ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:248/509)

Paszteciki z mięsem z ciasta twarogowego 128

Czas czytania: 3 min Paszteciki z mięsem z ciasta twarogowego Większość z Was myślami jest już przy świątecznym stole. Z pewnością zastanawiacie się co podać swoim gościom do jedzenia. Coś pysznego, ale też coś, czego przygotowanie nie zajmie nam całego dnia. Mam pomysł na wykorzystanie mięsa, na którym gotujemy rosół , takie mięso będzie odstawom do przygotowania pasztecików . Farsz jest niezwykle(...)Mięso z warzywami i przesmażoną cebulką mieszamy z odrobiną rosołu i doprawiamy przyprawami. Przygotowanie ciasta Teraz trzeba zabrać się za zagniecenie ciasta twarogowego , które jest nieporównywalnie szybsze do przygotowania niż zazwyczaj stosowane w tego typu przepisach, ciasto drożdżowe . Ciasto jest połączeniem ciasta kruchego z ciastem francuskim oraz dodatkiem twarogu mielonego. Jest bardzo smaczne i delikatne, a co ważne nadaje się

SprawdzonaKuchnia.pl
Tarta z boczkiem i cebulą. 122

zestresowany fotograf amator robię co mogę, aby nie tylko smakowało, ale też wyglądało :) Dzisiaj tarta z boczkiem i cebulą, na spodzie z ciasta francuskiego. Bardzo smaczna, polecam! Składniki: ciasto francuskie (przepis znajdziecie tu ) 125 g boczku wędzonego surowego duża cebula mozzarella papryka chili 2 jajka 2-3 łyżki kwaśnej śmietany natka pietruszki sól, pieprz   oliwa Wykonanie: Schłodzone ciasto

zadanie-gotowanie
Kremówka 353

przygotowniu i bardzo smaczna. Z chęcią sięgnęłam po kolejny kawałek a moje wyobrażenie smakowe na temat kremówki uległo zmianie. Jest pysznie. Składniki na ciasto: 2 blaty ciasta francuskiego Ciasto francuskie wykładamy na dużą blachę, na papierze do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut, do zarumienienia. W trakcie pieczenia nakłuwamy widelcem, gdyż ciasto się puszy

Made By Mom And Son
QUICHE LORRAINE inaczej 171

Słynny placek lotaryński - rodzaj ciasta zapiekanego z boczkiem, szynką, tartym serem i jajami i sosem bolognese. Dziś moja wersja z wędzonym kurczakiem :) Polecam! 200 g ciasta francuskiego wędzona pierś kurczaka  4 jajka 150 g śmietany 18 % 1/3 szklanki mleka 150 g startego żółtego sera gałka muszkatołowa pieprz Piekarnik nagrzać do 180°C. Formę wylepić ciastem, przykryć papierem do pieczenia

Atlas Smaków
"Tarta" jagodowa na cieście francuskim 152

ulubione lody i sos karmelowy do podania   Przygotowanie: Jajka ubić. Dodać je do śmietany wymieszanej z cukrem (spróbować do smaku czy wystarczająco słodkie, ponieważ jagody mogą być kwaśne). Ciasto francuskie wyłożyć w formie, a na nie wysypać wcześniej umyte jagody (świeże) lub częściowo rozmrożone. Całość zalać przygotowana masą jajeczno śmietankową. Wierzch można ozdobić, jeżeli zostanie nam trochę ciasta zbędnego

ChilliJemy
Serowo - warzywne przekąski zawijane po francusku. Gotowe w pół godziny 160

zrobiłam coś poza obiadem na zapas czy kanapkami na kolację. Mimo upału... ;) I powiem nieskromnie, że całkiem z tego smaczne kąski wyszły. Polecam Składniki (na 6 sztuk): 1 opakowanie ciasta francuskiego 5-6 suszonych pomidorów z oliwy 1/4 średniej żółtej papryki 1/2 kulki mozzarelli 10 dag sera żółtego tartego szczypta ziół prowansalskich szczypta papryki wędzonej łyżka keczupu Przygotowanie: Ciasto rozwijamy

Kuchnia po mojemu
Ekspresowa napoleonka, polska superżywność - cz. I 142

samo, co napoleonka mojej mamy, ale nie zawsze można takową mieć:). To taki mój skromny (i odchudzony) substytut, ale bardzo smaczny i szybki w przygotowaniu. Składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego XXL (z Biedronki) 1 duże opakowanie budyniu śmietankowego Delecty (64 g) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2,5 szklanki mleka 2 łyżki masła cukier puder do posypania wierzchu ciasta Przekrój ciasto

Qlinarnie i Qlinarnie
Parówkowe mumie na Halloween 222

Szybka w przygotowaniu i efektowna przekąska na Halloween! Pomysł zaczerpnięty z internetu. Składniki: dowolna ilość parówek ciasto francuskie musztarda Kupując parówki warto zwrócić uwagę na zawartość mięsa w produkcie. Wiem, że to tylko MOM, ale wolę mieć tego MOM-u 80%, niż 20%... Z ciasta francuskiego wycinamy cienkie paseczki. Powinno być ich dwa razy więcej niż parówek. Każdą parówkę kroimy

chwile dla mnie
Bułeczki cynamonowe 43

rozchodzi się piękny zapach cynamonu i ciasta drożdżowego. Cynamonki to super pomysł na pyszne, aromatyczne, słodkie bułeczki przygotowane na bazie ciasta drożdżowego. Bułki cynamonowe uwielbiane są nie tylko przez dzieci, ale również przez dorosłych. Przygotowując te bułeczki trzeba mieć świadomość, że bardzo szybko znikną ze stołu. Możemy je przygotować również na bazie ciasta francuskiego, jednak uważam, że te drożdżowe

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowe rogaliki twarogowe – błyskawiczne do zrobienia 53

sklepie. Świetnie sprawdzą się jako deser do popołudniowej kawy, można je również wziąć ze sobą do pracy, szkoły czy na wycieczkę. Są puszyste i mięciutkie, a ciasto w swoje strukturze przypomina ciasto francuskie. Do nadziania rogalików użyłam masła czekoladowego, ale równie dobrze może to być twarożek, marmolada czy budyń. Jak przygotować domowe rogaliki twarogowe? Z masła, twarogu, mąki i żółtka

e-PrzepisyKulinarne
Cukinia w curry cieście 52

Cukinia w curry cieście   Cukinia w curry cieście, przepis na cukinię smażoną na patelni. Cukinia w pikantnym cieście naleśnikowymi to szybkie i łatwe danie. Przepisy na cukinię można mnożyć. Była już cukinia z grilla, cukinia w sosie pomidorowym, cukinia faszerowana, ”gołąbki” z cukinii i kilka innych. Cukinia w curry cieście to stary przepis ( u mnie(...)ciasto naleśnikowe ( ciasto bez proszku do pieczenia) i delikatna cukinia, zestaw idealny. Jak zrobić cukinię w cieście? Jak zrobić cukinie na patelni? Cukinia w cieście Przepisy na cukinie w cieście to prosty przepis i można go przygotować na wiele sposobów. Cukinia w cieście piwnym, cukinia w cieście serowym, cukinia w cieście drożdżowym i kilka innych. Można przygotować cukinię w cieście

Dieta moja pasja
Ślimaki z ciasta francuskiego z mozzarellą, suszonymi pomidorami i oliwkami 65

Właśnie zjadłam ostatnią sztukę. Wyszło pysznie. Z dodatkami możecie oczywiście kombinować, ja postawiłam znowu na wersję wegetariańską. Składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego 2 kulki mozzarelli 15 czarnych oliwek bez pestek 8 suszonych pomidorów pół pęczka bazylii 1 łyżki suszonego oregano 1 łyżka ketchupu sól pieprz (przepis na około 25 sztuk) Ciasto rozwijamy, ja je dodatkowo lekko rozwałkowałam, smarujemy cienko ketchupem

Kardamonovy
Szarlotka z migdałami 77

Słodziutkie, delikatne, wyjątkowo kuszące pachnące, po prostu rozpływa się w ustach. Przepisów na szarlotkę jest sporo. Można ją piec na cieście francuskim, drożdżowym lub kruchym. Podobnie jest z przyrządzaniem jabłek. Można je piec surowe, pokrojone w plastry czy cząstki, albo dusić z cukrem lub budyniem. Ja zrobiłam szarlotkę na kruchym cieście z dodatkiem prażonych migdałów. Jabłka udusiłam z cukrem

Danka Pichci
Przyjęcie dla dzieci! Pomysły na smaczne i kolorowe dania oraz przekąski :) 250

dziecięcych przyjęciach dobrze sprawdzają się wypieki typu babeczki, ciastka, rogaliki czyli przekąski, które łatwo wziąć w rękę. Oto kilka moich propozycji: *** Croissanty z czekoladą, czyli pyszne rogaliki z ciasta francuskiego PRZEPIS TUTAJ *** Batoniki musli PRZEPIS TUTAJ *** Szybkie rogaliki drożdżowe PRZEPIS TUTAJ *** Ciastka francuskie z musem jabłkowym PRZEPIS TUTAJ *** Mini szarlotki PRZEPIS TUTAJ *** Ciasteczka owsiane- zdrowe, pożywne i energetyczne- PRZEPIS TUTAJ

Blog z Apetytem
Francuski placek z migdałami i rabarbarem 110

Nacieszmy się rabarbarem jeszcze chwilę... Składniki;  35 dkg rabarbaru, 1 płat mrożonego ciasta francuskiego, 20 dkg migdałow, 4 łyżki cukru, łyżeczka mielonego kardamonu, 5 dkg płatków migdałowych, 2,5 łyżki masła Przyprawy dostępne na stronie  SKWORCU Wykonanie; Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Ciasto rozkładamy na blaszcze. Tworzymy lekki rant z ciasta. Na tak przygotowane ciasto ścieramy migdały. Rabarbar

Anioły w kuchni
FILOzofia brokułu z serem 148

albo burek to zapewne pamiętacie to rozkosznie chrupiące ciasto, które jest ich podstawą. To ciasto filo, które króluje w kuchni Europy Środkowo-Wschodniej i bałkańskiej. Porównuje się go to ciasta francuskiego, z którego my Polacy, korzystamy chyba częściej niż z filo, a szkoda. Składniki są bardzo proste: mąka, woda, olej, sól. Lekko odstraszające natomiast jest czasochłonne przygotowywanie, rozwałkowywanie, rozciąganie. Ciasto

Pichceniomania
Szybka przekąska na wieczór 155

Szybka przekąska z francuskiego ciasta to idealne przekąska dla niespodziewanych gości. Ciasto francuskie zawsze mam w lodówce. Przygotowanie takiej przekąski trwa dosłownie chwilę. Prosta, pyszna i efektowna przekąska idealna na wieczór ze znajomymi. Kilka daktyli, pleśniowy ser, orzechy i porcja francuskiego ciasta…Tak niewiele potrzeba do jej przyrządzenia. Przekąska, która smakuje zarówno na ciepło jak i zimno. Szybka przekąska

codojedzenia
Jabłkowe różyczki z ciasta francuskiego 101

cynamonu cukier puder do oprószenia Przygotowanie: (zdjęcie powyżej)    1. Jabłka przekroić w pół. 2. Ostrym nożykiem lub łyżeczką wydrążyć gniazdka nasienne. 3. Pokroić w cieniutkie plasterki. 4. Ciasto francuskie rozwałkować, podzielić na równe paseczki o szerokości 2 cm. 5. Nakłuć widelcem. 6. Na każdym paseczku układać plastry jabłka. 7. Posypać je cukrem wymieszanym z cynamonem. 8. Część ciasta

Nastoletnie Wypiekanie
Tarta ze szparagami i pomidorami 83

witamin i minerałów. Można je przygotowywać na wiele sposobów. Jednym z moich przepisów były szparagi z jajkiem (przepis tu ), a teraz zrobiłam tartę. Polecam jest bardzo smaczna. Składniki: 1 ciasto francuskie XXL 5 zielonych szparagów 400 ml śmietany 18% 50 g żółtego sera 1 duży pomidor 2 łyżki posiekanego koperku sól pieprz Wykonanie: Na blaszkę wielkości 38x23 cm wyłożyć ciasto

O kuchni z uczuciem
Zapiekanka z gęsi 135

sprawdzi się także kaczka, a jako dodatek konfitura figowa z czerwoną cebulą, kasztanami i suszoną śliwką (przepis) .  Czas przygotowania: 30 minut Porcje: 4     Składniki: 500 g ciasta francuskiego, 1 czerwona cebula, 120 g serka Arla Apetina (np.  Czosnek i Zioła lub Pesto z Rukolą), 3 gałązki zielonego jarmużu, resztki pieczonej gęsi (lub innego mięsa), oliwa

SzczyptaSmaQ