Jeśli poszukujecie przepisu na deser bez pieczenia, a do tego szybki i pyszny! Zapraszam w takim razie do siebie, zapraszam nawet na kawę i degustację
Życie zaczyna się w kuchniZaprezentowane krążki to doskonała propozycja na szybką przekąskę, czy też śniadanie lub kolację. Nie trzeba ich smażyć w głębokim oleju i dodatkowo mąka żytnia jest zdrowsza
Di gotujeOstatnio lubię eksperymentować z niestandardowymi wypiekami, stąd pomysł w Gotowaniu za Głosowanie na tartę. Wybraliście tę, której spód stanowi kasza jaglana, zaś wypełnienie to kurczak
Fabryka pomysłówTym razem na blogu zagości tarta bezglutenowa z rabarbarem. Rabarbar to warzywo polecane osobom na diecie, ponieważ w
Życie na widelcuChyba nie tylko ja mam czasami tak, że nie mogę zdecydować się na jeden konkretny smak. Że mam ochotę na jeden i na drugi, a wybrać
Blondynka GotujeJa, jako amatorka zdrowego odżywiania nie wierzę, że dopiero teraz wpadłam na pomysł zrobienia domowej granoli ! Wiem, że nie można popadać w skajność, ale czasem
Kitchens Alphabetjednych z ostatnich warsztatów (dokładnie tych- klik relacja ) przygotowywaliśmy fit słodycze, gdzie do zdrowych babeczek na dowolnym spodzie (u mnie były to zmielone orzechy laskowe z masłem orzechowym i syropem z agawy) użyliśmy właśnie tahini, czyli pasty sezamowej. Pastę tą robi się z dwóch składników, a kto ma dobry sprzęt to i nawet z jednego- sezamu. Oliwa bądź olej(...)idealna do humusu. Po dodaniu miodu, cukru, syropu z agawy lub innego słodzika smakuje jak sezamki w wersji płynnej. Mówię Wam pychotka! Słodzone tahini stanowi genialny dodatek do kremów, ciast i deserów. Nadaje niebywałej wyrazistości i wzbogaca smak danego wypieku. Łyżeczka do owsianki, jogurtu czy też z owockami...magia!! Już teraz informuję, że jutro będzie przepis
Nastoletnie WypiekanieMoim ulubionym jesiennym warzywem, z którego przygotowuję zarówno słodkie jak i wytrawne potrawy jest dynia. Sałatka z pieczonej dyni i sera koziego Po zupie, muffinkach, curry
mecooksSezon truskawki zbliża się powoli ku końcowi, muszę przyznać, że w tym roku u mnie istne truskawkowe szaleństwo i jestem trochę monotematyczna, ale niedługo zaczną się
Fabryka pomysłówWielkanoc zbliża się wielkimi krokami i już zastanawiam się co upiec aby było zdrowe, bez glutenu i bez cukru a jednocześnie wpisywało się w świąteczną tradycję
Marta próbujePaństwa miał by ochotę na bardzo puszyste placki Fit , to zapraszam , są bardzo smaczne , na śniadanie znakomicie dają powera na cały dzień , a dlaczego FIT nie FIT bo nie mogłam się oprzeć i nie polać sosem klonowym , ale to nie jest przymusowe zapewniam , a więc zapraszam do spróbowania placuszków . Potrzebne nam będą 3 jajka(...)Następnie do drugiej miski dodajemy nasze żółtka , ser biały ,mąkę, zapach śmietankowy cynamon ,proszek do pieczenia i mieszamy mikserem do połączenia się składników , następnie kiedy już mamy wymieszane ciasto , dodajemy nasze białka i bardzo dokładnie mieszamy łyżką aby nie utracić puszystej masy , po delikatnym wymieszaniu rozgrzewam patelnie z odrobiną oleju kokosowego i smażę nasze placki , aż do wykorzystania całego
Mój SmakDietetyczna tarta szpinakowa to fajna propozycja zarówno obiadowa, jak i na smaczną, a zarazem dość lekką kolację. Niewielka ilość składników, i w sumie łatwość przygotowania –
