mąką i cukrem. Następnie dodałam jajka, po każdym jajku przemiksowałam i ziarenka z laski wanilii. Masę podzieliłam na pół o do każdej połówki dodałam roztopioną czekoladę białą i ciemną. Czekolada może być ciepła, ale nie gorąca. Czekoladę rozpuszczałam w kąpieli wodnej. Po 15 - 20 minutach pieczenia wyciągnęłam ciasto brownie, na które wylałam masę z ciemną czekoladą, na którą delikatnie
Blondynka Gotujeprezentacji, dziś mam w planach leniuchowanie, ale aktywne, zaraz wybieram się na spacer do zaśnieżonego lasu, jeśli jakiekolwiek zdjęcia wyjdą pochwalę się Wam nimi w najbliższym poście ;) Składniki: 3 jajka puszka czerwonej fasoli 2 łyżeczki cynamonu stewia (ja dałam 4 łyżki, ale znów były dla mnie za mało słodkie, stewia firmy której używam stanowczo za mało słodzi;/) 4 łyżki(...)wodzie wrzucamy odsączoną fasole do blendera, dodajemy pozostałe składniki (oprócz rodzynek i jabłka) wszystko blendujemy, aż masa uzyska jednolitą konsystencję na koniec dodajemy rodzynki, mieszamy napełniamy ciastem silikonowe papilotki na muffinki do około 1/2 wysokości jabłko obieramy i kroimy w kostkę wykładamy jabłko na środku każdej muffinki przykrywamy jabłka resztą ciasta, tak żeby jabłka nie przebijały przez ciasto
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćcieście. Zaintrygował mnie przepis panimagoga na Babkę z chałwą i postanowiłam patent wypróbować. Przepis spełnił moje najśmielsze oczekiwania! Babka wyszła bajecznie smaczna, z chałwowym zapachem i sezamowym posmaczkiem. Taką chałwę to ja mogą jadać codziennie :) Składniki na 2 małe keksówki o wymiarach LxWxH 20x10x6 cm: 180g margaryny 2 szkl. mąki pszennej (300g) 1 szkl. cukru (200g) 4 jajka - żółtka(...)przemian z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno ze szczypta soli - dla zwiększenia trwałości piany - następnie przy pomocy łyżki delikatnie połączyć je z masą. Ciasto przełożyć do dwóch małych keksówek, natłuszczonych i oprószonych kaszą manną - kasza manna jest tu lepsza niż bułka tarta bo nie ma tendencji do przypalania się . Piec ok. 40 minut w rozgrzanym
Grunt to przepis!składniki: 9 płatów śledziowych w oleju (jasnych) 3 burki, ugotowane lub upieczone 3 ziemniaki, ugotowane 3 marchewki, ugotowane 3 jajka, ugotowane 1 cebula 6 łyżek majonezu
Domowy Smak JedzeniaJuż nie raz wspominałam, że sernik to jedno z naszych ulubionych ciast. Do tej pory najczęściej piekłam sernik z brzoskwiniami , ale ten podbił nasze podniebienie doszczętnie. Konsystencja sernika idealnie mokra, ciężka, nawet P. powiedział, że lepszego nie jadł, a pochwały P. są przeze mnie traktowane jako odnośnik. Muszę przyznać, że mój mężczyzna ma na prawdę dobry smak i gust(...)uwielbiam czekoladę to bałam się tego ciężkiego mokrego ciasta, ale na pewno zagości częściej w naszym domu:) Polecam wszystkim sernik na spodzie brownie Składniki: Spód brownie: - 50 g masła; - 40 g gorzkiej czekolady, połamanej na drobne kawałki; - pół szklanki drobnego cukru do wypieków lub cukru pudru; - 1 duże jajko, w temperaturze pokojowej -opakowanie cukru wanilinowego; - 50 g mąki pszennej
dom-agi.plmleka 15 gramów drożdży 3 łyżeczki cukru 1 jajko 30 gramów masła 250 ml oleju 4 łyżeczki cukru cukier puder Rabarbar pokroić na plasterki, posłodzić i odstawić na bok Drożdże wymieszać z cukrem aż będą płynne. Potrwa to ok. 1-2 minut Do miski wrzucić wszystkie składniki na ciasto razem z rozrobionymi drożdżami i wymieszać Odstawić na 30 minut
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comciemnego cukru, cukier waniliowy, a następnie wbijać po 1 jajku. Dokładnie wszystko utrzeć. Następnie do utartej masy dodawać po łyżce masy bananowej i ucierać. Mąki wymieszać z proszkiem, przesiać i wsypywać po trochę do masy, delikatnie wymieszać na jednolitą masę. Formę karbowaną wysmarować tłuszczem, obsypać wiórkami kokosowymi. Wylać gotowe ciasto do formy. Piec około 40-50 minut w temperaturze
Przepisy i porady kulinarneszczyptę soli. Odstawiamy do przestudzenia. W niewielkim naczyniu ubijamy jajka z cukrem na puszysta masę i dodajemy kefir i olej. Łączymy dokładnie. Do powstałej masy dodajemy czekoladę i dokładnie mieszamy. Do osobnej miski przesiewamy mąkę, łyżkę kakao i proszek do pieczenia. Łączymy z mokrymi składnikami. Ma wyjść bardzo gęste ciasto w którym łyżka będzie stała. Gdyby było za rzadkie dodajemy
ladykitchenCiasto - REWELACJA, inaczej nie da się go określić. Mocno czekoladowe, wilgotne, delikatne i rozpływające się w ustach i te zatopione w nim kawałki czekolady.... Zachwycą się nim wszyscy fani brownies, czekolady... i nie tylko.Brownie wzorowane na przepisie Nigelli Lawson. Potrójnie Czekoladowe Brownies Nigelli Lawson - Składniki:165 g masła + 1 łyżka85 g czekolady gorzkiej85 g czekolady mlecznej3 jajkaniepełna szklanka(...)mlecznej czekolady1/4 szklanki białej czekolady cukier puderPotrójnie Czekoladowe Brownies Nigelli Lawson - Sposób przygotowania:Masło i czekoladę (85 g mlecznej + 85 g gorzkiej) rozpuścić w kąpieli wodnej - ostudzić.Jajka utrzeć z cukrem i ekstraktem z wanilii, połączyć z rozpuszczoną czekoladą i ubić. Następnie dodać mąkę i sól. Na końcu wsypać posiekaną czekoladę i wszystko dokładnie wymieszać.Dno formy
Słodka Stronamanualnych, jednak coś tam skleiłam;) Masą pokryłam tort składający się z ciemnego biszkoptu oraz kremu maślanego kawowo-orzechowego:) Jest bardzo elegancki, polecam go więc na szczególne okazje:) Biszkopt:6 jajek, 3/4 szklanki cukru, czubata szklanka mąki pszennej, 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej, 1,5 łyżki kakao,łyżeczka proszku do pieczenia. Białka ubić na sztywno, stale ubijając, stopniowo dodawać cukier(...)przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Do ubitych białek dodawać na przemian po jednym żółtku i po łyżce mąki. Na koniec dodać kakao. Delikatnie i dokładnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do przygotowanej tortownicy o śr. 24cm. Piec ok. 35-40min w temp. 180st, do tzw. suchego patyczka. Ostudzić i przekroić na trzy części. Krem: 200g
Z miłości do słodkościrobić. Myślę, że do tego trzeba mieć „to coś”, taki zmysł może trochę artystyczny. Ze mnie artysta nigdy nie był i nie będzie. Jestem typowym ścisłowcem Dzisiejsze ciasto jest diabelskie, Devil’s Food Cake, usłyszałam o nim, szukałam przepisu, są na prawdę różne, od takich w których jest czekolada, po takie, w których jest samo kakao(...)tortowej; - 3 łyżki kakao; - szczypta soli; - 1 łyżeczka sody; - 1/2 pół łyżeczki proszku do pieczenia; - 120 g masła w temp. pokojowej; - 3/4 szklanki wody; - 1/2 szklanki cukru białego; - 2 jajka (osobno białka od żółtek) Wykonanie: W rondelku roztopić czekoladę ze śmietaną i cukrem trzcinowym ciągle mieszając, żeby nie przypalić. Mąkę przesiać z sodą, proszkiem do pieczenia, szczyptą soli i kakao
dom-agi.plsię rozgadywać - trzeba zabierać się za pieczenie, bo święta tuż. PS Duża ilość alkoholu użyta w początkowej fazie przepisu odparowuje całkowicie. PPS Brytyjczycy najczęściej traktują to ciasto jako tort i pokrywają grubą warstwą lukru z dekoracjami świątecznymi. Składniki: 750 g mieszanych suszonych owoców (rodzynki, żurawiny, morele, figi, daktyle, kandyzowane skórki cytrusowe...) skórka i sok z 1 pomarańczy skórka(...)brązowego cukru 175 g mąki pszennej 100 g mielonych migdałów 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy do pierników 1 łyżeczka cynamonu 4 goździki zmiażdżone w moździerzu 4 jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub nasiona wanilii z 1 laski lub opakowanie cukru waniliowego 100 g płatków migdałowych (opcjonalnie) Wykonanie: Suszone owoce, cukier, masło, sok i skórki otarte z cytrusów
zadanie-gotowanieJajecznica na kurkach to danie, które zachwyca smakiem i aromatem. W połączeniu z delikatnymi kurkami, jajecznica staje się prawdziwą ucztą dla podniebienia. W tym artykule odkryjemy
Ania i Marcin gotująosobnej miseczce roztrzep jajko, dodawaj powoli mleko i dokładnie połącz. Wlej mieszaninę do margaryny z cukrem. W osobnej misce połącz mąkę, kakao, sól, proszek do pieczenia, sodę. Dodaj wiórki kokosowe, kawę rozpuszczalną i posiekaną czekoladę. Dokładnie wymieszaj. Natłuść jedną lub dwie blachy i rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Wyrób ciasto i formuj średniej wielkości kulki, delikatnie
Gotowanie to kochanieDużo osób piecze ciasta z jabłkami więc ja też upiekłam i łączę się z sadownikami. Kupujcie nasze jabłka bo są pyszne. Do upieczenia tej rolady użyłam formy którą otrzymałam z sklepu internetowego Przyjemnegotowanie.pl z akcesoriami kuchennymi klik gdzie możecie zrobić udane i szybkie zakupy z bardzo profesjonalną i służącą dobrą radą obsługą. Ja otrzymałam do przetestowania dwa produkty. Formę(...)czasie. Forma wewnątrz jest pokryta powłoką o właściwościach antyadhezyjnych dzięki czemu ciasto nie przywiera do powierzchni(krótsze boki nie były wyłożone papierem a ciasto się nie przykleiło). Ponadto powłoka jest odporna na bardzo wysokie temperatury, wytrzymała na ścieranie i chroni formę przed korozją. Możemy również w niej kroić ciasto i nie powstają rysy i zadrapania. Nadaje się do piekarników gazowych
Ala piecze i gotuje