ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:264/384)

Tort czekoladowo kokosowy z bitą śmietaną. 191

czekoladowy: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 2/3 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki kakao 50 g gorzkiej czekolady, startej Mąkę i kakao wymieszać, przesiać. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier, łyżka po łyżce. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając.Wsypać przesianą mąkę, kakao i czekoladę. Delikatnie wmieszać do ciasta szpatułką(...)przełożyć ciasto. Piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika,(i tu zaczynamy nowy rozdział swojego życia i zamiast mięsem werbalnie- rzucamy ciastem) z wysokości około 60 cm puścić je (w formie) na podłogę. Odstawić do uchylonego piekarnika do wystudzenia. Zimny biszkopt przekroić na 3 części. Krem kokosowy

Malinowe Pocałunki
Ciasto ajerkoniakowe 115

Sezon na świąteczne wypieki uważam za oficjalnie otwarty. Na pierwszy rzut ciasto ajerkoniakowe <3. To propozycja dla wszystkich tych, którzy lubią ciasta z masą. Idealnie

PatiGotuje
Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa 108

piernikowa Wiele prób i wiele ciast wyrzuconych do kosza, zanim powstał ten oto przepis. Dzięki pomocy Pani Zosi z grupy Proste i pyszne ciasta na co dzień i od święta (FB) udało się stworzyć ciasto bezglutenowe, idealne. Wilgotne, nie kruszące się, aksamitne i oczywiście bez glutenu. Z dodatkiem dżemu. Ciasto składa się z dwóch ciast, ciemnego – kakaowo-piernikowego oraz(...)ciasta, rozsmarować po dnie. Włożyć wycięte ciasto ciemne, zalać resztą jasnego ciasta. Na górę ciasta jasnego pokruszyć pozostałości ciasta ciemnego. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30 min. Ciasto wyjąć, potrzymać w formie 30 min, wyjąć z formy całkowicie ostudzić na kratce. Polać polewą czekoladową (u mnie bez polewy). Smacznego! Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo

moj przepis na
ciasto Kilimandżaro 314

miksujemy na gładki krem. składniki na masę jabłkową: 1500 g jabłek (u mnie szara reneta) 2 galaretki cytrynowe 2 łyżki masła wykonanie: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Podsmażamy z masłem. Po kilku minutach wsypujemy cuchą galaretę, dokładnie mieszamy. Chwilkę jeszcze smażymy a następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do przestudzenia. wykonanie ciasta: Na jeden z blatów(...)równomiernie wykładamy lekko tężejącą masę jabłkową, możemy wstawić do lodówki aby stężała, ja od razu delikatnie wyłożyłam na nią masę budyniową. Na masę budyniową wykładamy drugi blat ciasta. Wierzch polewamy polewą czekoladową. dowolnie dekorujemy. Ciasto wstawiamy na noc do lodówki

Domowy Smak Jedzenia
Metrowiec 188

zagotować i wystudzić. Masło lub margarynę utrzeć dodając porcjami zimny budyń. Składanie ciasta: Upieczone wcześniej i wystudzone ciasta pokroić na równej grubości kromki. Układać na przemian, przekładając dość obficie masą. Resztą masy wysmarować złożone ciasto i dowolnie udekorować, u mnie polewa czekoladowa i grubo siekane migdały. W całej okazałości ciasta wychodzi dobre 60cm o wadze 3 kg. Normal

W garach u Gosi
Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa 180

ciasta, rozsmarować po dnie. Włożyć wycięte ciasto ciemne, zalać resztą jasnego ciasta. Na górę ciasta jasnego pokruszyć pozostałości ciasta ciemnego. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30 min. Ciasto wyjąć, potrzymać w formie 30 min, wyjąć z formy całkowicie ostudzić na kratce. Polać polewą czekoladową (u mnie bez polewy). Smacznego! Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo

moj przepis na
"Słodkie środy" - Kruche babeczki z musem brzoskwiniowym 153

nakładamy na foremki do babeczek, dociskamy ciasto, dolepiamy palcami i nakłuwamy widelcem, Pieczemy w piekarniku w 180 - 200 stopniach przez około 12-14 minut. Masa serowo-śmietankowa i mus brzoskwiniowy: SKŁADNIKI: 6 brzoskwiń 150 g serka mascarpone 200 ml śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzącej wody posypka czekoladowa PRZYGOTOWANIE: Schłodzoną śmietanę  ubijamy(...)oraz serek - wszystko dokładnie mieszamy. W szklance rozpuszczamy żelatynę we wrzącej wodzie (100 ml wody około 2 łyżeczki żelatyny). Studzimy i dodajemy połowę do masy - dokładnie mieszamy.  Powstałym kremem uzupełniamy w połowie babeczki.  Następnie przygotowujemy mus: brzoskwinie kroimy drobniutko i blendujemy, dodajemy pozostałą żelatynę, mieszamy.  Powstałym musem uzupełniamy babeczki. Dekorujemy czekoladowymi pieguskami - odstawiamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
BABKA PARZONA WANILIOWA 404

Dziś mam dla Was przepis na babkę . Babka ta jest świetnym pomysłem nie tylko na nadchodzące Święta Wielkanocne. Niesamowicie mięciutka , puszysta , delikatna …. i wręcz rozpływa

Ostra na Słodko
Batoniki-dopalacze (nie tylko dla dzieci!) 253

Czego chcieć więcej? Oczywiście, tylko pysznego śniadania...a za nim drugiego śniadania, obiadu, kolacji...mmm... już nie mogę doczekać się tych wspaniałości! (Właśnie "przegryza się" moje ciasto na kokosowo-czekoladowe pancakesy, a w lodówce kurczak pławi się w marynacie...)Nie wiem, jak Wy ale ja cieszę się jak dziecko, kiedy wiem, że coś jest jednocześnie przepyszne, zdrowe i gotowe(...)łyżką. Odstaw do ostygnięcia (najlepiej na noc). Krój na batoniki, wstaw do lodówki.Smacznego!PaulinaPopularne posty :Przed śniadaniemMuffinki marchewkowe na troskiZupa krem marchewkowa-lovaSuper prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca!Cuksy, cuksy i tarta czekoladowo-limonkowa NigelliPodobał Ci się post? Coś Cię zainspirowało? Masz pytania? Podziel się swoją opinią!Spraw, że mój dzień będzie piękniejszy

Gotowanie to kochanie
Muffiny z kremem czekoladowym i śliwkami 132

Składniki: 400 g śliwek węgierek 80 g masła 3 kopiate łyżki kremu czekoladowego 2 jajka L 150 ml mleka 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 80 g cukru trzcinowego (można dać więcej) 2 łyżki kakao 1. Masło roztopić na małym ogniu. Wyłączyć gaz, dodać krem rozmieszać z masłem. Następnie dodać mleko i jajka. Roztrzepać za pomocą rózgi(...)mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy kakao i cukier, mieszamy.  3. Do suchych składników dajemy mokre, mieszamy. Śliwki myjemy, usuwamy pestki i kroimy na drobniejsze kawałki. Dorzucamy do ciasta i mieszamy. 4. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Papilotki napełniamy do wysokości 3/4 masą. Pieczemy około 20-25 minut. Do tzw. "suchego patyczka". Studzimy na kratce. Smacznego

kruche babeczki
szarlotka pychotka 531

budyń i miksujemy na gładki krem. składniki masę jabłkową: 2000 g jabłek (u mnie szara reneta) 2 galaretki (u mnie brzoskwiniowa i cytrynowa) wykonanie: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i smażymy przez ok. 10 min. Dodajemy suche galaretki, mieszamy chwilkę jeszcze smażymy. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. wykonanie ciasta: Na jeden z biszkoptów wykładamy(...)masy jabłkowej, a na nią wykładamy 1/2 cz. masy. Przykrywamy drugim biszkoptem. Wykładamy pozostałą część masy jabłkowej, na nią pozostałą masę budyniową i przykrywamy trzecim blatem. Wierz polewamy polewą czekoladową. Dowolnie dekorujemy

Domowy Smak Jedzenia
Poziomkowo-śmietankowy torcik z truskawkami 221

pewno przygotowanie ciasta czy tortu wymaga od nas, aż tak dużego wysiłku? Nie. Są takie ciasta, które możemy przygotować dosłownie w kilka chwil, bez dużego nakładu pracy. Zapraszam na spróbowanie mojej poziomkowo-śmietankowej propozycji. Poziomkowy spół, pyszny śmietankowy, delikatny krem, a do tego soczyste truskawki... Czy może być coś lepszego? Oceńcie sami. U mnie torcik znikł równie szybko, jak się(...)temperaturze pokojowej 2 galaretki poziomkowe 1 szkl. gorącej wody 1 szkl. truskawek 1 opakowanie serka mascarpone (200g) 200 ml śmietany kremówki 36% 2 1/2 łyżki cukru pudru posypka czekoladowa Przygotowanie: Poziomkowy spód: W szklance wody rozpuszczamy 2 galaretki o smaku poziomkowym. Odstawiamy na chwilę do ostygnięcia. Po czym łączymy przy użyciu ręcznej ubijaczki z jogurtem greckim (powoli wlewamy jogurt

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania