ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:640/1509)

Babeczki z budyniem 132

Babeczki z budyniem można dowolnie modyfikować. Można użyć ciasta półkruchego albo francuskiego, zamiast waniliowego budyniu użyć czekoladowego, śmietankowego czy też dżemu truskawkowego, wszystko zależy od Waszego pomysłu i aktualnego smaku. Choć przyznam Wam szczerze, że jednak klasyk o klasyk, w wersji waniliowej te babeczki jak dla mnie smakują najlepiej. Nic więc dziwnego, ze pojawiaja się w moim domu co najmniej

Słodkie Przyjemności
Sernik przekładany – kuchnia podkarpacka 684

Najpierw piecze się biszkopt, a dopiero później przekłada się go masą serową i ponownie wstawia do piekarnika. Dodatkową atrakcją jest polewa czekoladowa, którą wylewa się na biszkoptowe blaty przed nałożeniem masy serowej. Dzięki temu otrzymujemy smaczne, lekkie ciasto serowe z nutą kakao, które nie tylko smakuje, ale i ładnie się prezentuje. Zachęcam do wypróbowania przepisu, bo warto :) Przepis na sernik(...)serowej. Pieczemy w temperaturze 170 stopni C przez około 50 minut. Po upieczeniu dowolnie dekorujemy, na przykład cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Sernik przekładany - kuchnia podkarpacka Zapraszam również do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA , gdzie znajdziecie przepisy na inne regionalne ciasta i nie tylko

Trzeci talerz
10 najlepszych ciast bez pieczenia 40

także moje oryginalne pomysły na ciasta. Ciasta bez pieczenia na Wielkanoc, jak i Boże Narodzenie, asortyment jest szeroki, a ja polecam tylko 10 z nich. Ciasta bez pieczenia z efektem wow Każdy z nas zna to uczucie gdy goście zachwycają się naszym ciastem i nie tylko pod względem wizualnym, ale i smakowym. Ciasto bez pieczenia z efektem wow dużo łatwiej(...)zrobić latem niż zimą. Bogactwo owoców pozwala nam tworzyć prawdziwe cudeńka, ale to nie znaczy, inną porą roku nie możemy być twórczy. Ciasta bez pieczenia Dieta Moja Pasja, zapraszam. 🙂   10 najlepszych ciast bez pieczenia Dakłas wykwintne ciasto z daktylami i orzechami w połowie składa się z jasnej w połowie z ciemnej masy. A wszystko to w kompozycji z herbatnikami

Dieta moja pasja
Fale Dunaju 45

Fale Dunaju to przepyszne ciasto z jabłkami, delikatnym kremem śmietankowym i czekoladową polewą. Artykuł Fale Dunaju pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Babka na oleju Siostry Anastazji 50

macie ochotę na coś słodkiego do kawy, a lubicie nieskomplikowane, domowe ciasta. Babka na oleju Siostry Anastazji udaje się za każdym razem - jest puszysta, mięciutka i delikatna, przypomina skrzyżowanie biszkoptu z tradycyjną babką. Naprawdę nie sposób jej zepsuć. Gotowe ciasto można obsypać cukrem pudrem albo oblać polewą czekoladową lub kakaową. Jeśli nie macie kakao, możecie upiec babkę w białej wersji(...)polewa czekoladowa na wierzch babki Babka na oleju Siostry Anastazji, przepis: Formę na babkę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Białka ubić na sztywno. Stopniowo, łyżka po łyżce, dodawać cukier i dokładnie miksować po każdym dodaniu. Dodać kolejno po jednym żółtku, a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia na przemian z olejem. Do formy przelać około 3/4 ciasta, do reszty

Lekcje w kuchni
Keks z owocami lata 43

białą porzeczkę, poziomki, borówkę amerykańską czy żurawinę. Ważne, aby to były małe owoce i nie krojone, bo wtedy nie wylatuje z nich sok i nie rozmiękają ciasta tworząc zakalec. Dodałam również małe czipsiki czekoladowe dla podkręcenia smaku. Można użyć tabliczkę czekolady pokrojoną na drobne kawałki. Wyszedł wyśmienity, lekko kwaskowy z nutką czekolady! Polecam do eksperymentowania z różnymi owocami. Składniki

To co kocham
ciasto puszek prosto z PRL-u 198

ocet i miksujemy na wolnych obrotach tylko do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą formy (tortownicy) z kominem. Pieczemy w ok. 175 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 50 min. Upieczone i wystudzone ciasto oprószamy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową lub lukrem. inspiracja z bardzo starego „Poradnika Domowego