Matylda GotujeUwielbiam ten przepis – znalazłam go w książce ostatnio bardzo przeze mnie eksploatowanej „Vegan for fit” Attilli Hildmanna. Placuszki wyglądają przepięknie i jeszcze lepiej smakują, amarantus zaś nadaje im szczególnego charakteru. To śniadanie może wyglądać na skomplikowane i czasochłonne, w rzeczywistości jest proste i szybkie jak mało które. Placuszki robi się ekspresowo, a do przygotowania lodów wystarczy mikser i mrożone(...)amarantusu ekspandowanego Lody: 150g mrożonych malin 2 łyżki syropu klonowego 80g jogurtu sojowego Dodatkowo: odrobina oleju kokosowego 1 banan 125g malin syrop klonowy do podania Wszystkie składniki na ciasto, poza amarantusem, wymieszaj do uzyskania gładkiej masy. Na koniec wsyp amarantus i ponownie zamieszaj Na patelni rozgrzej odrobinę oleju kokosowego i za pomocą papierowego ręcznika rozprowadź po całej powierzchni patelni. Nakładaj
Roślinna - blog wegańskiBezglutenowe gofry z komosy ryżowej chodziły za mną już długo, wymyśliłam je sobie w głowie jakiś czas temu, ale jakoś nie miałam okazji zrobić. Na blogu
SMYKWKUCHNIDla łakomczuchów, którzy chcą mieć wymówkę, że jedzą zdrowo. Idealnie nadają się jako słodki dodatek do popołudniowej kawy lub herbaty na spotkaniu z wybrednymi kulinarnie przyjaciółkami
Fit & Healthy LifeWitajcie, przepisu na chleb na moim blogu jeszcze nie było:) - kiedyś musi być ten pierwszy raz:) Dlatego przygotowałam przepis na bezglutenowy chleb na bazie dwóch rodzajów
Health-Fit-LifeWczorajszy dzień był jednym z najlepszych w moim życiu. Takiego wieczoru jak wczoraj, nie spędziłam z moim ukochanym już dawno. Zawsze a to praca, a to
Be Fit Be StrongMuffinki buraczano-kokosowe z czekoladą i pestkami słonecznika to dokonała propozycja na zdrową i pełnowartościową przekąskę oraz zaspokojenie ochoty na "coś" słodkiego. Są naprawdę pożywne, więc
Di gotujePoniedziałek witam kolejnym fit śniadaniem w postaci placka kukurydzianego z pomidorami koktajlowymi i papryką z dodatkiem sera żółtego. Pyszne, ekspresowe śniadanie, które smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam A Wy co dobrego dziś jedliście na śniadanie? Składniki: – 20g mąki kukurydzianej – 1 jajko – 30g twarogu delikatnego ( u mnie firmy President) – 2 pomidorki koktajlowe(...)drobną kostkę. Jajko rozbełtać z twarożkiem i przyprawami, dodać sodę, wymieszać. Dodać mąkę, paprykę, pomidorki, wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na około 3-5 minut. Nieprzywierającą patelnie mocno rozgrzać, ciasto jeszcze raz wymieszać i wyłożyć na patelnie formując placek. Smażyć pod pokrywką z dziurką na średnim ogniu. Kiedy wierzch się zetnie ostrożnie odwrócić placek na drugą stronę, posypać serem startym
Smaki ArmineKeto batoniki karmelowo-orzechowe to odpowiedź na popularne słodycze, które wołają do nas przy sklepowych kasach. Niestety ich skład i makro to połączenie cukru i niezdrowych
Ola la LCHFZastanawiam się czasem, jak to jest, że mój piekarnik nadal ze mną wytrzymuje. Korzystam z niego prawie codziennie, a on nie marudzi, nie sprawia żadnych problemów
Nastoletnie WypiekanieSkładniki: 1 szklanka mleka 2% (może być roślinne) 1 szklanka mąki orkiszowej 1 jajko 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1
Prosto i Smacznie z AnetąKrakersy wieloziarniste Danie Przekąski Kuchnia Bez glutenu , Wege Porcje 10 porcji Porcje 10 porcji Składniki 1/2 szklanki pestki słonecznika 1/2 szklanki nasiona siemienia lnianego 1/2 szklanki
Kucharzyca