ciasto czekoladowe - 21138 przepisów (strona:638/1410)

Ciasteczka migdałowo-czekoladowe 186

byłabym jednak sobą, gdybym przy okazji "pierniczkowania" nie upiekła jeszcze jakichś ciasteczek. Oto przepis na ciasteczka migdałowo-czekoladowe. Ciasteczka migdałowo-czekoladowe Składniki: 100-120g mąki pszennej + mąka do oprószenia migdałów i czekolady i do podsypywania ciasta 50g margaryny 40g cukru 1 żółtko 20g czekolady deserowej 10-15g migdałów 2 łyżki mleka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie(...)piekarnika)  - po upieczeniu przechowywać w zamkniętym pojemniku Ciasteczka są kruche, mocno czekoladowe (zwłaszcza, jeśli posiekamy czekoladę na dość duże kawałki), do tego w każdym znajduje się dużo chrupiących kawałków migdałów. Z podanej ilości składników wychodzi 30-35 ciasteczek, w zależności od tego, jak cienko rozwałkujemy ciasto. Warto pamiętać, że należy robić to dość delikatnie, żeby wałkiem nie rozgnieść kawałków

Smakołyki Bereniki
Sufletowy sernik podwójnie czekoladowy (gluten free) 191

naczynie z masą serowo-czekoladową i pieczemy przez 15 minut w kąpieli wodnej. Po tym czasie obniżamy temperaturę do 160 st C i pieczemy kolejne 15 minut, po tym czasie całkowicie wyłączamy  temperaturę i pozostawiamy na kolejne 15 minut. Po tym czasie lekko uchylamy drzwiczki piekarnika i wyjmujemy wypiek. Studzimy całkowicie .  5. Gdy ciasto jest wystudzone wywracamy(...)cukier waniliowy i rozrobioną w łyżce wody żelatynę . Całość chwilę mieszamy. Czekolada stanie się błyszcząca i gęsta. Lekko studzimy.  7. Natychmiast polewamy nią ciasto uważając by nie  była zbyt gorąca . Posypujemy karmelem i czekoladowymi wiórkami

vaniliowoczekoladowa
Ciasto Ambasador 867

pół. Do jednej dodajemy brzoskwinie, do drugiej zaś czekoladowy krem i bakalie. Masę układamy pomiędzy herbatniki a wierzch polewamy czekoladową polewą. Z podanego przepisu wychodzi duża, podzielna blacha pyysznego ciasta, któremu nikt się nie oprze Piecząc je wydawało mi się, że ciasto będzie przesłodzone, ale myliłam się – wyszło idealne

Marta Gotuje
MENU WIELKANOCNE 187

kruchym czekoladowym spodzie sernik rewelacja sernik toskański z konfiturą morelową sernik na kruchym pełnoziarnistym spodzie sernik z makiem, kokosem i brzoskwiniami sernik zebra (czekoladowy) sernik z brzoskwiniami na kruchym, orkiszowym spodzie, z kruszonką śmietanowiec na kruchym cieście z malinami sernik na kruchym spodzie świąteczny sernik alzacki Baby świąteczne: babka gotowana na mące orkiszowej, bez cukru babka maślana waniliowo-czekoladowa wielkanocna

Smaczne Zdrowe
Świąteczny Makowiec Śnieżny 889

Jest z nim trochę zachodu, ale jest pyszny i wygląda wspaniale z tyloma ciekawymi warstwami. Znajdziemy w nim bakalie, orzechy, alkohol i polewę czekoladową. Smaki dobrze się ze sobą łączą i myślę, że będzie dobrym ciastem na rodzinne spotkanie. Bardzo polecam… (zmodyfikowany przepis z książki siostry Anastazji). Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Mała Cukierenka
Sernik na zimno na biszkopcie 78

wystygnięcia. Zimną lekko tężejącą galaretkę wylałam na ciasto. Ciasto schłodziłam w lodówce. Następnie zdjęłam obręcz i pokroiłam ciasto na kawałki. Do zrobienia tego ciasta zainspirował mnie przepis ze strony:  Piankowy sernik na biszkopcie - PrzyslijPrzepis.pl . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do zapoznania się z innymi moimi przepisami na serniki na zimno i inne ciasta w tym stylu, np.: sernik warzony (link(...)zimno (link:  Waniliowe Improwizacje: Łaciaty sernik na zimno ), śmietanowiec na biszkoptach (link:  Waniliowe Improwizacje: Śmietanowiec na biszkoptach ), czekoladowy sernik na zimno (link:  Waniliowe Improwizacje: Czekoladowy sernik na zimno ), serowe tiramisu (link:  Waniliowe Improwizacje: Serowe tiramisu ), ciasto puszek z galaretką (link:  Waniliowe Improwizacje: Ciasto puszek z galaretką ), serniczek walentynkowy (link:  Waniliowe Improwizacje: Serniczek walentynkowy ), sernik

