Gdy okazuje się,że za chwilę odwiedzą cię niezapowiedziani goście,do dzieła: Składniki: słoik jabłek (ja użyłam tych zakupionych w Lidlu,ale równie smaczne będą domowe
Wielki apetytŚwietna przystawka albo przekąska na udaną imprezę. Moi znajomi nazywają je muffinami piwosza, są słodkie i słone czyli smaki, które na imprezie są upragnionymi
Niezły MłynekWiem, że część z Was na pewno nie jada grzybów. Ja należę do grupy, która je uwielbia, a korzystając z okazji, że mamy sezon iście grzybowy
ZofianaJeśli lubicie cukinię to ten przepis jest z całą pewnością dla Was – tarta z cukinią i kurczakiem. Tarta przygotowana według poniższego przepisu będzie idealnie pasowała
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Klasyk – ryba i kiszona kapusta. Ten klasyk przedstawiam Wam w bardzo nie klasycznej formie. Danie przygotowuje się dosłownie w kilka minut. Można podawać na obiad
KucharzycaMakaroniki to lekkie, delikatne ciasteczka z białek, mielonych migdałów i cukru pudru. Sklejone po dwa, mogą być nadziane przeróżnym nadzieniem, waniliowym, czekoladowym, karmelowym, pistacjowym, malinowym, możliwości
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaIdealna, gdy: - niespodziewanie wpadną goście, -na małe domowe party, -na pożywną przekąskę, - do pochrupania podczas meczu lub serialu, - do lunch boxa na drugie
Sajkofanka smakuoraz śmietana w jej koszyku pomieszały się na skutek upadku, a w desperacji kobieta pobiegła do znajomej, która akurat przyrządzała ciasto na chleb. Pomieszane składniki połączono z ciastem i zapieczono. Belgijskie i francuskie wersje flamiche nieco różnią się od siebie, w przepisach znajdziemy różne rodzaje ciasta (od ciasta drożdżowego, przez ciasto na brioszki, kruche, aż po francuskie) jak i farszu(...)wysokości. Uważajcie, aby ciasto nie miało żadnych dziurek, inaczej zalewa Wam się przez nie przeleje. Na dno wykładamy uduszony por, a następnie ostrożnie wlewamy zalewę ze śmietany i żółtek. Jeśli brakuje Wam mięsnego akcentu możecie też dodać kawałki podsmażonego boczku. Na koniec kładziemy wiórki sera, najlepiej wykorzystać półtwarde lub twarde sery francuskie (Comte, Gruyere, Maroilles), ale zwykła gouda też się
Nerds KitchenSzybka i tania przekąska na imprezę lub wieczorny seans filmowy. Chrupiące zawijasy z szynką parmeńską najlepiej smakują z sosem. Ja zrobiłam sos czosnkowy
KuchniaWeDwoje.plhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Poduszeczki smakują wyśmienicie i doskonale nadają się na samodzielną przekąskę oraz jako przystawka do większych posiłków
Di gotujeDziś coś z kuchni francuskiej, trudne do wymówienia, ale w rzeczywistości łatwe do przygotowania;) I przede wszystkim bardzo smaczne, poza tym fajnie wygląda, więc polecam
Z miłości do słodkościK iedyś nie przepadałam za szpinakiem. Na szczęście gusta kulinarne się zmieniają i teraz bardzo go lubię (zwłaszcza, że szpinak jest zdrowy). :) Ciekawą propozycją podania szpinaku
coolinarnastrefa.blogspot.comRozpoczynamy sezon szparagowy! I to z przytupem :) Pyyyszna tarta w towarzystwie moich ukochanych zielonych szparagów - do tego jeszcze więcej witamin w postaci kolorowych pomidorków koktajlowych
Moje Kuchenne RewelacjeBardzo cenię domowe przekąski, które można zrobić w chwilę, a smakują wybornie. Zazwyczaj gdy organizuję jakąś posiadówkę czy imprezę, staram się o różnorodność na stole. Żeby
Be Fit Be StrongOstatnio wolne dni mijają mi w strasznym pośpiechu. I tak bardzo, jak chciałabym upiec coś smacznego, tak bardzo nie mam na to czasu. Wczoraj po całym
W poszukiwaniu inspiracji