Domowy Smak Jedzenia
Likier czekoladowy 72

czekoladowy to błyskawiczny pomysł na likierem, nalewkę, którą przygotujemy dosłownie w 5 minut. Likier składa się z kilku prostych składników i może być pity zaraz po przygotowaniu. Ten likier przygotujemy na bazie zagęszczonego, słodzonego mleka, więc wykorzystam gorzką czekoladę. Ja wolę słabsze likiery, więc wykorzystam tylko wódkę, ale jak wolicie odrobinę mocniejsze to zastąpcie część wódki spirytusem. Zalety likieru czekoladowego(...)miksera. Następnie cienką stróżką do mleka i czekolady wlewamy wódkę. Całość miksujemy do połączenia się składników, a następnie przelewamy do butelki i chowamy w lodówce. Pyszny, czekoladowy smak likieru najlepiej smakuje podany do ciasta, ale koniecznie schłodzony w lodówce. Jeśli nie możecie się doczekać, to możecie go pić od razu po przygotowaniu. Na zdrowie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
plywajaca babka 55

połowę ciasta. Nierównomiernie rozprowadzamy. Pozostałe ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej wsypujemy kakao a do drugiej mak. Mieszamy. Dużą łyżką wykładamy na zmianę raz ciasto z makiem a raz kakaowe ciasto. Wstawiamy blaszkę z ciastem do nagrzanego piekarnika i w temperaturze 180 stopni pieczemy około 40-45 minut. Przestudzone ciasto wyjmujemy z formy i oblewamy polewą czekoladową. Posypujemy płatkami

w mojej kuchni
plywajaca babka 82

połowę ciasta. Nierównomiernie rozprowadzamy. Pozostałe ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej wsypujemy kakao a do drugiej mak. Mieszamy. Dużą łyżką wykładamy na zmianę raz ciasto z makiem a raz kakaowe ciasto. Wstawiamy blaszkę z ciastem do nagrzanego piekarnika i w temperaturze 180 stopni pieczemy około 40-45 minut. Przestudzone ciasto wyjmujemy z formy i oblewamy polewą czekoladową. Posypujemy płatkami

mojej kuchni
Wełniany chleb z pistacjami. Drożdżowe ciasto z orzechowym nadzieniem. 83

Puszyste, wełniane ciasto z pistacjowy nadzieniem Puszyste, drożdżowe ciasto, nadziane orzechami. Ciasto dzielimy na porcję, nacinany i zwijamy. Po tych zabiegach ciasto wyglądem przypomina kłębek wełny. Stąd wzięła się też nazwa wełniane ciasto lub wełniany chleb. Ciasto wypiekamy wspólnie w ramach lipcowej piekarni Amber , a przepis pochodzi z bloga Bake to the Roots . Jest to bardzo proste ciasto, a nadzienie(...)możemy komponować według własnego uznania. Może być orzechowe, owocowe, twarogowe lub czekoladowe.  Nacinanie i zwijanie to już tylko zabawa, więc niech nam się upiecze! Składniki CIASTO 80 ml letniego mleka 10 g świeżych drożdży 330 g mąki typ 500 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki soli 100 g śmietanki 1 jajko NADZIENIE 100 g pistacji zmiksowanych/zmielonych pistacji 2 łyżki mleka

Tajemnice Smaku
Domowa nutella #talerzdiabetyka 80

Domowa nutella z dobrym składem? A proszę bardzo! Do jej wykonania potrzebne są tylko 4 składniki i blender. Nutella… smak dzieciństwa. Gęsty czekoladowy krem na bułce śniadaniowej z żółtym serem (tak, trudno to sobie wyobrazić, ale to kiedyś było moje ulubione połączenie). Jakie macie z nią skojarzenia? U mnie zawsze funkcjonowała zamiennie z określeniem “masło orzechowe”, mimo(...)Krem można jeść samodzielnie, albo też świetnie się nada jako farsz do naleśników. W filmie zdradzam mój patent na czekoladowe naleśniki. Niedawno pokazywałam Wam jak robię kolorowe naleśniki z dodatkiem soków warzywnych , ale czekoladowych jeszcze nie było. Po prostu do ciasta dosypuję trochę kakao. Dzieciom bardzo się podobają, mi też. To tak przy okazji, ale może komuś się przyda

Dietolog
Sernik z mlekiem w proszku 66

Przygotowanie Zmielony ser+cukry, żółtka, sól, budynie zmiksować, tylko do połączenia składników. Następnie dać olej, oba mleka zmiksować chwilę. Na koniec ubite białka lekko wmieszać rózgą. Ciasto wylać na dowolny spód. U mnie czekoladowe herbatniki. Piec 1 godz. w 150°C studzić w piekarniku. Po 15 min od upieczenia uchylić drzwiczki piekarnika. Sernik jest bardzo delikatny i puszysty. Prawie wcale

Wasze Przepisy
RECENZJA KSIĄŻKI FRANCUSKIEGO MISTRZA KUCHNI JOËLA ROBUCHON „TOUT ROBUCHON” 114

sétoise), Cassoulet, Bouillabaisse, zupa z pistou. A wśród deserów   zachęcają do wypróbowania   przepisy na magadalenki, w wersji klasycznej ale również pistacjowej i czekoladowej, jak również na suflet mirabelkowy czy ciasto Charlotte. Książka ta jest prawdziwym niezbędnikiem, istną skarbnicą wiedzy na temat tradycyjnej kuchni francuskiej, to ponadczasowe dzieło, które budzi chęć do gotowania jak profesjonalista. Dumna z polskiego wydania

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Proponowane wyszukiwania