ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:288/734)

Imbirowe Bronies z czekoladowym lukrem 193

ciasto świetnie nadaje się na święta, jest bardzo czekoladowe. Imbir nadaje mu charakteru a zastąpienie mąki migdałami, jeszcze bardziej wzbogaca jego smak. Składniki: 150 g migdałów 400 g gorzkiej czekolady 25 g kakao 250 g drobnego cukru trzcinowego 250 g masła 1 łyżka mielonego imbiru 6 jajek lukier: 100 g masła 50 g gorzkiej czekolady 50 g kakao(...)wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą ściągnąć garnek z ognia, wmieszać imbir i zmielone migdały a następnie po 1 żółtku. Białka ubić na sztywną pianę. metalową łyżką wmieszać do ciasta delikatnie trochę piany żeby rozrzedzić ciasto, a następnie delikatnie wmieszać resztę piany. Ciasto ostrożnie przełożyć do formy. Piec w temperaturze 180 o C przez 30 - 35 minut, aż wierzch ciasta

Mama Gotuje
Karpatka czekoladowa z kremem waniliowym 276

Czekoladowa karpatka – równie pyszna jak tradycyjna! Składniki Składniki na ciasto Mąka tortowa 200g Woda 1 szklanka Masło pół kostki (125g) Jajko 5 średnich jajek Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Kakao 2 pełne łyżki Składniki na krem Mąka tortowa 4 łyżki z górką Mąka ziemniaczana 4 łyżki z górką Jajko 4 średnie jajka Mleko 750ml […] The post Karpatka czekoladowa

Kulinarne Przeboje
Czekoladowe fondant po polsku 161

wysmarowania tortownicy 50 g gorzkiej czekolady175 g cukru szczypta soli 1 jajko (od szczęśliwej kurki)175 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia ciasto druga warstwa: 200 g gorzkiej czekolady 200 g masła 50 g mąki4 jajka 200 g cukru masa:350 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówka(...)masłem w gorącej kąpieli wodnej. Lekko przestudź i wymieszć z mąką. Jajka utrzeć z cukrem i połączyć z masą czekoladową. Przelać masę do tortownicy na wierzch pierwszej warstwy .Piekarnik rozgrzać do 175 stopni i piec ok. 25 minut. Gotowe ciasto wyjąć z tortownicy i odstawić na 2 godziny do ostygnięcia.Bardzo zimną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, następnie

pieprzny smaczek
Muffinki z gorzką czekoladą 164

Cudowne smaki dzieciństwa , ciasto zrobione na bazie gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60%, smaku dopełnia równie mega czekoladowy krem, czy może być coś lepszego na deser? Wątpię! Deska dębowa to pracownia  Spod Hebelka Składniki: Na około 12 sztuk: 1 szklanka mąki tortowej-używam zawsze  Młynomag 4 duże jajka 100 g masła 150 g gorzkiej czekolady 60% kakao(...)masę z czekoladą, miksując na wolnych obrotach dodawać partiami przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę tortową. Ciasto wyłożyć na papierowych papilotek na muf finki do ¾ objętości. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170*c i piec około 20 minut lub do suchego patyczka. Krem czekoladowy przełożyć do szprycy cukierniczej, udekorować muffinki, posypać tartą czekoladą. Można też polać sosem czekoladowym. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Tort śmietanowo- czekoladowy z wiśniami i truflą 174

czekoladowy: 400 ml śmietany kremówki 30/36% 25 dag serka mascarpone 10 dag mlecznej czekolady 10 dag gorzkiej czekolady Poncz: 1 szklanka syropu  z wiśni 50 ml wódki Dekoracja: Czekoladowe trufle tarta czekolada Sposób przygotowania tortu: Biszkopt: najlepiej jest upiec dzień wcześniej przed złożeniem tortu. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na puszystą pianę, stopniowo wsypywać cukier miksując aż piana(...)utracić puszystości ciasta. Gotowe ciasto wylać do wyłożonej pergaminem tortownicy ( samo dno) boków niczym nie natłuszczać. Piec 35 minut w temp 160*c. Wystudzić. Całkiem zimny biszkopt przekroić na 3 blaty. Krem śmietanowy: Zimną śmietanę kremówkę umieścić w misce razem z serkiem mascarpone oraz cukrem pudrem, zmiksować do gęstego kremu. Krem czekoladowy: Najlepiej jest przygotować dzień wcześniej przed złożeniem tortu

