ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:219/1520)

Czekoladowy biszkopt z mascarpone i truskawkami 172

Sezon truskawkowy uważam za otwarty. Na początek przygotowałam pyszne ciasto. Czekoladowy biszkopt, masa z mascarpone z bitą śmietaną, truskawki i galaretka. Lekkie, rozpływające się w ustach. Przepyszne. Ciasto w przygotowaniu bardzo proste, poradzi sobie z nim nawet dziecko. Jeśli upieczemy sobie wcześniej biszkopt, to później tylko czas chłodzenia dzieli nas od konsumpcji. Polecam :) Składniki (na blaszkę 25x36 cm) Biszkopt

Kuchnia z widokiem na ogród
Muffinki z brzoskwiniami z puszki 171

Ciasto na muffinki robi się bardzo prosto, nie wymaga ono ugniatania czy precyzyjnego odmierzania składników. Po upieczeniu babeczki są kruche z zewnątrz i miękkie oraz wilgotne w środku. Muffinki z brzoskwiniami z puszki wyjdą każdemu – gwarantuję! Jeżeli chcecie, możecie dodatkowo do ciasta dodać kawałki posiekanej czekolady czy bakalii, aby jeszcze bardziej podkręcić ich smak. Smacznego Zobacz też: Ciasto czekoladowe

Kuchnia Bazylii
Brownie z fasoli z sosem malinowym 165

Brownie z czerwonej fasoli z sosem malinowym, to najlepsze ciasto czekoladowe jakie jadłam. Jeżeli ktoś nie pozna składu nigdy się nie domyśli z czego jest zrobione. Wyśmienite ciasto u mnie wychodzi zdecydowanie na prowadzenie w rankingu ciast ciemnych , suchych. Wierzcie mi, zakochacie się w nim od pierwszego ugryzienia:)) Towarzystwo malinowego sosu zdecydowanie podbija walory smakowe jak i wizualne , które mocno

gotuj ze mną
KRUCHE CIASTO ZE ŚMIETANĄ I JEŻYNAMI 208

tortownicy (dno wyłożone papierem do pieczenia), wstawiamy do lodówki. Do drugiej części dodajemy kakao oraz łyżeczkę zimnej wody i zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Na schłodzone jasne ciasto wykładamy ciasto czekoladowe, wyrównujemy i odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. Następnie formę wyjmujemy z lodówki (ja swoje ciasto ponakłuwałam dodatkowo widelcem) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Smaczne Zdrowe
Czekoladowe ciasto ucierane z rabarbarem 218

rabarbarem można już znaleźć na moim blogu. Dzisiaj mam dla Was ciasto, które zawsze się udaje. Można je piec z różnymi owocami. Tym razem upiekłam z rabarbarem. Słodkie , czekoladowe ciasto i lekko kwaśny rabarbar. To jest właśnie to co tygryski lubią najbardziej :) Składniki: 5 jajek 1,5 szklanki cukru 2,5 szklanki mąki 3/4 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka

O kuchni z uczuciem
Czekoladowe brownie jaglane z borówkami i jogurtem 214

nazwie przepisu warto umieszczać główny składnik przepisu :) Dlaczego? Wyobraźcie sobie, że szukacie pysznego ciasta czekoladowego, ale w zdrowej wersji. Przeglądacie dziesiątki przepisów, aż w końcu trafiacie na "brownie czekoladowe bez mąki', z pięknym zdjęciem i zachęcającym opisem. Wszystko ok, ale problem jest taki, że do ciasto włożone jest np. 300 g czerwonej fasoli... wszystko w porządku, ale warzywa jedzmy raczej

Chocolate Muffin Blog
Ciasto z winem musującym i białą czekoladą 189

Uwielbiam ten przepis - głównie za jego wszechstronność. Bo tak naprawdę tylko od nas samych zależy jakie składniki tutaj dodamy. Z poniższego przepisu mozemy przygotować ciasto czekoladowe, kawowe, możemy dodać owoce. W ostatniej wersji dodałam resztki wina musującego i białą czekoladę. Do przygotowania ciasta potrzebujemy: - 3/4 szklanki wina musującego (użyłam resztki) - kostkę masła - 3/4 szklanki cukru - 1 proszek do pieczenia

Szybko Tanio Smacznie
Ciasto czekoladowe z likierem Bayley's 140

Ciasto czekoladowe z likierem Bayley's Gdy moja córka pojechała na weekend do dziadków mogłam pozwolić sobie na ciasto dla dorosłych.Oto efekt moich eksperymentów. Składniki: 1 kostka margaryny Kasia 4 jajka 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 2 łyżki kakao 2 łyżeczki prosku do pieczenia 1 szklanka mocnej kawy rozpuszcalnej 100 g mascarpone 200 ml śmietanki 4 łyki cukru

Wielki apetyt
Murzynek z serem 1280

cukier( sprawdzając słodkość) i budyń w proszku - mieszamy. Dodajemy żółtko i pianę z białka - delikatnie mieszamy.Ser wykładamy kleksami na wierzch ciasta kakaowego .Pieczemy ok 45 - 50 min w 170 - 180 stopniach zależy od piekarnika. Można polać polewą czekoladową.Wymiar blachy to mniej więcej 23 x 28 cm mierzona na spodzie

