Szybkie, proste w wykonaniu ciasteczka. Bardzo ładnie się prezentują, są bardzo zdrowe, pysznie smakują. Smakują naturalną słodyczą owoców - bez dodatku mąki, jajek, cukru (jest tylko
Zasmakuj Kuchniubijaniem piany. Ale muszę przyznać, że dzięki temu zabiegowi placuszki są lekkie i puszyste. Sięgnęłam po przepis z lutowego Magazynu Jamie, jednak zmodyfikowałam go tak, aby był bardziej fit i nie zawierał dodatku cukru. Choć jeśli wolicie oryginalną recepturę, to wskazówki dla niej także znajdziecie poniżej. Placuszki same w sobie nie są więc słodkie. Słodyczy dodają im dodatki - rabarbar(...)wszystko trzepaczką. W drugiej misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Zrób na środku dołek i wlej do niego ricottę z żółtkami. Wymieszaj do powstania gładkiego ciasta. Białka ubij na sztywną pianę, następnie przełóż do ciasta i delikatnie wymieszaj łopatką lub drewnianą łyżką, tylko do połączenia składników. Patelnię rozgrzej na średnim ogniu. Posmaruj ją odrobiną masła
Chilli Czosnek i OliwaPieczony kalafior stał się w naszym małym domostwie hitem. Odkąd tylko pierwsze głowy pojawiły się na straganach, często goszczą w naszej kuchni.
W kuchni Karmel-itkito małe cudo to niezwykle pyszny efekt poszukiwań esencji zimowych smaków... Pomarańcze to owoce najczęściej kojarzone z mroźną porą roku, są wtedy najsmaczniejsze
Kuchnia EllieUwielbiam borówki. W sezonie potrafię ich zjeść naprawdę dużo. Wybornie smakują od tak, w słodkim cieście, w formie koktajlu, jako dodatek do śniadania i innych potraw. Borówka amerykańska, to samo zdrowie. Ze względu na duże wartości odżywcze i niską kaloryczność, borówka jest idealnym produktem dietetycznym. Jej owoce są bogatym źródłem witamin oraz makro- i mikroelementów. Zawierają witaminy(...)jest silnym antyutleniaczem należącym do grupy flawonoidów. Udowodniono, że antocyjan jest pomocny w leczeniu cukrzycy, poprawia krążenie krwi i przeciwdziała zmęczeniu oczu. Inne związki zawarte w owocach borówki – fito estrogeny chronią przed arteriosklerozą i chorobami serca, zmniejszają poziom „złego” cholesterolu (LDL), a zwiększają poziom „dobrego” (HDL), mają też działania anty-nowotworowe. Zawsze zadawałam sobie pytanie „Czemu
Słodkie okruszkiUwielbiam warsztaty kulinarne i możliwość nauki od najróżniejszych Mistrzów Kuchni. Tym razem Lidl Polska zaprosił mnie na warsztaty Kuchni Greckiej z największym jej znawcą w Polsce
Parowar FacetaKolejna wersja i kolejna udana. Biszkopt, który idealnie nadaje się do przekładania dowolnymi masami. Tym razem migdałowo-kokosowy z dodatkiem kakao. Bezglutenowy biszkopt migdałowo kokosowy - niezawodny
Marta próbujeWitajcie! Od jakiegoś czasu postanowiłam zdecydowanie ograniczyć używanie w mojej kuchni mąki pszennej. Nie za bardzo wiedziałam czym ją zastąpić, gdyż mojej poprzednie eksperymenty z różnymi
Health-Fit-Lifeprzeszkadza to, by wcinać go na śniadanie lub podwieczorek np. z dodatkiem masła orzechowego lub domowej konfitury. Postanowiłam troszkę "odchudzić" tradycyjny przepis i upiec ten chlebek w wersji FIT z samych zdrowych składników bez mąki pszennej i białego cukru. Wyszło bardzo smacznie i muszę przyznać, że osobiście wolę tę lżejszą wersję. Składniki: 2 miękkie duże banany szklanka płatków owsianych(...)Dodać sodę, cynamon, imbir i wymieszać. Banany rozdrobnić widelcem. Dodać jajko, cukier, roztopiony olej kokosowy i miód, wymieszać. Wsypać suche składniki i całość połączyć łyżką lub rózgą. Przelać ciasto do keksówki, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec do suchego patyczka około 35 minut. Wyjąć i wystudzić
wyzwania kuchenneSKŁADNIKI: ( 18 placuszków ) 249 kcal jajko banan łyżka
Atlas SmakówDziś dopadła mnie ochota na coś bardzo, bardzo czekoladowego, ale przy okazji prostego i najlepiej zdrowszego i sycącego. I tak o to powstał omlet a'la
Healthy food explorerDzisiejszym testowanym produktem jest mąka z ciecierzycy, można ją zrobić samemu ja kupiłam gotową. Warto podkreślić, że to
Życie na widelcuPasta z awokado na ostro to idealny dodatek do chrupiącej tortilli, ale również może być wykorzystana jako pasta do pieczywa. Lista składników i przepis jest poniżej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!tworzą świetną fakturę placuszków. Nie wbijam zębów w samo białko z bananem, ale mamy dodatkowy opór płatków owsianych. Kto nie był nigdy na diecie i nie raczył się „fit” – styropianowym żarciem, ten nie wie o czym mowa Do wykonania placków, polecam używać banany naprawdę dojrzałe, lekko już czerniejące. To one nadają głęboki smak, wszelkim wypiekom(...)możemy smażyć na suchej patelni, ja jednak preferuję niewielki dodatek oleju rzepakowego lub oleju kokosowego. Placuszki formujemy nie za duże, bo będzie problem z ich przewracaniem. Ja wykładam porcje ciasta wielkości łyżki stołowej, co daje nam placuszek ok 5 cm. Z podanej ilości wychodzi ok. 10 placuszków. Drukuj Placuszki bananowe z płatkami owsianymi Składniki 1 duży lub 2 mniejsze, dojrzałe
Mieszam w GarnkuKochani Witajcie.;) Dziś tak jak obiecałam podaję Wam przepis na bardzo łatwe i szybkie a w dodatku Fit ..Placuszki z serka wiejskiego i płatków owsianych z nutą Marcepanową ;) o Tak ;) Wszystkie przyprawy i dodatki znajdziecie w sklepie https://www.skworcu.com.pl Polecam ;) Składniki na ok 12 sztuk sporych placuszków: 🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞 1 serek wiejski(...)www.skworcu.com.pl/621,miod-lipowy-nektarowy-pszczeli-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html Olej rzepakowy lub kokosowy do smażenia Przygotowanie : Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Składniki przekładamy do miski i za pomocą łyżki dokładnie mieszamy. Jeśli ciasto jest za rzadkie możemy dodać jeszcze jedną łyżkę płatków owsianych. Na patelni rozgrzewamy olej. Za pomocą łyżki nabieramy porcję ciasta,przekładamy na patelnię i lekko naciskamy. Smażymy ze wszystkich stron
Gotowanie Patki