Witajcie, lato (przynajmniej to kalendarzowe) ma się ku schyłkowi. A szkoda - bo to sezon wielu pysznych owoców. Ale już wkrótce powitamy jesień, która również przyniesie
Health-Fit-LifeChoć sama bardzo rzadko jadam nawet keto desery to wiem jak bardzo Wy je lubicie więc mam dla Was przepis na karmel bez cukru. Rożnica makro
Ola la LCHFFantastyczne placuszki z bananem – bez mąki, cukru i mleka. Są przepyszne! Polecam:) A oryginalny przepis wraz z filmikiem, z którego ja
KuchniaWeDwoje.plJeszcze co prawda nie ma pełnego sezonu na truskawki, ale powoli zaczynają się już pojawiać na półkach sklepowych czy straganach. Ja jestem niecierpliwa, więc desery
Czerwona PorzeczkaWitajcie, dzisiejsza propozycja to pyszne ciastka na bazie mąki owsianej z dużą ilością bakalii. Dodatek sezamu sprawia, że mają one charakterystyczny smak, który warto spróbować
Health-Fit-LifeDzisiaj jest jednak tyle zdrowych ciastek, cukierków i innych słodkości, którymi z powodzeniem możemy zastąpić te tradycyjne. Jedną z takich opcji są domowe wypieki. Jako propozycję takich zdrowych domowych FIT batoników polecam moje bezglutenowe czekoladowe batoniki z dodatkiem masła orzechowego oraz bakalii. Wszystko co najlepsze w jednym batoniku. Jeden batonik to: 93 kcal(...)stopni przez około 25 min. Po tym czasie wyciągamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Rodzynki i żurawinę namaczamy w gorącej wodzie około 10 minut. Orzeszki drobno siekamy. Wystudzone ciasto smarujemy z wierzchu masłem orzechowym. Następnie wykładamy odsączonymi bakaliami oraz orzeszkami. Całość polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Gdy wystygnie dzielimy ciasto na 16 batoników. Batoniki są bardzo delikatne i chrupiące
Health-Fit-LifeMoja córka by mogła jeść codziennie naleśniki , placki itp , na śniadanie , obiad i kolację , Julcia w prost uwielbia tego typu jedzenie , więc dziś zapodałam
Mój SmakWeekend to najlepszy czas aby odrobinę poszaleć w kuchni. Pyszne, pożywne śniadanie to jest to co da nam energię na cały dzień. Omlet z szynką, serem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Bardzo się cieszę, że tak podoba Wam się moje bezglutenowa seria przepisów na blogu! Dziś przychodzę do Was z kolejnym! Przygotowałam dla Was przepis na przepyszny
Ostra na SłodkoPrzyprawy znane są od 50 000 lat p.n.e! Wielokrotnie wykorzystywano je jako kartę przetargową na wojnach oraz jeden z produktów wymiany handlowej. Niektóre przyprawy traktowano jako
Health-Fit-LifePizza z owocami? Czemu nie! Ale nie jest to taka zwykł pizza, a bezglutenowa - z mąki ryżowej oraz owsianej. Do tego kruszonka z płatków kasztanowych, no
Kuchnia MagdaLenyPrzepis autorski (mój). Jeśli szukacie zdrowego pomysłu na pyszne placuszki... to dobrze trafiliście! Naprawdę smakują rewelacyjnie, ale pamiętajcie, że ich ostateczny smak zależy od użytej mieszanki
Di gotujeUwielbiam włoską kuchnię więc długo szukałam substytutu na zadowalający mnie makaron, spełniający wymogi mojej obecnej diety (a raczej sposobu odżywiania). Próbowałam z polecanymi na forach makaronem
Marta próbujeSą tu jacyś wielbiciele fast-foodów? Jestem pewna, że tak. Ja sama po prostu kocham pizzę i nie wyobrażam sobie życia bez niej. Na szczęście jest
Powiedz dietom nieSzpinak jest to roślina jednoroczna z rodziny szarłatowatych. Uznawany jest za roślinę antynowotworową i chroniąca przed miażdżycą. Badania potwierdziły, że właściwości te zawdzięcza dużej zawartości witaminy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!