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto czekoladowe z bananem i ananasem 211

Czekoladowe, wilgotne, ciężkie ciasto z rozpuszczoną czekoladą oraz dodatkiem bananów i kawałków ananasa. W smaku bardziej przypomina brownie niż klasycznego murzynka. Na wierzch proponuję polewę czekoladową i ulubione orzechy lub migdały. 150 g masła 100 g mlecznej czekolady 25 g gorzkiej czekolady 100 g cukru 3 jajka 200 g mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 dojrzałe(...)banany 4 plastry ananasa z puszki lub świeżego Polewa czekoladowa: 50 g mlecznej czekolady 1/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka miodu 2 łyżki wody Dodatkowo: garść orzechów/migdałów do posypania W rondelku, na małym ogniu rozpuścić masło z połamaną na kawałki czekoladą. Jajka zmiksować z cukrem na jasną masę. Dodawać partiami mąkę i rozpuszczoną czekoladę z masłem, ciągle miksując

Bullio
Ciasto szampańskie 160

spodzie mamy podłużne biszkopty ( można też użyć okrągłych ), na biszkoptach warstwa pokrojonych w kostkę brzoskwiń zalanych galaretką, następnie kakaowe herbatniki z kakaowym kremem pomiędzy nimi, a na wierzchu polewa czekoladowa. Ciasto przed podaniem musi leżakować przynajmniej całą noc, aby zarówno biszkopty jak i herbatniki zmiękły, ale tak naprawdę najlepiej smakuje na trzeci dzień, kiedy wszystko się ze sobą porządnie "przegryzie(...)herbatników. Wstawić do lodówki na około 30 minut. Polewa czekoladowa: Obie czekolady posiekać. Śmietankę kremówkę przelać do garnuszka i podgrzać do wrzenia, Zdjąć z ognia, dodać posiekaną czekoladę, odstawić na chwilę, następnie wymieszać do otrzymania gładkiej, jednolitej polewy. Polewę studzić przez kilka minut często mieszając, następnie wylać ją na wierzch ciasta i wyrównać. Ciasto wstawić do lodówki na całą

Opowieści z piekarnika
TORT DRIP CAKE – czekoladowy tort 287

rodzaj tortów, w którym główną rolę w odgrywa pięknie spływającą polewa czekoladowa. Przy takim torcie można zrobić różne kolory dripu, np. klasyczną biel. W tym wpisie pokażę Wam jak zrobić tort w stylu Drip Cake z owocami. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Skorzystaj z Przelicznika foremek. Składniki na ciasto (tortownica, śr 18 cm): 160 g mąki pszennej 65 g kakao(...)suche składniki i mieszamy całość tylko do połączenia się składników. Gotowe ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy o śr 18 cm. Pieczemy ok 55-60 minut w 170°C (bez termoobiegu) lub dłużej, do suchego patyczka. Wyciągamy i studzimy. Kroimy ciasto na 3 równe blaty. Ciasto czekoladowe wyrasta z górką, którą ścinamy. Frużelina malinowa – maliny w żelu

Słodki Pomysł
Tort kakaowy z masą budyniowo-wiśniową i pysznym kremem czekoladowym. 198

Witajcie :) przy sobocie zapraszam na pyszny tort który składa się z cienkiego biszkoptu masy budyniowej gotowanej na kompocie wiśniowym i pysznego kremu czekoladowego. Ciasto w sam raz nie za słodkie  nie za kwaśne. Szybko znika z talerzyków :)   Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na cienki biszkopt kakaowy: 3 jajka 60 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 100 g mąki(...)roztopionego masła 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na budyń wiśniowy: 2 budynie waniliowe Winiary 1 łyżka mąki 680 g wiśni z kompotem Składniki na krem czekoladowy: 660 ml śmietany kremówki 30 %  2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 200 g czekolady mlecznej Milka 1 galaretka wiśniowa Winiary tortownica o średnicy 26 cm 1 podłużna paczka herbatników Wykonanie: Jajka

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto Nesquik-pyszne i mega kakaowe 174

Witam Kochani, dziś chcę Was zaprosić na bardzo łatwe i pyszne ciasto z dodatkiem kulek czekoladowych i kakao rozpuszczalnego do picia.  Ma ono wspaniały smak, rozpływa się w ustach. Bardzo polecam i zapraszam po przepis. SKŁADNIKI *przepis na blaszkę 25x25cm *szklanka to u mnie zawsze 250ml  KAKAOWE CIASTO -6 jajek -3/4 szkl cukru -2 płaskie łyżeczki proszku(...)stopni. (oczywiście ciasto wsadzamy do nagrzanego piekarnika). Upieczone ciasto studzimy i kroimy na 3 spody. Następnie spody przekładamy kremem,  na ostatni spód dajemy odłożony krem.  Ciasto posypujemy czekoladowymi kulkami. *jeśli chcemy by kulki były chrupiące, ciasto należy nimi posypać w dniu podania. I gotowe, ciasto powinno postać kilka godzin w lodówce. Pięknie się kroi, jest mocno czekoladowe, super

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku