ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:370/734)

ciasto "toffifee" bez pieczenia 383

postacią mojego ulubionego masła orzechowego.  Wyszło dość słodkie ale nie "szczypie w zęby", za to tak smaczne, że sama zjadłabym całe. Jeśli lubicie takie połączenia to to ciasto musicie zrobić koniecznie! *foremka 25*34 Składniki: 2 duże paczki krakersów  2 duże paczki herbatników maślanych puszka masy krówkowej o smaku orzechowym 5 łyżek solonego masła orzechowego z kawałkami orzechów(...)żeby wystygło. Na herbatnikach rozsmarować masło orzechowe. Krakersy maczać w mleku i ułożyć jako kolejną warstwę. Rozsmarować na nich krem czekoladowy i przykryć herbatnikami moczonymi w mleku. Wierzch posmarować pozostałym kajmakiem i posypać wiórkami. Udekorować pralinkami. Wstawić do lodówki. Ciasto najlepiej kroi się dwa dni po zrobieniu. Najlepiej kroić gorącym nożem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
BABKA CZEKOLADOWA Z WIŚNIAMI 143

Ciasto jest puszyste, delikatne i jednocześnie wilgotne. Trzymane pod przykryciem nie traci świeżości przez około 4-5 dni. Wykończyłam je perfekcyjną polewą czekoladową z dodatkiem żelatyny. Dzięki temu polewa nie kruszy się podczas krojenia i lśni, tak , że można się w niej przeglądać ;-)  Babkę możecie upiec w podłużnych foremkach keksowych,  w formie na muffiny lub w klasycznej foremce

cool and minty
Malinowy tort z glazurą czekoladową 169

słodki prezent?  Polecam Wam torcik w kształcie serca.  Delikatne biszkopty przełożone musem malinowym.  Torcik z wierzchu posmarowany jest kremem maślano-waniliowym, a całość dopełnia glazura czekoladowa. Ozdoby zróbcie według własnego pomysłu, albo dodajcie kwiaty tu  znajdziecie instrukcje jak je przymocować do toru.  Ten torcik miał być z truskawkami na wierzchu, ale pewien mały(...)czekoladę.  Mieszać aż się czekolada rozpuści. Żelatynę podgrzać delikatnie ( nie gotować ) aż się rozpuści, dodać do masy czekoladowej dobrze wymieszać. Przetrzeć przez sitko. Schłodzić do temperatury 30 stopni (lub włóżcie do zamrażarki na 10 minut) Porządnie schodzone ciasto oblać schłodzoną do 30 stopni czekoladą. Oblewać zaczynamy od środka zataczając krąg.  Do nasączenia biszkoptów użyłam likier malinowy około

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Sernik marmurkowy z czekoladą 234

digotuje.blogspot.com   Przepyszny, kremowy, rozpływający się w ustach... To tylko niektóre określenia tego rewelacyjnie czekoladowego serniczka, bo oprócz doskonałych walorów smakowych charakteryzuje się on niecodziennym wyglądem i łatwością w wykonaniu. Koniecznie go zróbcie i przekonajcie się, że zasługuje na miano jednego z najlepszych ciast serowych! (Forma o wymiarach około 15 x 27 cm) Masa serowa: 100g czekolady (preferowana gorzka

Di gotuje
Mufiny ciasteczkowe z rumem i sosem pomarańczowym 106

czekoladowe... Pękające pod zębami z lekkim trzaskiem, wypełnione miękkim, słodkim nadzieniem? Choć generalnie zawsze stroniłam od słodyczy, to draże kupowałam sobie od czasu do czasu i jadłam... ze słonymi paluszkami! :) Moimi ulubionymi były orzechowe i pomarańczowe (niezwykle rzadkie!).  I te muffinki właśnie bardzo podobnie smakują do tych ostatnich - kremowo-śmietankowy, wyraźnie pomarańczowy smak. Odrobina goryczki w sosie,  ciasto(...)herbatniki z polewą czekoladową, a wtedy wystarczy tylko 20 g czekolady 1. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Formę na muffiny wysmarować grubo masłem. W jednej misce połączyć składniki mokre, w drugiej suche. Mokre zmiksować dokładnie, dodając pod koniec rum lub aromat i spirytus. Suche składniki wsypać do mokrych i krótko połączyć. Na koniec dodać czekoladę, wymieszać. Ciasto nałożyć do wgłębień

Kuchnia Prezydentowej
Kawa. Czekolada. Kokos. 141

zamarzam. Kubek z herbata rozgrzewał mi dłonie.A do herbaty było ciasto ze śnieżną posypką, pasujące do panującej aury.  Brownie z kawa i kokosowa posypka składniki: 150 g białego cukru 150 g brązowego cukru 125 g mąki 1/2 łyżeczki soli 220 g gorzkiej czekolady lub czekoladowych groszków 40 g ciemnego kakao 250 g masła 250 ml bardzo mocnej kawy(...)czekolady wykonanie: W misce mieszamy ze sobą oba cukry, kakao, sól i mąkę. Dodajemy zmieloną czekoladę lub czekoladowe groszki. Mieszamy. W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło z dodatkiem kawy. Miksturę dodajemy do mieszanki cukrowej. Na końcu dodajemy jajka oraz wanilię i dokładnie mieszamy. Ciasto wlewamy do foremki (25cmx25cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180°C. Upieczone

Przysmaki Karolki
Limonkowo-czekoladowy sernik Nigelli Lawson 114

Sama nie wiem, co mam napisać o tym cieście, bo wiecie, łatwo jest pisać, że coś jest "och i ach", a ten sernik jest taki trochę kontrowersyjny:) Jego smak jest bardzo specyficzny, słodki i kwaśny... orzeźwiający, więc dobry jako alternatywa dla sernika na zimno w upały. I jest smaczny, ale taki... inny. Może zbyt wiele po nim oczekiwałam(...)Dodałam też jedną limonkę mniej niż w oryginalnym przepisie i myślę, że trzy w zupełności wystarczą, bo i tak jest dosyć kwaśny. Składniki: - 200 g ciastek czekoladowych- 75 g masła- 750 g twarogu sernikowego- 200 g cukru pudru- 4 duże jajka- 2 żółtka- sok wyciśnięty z 3 limonek (w oryginalnym przepisie z czterech)- 2 łyżki mąki pszennej (można

Kraina Tysiąca Smaków
Czekoladą malowane. I chlebek na proszku 126

niesamowicie zakręconego dnia, gdy wszyscy biegali jak szaleni i nikt na nic nie miał czasu. Mój szef, do którego należą wszystkie czekoladowe malowidła, przyniósł mi kartkę z logo firmy murarskiej i zapytał, czy potrafiłabym takie namalować na cieście. Hmm... Nigdy nie próbowałam, więc pewnie nie - pomyślałam. Ale zamiast tego głośno rzekłam: Pewnie! I namalowałam, wywołując zdziwienie i akceptację. Od tamtego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Królewiec 731

pieczeniaKrem:- 20 dag cukru- 1/2 litra mleka- 1 łyżka mąki pszennej- 1 łyżka mąki ziemniaczanej- 2 cukry waniliowe- 1 margarynaPolewa czekoladowa:- 1/2 szklanki cukru pudru- 1/2 kostki margaryny- 3 łyżki kakao- 3 łyżki wodyPrzygotowanie:Wszystkie podane składniki na ciasto zagniatamy, wyrabiamy i dzielimy na dwie cześci. Każdą pieczemy w 180 C przez około 30 minut (na złoty kolor). Jak blaty

Zainspirowana w kuchni
Kruche ciasteczka z kajmakiem 169

zostać i powalczyć wałkiem, dla mnie do zrobienia  pozostał kajmak, który kusi mnie na pokuszenie czekoladowym smakiem. Kuchnia cała w ciasteczkach, odbywa się pieczenie ostatnich partii i przekładanie tych pierwszych, a ja mam już dla Was gotowe zdjęcia i przepis.Składniki na ciasto:60 dag mąki pszennej40 dag masła20 dag cukru pudru2 żółtka4 łyżki gęstej śmietany1 cukier waniliowy

Apetyczna babeczka
Ciasto oczy carycy 357

paczka okrągłych biszkoptów polewa czekoladowa napar: 1/2 szkl. zaparzonej mocnej kawy 1 łyżka rumu lub amaretto krokant: 1 szkl. cukru pudru 50 g masła 150 g płatków migdałowych W rondelku podgrzać i rozpuścić cukier,dodać masło i płatki migdałowe. Smażyć je na zloty kolor. Wylać na papier,rozetrzeć cienko,pozostawić do wystudzenia. Wystudzony pokruszyć. WYKONANIE: Ciasto jasne: Białka ubić(...)amaretto. Galaretki rozpuścić w pół litra wrzątku. Pozostawić do wystudzenia i stężenia. Wystudzone ciasto przekroić na dwa placki. Na jednym wyłożyć połowę kremu. Na krem ułożyć biszkopty delikatnie nasączone kawą. Między biszkopty wylać mocno tężejącą galaretkę Na galaretkę wyłożyć resztę kremu. Przykryć drugim plackiem. Polać polewą czekoladową i posypać krokantem. Schłodzić w lodówce

Kolorowa kuchnia Elki
Cynamonowe kruche ciasteczka 115

uzbroić się w cierpliwość, bo ciasto jest dość kruche i trzeba obchodzić się z nim delikatnie. Z ciasta wycinałam okrągłe ciastka, po czym odbijałam stemple – znajdziecie je już w większości sklepów z wyposażeniem kuchni/domu Zobaczcie też: Kruche ciasteczka maślane Ciastka czekoladowe Przepis na ciastka cynamonowe Drukuj przepis Porcji: 50 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 2 szklanki mąki

Kuchnia Bazylii
Naleśniki po węgiersku "Palacsinta" 132

ustach naleśniki po węgiersku z dżemem morelowym i orzechami włoskimi,  polane sosem czekoladowym, to przysłowiowe niebo w gębie. U mnie w domu zniknęły ze stołu  w kilka minut, polecam do wypróbowania . składniki na 4 porcje           ciasto 2 szklanki mąki 2 jajka szklanka mleka szklanka wody gazowanej   szczypta soli

Smakowite Dania
Piaskowa dynia 156

margarynę i cukier waniliowy. Formę na babkę natłuszczamy, posypujemy bułką tartą i wlewamy ciasto. Babkę wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 40- 50 minut. Aby wykonać naszą dynię potrzebne będą nam dwie babki z powyższego przepisu. Ostudzoną babkę przecinamy wzdłuż, połowę smarujemy kremem czekoladowym i przykrywamy pozostałą połową. Wierzch przygotowanej babki ponownie smarujemy kremem czekoladowy i nakładamy

paapilotkaa
Tort bananowy dla wszystkich 176

cytryny (można pominąć) 2 lub 3 banany dżem porzeczkowy lub ulubiona kwaskowa marmolada z domowej spiżarni polewa czekoladowa (kakao, cukier, margaryna) Przygotowuję biszkopt według przepisu na idealną bazę pod tort. Jeśli tort ma być bezglutenowy używam mąki kukurydzianej. Kiedy ciasto ostygnie (najlepiej na następny dzień) kroję biszkopt szerokim nożem na dwa lub trzy blaty. Mój tort nie był nasączony(...)blat przed nałożeniem nadzienia lub zostawić suchy biszkopt.Na pierwszy blat nakładam dżem i dokładnie rozprowadzam. Układam plasterki bananów. Kładę drugi blat, dżem i banany. Na wierzchni blat nakładam polewę czekoladową.Polewa czekoladowa: mieszamy po 6 łyżek cukru i kakao, dolewamy 6 łyżek wody i powoli podgrzewając mieszamy do rozpuszczenia składników (staramy się nie doprowadzić do wrzenia). Do ciepłej masy

prawdziwe jedzenie