fioletowy kolor. To taka zmiana w stosunku do dodawanych bakalii, chociaż w ciasteczkach chrupią też kawałki migdałów :) Koniecznie spróbujcie jeszcze ciepłych, są delikatnie miękkie. Jak zwykle są w wersji fit, bez cukru i glutenu. Kokosowo-jaglane ciasteczka z hibiskusem (bez cukru, bez glutenu, bez jajek) 50 g mąki jaglanej 50 g mąki kokosowej 40 g budyniu śmietankowego(...)stewii w pudrze 1 łyżka płatków hibiskusa 1 łyżka siekanych migdałów 1 łyżka mleka Suche składniki umieścić w misce i dobrze ze sobą zmieszać. Dodać serek i mleko, zagnieść ciasto. Odrywać niewielkie kawałki (wielkości orzecha włoskiego) i formować kulki. Ułożyć na papierze do pieczenia i lekko spłaszczyć, pamiętając o zachowaniu odstępów (ciasteczka urosną). Piec około 15-20 minut w temperaturze
FitKotWitajcie, ciastka na diecie? Czemu nie? Można je zjeść pod warunkiem, że zrobimy je sami (lub znajdziemy w sklepie z dobrym składem). Moja dzisiejsza propozycja
Health-Fit-Lifepory. I muszę przyznać, że ten zabieg był bardzo udany, bo dzięki temu pizza nabrała niezwykłego i intensywnie serowego smaku. Początkowo myślałam, że przepis wyjdzie kompletnie nie fit. Jednak po jego przygotowaniu, zrobieniu podsumowania i wyliczeniu wartości odżywczych muszę przyznać, że nie jest tak źle! Jeden kawałek pizzy dostarcza sporej ilości białka, a także błonnika pokarmowego. Sery, a szczególnie(...)tego pierwiastka. Zatem pozostaje mi tylko zachęcić Was do spróbowania takiej serowej wersji pizzy i koniecznie dajcie mi znać czy Wy też obchodzicie Światowy Dzień Sera 🧀 ? Ciasto: 125 g mąki orkiszowej 125 g mąki gryczanej 8 g suszonych drożdży 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka oliwy z oliwek 150 ml ciepłej wody Sos pomidorowy
Zdrowie na języku :PKolejny szybki deser, z którego jestem bardzo zadowolony. Wystarczą tylko trzy składniki (maliny, jogurt naturalny oraz musli) i 5 minut czasu, aby przygotować zdrową przekąskę, która
Programista w kuchniKOPYTKA ZE SZPINAKIEM BEZ ZIEMNIAKÓW Szpinakowe kopytka to coś dla wielbicieli klusek ale tym razem w wersji fit! :) Składniki: - 250g chudego twarogu; - 100g świeżego lub mrożonego szpinaku; - 3 ząbki czosnku; - 3,5 szklanki mąki bezglutenowej (opcjonalnie: pełnoziarnistej); - 2 jaja; - 1 żółtko; - 0,5 szklanki ciepłej wody; - 3 łyżki oleju; - 1 łyżeczka soli morskiej; - 3 łyżki mąki ziemniaczanej. Sposób przygotowania(...)tego dodajemy drobno posiekany czosnek; - usmażony szpinak mieszamy z twarogiem w dużej misce, następnie dodajemy mąkę, jaja, ciepłą wodę, pozostałe 2 łyżki oleju, sól morską oraz mąkę ziemniaczaną; - ciasto wyrabiamy do momentu aż będzie miękkie, elastyczne i zwarte; - z oddzielonych porcji ciast wyrabiamy wałki, które następnie kroimy na wspak w małe kawałki; - kopytka można podsypywać podczas krojenia mąką, jednakże
MintTasteKolejny szybki deser, z którego jestem bardzo zadowolony. Wystarczą tylko trzy składniki (maliny, jogurt naturalny oraz musli) i 5 minut czasu, aby przygotować zdrową przekąskę, która
Programista w kuchnideser i jest bardzo sycące. Z podanych składników wychodzi 6 muffinko-omletów. Składniki: 2 jajka szczypta soli 2 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki erytrytolu/ksylitolu kilkanaście borówek lub malin Fit nutella: 1/2 dojrzałego awokado 1/2 dojrzałego banana 2 łyżki kakao 1-2 łyżki syropu z agawy lub miodu (opcjonalnie) kilka łyżek mleka do uzyskania płynniejszej konsystencji Wykonanie: Białka oddzielić(...)żółtka i wymieszać do połączenia. Następnie dodać mąkę i bardzo delikatnie wymieszać. Masę przekładać do foremek na muffinki (najlepsze będą silikonowe), do środka wsadzić borówki i przykryć kolejną warstwą ciasta. Piec przez około 15 minut w 180ºC. Składniki na krem zblendować i polać po lekko przestudzonych muffinkach
Healthy food explorerWitajcie, minął ponad rok jak w pełni zaangażowałam się w pracę nad blogiem. Wcześniej pojawiały się na nim różne wpisy ale dokładnie o tym czasie w
Health-Fit-LifePo otrzymaniu paczki z produktami TARGROCH , stwierdziłam, że pierwszym produktem, który przetestuję będzie mąka kokosowa. Zainspirowałam się przepisem pochodzącym z tego bloga , który lekko zmodyfikowałam zamieniając
słodki bratekwolno mi było jeść w nocy, podczas gdy on w najlepsze potrafił wciągnąć tabliczkę czekolady, pół paczki orzechów i jeszcze tostem zagryźć. Dodam tylko, że Misiek jest totalnie nie fit, tylko ja szaleje z ciężarami, jogą itd., on co najwyżej dwa razy w roku wyjdzie ze mną pobiegać. A co robi Misiek? Otóż, nie ma mocnych aby zjadł(...)był na tyle leniwy, że nawet tego nie zrobił to je obiad około 16, czyli pierwszy posiłek, od obiadu do 22 je co 1,5 h, i tak tu ciasto, jam jabzo, albo kilogram jabłek (przeważnie, dlatego kupiliśmy jabłonki, bo to było nieekonomiczne kupować 50 kg miesięcznie), potem kolacja i jeszcze ciasto. Licząc godziny jakby nie kombinować je przez
greenscarfsłodkości, a smażone w głębokim tłuszczu pączki i oponki już się Wam przejadły, to takie paluchy będą ciekawą odmianą. Pieczone w piekarniku są na pewno zdrowsze, choć o wersji fit nie może być mowy :) Wszak jak się bawić, to się bawić :) Składniki: Na 16 paluchów: 150g serka śmietankowego 110g masła (min 82%) 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią szczypta(...)opakowanie wafelka "WWW" śmietankowego Sposób przygotowania: 1. Serek, cukier, szczyptę soli, ekstrakt waniliowy i masło zmiksować na gładką masę. Powoli, stopniowo dosypać szklankę mąki, a następnie już ręcznie wyrobić ciasto dosypując pozostałą część. Gotowe włożyć do woreczka foliowego lub owinąć folią spożywczą i schłodzić ok pół godziny w lodówce. W tym czasie rozpuścić batonik "Pawełek" z 2 łyżeczkami śmietanki. Ostudzić
Kuchnia w czekoladzieDźwięk klawiszy. Napięcie. Nastrój. Wieczór malowany muzyką. I herbatą. Przepis dla K.W, która ostatnio ostro domagała się, by na blogu pojawiło się coś słodkiego, ale w wersji bardziej fit :) Przepis znaleziony w październikowym wydaniu Women's Health. Składniki: 1szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki pełnoziarnistej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1szklanka jogurtu naturalnego 1/2 szklanki brązowego cukru 1/2 szklanki(...)pieczenia) wsypać do jednej miski. W drugim naczyniu wymieszać ze sobą składniki mokre (olej, jogurt i jajka). Mokre składniki wlać do suchych i wymieszać za pomocą łyżki na jednolite ciasto. Na końcu dodać starty imbir oraz gruszkę i ponownie wymieszać. Ciasto nakładać za pomocą łyżeczki do papilotek umieszczonych w formie na muffinki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni
My simple kitchenDzisiaj trochę kuchni azjatyckiej .. :) Myślę, że sajgonki najczęściej kojarzą nam się z wersją pieczoną albo na głębokim tłuszczu albo na patelni. Ja zdecydowałam się przygotować wersję bardziej fit - a mianowicie pieczone w piekarniku. Przyznam, że podane na ciepło, prosto z piekarnika jak i po wystygnięciu smakują dobrze. Dowolność w dobieraniu dodatków do farszu jest przeogromna. Ja dzisiaj postawiłam(...)Składniki: 250 g krewetek ( ja użyłam białych Vannamei) 1/3 pora (biała część) 1 duża marchewka 100 g makaronu sojowego 180 g kiełków fasoli Mun w zalewie (1 słoiczek) płaty ciasta ryżowego 3 ząbki czosnku 1 limonka kawałek świeżego imbiru sos sojowy pęczek natki zielonej pietruszki olej do potraw z woka Przygotowanie: Pora kroimy w drobne krążki a marchewkę w paski
Taste TherapySmak świątecznego piernika zamknięty w muffinkach Koniecznie wypróbujcie Wykonanie Rozgrzej piekarnik to temperatury ok. 160 stopni. Przy pomocy miksera utrzyj masło z cukrem i wanilią, by
Eat me! Fit me!Dziś mam dla was kolejny przepis na przepyszne muffinki z dodatkiem puree z dyni . Tym razem w połączeniu z kremowym nadzieniem serowym. Muffinki są bardzo sycące
Healthy food explorer