ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:222/1520)

Słonecznikowiec, czyli czekoladowe ciasto ze słonecznikiem 165

twaróg. Mokre składniki wlewamy do suchych i dokładnie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią czekoladową masę. Biszkopt pieczemy w temperaturze 180 stopni C (ja włączam termoobiegiem) przez około 20-25 minut albo aż patyczek wetknięty w ciasto będzie suchy. Upieczony biszkopt lekko studzimy, po czym wyciągamy z formy i wykładamy na blaszkę, żeby przestygł. Następnie(...)masę wykładamy na wierzch słonecznikowca i wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc. Przed podaniem dekorujemy odłożonymi wcześniej ziarnami prażonego słonecznika. Smacznego! Artykuł Słonecznikowiec, czyli czekoladowe ciasto ze słonecznikiem pochodzi z serwisu lamarida.pl

Lamarida.pl
Waniliowy sernik na zimno na czekoladowo-owsianym spodzie 297

Sernik na zimno, to bardzo prosty deser/ciasto bez pieczenia więc nie może się nie udać!Wystarczy wymieszać składniki, schłodzić i na tym kończy się nasza praca

Kraina Miodem Płynąca
Orzechowiec 177

miał .... ORZECHOWIEC ...na kruchym, mazurkowym spodzie , z masą śmietankową i karmelizowanymi orzechami na wierzchu. A ponieważ pora roku zimna jakaś, to i orzechowca musiała przykryć delikatna kołderka z polewy czekoladowej . Ciasto jest delikatne, smaczne i .....sprawdźcie sami;) Po przepis zanurkowałam na stronę Doroty: www.mojewypieki.com, po czym dodałam kilka modyfikacji. Samo ciasto jest idealne w smaku, jeśli pozostawimy je na dobę(...)minut, aby masa była bardziej zbita. Całość ostudzić. Masło ucieramy, dodając stopniowo wystudzony budyń. Na wystudzone spody od ciasta nałożyć masę śmietankową, następnie przykryć je drugim spodem, wylać na wierzch ciepłą jeszcze masę orzechową. Zostawić do wystygnięcia. Wierzch otulić polewą czekoladową. Polewa : Tabliczkę gorzkiej czekolady rozpuścić w kilku łyżkach śmietany kremówki. Smacznego! fot. Izabela Magdalena fot. Izabela Magdalena fot. Izabela

Kuchnia smaków
Mocno czekoladowe ciasto z kaszą gryczaną 205

Małeckiego. Książka jest nie tyle co pięknie wydana, z mega apetycznymi zdjęciami ale zawiera naprawdę innowacyjne, ciekawe przepisy. Po dokładnym przejrzeniu zainteresował mnie szczególnie jeden na bardzo wilgotne, mocno czekoladowe ciasto, którego bazą jest kasza gryczana. Ciekawe i intrygujące połączenie, nie sądzicie? Krótko mówiąc nie namyślając się długo zrobiłam i oto efekt. W smaku mocno czekoladowe, wilgotne, z chrupiącymi orzeszkami

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ciasto Torcik Bananowe Niebo Bez Pieczenia 366

Ciasto Torcik Bananowe Niebo Bez Pieczenia – Kolejny pyszny torcik w Małej Cukierence. Jest bardzo smaczny, kremowy, wilgotny od dobrze nasączonych biszkoptów, aromatyczny. Wszystkie smaki wspaniale się ze sobą łączą. Torcik jest waniliowy, troszkę rumowy, czekoladowy. W przygotowaniu jest bardzo prosty i szybki. Wygląda smakowicie i na jednym kawałku nie można poprzestać. Bardzo polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka

Mała Cukierenka
Ciasto Bounty 233

słodka czekolada to naprawdę idealne połączenie. Zachęcam do wypróbowania. Ciasto Bounty Składniki: Biszkopt: 4 jajka, 1 szklanka mąki, 1 szklanka cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: 0,75 ml mleka, 20 dag wiórek kokosowych, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 20 g masła. Polewa czekoladowa: 100 g masła, 3 łyżki gorącej wody, 3 łyżki(...)garnuszku podgrzewamy wodę z cukrem i dodajemy masło. Kiedy masło się rozpuści dodajemy kakao i dokładnie mieszamy.   Biszkopt nasączamy herbatą, następnie nakładamy krem i dekorujemy polewą czekoladową. Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny przed podaniem.     Smacznego

paapilotkaa
BROWNIES BURACZANE Z ŻURAWINĄ. 235

czyli wielkich łasuchów, czekolada to nie jest mój konik, wbrew pozorom. Wolę inny rodzaj słodkości. No, ale nieważne - nie zagłębiajmy się tak daleko, przejdźmy do przepisu. Brownies, czyli  czekoladowe ciasto, z wierzchu chrupkie i spieczone, w środku miękkie, lepkie i właśnie zakalcowate. Niewielu osobom to odpowiada, jednak niemniej smak jest bardzo, bardzo dobry. A przede wszystkim - niesłychanie czekoladowy! Dzisiejsza(...)Łączę z mokrymi składnikami i mieszam aż do uzyskania gładkiej masy. Czekoladę rozpuszczam na parze (w metalowej misce umieszczam pokruszoną nad garnkiem z gorącą wodą). Gorącą czekoladę wlewam do ciasta mieszając łyżką. Na samym końcu wsypuję suszoną żurawinę. Ciasto przelewam do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.  Piekę około 30 minut w 180 stopniach.   SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Jabłecznik z kratką 108

