ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:212/1376)

Mus czekoladowy 245

Czekoladowa rozpusta, która swoimi korzeniami sięga francuskiej szkoły kulinarnej, zachwyci niejednego słodkiego łasucha! Stanowi również idealną pozycję deserową na jesienne i zimowe popołudnia. Z pewnością przegoni każdą chandrę i wywoła uśmiech. Szybki i prosty w przyrządzeniu mus czekoladowy. Mocno czekoladowy a dzięki pianie z białek niezwykle kremowy i puszysty. Można go serwować bez żadnych dodatków lub posypać np. owocami granatu(...)startą czekoladą lub dodać kawałki wiśni, które lekko przełamią słodki smak i dodadzą charakteru. Sprawdź przepis Ciasto czekoladowe – szybkie i smaczne Mus czekoladowy – składniki: dwie tabliczki gorzkiej czekolady (50% – 70%) 3 jajka pół szklanki słodkiej śmietany 30% 50 g cukru 50 g masła szczypta soli 2 łyżki wrzątku Mus czekoladowy- przygotowanie W małym rondelku podgrzej 5 łyżek

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jabłecznik z bitą śmietaną 151

jabłka. Drugą galaretkę rozpuszczamy w 1/2 l wrzątku i odstawiamy do lekkiego stężenia. Śnieżki ubijamy z mlekiem i miksujemy z tężejącą galaretką. Masę wykładamy na jabłka i posypujemy wiórkami czekoladowymi. Ciasto wkładamy do lodówki na conajmnie 2 godziny

Zainspirowana w kuchni
Potrójnie czekoladowe ciasto z wiśniami 90

Magda Klasyczne połączenie wiśni z czekoladą daje niesamowite doświadczenia smakowe, a jest ono tym większe im więcej czekolady użyjemy. W tym potrójnie czekoladowym cieście mamy kakao i aż dwie tabliczki czekolady – jedna w kawałkach do znalezienia między wiśniami, a druga smakowicie rozlana na wierzchu. Kwaskowe, soczyste wiśnie tym bardziej podbijają smak czekolady. Składniki (na tortownicę o średnicy około 21cm

Smaczna Strona
Ciasto cukiniowe z marmoladą pomarańczową 51

Uwielbiam cukinię , a w szczególności dania z jej obecnością. Ciasta z warzywami zaczynają cieszyć się coraz większą popularnością. I słusznie. Samku warzyw w cieście nie czuć, a dzięki nim ciasta nie są suche. No i przemycamy to, co zdrowe 🙂 Przepis zaczerpnięty stąd . Składniki: (1 foremka keksowa) 220 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku(...)starte na tarce 2 jaja 1/2 szklanki (170 g) marmolady pomarańczowej 3/4 szklanki (150 g) cukru 50 ml oleju roślinnego 1/2 szklanki (100 g) orzechów 1/2 szklanki (100 g) czekoladowych groszków lub połamanej czekolady 2 łyżki cukru waniliowego Przygotowanie: Piec rozgrzać do 175°C (grzałka góra-dół) . Foremkę keksową wyłożyć papierem. Do jednej miski przesiać mąkę wraz z proszkiem

Moja Delicja
Ciasto MAKOWO – SEROWE z jabłkami i polewą 87

Ciasto MAKOWO – SEROWE z jabłkami i polewą – Zapraszam na wspaniałe ciasto z dużą ilością maku i puszystą masą serową. Właściwie jest to dla mnie sernik z makiem. Wygląda apetycznie, jest wysokie, sernik jest delikatny, a masa makowa jest wilgotna i aromatyczna. Ciekawego akcentu dodaje warstwa jabłek z polewą czekoladową. Ciasto idealne na Święta. Jest z nim trochę zachodu, więc radzę

Mała Cukierenka
Torcik kakaowy z wiśniami i galaretką 44

Dziś jedno z lepszych połączeń, czyli ciasto czekoladowe, krem i wiśnie. To taka trochę inna wersja tortu "Czarny las", bardziej lżejsza, więc idealna na lato. Taki torcik można zrobić też z innymi owocami. Pięknie się prezentuje, więc śmiało można go podać na każdej imprezie. UWAGA !  Ciasto wyszło dość wysokie - żeby zmieścić galaretkę z owocami, musiałam "powiększyć" tortownicę za pomocą

Healthy food explorer
Porzeczkowiec 66

gości. U nas w ogrodzie porzeczki właśnie dojrzały, co stanowiło doskonałą okazję do przekonania się, dlaczego jest tak zachwalane. My także już wiemy – w porzeczkowcu mamy smakowite połączenie czekoladowego ciasta, kwaskowatych porzeczek i lekkich mas. Nawet Wujek powiedział “Da się zjeść”, a to już coś znaczy. Składniki na porzeczkowiec Ciasto kakaowe: 3 / 4 szklanki oleju rzepakowego pół

niecodziennikpary
Sernikobrownie z owocami i malinową pianką 150

tylko w naszych boczkach, ale i pamięci. Nie będę ściemniać, że udał się za pierwszym razem, bo pierwsza próba okazała się klęską i niewypałem niemal totalnym. Chciałam upiec ciasto czekoladowe na serniku, a później całość obrócić. Obracać nie było jak, bo choć boki w smaku super, to środek był niczym lawa wypływająca z krateru :D Piekłam długo, ale jednak chyba

Kuchnia w czekoladzie
MILKY WAY BEZ PIECZENIA – ciasto w 15 minut! 382

pieczenia stanie się jednym z ulubionych Waszych ciast. Polecam! SKŁADNIKI: ( ok. 24×26 ) * herbatniki kakaowe – 300 g * herbatniki zwykłe – 150 g * mleko w proszku – 400 g * masło – 200 g * mleko 3,2% – 220 ml * cukier puder – 2 czubate łyżki * ziarna wanilii ( lub ekstrakt waniliowy ) POLEWA CZEKOLADOWA: * masło – 50 g * mleko

Ostra na Słodko
Torcik zaręczynowy 150

Wspaniałe ciasto czekoladowe przekładane czekoladowym kremem. Rewelacyjne w smaku, w miarę szybko się go przygotowuje, a jeszcze szybciej znika. Skorzystałam z przepisu S.Anastazji i  się nie zawiodłam. Może i Wy również upieczecie i pochwalicie się swoim wypiekiem na zdjęciu. Więcej przepisów na ciasta znajdziecie na moim blogu w zakładce CIASTA. Jeżeli przygotowaliście dania z moich przepisów proszę podzielcie się

O kuchni z uczuciem
PŁONĄCA CZEKOLADOWA BAJADERA Z BEZĄ WŁOSKĄ 124

jest w stanie się oprzeć! Zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem! Zrobi furorę na każdym przyjęciu! Ja jestem zachwycona , a Wy? Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI : ( 5 szt ) * wafelki Lusette czekoladowe – 2 szt * kruche ciastka / herbatniki – 150 g * czekolada mleczna – 50 g * mleko kokosowe – 100 ml * masło min.82% – 50 g * powidła śliwkowe – 50 g * orzechy macadamia(...)SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Do misy miksera / blendera wkładamy połamane wafelki Lusette oraz herbatniki – ucieramy na „piasek”. Mleko kokosowe gotujemy z masłem oraz czekoladą, wlewamy do ciasta. Dodajemy powidła śliwkowe oraz posiekane ( ale nie drobno ) orzechy i wszystko razem wyrabiamy na zwartą masę. Zwilżonymi dłońmi formujemy kule i odkładamy do lodówki. BEZA WŁOSKA: 140 g cukru zalewamy wodą, mieszamy

Ostra na Słodko
Kalabria – przewodnik kulinarny 158

bergamotach pisałam tutaj – przeczytaj, bo to fascynujące owoce. Jeśli jesteś miłośnikiem nietypowych cytrusów i będzie na nie sezon to koniecznie spróbuj cedratów. Ja jadłam je tylko w postaci ciasta migdałowego z cedratem i widziałam w postaci małych drzewek obwieszonych nieproporcjonalnie wielką ilością jeszcze niedojrzałych owoców, ale dojrzały cedrat zapowiada się obiecująco. Najlepszy adres: sklep z przetworami z bergamotki Azienda(...)torciku lodowego, który przekrojono na 4 części. Jest też wersja dla osób, które boli gardło – jako ciastko, które przypomina dużego profiterola z kremem karmelowym w środku i okruchami ciasta czekoladowego na zewnątrz. W końcu 2 smaki muszą być. Z nietypowych słodyczy jest też torrone (najlepsze pochodzi z miejscowości Bagnara) i lukrecja, która też rośnie na miejscu. Najlepszy adres

Ugotowane pozamiatane
Czekoladowe Roladki Naleśnikowe 214

czekoladowy, dowolne owoce (opcjonalnie) Czekoladowe Roladki Naleśnikowe - Sposób przygotowania: Naleśniki czekoladowe: Masło roztapiamy na niedużym ogniu. Następnie dodajemy czekoladę i podgrzewamy do jej rozpuszczenia - studzimy. Pozostałe składniki na czekoladowe ciasto naleśnikowe miksujemy ze sobą. Na końcu dodajemy ostudzoną, ale nadal płynną czekoladę z masłem i dokładnie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Naleśniki smażymy na niewielkiej ilości oleju z obu stron(...)wybrać niedużą patelnie o średnicy ok. 20 cm - ciasto jest dość delikatne i na większej możemy mieć problemy z ich przewracaniem). Naleśniki tradycyjne: Wszystkie składniki łączymy ze sobą za pomocą miksera. Naleśniki smażymy pojedynczo z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu. Na każdy czekoladowy naleśnik wykładamy cienką warstwę konfitury i na to równo

Słodka Strona
KRAJANKA PIERNIKOWA CHOINKI 124

wysmarowanej masłem i wysypanej mąką formy pieczemy w piekarniku nagrzanym do180°C 15-20 minut zimną krajankę kroimy na trójkąty i ozdabiamy zielonym lukrem oraz kolorową posypką Źródło: Książka ” Czekoladowe ciasta

Słodkie zapomnienie
SERNICZKI WANILIOWO – CZEKOLADOWE Z KREMEM TOFFI 171

  Ajjj! Już po przeczytaniu tytułu ślinka cieknie, no nie?! Dziś mam coś dla wielbicieli mega słodkości, a w szczególności serników! Mini serniczki o smaku waniliowo

Ostra na Słodko
Ciasto anielskie 176

warstwa masy orzechowej-jedna część masy kokosowej-biszkopt posmarowany z obu stron cienką warstwą masy orzechowej-druga część masy kokosowej-biszkopt posmarowany od spodu cienką warstwą masy orzechowej-polewa czekoladowa. Ciasto udekorować na koniec kokosem

In my kitchen