Waniliowe Improwizacje
Ciasta na święta 2802

mgotuje.pl/ cytrynowiec/ https://mgotuje.pl/ciasto- ambasador/ https://mgotuje.pl/malinowa- chmurka/ https://mgotuje.pl/ciasto-3- bit/ https://mgotuje.pl/babka- makowa-z-polewa-czekoladowa/ https://mgotuje.pl/blok- czekoladowy-z-bakaliami/ https://mgotuje.pl/ciasto- wisnia-z-makiem/   Propozycje ciast na święta   Linki do przepisów: https://mgotuje.pl/ciasto- prince-polo/ https://mgotuje.pl/bananowa- chmurka/ https://mgotuje.pl/rolada- makowa-z-kremem-cytrynowym

Marta Gotuje
Churros pomarańczowe 229

hiszpański słodki przysmak jest popularny również w Portugalii, Ameryce Łacińskiej, czy USA.. Churros podawane jest samodzielnie lub z dodatkiem sosu czekoladowego i wtedy nazywa się chocolate con churros.. To kolejny przepis na blogu, którego podstawą jest ciasto parzone (uwielbiam mini ptysie z czekoladą ), które smaży jest w głębokim tłuszczu jak „ gniazdka pomarańczowe „, a następnie posypuje cukrem(...)pudrem. Churros przygotowałam podobnie jak gniazdka z sokiem z pomarańczy zamiast wody, można wykorzystać również sok pomarańczowy z kartonika. Churros pomarańczowe podałam z sosem czekoladowym przygotowanym z czekolady, soku z pomarańczy i słodkiej śmietanki 30%. Składniki na ok. 60 sztuk: 250 ml soku z pomarańczy lub soku pomarańczowego z kartonu 50 g masła ok. 2 łyżki cukru brązowego w kostkach

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciemna "Krówka" 101

Dawno nie było na blogu czegoś słodkiego. Tym razem coś szybkiego ale pysznego. Ciasto krówka z nadzieniem śmietanowo-kakaowym i polewą czekoladową - może skorzystacie z przepisu w czasie nadchodzących świąt;) Ciemna " Krówka" Biszkopt - 5 jajek - pół szklanki karmelu ( ja użyłam gotowej masy ) - pół szklanki mąki pszennej - pół szklanki mąki ziemniaczanej Poncz: - 3/4 szklanki słodkiej kawy z odrobiną kawowego likieru Nadzienie(...)stopni . Jajka ubijamy na białą masę. Mąki przesiewamy. Do jajek dodajemy cały czas ubijając po łyżce karmelu. Na koniec łopatką ( bez użycia miksera) dodajemy po łyżce mąki. Ciasto przelewamy do formy, wygładzamy i pieczemy przez około 30 min. Po czym zostawiamy na chwilę w piekarniku a po wyjęciu przekładamy na ściereczkę i studzimy . Po wystygnięciu kroimy na dwie części. Każdą

Kuchnia Pełna Emocji
Rolada w serduszka z kremem czekoladowym i truskawkami 113

szkl wody   Krem czekoladowy: 300 ml śmietanki 36% 4 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady   Dodatkowo: 1/4 szkl syropu truskawkowego do nasączenia garść truskawek     Przygotowanie:   Masa dekoracyjna: Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem. Do dać białko i zmiksować. Wsypać przesianą mąkę z kakao, dobrze zmiksować do połączenia składników (ciasto będzie bardzo gęste!). Masę przełożyć(...)cukier puder. Powoli wlewać ostudzoną czekoladę i miksować, aż składniki się połączą.   Roladę odwinąć, ściągnąć ściereczkę. Nasączyć biszkopt syropem truskawkowym, wysmarować kremem czekoladowym i posypać pokrojonymi wcześniej truskawkami. Z powrotem zwinąć ciasno w roladę. Ciasto schłodzić kilka godzin w lodówce. Smacznego!   Inspiracja: klik