Jabłecznik z kratką to jeden z wielu sposobów na klasyczny jabłecznik na cieście kruchym. Kratka to również ciasto kruche. Można również całe jabłka pokryć ciastem tak jak tutaj . Po wszystkich ciastach czekoladowych, które tu ostatnio u mnie masowo występują (chociaż wcale nie narzekam ), taki jabłecznik to był strzał w dziesiątkę. Ciasto nie zamokło od jabłek więc było idealnie chrupiące. Jest

Relaxtime
Pyszne ciasto Kilimandżaro z jabłkami-idealne na każdą okazje +FILM 218

Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na naprawdę rewelacyjne ciasto Kilimandżaro z jabłkami.  Składa się ono z kakaowego, mięciutkiego biszkopta, masy jabłkowej, masy budyniowej, całość polana jest polewą czekoladową. Ciasto jest na prawdę wspaniałe, pięknie wygląda, zawsze wszystkim smakuje.  Smaki w nim zawarte idealnie się uzupełniają, tworząc na prawdę pyszną całość. Polecam Wam gorąco zrobić to ciasto, jest idealne

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Jak zrobić ciasto w 15 minut 1264

takie chwile, kiedy ciasto potrzebne jest „ na już ” – od razu. Najlepiej puszyste, delikatne, słodkie i przepyszne. Dzięki kuchence mikrofalowej szybkie ciasto czekoladowe możemy mieć już w 15 minut – łącznie z pieczeniem. I to wcale nie takie z kubka! To niesamowite ciasto w 15 minut robiłam już w tym tygodniu trzy razy. Dopiero za ostatnim razem udało

Poezja smaku
Ciasto marchewkowe 304

marchewki do słodkich wypieków nie powinien dziwić, bo jest ona słodka w smaku, a skoro w kuchni wykorzystuje się mniej słodkie warzywa (sprawdź przepis na korzenne ciasto dyniowe lub ciasto czekoladowe z cukinią ) , to i marchewka jest idealnym dodatkiem w słodkiej kuchni. Marchewka, podobnie jak dynia, wpływa na wilgotność ciasta, nadaje mu też specyficzny, marchewkowy kolor. W przypadku tego wypieku

Smakołyki Bereniki
Proste ciasto czekoladowe z malinami 127

dziewczyny do szkoły zmarzłam, pierwszy raz w tym roku. W powietrzu czuć jesień. Nie lubię tego, ale jakoś trzeb doczekac do wiosny. A na pożegnanie lata i powitanie jesieni ciasto czekoladowe z malinami. Można je szybko przygotować, a do jego przygotowania wystarczy jedna miska, można więc powiedzieć, że to ciasto dla leniwych

Polska Zupa
12 kwietnia – Dzień Czekolady 184

doznawanie przyjemności) gdy widok czekolady został wzmocniony możliwością picia napoju czekoladowego. Według naukowców jedynym sposobem, by pozbyć się uzależnienia od czekolady jest – jedzenie po ciemku. Oczywiście dziś w planach ciasto czekoladowe :) Już niebawem na blogu. Źródło: http://www.takapaka.pl/blog/156/10-ciekawostek-o-czekoladzie/ http://www.unoespresso.pl/o_czekoladzie http://kopalniawiedzy.pl/czekolada-czekoladoholizm-osrodki-przyjemnosci-mozg-Edmund-Rolls-Ciara-McCabe-prazkowie-kora-okolooczodolowa-kora-obreczy,3252

Mania Gotowania
Ciasto z chałwą 239

dziś mam dla Was takie urocze ciacho z chałwą, cienki czekoladowy biszkopt wypełniony masą śmietanowo chałwową i kawałeczkami chałwy. Efektownie wygląda i smakuje wszystkim miłośnikom chałwy. Pierwszy raz wykładałam formę biszkoptem i zalewałam masą, ale powiem Wam że wyszło świetnie i będę częściej robić takie eksperymenty.  Biszkopt: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao(...)pianę, pod koniec wsypujemy  partiami cukier, ubijając dalej. Następnie, również partiami wlewamy żółtka i nadal ubijamy. Do masy wsypujemy mąkę, kakao i proszek do pieczenia, mieszamy delikatnie. Wykładamy ciasto na dużą płaską formę  (u mnie 28 x 42 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 12 - 15 minut w temperaturze 180ºC.   Masa chałwowa: 330 ml śmietany

Cynamonowe szczęście