ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:260/384)

Czym się różnią – cupcake, babeczka i muffin? 66

Przywędrowała do nas z Ameryki Północnej . Początkowo kojarzona była z małym ciastkiem pieczonym w filiżance , stąd wzięła się angielska nazwa tego przysmaku, czyli cup -filiżanka i cake -ciasto. Babeczki dyniowe z kremem MilkyWay Dyniowe cupcake Obecnie nazwą tą nazywamy małe , miękkie ciasteczko/tort, który przeznaczony jest dla jednej osoby , jako jedna porcja. Najczęściej pieczona jest w papierowych papilotkach , w blaszce(...)jako jego uzupełnienie. Ciasto na cupcake/babeczki jest dość rzadkie, lejące . Kiedy pierwszy raz je robiłam konsystencja ciasta bardzo mnie zaskoczyła i nie bardzo wierzyłam w sukces moich muffinek. Jednak po upieczeniu wyszły cudownie miękkie, puszyste i pyszne . Muffin (Muffinki, Muffiny) – to ciasto pochodzenia amerykańskiego. Etymologia słowa Muffin sięga początków 17 wieku i zawsze oznaczała małe ciasto . W wyglądzie przypominają

SmartBake.pl
Ciasto marchewkowe-bezcukrowe 91

lubi ciasto marchewkowe ręka w górę! Ja bardzo, a tym razem stworzyłam jego bezcukrową i bezsłodzikową wersję. Przepis jest bardzo prosty, a ciasto pyszne. Dodałam do niego orzechy i rodzynki, ale tutaj możecie dowolnie modyfikować użyte bakalie. Jeśli Wasze maluchy mają problem z jedzeniem orzechów, to możecie je pominąć. Ciasto ozdobiłam polewą z serka bananowego zrobionego z mascarpone i agaru(...)minut aż masa delikatnie zgęstnieje. Później wykładamy ją na upieczone ciasto i posypujemy orzechami. Czekamy, aż ciasto przestygnie (można włożyć je do lodówki ale nie jest to konieczne). Smacznego! WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 KAWAŁKA: 230kcal Białko: 5g Węglowodany: 20,6g Tłuszcz: 14,7g Błonnik pokarmowy: 2,5g Spróbuj także: czekoladowe ciasto z batata, jaglane ciasteczka bananowo-marchewkowe. Jeśli chcesz być

Natka Pietruszki
Czym się różnią – cupcake, babeczka i muffin? 98

Przywędrowała do nas z Ameryki Północnej . Początkowo kojarzona była z małym ciastkiem pieczonym w filiżance , stąd wzięła się angielska nazwa tego przysmaku, czyli cup -filiżanka i cake -ciasto. Babeczki dyniowe z kremem MilkyWay Dyniowe cupcake Obecnie nazwą tą nazywamy małe , miękkie ciasteczko/tort, który przeznaczony jest dla jednej osoby , jako jedna porcja. Najczęściej pieczona jest w papierowych papilotkach , w blaszce(...)jako jego uzupełnienie. Ciasto na cupcake/babeczki jest dość rzadkie, lejące . Kiedy pierwszy raz je robiłam konsystencja ciasta bardzo mnie zaskoczyła i nie bardzo wierzyłam w sukces moich muffinek. Jednak po upieczeniu wyszły cudownie miękkie, puszyste i pyszne . Muffin (Muffinki, Muffiny) – to ciasto pochodzenia amerykańskiego. Etymologia słowa Muffin sięga początków 17 wieku i zawsze oznaczała małe ciasto . W wyglądzie przypominają

SmartBake.pl
Sernik z brzoskwiniami, polewą i mandarynkami 122

Dzień dobry kochani :)  Dzisiaj tak na szybko zostawiam Wam pyszny delikatny serniczek z brzoskwiniami, polewą czekoladową i mandarynkami. Życzę Wam również szczęśliwego Nowego Roku 2020 aby był jeszcze lepszy od tego który właśnie mija. Składniki: 1 kg dobrego sera z wiaderka 500 ml śmietany kremówki 30 % 100 g miękkiego masła 1i 1/2 szklanki cukru 2 budynie śmietankowe 1 cukier(...)szklanki kaszy manny 1/2 szklanki mleka 1 szklanka brzoskwiń z syropu pokrojonych w kostkę 1 wagonik herbatników do ciasta polecam gotową  polewę Helio Blaszka o wymiarach 26cm / 30 cm Wykonanie: Żółtka ucieramy z cukrem, masłem i cukrem wanilinowym na gładki krem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Kremówkę również ubijamy na sztywno. Do miski przekładamy ser z wiaderka, dodajemy utarte

Sama słodycz i szczypta chili
Pijana wiśnia, czyli proste ciasto z wiśniami 189

Czasem przychodzi taki czas, że trzeba zrobić ciasto – czy to na urodziny czy na pożegnanie, a może po prostu jako guilty pleasure . Nieważne jednak jaki

A to pestka
Torcik cappuccino 144

Poncz: · capuccino 100 ml Dodatkowo: · wiórki czekoladowe · kakao  Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka wymieszane z wodą. Następnie dodać produkty sypkie ( mąki, proszek, kawę cappucino i delikatnie wymieszać łyżką. Podzielić na 2 części i wylac do 2 tortownic (21cm). Piec 25-30 minut w 190stC. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta podzielic na pół. Galaretke rozpuścić w pół(...)wody i wystudzić. Śmietane ubić z cukrem, zagęstnikami i tężęjącą galaretką. Do ubitej masy dodać 4 łyżki kawy cappucino i delikatnie wymieszać. Blaty ciasta nasączyć roztworem kawy cappucino i ew dodatkiem spirytusu wg uznania. 3/4 kremu przełożyć placki, reszta posmarować górę i boki. Udekorowac wg uznania

Camilla w kuchni
Muffinki z czekoladą i szkolne początki 212

ciężko mi uwierzyć, że nie śnię - chodzę do szkoły piec chleb! Żyć, nie umierać , jak mawia Tato. W ogóle mój plan lekcji wygląda niezwykle kusząco: czekolada , zdrowe ciasta , dekoracje kremem cukierniczym (to już jutro!), a do tego kilka godzin teorii z pierwszej pomocy, higieny pracy, co nieco o zdrowiu i produktach (dzisiaj na przykład dowiedziałam się, jak myć ręce(...)zerkam, jak mam na głowie czepeczek ... Dzisiaj mam dla Was coś szybkiego, prostego, a jednocześnie pysznego i niezawodnego. Muffinki, oczywiście. U mnie w stylizacji świątecznej, ale ich neutralny, czekoladowy smak sprawdzi się przez całą zimę. C. zapragnął muffinek z kawałkami czekolady, ja chciałam, żeby ładniej wyglądały, więc dorobiłam im kremu z nutelli i serka kremowego. Wyszło bosko! Czekoladowo i pysznie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik czekoladowo-orzechowy z mlekiem w proszku 248

wilgotne, odpowiednio słodkie, autorka przepisu twierdzi, że smakiem przypomina batoniki Kinder Bueno. Mój mąż podsumował ciasto jednym słowem : obłędne! A skoro on tak powiedział o serniku (za którymi nie przepada) to znaczy, że jest naprawdę przepyszny:) Inspiracja     Spód: 220g herbatników w polewie czekoladowej, 100g masła, 3 łyżki zmielonych orzechów laskowych (użyłam BackMit).     Herbatniki połamać na kawałki(...)Schłodzić.       Masa serowa: 1,3 kg twarogu, szklanka gęstego jogurtu naturalnego, 2 szklanki mleka w proszku, 2/3 szklanki śmietanki 30%, 3 jajka, szklanka cukru, 2/3 szklanki kremu czekoladowego.     Twaróg zmielić, utrzeć z cukrem. Kolejno wbijać jajka. Dodać jogurt naturalny oraz mleko w proszku i krem czekoladowy. Dokładnie utrzeć. Mieszając, powoli wlewać śmietankę. Dokładnie wymieszać

Z miłości do słodkości
Jabłecznik czekoladowo-kokosowy 166

pieczenia- 2 opakowania budyniu czekoladowego- 1 kg jabłek- 100 g wiórków kokosowychPrzygotowanie:Białka oddzielamy od żółtek. Zagniatamy ciasto z żółtek, 1 szklanki cukru pudru, margaryny oraz proszku do pieczenia. Następnie ciasto dzielimy na pół i obie połówki rozwałkowujemy na wielkość blachy do pieczenia.Formę smarujemy tłuszczem, wysypujemy bułką tartą i wykładamy jedną część ciasta. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce(...)grubych oczkach. Budynie gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i studzimy. Jabłka układamy na cieście a na nie równomiernie wylewamy masę budyniową. Wyrównujemy całość i oprószamy wiórkami kokosowymi. Drugą część ciasta delikatnie przekładamy na krem. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 170 C. Jabłecznik pieczemy przez 30 minut, po czym wyjmujemy i studzimy.Białka ubijamy na sztywno z 1/2 szklanki cukru pudru

Zainspirowana w kuchni
Bajaderki orzechowe z Nutellą 394

Druga wersja bajaderek, dla miłośników mlecznej czekolady i orzechów. Również polecam jako słodką przekąskę na imprezę sylwestrową. Zapraszam również do zapoznania się z przepisem na bajaderki

Mania Gotowania
Piernikowe ciasto z cukinii 126

prostokątną blachę o wymiarach 25x36cm wyłożyłam papierem do pieczenia i przełożyłam do niej ciasto. Ciasto wstawiłam do piekarnika, bez jego wcześniejszego nagrzewania, i piekłam je w temperaturze 170 stopni bez termoobiegu do suchego patyczka. U mnie zajęło to 55 minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Po upieczeniu ciasto wyjęłam z piekarnika i studziłam w blaszce na metalowej kratce, przykryte ściereczką. Gdy wystygło(...)połączenia. Rozpuszczoną czekoladą posmarowałam całe ciasto. 2 łyżki śmietany podgrzałam i wrzuciłam do niej połamaną na kawałki białą czekoladę. Również pozostawiłam ją na chwilę i dopiero wymieszałam do rozpuszczenia. Czekoladę przełożyłam do rękawa foliowego, odcięłam końcówkę i zrobiłam kratkę na cieście. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia pozostałych moich przepisów na ciasta z cukinii: czekoladowe ciasto z cukinii (link

Waniliowe Improwizacje
ŚWIĄTECZNY TORT PIEŃ 198

łyżka) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) sól (szczypta) Krem cytrynowy: czekolada biała (200 g) śmietanka kremówka 30% (200 ml.) mascarpone (150 g) aromat cytrynowy (5 kropel) Obłożenie tortu: krem czekoladowy typu nutella (80 g) mascarpone (80 g) czekolada gorzka (110 g) Dekoracja: białko (1 szt) cukier (60 g) kakao do posypania grzybków  (1-2 łyżeczki) herbata  matcha w proszku(...)suchego patyczka. Upieczony i jeszcze ciepły biszkopt przekładamy na deseczkę wyłożona ściereczką. Zdejmujemy papier i wzdłuż krótkiego boku zwijamy w roladę (patrz film). Tak zwinięte ciasto pozostawiamy do wystudzenia. 2.) Krem cytrynowy: Śmietankę kremówkę 30% podgrzewamy w rondelku (nie gotujemy). Dodajemy białą czekoladę i mieszamy aż czekolada się rozpuści, a składniki dobrze połączą. Odstawiamy do wystudzenia i wstawiamy do lodówki

RITA food channel
Czy nieudane ciasto może być dobre? – Fale Dunaju 230

ostatnią chwilę ściągałam masę z ciasta i zastąpiłam ją bitą śmietaną, na której z kolei nie chciała się zbytnio trzymać polewa czekoladowa, która dla bitej śmietany okazała się zbyt ciężka. Stąd efekt taki jak na zdjęciach Koniec końców ciasto gościom smakowało, zresztą mi również, ale męczy mnie do dzisiaj dlaczego to masło mi się zważyła. A może znacie jakiś sposób(...)która jest na wierzchu, układamy wiśnie w odstępach około 1 cm, delikatnie je w ciasto wciskając. Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach, do tzw. suchego patyczka. Ciasto odstawiamy do ostudzenia. Krem: – 4 łyżki cukru – 330 ml mleka – 1 budyń waniliowy bez cukru – 120 g masła w temperaturze pokojowej Budyń możemy szykować już kiedy ciasto jest

Relaxtime
Puszyste pączki nadziewane budyniową nutellą 106

kremu Nutella 3 łyżki mąki ziemniaczanej POLEWA I POSYPKA 4 łyżki soku z cytryny 140 g cukru pudru kandyzowana pomarańczowa skórka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: NADZIENIE Z NUTELLĄ Nadzienie czekoladowe rozpocznij przygotowywać podczas drugiego 30 minutowego wyrastania pączków (poniżej punkt numer 9). W rondelku doprowadź do wrzenia 200 ml mleka wraz z kremem Nutella. Krem orzechowo – czekoladowy rozpuści(...)masa wchłonie wszelki tłuszcz maślany. Wyrobione ciasto okryj w misie ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1,5 godziny. Ciasto powinno porządnie wyrosnąć, co najmniej podwoić objętość. Wyrośnięte ciasto wyłóż na blat i ponownie wyrób dłońmi, podczas wyrabiania uderzaj ciastem upuszczając je na blat z wysokości, pomoże to w odgazowaniu ciasta. Ciasto podziel na mniejsze kawałki, każdy o wadzie

ProstePesto.pl