Wanilia i Kardamon
Piernik z nerkowcami 134

domu unosi się zapach cynamonu i goździków, zapach kakaowy. Piernik przygotowałam z posiekanymi nerkowcami. Jest lekko wilgotny z dodatkiem powideł śliwkowych, bardzo aromatyczne domowe ciasto. Gotowy piernik można przełożyć powidłami, udekorować polewą czekoladową. U mnie lukier cytrynowy i bakalie. Wspaniały świąteczny wypiek! Wesołych i smacznych Świąt Bożego Narodzenia oraz ciepłej, rodzinnej atmosfery życzy Zasmakuj Kuchni! Składniki: 220 g mąki pszennej(...)dobrze mieszamy. Na końcu dodajemy posiekane nerkowce i powidła śliwkowe. Masą wykładamy do wysmarowanej tłuszczem keksówki – u mnie wymiary 11×30 cm (w najszerszym punkcie). Po przestudzeniu ciasta przygotowujemy lukier: cukier puder mieszamy z 3 łyżkami soku z cytryny, mieszamy do momentu uzyskania gęstego lukru. Piernik polewamy lukrem i dowolnymi bakaliami. Piekę w temp. 180 C przez

Zasmakuj Kuchni
ciasto "monte" 157

Ciasto zrobione na wzór popularnego deseru mleczno-czekoladowego. Tak samo jak on lekkie, puszyste i delikatne. Jest bardzo proste do zrobienia, składa się z biszkopta, mlecznego kremu z białą czekoladą i czekoladowej pianki. Wykończone orzechami. Wcale nie jest przesłodzone więc bez problemu można wciągnąć większy kawałek. Zresztą jest tak smaczne, że ręka sama sięga po dokładkę.  *blaszka(...)łyżki zimnej wody na krem mleczny: 500 ml mleka 100 g mąki pszennej 100 g cukru 100 g białej czekolady  200 g masła szczypta soli na krem czekoladowy: 330 ml śmietanki kremówki 200 g czekolady deserowej 100 g posiekanych orzechów (włoskich i laskowych) Przygotować biszkopt: białka ubić na sztywno. Następnie nadal ubijając wsypywać powoli cukier a później dodawać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik na spodzie z brownie z czekoladową polewą 146

póki co słodyczy nie jeść i wszystko co upiekę podsuwam dla Pana Męża. Tym razem padło na sernik. Miał być mokry i na czymś czekoladowym więc jest sernik na spodzie z brownie. Myślę, że ciasto bardzo smakowało! Składniki : Ciasto :  * 250g masła * 2 tabliczki gorzkiej czekolady  * 1 szklanka cukru  * 3 łyżki kakao  * 5 łyżek wody  * cukier

Magiczne Życie Marty
Sernik czekoladowy na pierniku 146

proszku do pieczenia Składniki na masę serową : 90 dag twarożku kanapkowo- sernikowego Wieluń- Mój Ulubiony 6 jaj 20 dag cukru 20 dag masła 1 budyń czekoladowy 1 łyżka kakao kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie ciasta : Miękkie masło połączyć z mąką i proszkiem do pieczenia, dodać roztrzepane jajka, kakao, szczyptę soli Dokładnie połączyć składniki  Wylepić dno wysmarowanej tłuszczem foremki

Proste Potrawy
Proste pączki pieczone 493

masła (temperatura pokojowa) 5 łyżeczek brązowego cukru 3 jajka szczypta soli Dodatkowo: dżem porzeczkowy lub krem czekoladowy cukier puder Wykonanie: Rozczyn: Do ciepłego mleka pokruszyć drożdże, dodać cukier i mąkę.  Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Ciasto: Do dużej miski przesiać mąkę, dodać sól i cukier. Wlać rozczyn i wymieszać łyżką.  Dodać jajka i urabiać(...)podsypać mąką, przykryć ściereczką i odstawić na 60 minut. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Stolnicę podsypać mąką. Wyłożyć ciasto i urabiać je chwilę.  Następnie rozwałkować na grubość ok 1cm.  Szklanką wykrawać kółka, na każdym położyć łyżeczkę dżemu lub kremu czekoladowego.  Złożyć każde kółko na pół i uformować pączki.  Gotowe włożyć do papilotek muffinkowych, przykryć ściereczką

Trufelkowo
Sernik Migdałowy z Marcepanem 162

masła budyń waniliowy 2 cukry migdałowe  400 g masy marcepanowej (gotowej lub z tego przepisu) 100 g płatków migdałowych Polewa czekoladowa: 100 g czekolady deserowej/gorzkiej 100 ml śmietanki 30% łyżka wódki Sernik Migdałowy z Marcepanem - Sposób przygotowania: Ciasto: Masło kroimy na niewielkie kawałki, dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy elastyczne ciasto (można użyć food procesora). Gdyby ciasto okazało się(...)sernika. Delikatnie dociskamy. Migdały podprażamy na suchej patelni, na bardzo małym ogniu - studzimy. Polewa czekoladowa: 100 ml kremówki podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia). Zdejmujemy z ognia, wrzucamy drobno połamaną czekoladę, wódkę i mieszamy do rozpuszczenia oraz otrzymania gładkiej konsystencji.  Przygotowaną czekolada polewamy wierzch ciasta, wyrównujemy i po chwili posypujemy prażonymi migdałami. Moje posty

Słodka Strona
Wspólne pieczenie i muffiny z gruszkami 228

Kiedy padło hasło ciasto z gruszkami, w głowie zakiełkowało mi od razu milion różnych pomysłów. Ciasto z całymi gruszkami, tym razem w wersji czekoladowej, babka karmelowa z soczystymi kawałkami owoców, tarta na chrupiącym, kruchym spodzie z jedwabistym kremem. Bo gruszki, moi drodzy, to niewyczerpane możliwości. Można je podawać na mnóstwo sposobów sprawiając, że nigdy się nie znudzą. Tak, tak, gruszki(...)dynią, i przed Wami będzie widniała górka startych, pomarańczowych wiórków, zostaje już sama przyjemność. Obrać i pokroić gruszkę, wymieszać wszystkie składniki, przełożyć do papilotek, zagnieść kruszonkę, posypać nią ciasto i upiec. I już.Zapach jest nieziemski. Nie można się oprzeć, żeby nie spróbować jeszcze ciepłych. Są niesamowicie wilgotne, ale nie zakalcowate, soczyste od gruszek, ze słodką, chrupiącą kruszonką i wyraźnym

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto Marlenka 289

pieczenia, na nim niewielkie obciążenie (np. zeszyt). Całość wstawić do lodówki na minimum 24 godziny, najlepiej na 2-3 dni. Polewa czekoladowa: 100 g czekolady gorzkiej 75 ml śmietany 30% Polewę przygotować i wyłożyć na wierzch ciasta przed samym podaniem, już po tych kilku dniach, gdy placek musi "przezimować" w lodówce ;) Kremówkę podgrzać, doprowadzając ją prawie do wrzenia, zdjąć

Domowa cukiernia Ewy
Drożdżowe z dynią, śliwkami i kakaową kruszonką 146

sięgnięcia po puszysty kawałek drożdżowego ciasta. Niestety nie udało mi się zakupić węgierek, dlatego  ciasto zdobią śliwkowe mutanty. Przed dodaniem do ciasta śliwki skarmelizowałam z dodatkiem cynamonu, także lepiej smakowały niż wyglądają. Ponieważ śliwki i czekoladowy smak idealnie się uzupełniają pokusiłam się o przygotowanie kruszonki z kakao. Zapraszam do przepisu! Składniki na ciasto: 420 g mąki orkiszowej jasnej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jesienne babeczki z jeżami 260

 Ostatnio robiąc porządki w jednej z szafek znalazłam nieodpakowaną paczkę marcepanu - z niego właśnie powstały dzisiejsze jeże. Dekorację przy odrobinie dobrych chęci można zrobić także

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania