknie wyglądają i super smakują.  Ten też taki jest. Mowa o cieście Stefanka. Składa się ona z trzech miodowych spodów, połączonych kakaową masą grysikową, a całość polana jest polewą czekoladową i posypana orzechami. Można też posypać ją wiórkami kokosowymi. To ciasto wręcz rozpływa się w ustach, pięknie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Słonecznikowiec, czyli czekoladowe ciasto ze słonecznikiem 100

kolejny “zweganizowany” przeze mnie przepis, tym razem na popularne ciasto ze słonecznikiem, czyli tzw. słonecznikowiec. To niesamowicie pysznie wilgotne kakaowe biszkopty przełożone karmelową masą z prażonym słonecznikiem przykryte kokosową puszystą pierzynką i posypane prażonym słonecznikiem, a jakże Wyśmienite ciasto, nie tylko do kawy Polecam! Składniki (blaszka o wymiarach 21 cm x 26 cm): Biszkopt: 2 szklanki (480 ml) mąki orkiszowej

Lamarida.pl
ciasto z jabłkami z kruszonką herbatnikową i cynamonową śmietaną... 151

miała zważoną konsystencję wsypać mąkę z proszkiem i tylko połączyć składniki mikserem na gładkie dość gęste ciasto tortownica 24 cm, wyłożona papierem do pieczenia, ciasto rozsmarować w blaszce, na wierzchu rozsmarowac masę jabłkową, herbatniki kakaowe pokruszyć na jabłka, lekko je przycisnąć do masy piekarnik elektryczny nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, ciasto piec z 55-60 minut

W Mojej Kuchni Lubię
Placek czarno-biały ze śliwkami 141

delikatnie mieszamy przy pomocy łyżki. Ciasto dzielimy na dwie połowy - do jednej dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Blachę (24x24) wykładamy papierem. Najpierw wylewamy masę kakaową i równo rozprowadzamy. Następnie wykładamy śliwki i pozostałą część ciasta (białą) - wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze 180 stopnie przez około 50 minut. Studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem i uprażonymi migdałami. Placek czarno-biały ze śliwkami

peggiwkuchni
Ciasto wiśniowy kokosowiec z makaronem 233

obowiązki domowe nie pozwalają mi na częste pieczenie, jednak przynajmniej raz w tygodniu staram się zrobić coś słodkiego, na poprawę humoru, by sprawić przyjemność innym. Tym ciastem można skraść serce niejednej osobie ;) Lekki, kakaowy biszkopt, wspaniale kokosowa masa z dodatkiem makaronu (!) i galaretka z kawałkami owoców. Całość smakuje wspaniale. Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę(...)Mąki przesiać z kakao, łyżka po łyżce dodawać do masy jajecznej, delikatnie mieszając, najlepiej drewnianą szpatułką. Dno formy o wymiarach 23 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 20 minut. Wystudzić. Przekroić na dwie części. Masa kokosowa: 500 ml mleka 2/3 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 łyżki mąki pszennej

Domowa cukiernia Ewy
KOSTKA BANANOWA Z KAJMAKIEM 276

łyżeczki żelatyny, ¼ szkl. wrzątku Krem toffi: 150 ml śmietany kremówki, 3 łyżki kajmaku, 1 łyżeczka żelatyny, odrobina wrzątku Dodatkowo: 2-3 banany, sok z cytryny, kakaowe herbatniki , masa krówkowa, wiórki czekoladowe WYKONANIE Ciasto: Ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy cukier, następnie obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach ok. 15 minut. Krem śmietanowy: Żelatynę rozpuszczamy

słodki bratek