ciasto kakaowe - 5049 przepisów (strona:118/337)

Sernik królewski 233

Sernik królewski to tradycyjny polski sernik na kakaowym spodzie, pokryty kruszonką z  tego samego ciasta. Należy do serników ciężkich, wilgotnych i łatwych w przygotowaniu. Ja tym razem skorzystałam z przepisu, który znalazłam na blogu  sio-smiutki , ponieważ zaciekawił mnie troszkę inną recepturą. Sernik wyszedł bardzo fajny i polecam na wszelkie okazje. Składniki: (blacha 20x30) Ciasto: 400 g mąki

talerz przyjemności
Jogurtowy murzynek 230

Lubicie murzynka? Mam dla Was propozycję na murzynka jogurtowego, który łączy w sobie pyszny, kakaowy smak murzynka oraz delikatność i wilgotność ciasta jogurtowego. Ciasto to w zasadzie się nie starzeje. Po kilku dniach jest dokładnie tak samo miękkie i wilgotne, jak zaraz po ostudzeniu :) Składniki: 4 jajka 180 g jogurtu naturalnego 160 g miękkiego masła 200 g mąki pszennej

Smak mojego domu
Bonitkowe ciasto z truskawkami (bez pieczenia) 174

Myślę, iż opcjonalnie możecie użyć malin, a w niedalekiej przyszłości czarnej porzeczki lub jagód. Oto przepis i zdjęcia, jak zrobić taką pyszność krok po kroku:) Bonitkowe ciasto z truskawkami Składniki: 1 opakowanie herbatników kakaowych Bonitki lub inne (ok 20 herabatników) 1 szkl. kaszki mannej 1 l mleka 1/2 szkl. cukru 2 galaretki poziomkowe :) 20 dag masła 1/2 kg truskawek (maliny

Kuchnia smaków
Nasączenie biszkoptu 232

mojprzepisna.pl | Nasączenie biszkoptu Dziś przygotowałam dla Was mały poradnik dotyczący ponczowania, czyli nasączenia biszkoptów. Ciasto biszkoptowe np. biszkopt rzucany lub biszkopt kakaowy , który później posłuży nam jako blat do tortu dobrze jest nasączyć, aby tort nie wyszedł za suchy. Nie ma reguły na nasączenie ale ja stosuję taką zasadę: Na 1 blat o średnicy 17 cm i wysokości około

moj przepis na
Tort czekoladowo-malinowy 194

Bardzo prosty tort na wyjątkowe okazje :) Spód, na którym został przygotowany to moje nowe odkrycie. Jest zdecydowanie lepszy niż tradycyjny biszkopt kakaowy, z którego do tej pory korzystałam. Ciasto jest bardzo wilgotne i nie wymaga już nasączania, chociaż można to zrobić. Krem to połączenie najlepszej frużeliny malinowej i kremowego serka mascarpone. Pięknie się trzyma i prezentuje, a przede wszystkim jest

Chocolate Muffin Blog
Sernik jagodowy 234

jest na prawdę bardzo dobry i wyjątkowy. Przygotowany został na imprezę urodzinową. Jednak pasuje na każdą inną okoliczność...bo przecież, kto nie lubi sernika...? Myślę, że ciasto zaskoczy nie jednego gościa. Składniki: - 300g kakaowych herbatników - kostka masła - 4 jajka - 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka -3/4 szklanki cukru - 1 opakowanie budyniu wanilinowego (proszek) - opakowanie cukru wanilinowego - 2,5 szklanki

Pan i Pani Smith w kuchni
Pysznie zdrowy blok czekoladowy- bez curku, masła i mleka w proszku / idealny na drugi śniadanie 325

odrobinę przyjemności naszemu podniebieniu. Po prostu nie mają wad, no chyba tylko taką że za szybko znikają :) Ten obłedny daktylowy torcik, smakuje jak połączenie wilgotnego ciasta czekoladowego i klasycznego bloku - jest słodki, kakaowy, pełen orzechow i suszonej żurwainy. Jego dodatkową zaletą jest sposób przygotowania, wystarczy wrzucić wszystko do blendera i zmiksować, wstawić do lodówki do stężenia i już :) Prawda

DefinicjaSmaku
Biscotto di Pasta Frolla, czyli przepyszne owocowe ciasto sypane. 193

trakcie zagniatania dodajemy ziarenka wanilii. Naczynie do tarty smarujemy masłem i posypujemy manną. Można ewentualnie użyć tortownicy i wyłożyć ją papierem. Wykładamy pierwszą warstwę kruszonego ciasta, układamy na tym truskawki, dodajemy drugą, kakaową warstwę i nanosimy na nią pozostałe owoce; na koniec przykładamy ostatnią częścią. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Posypujemy cukrem pudrem

BaRepas
Ciasto poduszkowiec krok po kroku 210

też mi nie wyszedł Zrobiłam zbyt cienką kratkę z serka, która zamiast pozostać na wierzchu zapadła się do połowy ciasta Ciasto poduszkowiec krok po kroku Składniki na foremkę 20×20 cm, piekarnik z grzałką od góra – dół: Masa kakaowa : – 2 jajka – 100 g mąki – 60 g cukru – 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia – 50 ml oleju (używam rzepakowego(...)zwykłego woreczka. Odcinamy w nim końcówkę i rysujemy naszą masą serową kratkę na masie kakaowej. Kratka powinna zapaść się w masę kakaową i nie może być zbyt cienka. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Krok 4 Krok 5 Ciasto poduszkowiec Poduszkowiec Smacznego!!! Justyna Artykuł Ciasto poduszkowiec krok po kroku pochodzi z serwisu Relaxtime

Relaxtime
Ciasto czekoladowe FIT z fasoli 182

Ciasto bez mąki i cukru? Czy to w ogóle możliwe?  Oczywiście, że TAK! Zachwyca smakiem oraz intensywnym kakaowym kolorem. Jeśli ktoś jeszcze nie wierzy, że z fasoli można zrobić ciasto - niech spróbuje tego poniżej, a nie będzie żałował! Składniki: (na małą keksówkę) 2 puszki fasoli czerwonej 2 średniej wielkości banany(średnio dojrzałe) 4 łyżki kakao 4 jajka 3 łyżki

Lena Gotuje
Ciasto nieprzyzwoicie czekoladowe 181

Ciasto to powstało całkowicie przez przypadek. Początkowo planowaliśmy upiec najzwyklejszą na świecie kakaową babkę polaną najzwyklejszym na świecie białym lukrem, na szczęście nie wyszło. Wyszło za to obłędnie czekoladowe ciasto inspirowane przepisem na tradycyjną babę :)  Cały sekret tkwi w dobrym jakościowo kakao, prawdziwie gorzkiej czekolady oraz ubijaniu jajek na parze, To właśnie ubijanie na parze nadaje całemu wypiekowi cudownej

Kuchnia od dwojga
Idealny biszkopt lekko kakaowy przepis dla początkujących 374

pory duża część biszkoptów kakaowych, jakie wychodziły spod mojej ręki były bardziej zbite, mniej puszyste, ten jest mięciutki, lekki i puszysty, z delikatną skórką, bez proszku do pieczenia, lekko słodki, czyli taki jaki kochacie. Nada się do tortu i do sernika na zimno lub do innego ciasta z kremem, musem czy śmietaną. Z podanych składników wyszły mi 4 szt. blatów(...)cały czas miksując dodaje po 1 żółtku. Wyłączam mikser. Do ubitych białek dodać przesiane mąki i kakao. Wymieszać bardzo delikatnie szpatułką lub ręką, najlepiej mieszać tylko w jednym kierunku. Ciasto zagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Wymieszany biszkopt przelać do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec

moj przepis na
Desery z ciecierzycy i twarogu - Nature Line (TESCO) 163

kwas cytrynowy) pitna woda 10%] Z kakao – pasta z ciecierzycy 40,4% (suszona ciecierzyca 43,92%, pitna woda 56,08%), twaróg kremowy 40,4%, miód pszczeli 16,2%, proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu 3%. Masa netto: 150g Wartości odżywcze: Z ananasem - 100g/ 182 kcal, tłuszcz – 2,4g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3g, węglowodany(...)Jesteśmy nieco skołowane, ponieważ tych produktów nie nazwałybyśmy deserami. Tak naprawdę to w ogóle nie wiemy jak je nazwać. Według nas ananasowa wersja to surowe ciasto, które mogłoby stanowić bazę pod placuszki a kakaowa opcja najlepiej polecamy nie ruszać. Czy wersja straciatella wypadłaby lepiej? Sądzimy, że nie  i nie mamy zamiaru tego sprawdzać. Jeżeli ktoś jadł te produkty

Candy Pandas
BABKA Z CUKINIĄ 232

Wilgotna babka kakaowa z dodatkiem cukinii. Idealna do niedzielnej kawki, łatwa i szybka w wykonaniu. SKŁADNIKI 1 i 1/4 szkl. mąki tortowej, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 płaska łyżeczka cynamonu, 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej, ¾ szkl. cukru, 2 jajka, 80 g rozpuszczonego masła, 1 pełna szklanka cukinii startej na grubych oczkach Dodatkowo:  polewa, posypka maczek(...)silikonowej formy, którą możecie zakupić  TU .  Pieczemy ok. 40 minut w 180 stopniach. Studzimy na kratce , polewamy polewą. Polecam Wam formę silikonową, której użyłam do pieczenia babki. Ciasto doskonale się w niej piecze i nie przywiera oraz ma piękny kształt. Na stronie CUKIETERII jest ogromny wybór form o różnych kształtach  i wymiarach

słodki bratek
Jamajka czyli orzeźwiające ciasto z bananami 1148

Efektowny deser na bazie kakaowego biszkoptu nasączonego lekko cytrynowym ponczem, egzotycznych bananów, orzeźwiającej galaretki i aksamitnej masy śmietanowej pozwoli swoim smakiem przenieść naszych gości na gorącą i słoneczną Jamajkę. Składniki: Biszkopt : 5 jaj 200g cukru 4 łyżki wody 2 łyżki oleju 150g mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao szczypta soli olej Warstwa(...)szczyptą soli, dodać cukier i ponownie ubić na sztywno. Dalej ubijając dodać olej, wodę, żółtka, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Całość dokładnie i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto wlać do formy o wymiarach 24 cm x 24 cm wysmarowanej olejem i wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut

Szalona Kuchnia Eweliny