Czas czytania: 2 min Kolejna odsłona burgera w wersji wegetariańskiej, tym razem burger warzywno ryżowy. Podstawą burgerów jest kleisty ryż i sporo drobno krojonych, podduszonych warzyw
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Papryka nadziewana kurkami i kozim serem oraz kaszą pęczak tak brzmi tytuł dzisiejszego przepisu. Inspiracja na to danie przyszła razem z porą
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Panna cotta kokosowa z białą czekoladą i wanilią. Panna cotta, znaczy „gotowana śmietana” jest to klasyczny włoski deser. Zazwyczaj jest
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Tortille zwijane z tuńczykiem, grillowanym bakłażanem, awokado i suszonymi pomidorami. Rewelacyjne na śniadanie, obiad, kolację lub na przyjęcie w domu, czy piknik
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Sałatka z figami inspirowana klimatami śródziemnomorskimi. Dojrzałe słodkie figi, aromatyczne kozie sery, świeży smak mięty i dodatek intensywnego smaku sera dorblu, a
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Sajgonki to danie kuchni wietnamskiej. Można przygotować je z dowolnym farszem, warzywnym, mięsnym lub rybnym. Podajemy je z sosami do maczania, najprostszy
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Rozgrzewający napój imbirowy Dziś trochę o tym cudownym i chyba trochę niedocenianym u nas korzeniu jakim jest imbir . Wykożystamy go do przygotowania
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: < 1 min Dziś hummus troszkę różniący się od klasycznego libańskiego hummusu, do którego dodałam puree z dyni. Dodatek dyni sprawił, że ma
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Bagietka z grillowaną gruszką, kozim serem, suszonymi pomidorami, chrupiącą sałatą i figami…Taką właśnie bagietkę proponuję dziś na śniadanie, ale może
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Arancini , po włosku „pomarańczki” jest to klasyczna potrawa rodem z Sycylii. Podawana jako danie główne lub przystawka. Włosi jedzą często
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: < 1 min Jesień… a za oknem zimno i mokro. Proponuję dla rozświetlenia i ocieplenia klimatu domowego, lampion z dyni. To co prawda
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Zupa grzybowa oczywiście najlepsza jest z suszonych grzybów. Suszone grzyby dają zupie niepowtarzalny aromat z pewnością nie uzyskamy takiego efektu ze świeżych
SprawdzonaKuchnia.pl