ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:1235/1520)

Szybki deser z niczego – jabłka pod kruszonką 160

Szybki deser z niczego, czyli coś co można zrobić w każdej chwili ponieważ większość składników mamy zazwyczaj w domu. Deser składa się z owoców i kruszonki

Relaxtime
Babka budyniowa z budyniem czekoladowym – pyszna i wilgotna 180

propozycja na babkę budyniową z budyniem czekoladowym. Babka jest bardzo smaczna, puszysta i wilgotna, więc polecam wypróbować przepis. Do przygotowania babki będziemy potrzebowali: 120 g mąki pszennej (typ 400-550) – około 3/4 szklanki 250 ml 170 g oleju – około 3/4 szklanki 250 ml – użyłam oleju rzepakowego 4 jajka (rozmiar L) 3 budynie czekoladowe bez cukru (użyłam Dr Oetker(...)połączyły. Na koniec dodaję proszek do pieczenia, sól i stopniowo mąkę i budyń, cały czas miksując, ale na najwolniejszych obrotach do połączenia się składników. Pieczenie babki budyniowej: Tak przygotowane ciasto przekładam do foremki i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 170°C na drugą od dołu półkę, i piekę około 50 minut do suchego patyczka, długość pieczenia zależy od piekarnika

Uwaga Babcia Gotuje
Pączki z nutellą 156

tłusty czwartek nie mogło zabraknąć u mnie pączków, tym razem z nutellą. Niezwykle puszyste, delikatne z czekoladowym nadzieniem dla przełamania słodkiego smaku pączki polałam cytrynowym lukrem. Muszę przyznać, że zajadałam jeszcze ciepłe.    Na 16 dużych pączków: 600 g mąki pszennej (użyłam do wypieków drożdżowych) 50 g świeżych drożdży 250 ml ciepłego mleka 5 żółtek L 1 jajko(...)cukry, spirytus, rozpuszczone i przestudzone masło, resztę mleka oraz wyrośnięty zaczyn. Wyrabiać aż pojawią się pęcherzyki powietrza. (w mikserze z hakową końcówką zajęło mi to 10 minut.)Miskę z ciastem przykryć czystą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 1.5h.  Blat posypać mąką i wyłożyć wyrośnięte ciasto. Ciasto podzielić na 16 równych części i uformować pączki. Pączki odstawić

Krylowa Kuchnia
Sernik mocno czekoladowy ze słonym karmelem 208

Sernik z dużą ilością czekolady gorzkiej i orzeszkami w słonym karmelu. Jak smakuje przekonajcie się sami i podejmijcie wyzwanie. Zapewniam was że sernik jest grzechu wart

wesoła kuchnia
Wybuchowa pana cotta jagodowo czekoladowa pod pianką z czarnej porzeczki 152

jagodowego. Mus jagodowy dodajemy do mleka i miksujemy. Słodzimy syropem z agawy do smaku, mieszamy. Pozostawiamy do przestygnięcia w temperaturze pokojowej, co jakiś czas masę dokładnie mieszamy. pana cotta czekoladowa: Do drugiej części mleka (dość ciepłego) wkładamy kostki białej czekolady. Pozostawiamy kilka min, następnie mieszamy do całkowitego jej rozpuszczenia.   KOLEJNOŚĆ Pana cottę jagodową po przestygnięciu, schładzamy w lodówce(...)porzeczkowego. Nektar podgrzewamy, rozpuszczamy w nim żelatyny (na 250 ml) płynu i pozostawiamy do schłodzenia. Nektar stopniowo ubijamy, a powstałą pianę przekładamy łyżką na wierzch przeźroczystej galaretki. Tak przygotowane ciasto na zimno zostawiamy na noc w lodowce.  Przed krojeniem zdejmujemy obręcz i delikatnie odlkejamy folię spożywczą. Smacznego

