ciasto kakaowe - 5049 przepisów (strona:106/337)

Sernik obłędnie czekoladowy. 169

ochotę na coś czekoladowego? Obłędnie czekoladowego? Jeśli tak, to zapraszam. Dziś przedstawiam Wam przepis na bardzo dobry, ba! mało tego, pyszny sernik. Kakaowy spód, czekoladowe, delikatne, kremowe wnętrze, a wszystko to skąpane w intensywnie czekoladowej polewie. Najlepsze ciasto na poprawę nastroju! A że na zewnątrz ziąb i szaruga, brak słoneczka i nieodzowny zimny wiatr, myślę, że takie ciacho powinno się(...)miski, dodajemy kolejno wszystkie składniki i miksujemy do połączenia i otrzymania gładkiej masy. Następnie przekładamy na kakaowy spód, wyrównujemy wierzch i wkładamy do nagrzanego do 175-180 stopni C. Pieczemy 50-60 minut. Jeśli sernik zbyt szybko się rumieni wierzch przykrywamy folią aluminiową. Ciasto po upieczeniu będzie dość rzadkie, ale to nic, takie ma być. Ciasto studzimy w uchylonym piekarniku

Rozpustne gotowanie
Ciasto kawowo makowe 144

Cóż tu dużo o nim pisać… pod warstwą kawowo-kakaową chowa się piegusek z odrobiną cynamonowego aromatu. Ciasto podstawowe: 2 szklanki mąki pełnoziarnistej 120 g słodziwa 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 100 g masła klarowanego 360 ml mleka piegusek: 3 łyżki maku pół łyżeczki cynamonu kawowe: 2 łyżki kakao 1 łyżka kawy rozpuszczalnej Składniki ciasta

Kucharzyca
tort czekoladowo orzechowy z nutą kawy 218

biszkopt czekoladowy/ kakaowy: 4 jajka 70 g mąki 30 g kakao 100 g cukru 2 łyżki oleju 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka. Do puszystej masy jajecznej w dwóch turach dodajemy przesianą mąkę z kakao oraz proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do tortownicy

Domowy Smak Jedzenia
Cytrynowiec Siostry Anastazji 625

warstw cytrynowiec wg przepisu Siostry Anastazji :) W środku znajdziecie nie tylko masę cytrynową, ale także mięciutki biszkopt, bitą śmietanę, ananasa, herbatniki, a całość zwieńczona jest polewą kakaową z kwaśną śmietaną. Mniam <3 Ciasto nie jest bardzo skomplikowane, jednak trzeba mu poświęcić trochę więcej czasu, niż normalnie. Ale nie zrażajcie się tym, bo naprawdę efekt końcowy jest zachwycający :) Zapraszam

My Culinary Art
Błyszcząca polewa czekoladowa do ciasta 143

Łyżeczkę żelatyny zalewamy ok. 30-40 ml wrzącej wody i mieszamy, aż całkowicie się rozpuści. Lekko ją studzimy. Przestudzoną żelatynę wlewamy do masy kakaowej i mieszamy, aż składniki dobrze się ze sobą połączą. Polewę wylewamy na ciasto. Dekorujemy bakaliami lub cukrowymi dekoracjami. Składniki na polewę i dekorację na blaszkę prostokątną: 200g masła 6 łyżek kakao szklanka cukru pudru 2 łyżeczki(...)kakao. Żelatynę zalewamy ok. 70-80ml wrzącej wody i mieszamy, aż całkowicie się rozpuści. Lekko ją studzimy. Przestudzoną żelatynę wlewamy do masy kakaowej i mieszamy, aż składniki dobrze się ze sobą połączą. Polewę wylewamy na ciasto. Dekorujemy bakaliami lub cukrowymi dekoracjami

Mania Wypiekania
Tarta czekoladowa z borówką 148

tarta na kakaowym kruchym spodzie. Nadzienie czekoladowe jest bardzo proste do zrobienia i ma konsystencję aksamitnego musu, pasują do niej wszystkie owoce lata , najlepiej jednak komponuje się z borówką amerykańską, niebanalna i prezentuje się wyjątkowo, dla amatorów czekoladowych smaków. Za każdym razem zachwyca i ma jedną wadę-szybko znika! Forma do tarty 24-26 cm Maślane ciasto kruche

Wanilia i Kardamon
Ciasto kolorowe 363

biszkopt wylać wiśniowe galaretki  3 -biszkopt z makiem  4-Na biszkopt z makiem wyłożyć połowę pianki brzoskwiniowej  5 -biszkopt kakaowy  6-reszta pianki brzoskwiniowej.  7- Wierzch ciasta posypać startą gorzką czekoladą.  Ja nie miałam czekolady,więc starłam ptasie mleczko. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return

Kuchnia Danusi
CIASTO 7 DAYS – Z ROGALIKAMI 370

przepisy na słodkości! Ostatnio nawet śmiała się do mnie, że powinnam Jej zrobić osobny dział na blogu ;) Dziś mam dla Was przepis na pyszne ciasto z dodatkiem znanych i lubianych rogalików 7 days. Delikatny kakaowy biszkopt z dodatkiem śmietankowej i czekoladowej masy oraz szampańskich rogalików tworzy fantastyczną całość, której żaden łasuch się nie oprze! Ciasto smakuje niesamowicie! Jest świetnym pomysłem

Ostra na Słodko
Sernik Agnieszki. 171

Serniczek jest puszysty, kremowy, nie opada, a kakaowy spód i czekoladowa polewa w niebanalny sposób równoważą słodycz masy serowej. Pychotka!!! Składniki na sernik Agnieszki CIASTO: 25 dag mąki pszennej 125g margaryny 4 łyżki cukru pudru kakaowego 1 żółtko 1 jajko całe 2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA SEROWA: 1 kg twarogu w wiaderku 0,75 l mleka 5 żółtek(...)szklanki oleju POLEWA: 0,5 kostki margaryny 3 łyżki kakao 1 łyżka wody 5 łyżek cukru pudru wiórki kokosowe do posypania     Do miski wrzucamy wszystkie składniki na ciasto i mieszamy za pomocą miksera, aż powstaną grudki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wysypujemy ciasto.      Równomiernie rozsypujemy i dokładnie dociskamy do blaszki

Rozpustne gotowanie
Ciasto orzechowe 194

KAKAOWY: • 6 jajek (osobno białka i żółtka) • 1/2 szkl. cukru • 2 pełne łyżki kakao • 5 pełnych łyżek mąki pszennej • 2 pełne łyżk8i mąki ziemniaczanej • 2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę, ciągle miksując partiami dodajemy cukier, gdy masa będzie gęsta i lśniąca dodajemy żółtka, miksujemy, na koniec dodajemy przesiane mąki z kakao i proszkiem do pieczenia, ciasto

KUCHNIA POLSKA
Marysieńka 240

bardzo pracochłonne, ale w rzeczywistości tak nie jest. Skorzystałam z przepisu S. Anastazji. Na moim blogu znajdziecie również inne ciasta,  które Wam polecam. Np. ciasto cappuccino  , które jest rewelacyjne. Biszkopt kakaowy 7 jajek 1 szklanka  cukru 5 łyżek  mąki pszennej 2 łyżki  kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić(...)stopniowo cukier, a następnie żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie połączyć z pianą , mieszając łyżką. Foremkę o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem . Tylko dno. Wlać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 40 minut do tzw suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu ciasto przekroić na dwa blaty. Placek orzechowy

O kuchni z uczuciem
Ciasto „Wszystkiego Najlepszego” z wiśniami i czekoladą 807

Dzisiaj ostatni przepis w tym roku na ciasto „Wszystkiego Najlepszego” z wiśniami i czekoladą. Przygotowane jest z dwóch biszkoptów kakaowego i kokosowego. Krem jest kawowy z orzechami, z dodatkiem spirytusu. Jeśli nie przepadamy za wiśniami, możemy użyć moreli z puszki. Wtedy nie musimy ich gotować, od razu połówki układamy na cieście. Ciasto jest bardzo smaczne i łączy w sobie wiele(...)Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/3 szklanki wody i dodać do gotujących się wiśni. Mieszać energicznie, aż masa się zagotuje. Zdjąć z ognia i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Biszkopt kakaowy: 3. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). 4. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, dodawać stopniowo cukier i mieszać, aż masa stanie się

Mała Cukierenka
Ciasto Izaura, czyli murzynek z serem. 474

Dziś prezentuję przepis na niesamowicie pyszne ciasto, a mianowicie na murzynka z serem, z nieznanych mi powodów nazwane Izaurą. Mięciutki, kakaowy murzynek skrywający kremowe, serowe serce. Jest bardzo wdzięcznym ciastem, gdyż jest proste w wykonaniu i zawsze zachwyca! Polecam! Składniki na ciasto Izaura, czyli na murzynka z serem na foremkę o wymiarach  125 g margaryny 3/4 szklanki cukru

Rozpustne gotowanie
Ciasto murzynek 209

Ciasto murzynek jest wilgotne, puszyste i bardzo delikatne w smaku. Jego smak jest przyjemnie kakaowy i znika ze stołu w bardzo szybkiem tempie. Polane dodatkowo czekoladową polewą jeszcze bardziej podkreśla jego wyjątkowy smak. Ciasto jest bardzo łatwe i przede wszystkim szybkie do przygotowania. Poniżej znajdziecie przepis i listę składników. Sprawdź: Kosmetyki w mega wyprzedaży! Składniki 1 szklanka mleka(...)wraz z aromatem, mąką i posiekanymi orzechami dodajemy do ostudzonej masy kakaowej i mieszamy. Białka ubijamy z dodatkiem szczypty soli „na sztywno”. Przekładamy je masy i bardzo delikatnie mieszamy. Masę przelewamy do tortownicy (o średnicy 22-24 cm) wysmarowanej masłem, albo wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy 35 minut w temperaturze 170 st. C. Po upieczeniu zostawiamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czekoladowy torcik z mascarpone i truskawkami 105

Składniki na biszkopt kakaowy: 135 g mąki pszennej 25 g mąki ziemniaczanej 20 g kakao 5 jajek 200 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno z solą. Dodajemy stopniowo cukier, cały czas ubijamy, dodajemy również stopniowo żółtka i miksujemy. Następnie mieszamy mąkę pszenną, ziemniaczaną z kakao oraz proszkiem(...)pieczenia i stopniowo dodajemy do masy jajecznej, mieszamy przy pomocy np. plastikowej szpatułki. Ciasto przelewamy do wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia tortownicy (24 cm średnicy). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystygnięcia i przecinamy na dwa krążki. Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 350 ml śmietany kremówki 2 opakowania cukru

Kocham Czekoladę