Osobiście uwielbiam połączenie sera żółtego z bananem i każdego zachęcam do spróbowania takiej mieszanki. Banan i ser idealnie komponują się z miodem, wszelkiego rodzaju syropami, dżemami
Smaki ArminePlacuszki smakują rewelacyjnie i posmakują zarówno dzieciom, jak też dorosłym. Są bardzo delikatne i wspaniale komponują się ze śliwkami oraz subtelną nutą kakao i miodu. Uwielbiam
Di gotujeBył taki moment, że częściej jadłam gofry niż inną formę pieczywa. Chrupiące i ciepłe, doskonałe nawet jako kanapki. Właściwie w tej chwili nie zdarza mi się
Mango PapajaSpecjalnością kuchni podlaskiej, a w zasadzie nawet i polskiej, są potrawy na bazie ziemniaków. Kto z dzieciństwa nie wspomina pyz jedzonych u babci, zapachu placków ziemniaczanych
Eat me! Fit me!mój przepis do Colombia Narino ma być mocno czekoladowy. Pomyślałam więc o muffinkach, które kojarzą mi się z przysmakiem do kawy i kawiarniami Starbucks. Postanowiłam jednak przygotować zdrowszą, fit wersję babeczek i tak stworzyłam przepis, z którego jestem naprawdę dumna. Udało mi się upiec zabójczo pyszne, mocno czekoladowe muffinki, które nie mają w sobie dodatku cukru (nie licząc tego(...)mleko. Wszystko wymieszaj. Na końcu dodaj odciśniętą, startą cukinię i jeszcze raz wszystko wymieszaj. Dodaj suche składniki do mokrych i wymieszaj do połączenia. Czekoladę posiekaj i dodaj do ciasta, wymieszaj. Foremkę na muffinki wyłóż 12 papilotkami. Do każdej foremki nałóż po ok. 2 łyżki ciasta. Na wierzchu ułóż po jednej połówce orzecha włoskiego. Wstaw blachę do piekarnika i piecz
Chilli Czosnek i OliwaKeto sernik z kalafiora z matchą Kolor sezonu nadal święci triumfy Mam nadzieję, że nie macie jeszcze dość koloru zielonego. Bo ja nie mam… Dzisiaj
Modern Cave GirlZ góry przepraszam za kolejny przepis na naleśniki, ale nic nie mogę na to poradzić – uwielbiam je! Dziś polecam naleśniki pieczarkowo- serowe, które są przepyszne
Smaki Arminemasę. Do masy dodajemy szczyptę soli, wódkę, rozczyn z drożdżami i mieszamy. Następnie wsypujemy mąkę pszenną i wyrabiamy do uzyskania gładkiego ciasta. W trakcie wyrabiania dodajemy roztopione masło. Gotowe ciasto wkładamy do dużej miski oprószonej mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie formujemy nieduże pączki i układamy na papierze oprószonym mąką. Delikatnie ugniatamy pączki(...)odstawiamy do ostygnięcia. Następnie przy pomocy rękawa cukierniczego i końcówki do nadziewania napełniamy pączki przygotowaną konfiturą. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem i gotowe. Smacznego! Sprawdź również ten przepis – fit brownie . Artykuł Najlepsze domowe pączki na Tłusty Czwartek pochodzi z serwisu Blog kulinarny | Ale Pysznie
ale PyszniePięknie optymistyczna w kolorze – bo ugotowana marchewka wcale nie traci swojej werwy. Ta prosta zupa to naprawdę tylko kilka składników. Świetnie posłuży jako baza do rozbudowy
Karo in the KitchenZ czym kojarzą się wypieki bez dodatku tłuszczu? Mi z suchymi, piaskowymi babkami, których nie da się przełknąć, ponieważ zlepiają całe usta. Jednak babeczki
Pland based filleUwielbiam gotować i kombinować w kuchni, ale czasami lenistwo jest silniejsze od wszystkiego i wtedy na stole pojawiają się takie oto szybkie i nieskomplikowane, ale bardzo
Smaki ArminePrzepis autorski (mój). Placuszki są pyszne, delikatne i jestem pewna, że posmakują każdemu. Nie tylko miłośnikom malin, choć im w szczególności! A ten zapach... Kusi! Polecam
Di gotujeJak wiecie staram się korzystać kolejno ze wszystkich sezonowych owocach jakie tylko się pojawią w moim zasięgu, dlatego dziś zapraszam na placuszki z morelami. Przygotowałam
Cynamonowe szczęścieWitajcie, w poprzednim poście ( tutaj ) napisałam dla Was recenzję jogurtownicy a dzisiaj mam dla Was propozycję jak wykorzystać jogurt, który dzięki niej można zrobić. Przygotowałam przepis
Health-Fit-Lifeekspandowanego amarantusa od Soligrano (duży wybór produktów tej firmy wiem, bo widuję w sklepach Rossman) był fajnym pomysłem. Tak jak patrzę, to w sumie to taki z deka fit makowiec, bo prawie bez cukru, taki zdrowy makowiec, co nie? I znowu się rozgadałam, chyba powinnam nagrywać filmiki gadane :) Składniki na tortownicę 26 cm: Spód: 100 g masła(...)możecie się śmiać, ale zrobiłam to na Blondynkę, bo poziom wypadł równo ze ściankami tortownicy i po raz pierwszy w życiu mocno trzymałam kciuki za to, aby ciasto nie wyrosło. Na szczęście dużo nie wyrosło i wszystko zostało w formie. Trochę popękało na wierzchu, ale pęknięcia zniknęły pod polewą. Aaaa, właśnie. Ciasto piekłam w temperaturze 175 stopni przez około
Blondynka Gotuje