Moniki Smakołyki
Jogurtowo-czekoladowe ciastka 162

gdyż nie są kruche i nie pozostawiają po sobie śladów słodkich grzeszków, są czymś pomiędzy muffinką, a ciasteczkiem. Pulchne i wilgotne, geste i lekko kleiste, a przede wszystkim bardzo czekoladowe. Ciastka świetnie znoszą próbę czasu, jeśli tylko dacie im na to szansę, zamknięte w puszcze będą smakować nawet 4 dni. Sekret niebywałej konsystencji ciasteczka zawdzięczają jogurtowi, a jak wiadomo(...)cukrem i wanilią do uzyskania gładkiej konsystencji 3. W osobnej misce mieszamy mąkę, kakao, sól, proszek do pieczenia, dodajemy jajko wymieszane z cukrem 4. Do masy dodajemy jogurt, jeśli ciasto jest bardzo gęste można dodać więcej jogurtu, mieszamy 5. Do masy dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy 6. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy kulki z ciasta, pozostawiamy między nimi

Słodki Kompromis
Tort Bananowy 459

Tort BananowyDziś wstawiam tego przepysznego torcika bananowego specjalnie dla Justyny Kowalczyk. Dziś pokazała, że jest naprawdę fenomenalna. Mimo ogromnej kontuzji, wygrała! Gratuluję i ogromnie się cieszę

Gotuj Z Muzyką
Deser limonkowy z bitą śmietaną (deser w kubeczku) 102

curd wyłóż drugą część bitej śmietany. Wierzch polej pozostałym limonkowym curdem. Deserki podawaj schłodzone. Zobacz również inne przepisy na desery z bitą śmietaną: deser kopiec kreta w pucharku czekoladowy deser z bitą śmietaną mini deser z ciasteczkami Oreo malinowa chmurka w pucharku Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Jak przechowywać deserki z limonką i bitą(...)zamieniając w składnikach sok z limonki na sok z cytryny. Co innego można zrobić z limonką? Limonka ma mnóstwo zastosowań w kuchni! Sprawdzi się nie tylko w deserach i ciastach, ale także w wytrawnych daniach. Oto kilka pomysłów co można zrobić z limonki: lemoniada z limonki – najlepiej smakuje podana z lodem i świeżymi listkami mięty sosy i dressingi

Via Gusto
Ciasto czekoladowe z cukinią 104

blogu mnóstwo przepisów z cukinią ale brakuje jeszcze ciasta. Korzystam z przepisu znalezionego na stronie ilovebake.pl , oczywiście z drobnymi własnymi zmianami. Cukinia nie jest wyszuwalna. Ciasto jest przepyszne, puszyste i wilgotne. Jest tak pyszne, że dla mnie nie potrzebuje już żadnej polewy. składniki: 1 i 2/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka(...)przełożyc do keksówki 30x10 wyłozonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec do suchego patyczka, ok 45-50 minut. Po wystudzeniu można polać polewą czekoladową

Monia miesza i gotuje
Sernik świętomarciński wg Aleex 126

uwielbiamy połączenie sera z czekoladą, więc w mojej wersji sernika właśnie to połączenie wybrałam. No i co? My już jesteśmy gotowi na jutrzejsze świętowanie. A Wy? Składniki:   Spód ciasta:   • 250 g białego maku  • 240 g biszkoptów  po 100 g:  • masła  • drobnego cukru  • orzeszków ziemnych  • rodzynek  • skórki pomarańczowej  • 2 łyżki amaretto(...)Tortownicę o średnicy 26cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć biszkopty. Pozostałe biszkopty zemleć na drobny piasek. Ja zrobiłam to w kubku miksującym blendera. 7. Przygotować spód ciasta: w dużej misce wymieszać ciepłą masę makową z pokruszonymi biszkoptami, rodzynkami, orzechami oraz amaretto. Można dodać garść innych bakalii, które lubicie, np. jagód goi. 8. Gotową masę wyłożyć na ułożone

W mojej kuchni
Naleśniki ruskie. 135

naleśniki! W szczególności małe dzieci ustawiają się w kolejce czekając z niecierpliwością na kolejnego pysznego naleśnika . Nic dziwnego, przecież one są takie smaczne. Naleśnik z dżemem , twarożkiem czy kremem czekoladowym to istna słodycz, ale naleśniki z wytrawnym nadzieniem także są znakomite. Każdy z nas zna i pewnie lubi ruskie pierogi a jeśli pierożek zamienimy na naleśnik a do nadzienia dodajmy(...)Witaminy jakie znajdziemy w białym serze to: A, B1, B2, B6, B12, D, E, PP. Składniki mineralne to: magnez, cynk, selen, fosfor, wapń, potas. Składniki jakie będą nam potrzebne: Ciasto naleśnikowe: – 300 g mąki pszennej – 300 ml wody gazowanej – 250 ml mleka ryżowego – 3 jajka – 100 ml oleju – sól Nadzienie: – 250 g chudego

Zdrowy Styl Joanny
Ciasto Oreo - Nowy Smak 113

Wszyscy robią ciasto oreo ale wersje standardową, ja stwierdziłam że muszę coś pokombinować. I tak powstało oreo Brownie - Peanut Butter - Golden. Można zrobić z tych trzech albo użyć samego brownie. Przepis na formę : 24cm SKŁADNIKI NA GÓRĘ I DÓŁ: 30szt ciastek oreo (15szt Brownie,10szt Peanut Butter,5szt Golden) 60g roztopionego masła MASA OREO: 500ml mleka 350ml śmietany(...)kilka minut. 4. W rondelku umieszczamy mleko (500ml) aromat oraz środek z ciastek, podgrzewamy do uzyskania jednolitej konsystencji. 5. Śmietanę ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy całkowicie wystudzone mleko czekoladowe, Pod koniec dodajemy żelatynę (rozpuszczoną nad parą wodną). 6. Przygotowana masa przez chwile jest rzadka, dlatego chwile czekam aż będzie gęstnieć i dopiero wylewam ją do formy, następnie odstawiam w tortownicy

Dziś Ja gotuje
Muffiny mechaniczna po... truskawka... 177

zaplanować ze dwa posiłki do przodu!'. I wtedy to właśnie, najpierw w supermarketowym koszyku, a potem w lodówce, pojawia sie 'MLEKO SMAKOWE'. I o ile 'czekoladowe' i 'biało-czekoladowe' było jeszcze zjadliwe, to już 'blueberry muffin' znacznie mniej. A przy 'truskawce' wszyscy odmówili współpracy... Dlatego muffiny. Lekko mechaniczne, przyznaję, ale o dziwo bardzo smaczne i nawet apetycznie aromatyczne. Byle(...)papierowymi papilotkami. W sporej misce wymieszaj suche składniki, a w dzbanku, lub osobnej misce mokre.  Wlej mokra mieszankę do suchej i szybko wymieszaj na w miarę gładkie ciasto. Rozdziel pomiędzy przygotowane papilotki i piecz około 15-20 minut - trzeba sprawdzać! Wyjmij na kratkę i zostaw do ostudzenia

Lejdi of the house
SERNIK GALAKTYKA / GALAXY CHEESECAKE 119

sprzedaży Twaróg Sernikowy z Mascarpone Président (który tak na marginesie jest mega kremowy i zrobiłam z nim już 3 serniki, nie licząc tego – Cytrynowy z malinami , Idealny czekoladowy i Matcha z wiśnią ), wreszcie postanowiłam plan wcielić w życie! Czemu galaktyka? Bo kosmos jest super! ;D I fascynujący! I uwielbiam Star Trek (New Generation! Captain Jean-Luc Picard! Q! Data(...)połowę kuli”, dolną połowę foremki do cake popsów, strzykawkę czekoladę posiekaj bardzo drobno, połącz z pozostałymi składnikami spodu spód foremki o średnicy 21cm wyłóż pergaminem. Przełóż na niego ciasto i wyrównaj. Następnie ukształtuj ciasto w swego rodzaju „ślimaka” (spójrz na zdjęcie poniżej) piecz spód w 190ºC ok 15-20 minut aż będzie rumiane. Odstaw do wystudzenia

SandraFrej.com