Nastoletnie Wypiekanie
Jak przygotować tort na prezent? 50

Tort to jedno z tych ciast, które najczęściej są przyrządzane na specjalne okazje. Poza samym upieczeniem biszkoptu i przełożeniem go nadzieniem, bardzo ważne jest również jego udekorowanie i odpowiednie spakowanie. W tym artykule podpowiemy, jak przygotować tort na prezent. Zachęcamy do zapoznania się z jego treścią. Po pierwsze – udekorowanie tortu Przed wręczeniem tortu w formie prezentu, warto zadbać(...)zorganizowane z okazji wieczoru panieńskiego. Doskonałym sposobem na stworzenie efektownej dekoracji na torcie, jest skorzystanie z takich rozwiązań jak: Ozdoby cukrowe, Ozdoby waflowe, Ozdoby czekoladowe, Toppery, Figurki, Świeczki, Balony. Tego typu dekoracje do ciast, dostępne są w hurtowniach cukierniczych, dzięki czemu bez problemu wejdziemy w ich posiadanie. Ponadto, idealnie w roli ozdoby, sprawdzą się także posypki na tort

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto brzoskwiniowa delicja 285

Zapraszam was na proste ciasto z galaretką i kremem z gorzkiej czekolady. Smakuje wybornie i nie jest za słodkie. Talerzyk Porcelana Bogucice z kolekcji Venezia. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej T500 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia  Galaretka: 2 galaretki brzoskwiniowe 800 ml wrzątku 1 puszka brzoskwiń Krem czekoladowy: 500 ml kremówki(...)galaretkę, rozłożyć po całej powierzchni brzoskwinie wciskając je do środka. Włożyć do lodówki by galaretka stężała. Gdy galaretka już stężeje w yjąć z lodówki czekoladową kremówkę zmiksować na sztywno i równomiernie rozsmarować na galaretce.  Ciasto przechowywać w lodówce. Przed podaniem posypać startą czekoladą lub oprószyć kakao

Ala piecze i gotuje
Sernik na korzennym spodzie z polewą czekoladową i orzechami 180

Sernik to ciasto, które wymaga wg mnie miłości i cierpliwości, nie lubi pośpiechu, dlatego nie wyobrażam sobie świąt bez tego wypieku. Masę serową należy szybko wymieszać, tylko do połączenia składników, aby jej zbytnio nie napowietrzyć. To samo jest ze studzeniem, sernik nie lubi zbyt dużej różnicy temperatur, od razu opada, stąd najlepiej go zostawić w piekarniku, by stopniowo ostygł(...)delektuję się korzennymi słodkościami, które umilają mi ten grudniowy czas, a dom przyozdobiłam lampkami, które wieczorem rozświetlają wnętrze. Sernik na korzennym spodzie z polewą czekoladową idealnie wpasowuje się w ten trend. Ze spodu ciasta powinny być także zadowolone osoby z nietolerancją glutenu.  Składniki na formę o średnicy 17 cm (może być ciut większa, wtedy sernik będzie niższy) Spód

Fabryka pomysłów
Warstwowe Ciasto Na Białkach Z Serem Gotowanym I Dżemem 114

Ciasto na białkach ma to do siebie, że jest lekkie, nie zapychające i przyjemnie się je zjada, a z dodatkami staje się pysznym deserem do popołudniowej kawki ;) Składniki na blaszkę 21 x 21 cm Ciasto: 4 białka (170 g) 4 łyżki cukru 4 łyżki oleju 3 czubate łyżki mąki 1/2 łyżeczki proszku dopieczenia 1 i 1/2 łyżki kakao Masa(...)wykładamy do blaszki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką. Pieczemy w  180 stop przez około 20-30  minut do suchego patyczka. Polewa Czekoladowa 5. Wszystkie składniki umieszczamy w garnuszku/rondelku i rozpuszczamy na niewielkim ogniu Złożenie ciasta 6. Biszkopt z białek przekrawamy na dwa blaty ( jeśli wyrósł Wam wysoki to można na trzy blaty, zużyjecie wtedy mniej herbatników ) Pierwszy blat

Gotowanie...to proste !