ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:362/734)

Żytnie placuszki z budyniem czekoladowym i truskawkami 219

łyżki mleka 1 jajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki jogurtu naturalnego  Dodatkowo: 1 porcja  budyniu czekoladowego   truskawki   Rozgrzać patelnię. Wymieszać wszystkie składniki za pomocą łyżki. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa lub ceramiczna, można przesmarować ją odrobiną oleju/masła/oliwy. Smażymy

Chocolate Muffin Blog
Babeczki czekoladowe z kremem i owocami 247

Czekoladowe babeczki z kremem na bazie bitej śmietany i mascarpone. Na wierzchu ułożyć ulubione owoce sezonowe. Ciasto na muffinki: 1 szklanka mąki 2 łyżki kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia 100 g masła 1 szklanka cukru 3 jajka 0,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 szklanka jogurtu naturalnego Krem: 200 g sera mascarpone 200 g śmietany kremówki 36% 1/2 szklanki cukru

Bullio
Najprostsze brownie 183

Dzisiaj będzie czekoladowo. Ba! Bardzo czekoladowo! Dzisiaj będzie przepis na najprostsze brownie. Przepis od którego zaczynałam swoją przygodę z tego typu ciastem. Uwielbiam! Najbardziej z gałką lodów waniliowych. Coś pysznego. Ciasto jest zbite i wilgotne. Wcale nie wygląda jak zakalec. Robi się je w ekspresowym tempie, więc spróbujcie i dajcie znać jak Wam smakowało. Na samym końcu przepisu, zobaczycie

CookYourself
Ekspresowa napoleonka, polska superżywność - cz. I 209

wystygnie, ale w praktyce można już jeść. Maczaj ostry nóż w zimnej wodzie i krój nim ciasto na kawałki. Przepis dodaję do akcji:                SUPERŻYWNOŚĆ - cz. 1 O superżywności pisałam przy okazji kremu czekoladowego z awokado . Nie musimy jednak sięgać tylko po egzotyczne i z reguły droższe superpodukty, np. spirulinę, jagody

Qlinarnie i Qlinarnie
Babeczki czekoladowe z kremem i owocami 246

Czekoladowe babeczki z kremem na bazie bitej śmietany i mascarpone. Na wierzchu ułożyć ulubione owoce sezonowe. Ciasto na muffinki: 1 szklanka mąki 2 łyżki kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia 100 g masła 1 szklanka cukru 3 jajka 0,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 szklanka jogurtu naturalnego Krem: 200 g sera mascarpone 200 g śmietany kremówki 36% 1/2 szklanki cukru

Bullio
Pierniczki czekoladowe 178

korzennej), proszek do pieczenia, sól i cukier puder - przesiewamy by pozbyć się grudek.Jajka roztrzepujemy, dodajemy je do suchych składników razem z czekoladową mieszanką i zagniatamy (masa będzie klejącą dlatego polecam robić to za pomocą robota kuchennego) - gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki (jeżeli odstawicie na całą noc, masa bardzo stężeje i będzie trzeba

Słodkie Przyjemności
Bajaderka 189

mlecznej czekoladzie i wiórkach kokosowych dorównują tym ze sklepowej półki! Powiem więcej - są o niebo lepsze! Składniki : * pokruszony biszkopt lub inne ciasto np murzynek * łyżka kakao * dowolne bakalie i orzechy posiekane drobno * 2 łyżki dżemu truskawkowego * polewa czekoladowa bądź rozpuszczona mleczna czekolada * wiórki kokosowe Przygotowanie : Wszystkie składniki wyrobić tak by powstała kula. Podzielić ją na mniejsze kuleczki. Obtoczyć w czekoladzie

Magiczne Życie Marty
Sernik tradycyjny z rodzynkami 188

sernik tradycyjny z rodzynkami. Z dodatkową polewą czekoladową i płatkami migdałowymi.  Przygotowanie: 25 minut Pieczenie: 60 minut Koszt: Tanie Dziś mam dla Was serniczek w tradycyjnym i prostym wydaniu. Moi stali czytelnicy pewnie już pamiętają, że sernik to moje drugie imię. :) Uwielbiam każdą odmianę pieczoną czy na zimno. Ogólnie uwielbiam ciasta, które zawierają twaróg. Kompletując składniki, możecie pójść

Zdrowie i pysznie na talerzu
SZYBKIE CIASTO CZEKOLADOWO-ORZECHOWE 165

Drogie Babcie. Ukochani Dziadkowie. Życzymy Wam wszystkiego najlepszego. I czekoladowego! Składniki 100 g mieszanki orzechów i migdałów 100 g dobrej, gorzkiej czekolady 150 g masła 150 g drobnego cukru trzcinowego 75 g mąki pszennej 2 jaja szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka ulubionego likieru lub esencji waniliowej (u nas likier amaretto) płatki migdałowe, cukier puder do posypania(...)utrzyjcie z cukrem i szczyptą soli na jasna masę, dodając po jednym jajku. Do masy wlejcie czekoladę i likier. Mąkę przesiejcie, wymieszajcie z proszkiem do pieczenia, dodajcie do reszty ciasta i wymieszajcie tylko do połączenia składników. Dodajcie posiekane orzechy, wymieszajcie jeszcze raz. Gotowa masę przełóżcie do przygotowanej formy, posypcie płatkami migdałów. Pieczcie około 35-40 minut lub do suchego patyczka

OliveandThyme
Wspomnień czar... 166

smakiem i nic więcej do szczęścia już nie potrzebowałam. Teraz postanowiłam przypomnieć sobie te chwile, ciasteczka wzbogaciłam jednak gorzką czekoladą i suszoną żurawiną - wyszły pyszne! Owsiaczki czekoladowo-żurawinowe OWSIACZKI CZEKOLADOWO-ŻURAWINOWE 8 łyżek mleka 360 g cukru trzcinowego 100 g masła 2 łyżki kakao zapach rumowy 90 g gorzkiej czekolady 100 g suszonej żurawiny 2 szklanki błyskawicznych płatków owsianych(...)płatki owsiane i mieszając podgrzewamy jeszcze przez około 5 minut. Na koniec dodajemy suszoną żurawinę. Powstałą masę studzimy, blachę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia. Gdy masa zacznie tężeć wykładamy małe porcje (formując ciasteczka) i odstawiamy do wystygnięcia. Owsiaczki czekoladowo-żurawinowe Owsiaczki czekoladowo-żurawinowe SMACZNEGO

peggiwkuchni
Naleśniki czekoladowe z bananami wg Pawła Małeckiego 207

Smakowite, czekoladowe i na dodatek z bananem - to musi być pyszny deser, jednym słowem: naleśnikowa uczta! Składniki: 2 jajka 500 ml mleka 3,2 % szczypta soli 180-200 gram mąki 1 łyżka kakao 3-4 łyżki oleju Ponadto: 4-5 bananów krem orzechowy 2-3 łyżki masła cukier puder Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto dokładnie miksujemy. Odstawiamy

kgwjanczewo
Czekoladowe mini-muffinki z wiśniami 195

jajka 1/3  szkl. oleju ¾ szkl. mleka ½ szkl. wiśni drążonych z kompotu - lub innych owoców czy bakalii płatki czekoladowe - do posypania na wierzchu na jeszcze ciepłe muffinki opcjonalnie polewa czekoladowa - do polania na wierzch - własnej roboty do znalezienia TU Piekarnik ustawić na 180C - kratka na środkowym poziomie piekarnika; grzałka góra-dół; bez termoobiegu.  W oddzielnym naczyniu wymieszać wszystkie składniki(...)drążonych. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec ok 15-18 minuty - czas pieczenia dostosować do ilości nałożonego do papilotek ciasta i wielkości muffinek - te o "standardowych" rozmiarach należy piec co najmniej 20-23 minuty. Jeszcze ciepłe muffinki posypać płatkami czekoladowymi - wtedy czekolada przylgnie do wierzchu u nie będzie opadać. Ewentualnie można wykorzystać własnej roboty polewę czekoladową - przepis idealny, wypracowany

Grunt to przepis!
TORT PIERNIKOWO-POMARAŃCZOWY Z POTRÓJNYM MUSEM 617

TORT PIERNIKOWO-POMARAŃCZOWY Z POTRÓJNYM MUSEMDziś jest dla mnie wyjątkowy dzień, ponieważ mój Synek Adaś kończy 10 lat!!! Nie mogę uwierzyć, że czas tak szybko zleciał

Słodko-Słony Świat Ilony
TORT BLONDYNKI URODZINOWY, czyli czekoladowy i Matcha z Kremem Limonkowym i Ganache Czekoladowym 400

napowietrzyć masę. Ciasto biszkoptowe wylałam do tortownicy o średnicy 23 cm, której dno wyłożyłam papierem do pieczenia. Piekłam w temperaturze 150-180 stopni przez około 35-40 minut do tzw.suchego patyczka. Upieczonym biszkoptem można rzucić, upuszczając go razem z blachą na blat z wysokości około 30 cm :) Wystudzony biszkopt pokroiłam nożem strunowym na 3 równe blaty. BISZKOPT CZEKOLADOWY: 6 jajek(...)przygotowany tort wylałam ganache czekoladowe, odstawiłam do lodówki do zgęstnienia polewy i na końcu do worka cukierniczego umieściłam część kremu śmietankowego i matcha i wyciskałam dwusmakowe/dwukolorowe dekoracje. Na koniec mięta i truskaweczki i gotowe! Jak już widzicie zostało mi po jednym blacie każdego z biszkoptów, więc możemy poskładać z nich małe ciasto, albo zrobić takie mini deserki z resztek jakie

Blondynka Gotuje
Czekoladowy biszkopt z karmelizowanymi gruszkami 238

Końcówka lata zaskoczyła piękną pogodą. Owoce są soczyste i dojrzałe. Dziś proponuje ciasto z karmelizowanymi gruszkami. Nie jest one ciężkie, bo pozbawione kremów i maślanych mas.  Delikatne gruszki swietnie komponują się z czekoladowym biszkoptem.  Składniki:  Biszkopt: (blaszka wielkości 26cm x 40cm)  -125g cukru kryształ  -80g mąki tortowej  -40g kakao -5 jajek(...)cukrem, aż zamienią się w kremową masę. Mąkę i kakao łączymy ze sobą. Następnie dodajemy do jajek w trzech częściach i delikatnie łączymy, tak by napowietrzyć masę.  Ciasto wylewamy na blaszkę pokrytą pergaminem i pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Biszkopt dzielimy na pół.  Na patelni rozpuszczamy masło i cukier. Gdy się połączą dodajemy pokrojone

Smakuj życie!