Czas czytania: 3 min Pulpeciki z soczewicy z sosem koperkowym to moja propozycja na obiad lub lekką kolację bez mięsa. Pulpeciki przygotowałam z czerwonej soczewicy z
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Naleśniki na wodzie gazowanej Naleśniki to danie awaryjne, które można szybko przygotować z kilku składników i to w błyskawiczny sposób. Jest to
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Sernik pomarańczowy na spodzie z figami Dawno nie było przepisu na sernik , a przed Wielkanocą warto wypróbować jakąś nowość
SprawdzonaKuchnia.pl💊 Poznaj jego zdrowotne właściwości W trosce o zdrowie najmłodszych rodzice sięgają po różne naturalne sposoby wzmacniania odporności. Jednym z najstarszych i wciąż bardzo popularnych suplementów jest
SprawdzonaKuchnia.pltriumfu chrześcijańskiej Europy. Do Francji przepis na croissant trafił w XVIII wieku dzięki austriackiemu piekarzowi Augustynowi Zangowi, który otworzył piekarnię w Paryżu. Francuzi szybko wprowadzili swoje modyfikacje, zastępując tradycyjne ciasto drożdżowe ciastem francuskim – pâte feuilletée. Dzięki temu croissant zyskał swój charakterystyczny, lekki i puszysty wygląd, który znamy dzisiaj. Rodzaje croissantów Croissanty ewoluowały przez lata, przybierając różnorodne formy i smaki
RafalCookUczta w stylu indyjskim dziś będą to klopsy z tofu w sosie korma. Może to być idealna propozycja na obiad, czy też pożywną kolację lub spotkanie
SprawdzonaKuchnia.plLasagna to klasyk włoskiej kuchni, który podbija serca smakoszy na całym świecie. Danie to złożone jest z warstw makaronu, soczystego mięsa, aromatycznego sosu pomidorowego i kremowego
SprawdzonaKuchnia.plKruszonka to łatwy do przygotowania dodatek do ciast drożdżowych, ciast kruchych, gorących deserów oraz owoców. Ten słodki dodatek zrobimy z trzech tylko składników a są nimi mąka, cukier oraz tłuszcz. Wybrać możemy zarówno mąkę pszenną tortową jak i mąkę pszenną uniwersalną. Najlepszy do przygotowania kruszonki będzie cukier puder chociaż wykorzystać można również cukier kryształ. Tłuszcz, który jest bazą kruszonki
MeCooksEfektowne i bardzo smaczne ciasto drożdżowe niczym gwiazda betlejemska z pewnością wzbogaci świąteczny klimat! Artykuł Drożdżowa gwiazda z makiem pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z Fantazjąfanów klasycznych cinnamon rolls’ów! Wzbogacenie ich o słodko-kwaśną nutę żurawiny gotowanej w syropie okazało się zdecydowanym strzałem w dziesiątkę! Idealnie puszyste i bardzo przyjemne w obróbce ciasto drożdżowe, nadzienie z masła, cukru i dużej ilości cynamonu oraz dzisiejszy składnik – klucz – żurawina! Wręcz wyborne połączenie, które ... Artykuł Cynamonowe bułeczki z żurawiną pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl
Pogotujmy.plMakaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów. Sprawdza się w wielu daniach, a jego wyjątkowa grubość i struktura sprawia, że wszystko z nim smakuje
SprawdzonaKuchnia.pl🚙 Dowiedz się, kiedy i w jaki sposób dostarczane jest Twoje jedzenie! Dostawa diety pudełkowej pod drzwi to ogromne ułatwienie dla klientów. Firmy cateringowe dokładają wszelkich starań
SprawdzonaKuchnia.plorkiszowy. Chleb jest pyszny, a w całym domu unosił się przepiękny zapach ciasta, który czuję do tej pory. Na moim blogu znajdziesz wiele chlebów na zakwasie lub na drożdżach. Chleb orkiszowy na zakwasie smakuje rewelacyjnie. Jest puszysty i smaczny. Takie według mnie połączenie chleba pszennego z żytnim. Ciasto wyrobisz w 15 minut. Czas wyrastania : około 4,5 – 5 godzin(...)celu rozpuszczenia w wodzie. Następnie wsypuję przesianą mąkę i wlewam aktywny i rozcieńczony zakwas na chleb. Wyrabiam ciasto łyżką lub szpatułką przez około 5 – 8 minut. Jeśli chcesz użyj do wyrabiania rąk. Możesz też wykorzystać robota z hakami do ciasta drożdżowego. Ciasta nie wyrabiam za długo. Jedynie do momentu, aż będzie odchodzić od brzegów miski. Nie lubię tej czynności
Ania gotujePrzepis na tradycyjne ciasto pleśniak w wersji z powidłami śliwkowymi. Inna nazwa ciasta pleśniak to skubaniec. Przepis na to ciasto jest bardzo prosty i do jego przygotowania potrzebujemy dosłownie kilku składników. Mój przepis na to ciasto jest bardzo prosty i rozwiewam wątpliwości wielu z Was, to ciasto szykuje się błyskawicznie. Beza jest pieczona razem z ciastem i nie trzeba(...)swój klasyczny przepis na ciasto pleśniak. To ciasto warto od razu upiec w dużej blaszce, ja używam blaszki 24×27 cm i możecie mieć pewność, że zniknie błyskawicznie. W tym cieście każdy składnik ma swoje miejsce. Na moim blogu znajdziesz również inne przepisy na pyszne ciasta. W ostatnim czasie chyba hitem jest ciasto góra lodowa, pyszne i super wyglądające
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!bardzo. Przygotowanie ciasta – do wysokiego garnuszka wsypać drożdże, dodać dwie łyżki mąki pszennej, łyżeczkę cukru i wlać szklankę ciepłej wody. Nie gorącej. Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce żeby lekko urosły drożdże. Na stolnicę wysypać obie mąki, zrobić wgłębienie wlać wyrośnięte drożdże, ocet, pozostałą wodę, sól, nasiona i płatki owsiane. Wyrobić ciasto jak każde ciasto drożdżowe. Ciasto musi być
Kuchnia Pokoleń