Czekolada...przyjaciółka Kobiety :) Moja przyjaciółka :) Dzisiaj chciałam Wam przedstawić bardzo proste w wykonaniu i szybkie ciasto jakim jest brownie. Miałam przyjemność kosztować w takiej wersji tego czekoladowego "lekarstwa" (miało to miejsce w szpitalu) w wykonaniu Marcina. Zakochałam się. Żeby nie było, że w Marcinie, bo mój Mąż by mi głowę urwał, ale właśnie w tym cieście. Modyfikacją są dodatki
ChilliJemyLekki biszkopt na bazie budyniu czekoladowego, do tego masa serowa z pistacjami to istna poezja smaków w sam raz na wielkanocny stół. Składniki biszkopt 5 jajek 1 budyń czekoladowy firmy Gellwe 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki kakao firmy Gellwe 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem 500 g serka naturalnego 3 ugotowane żółtka 100 g miękkiego masła(...)firmy Targroch 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki wody 1. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i po jednym żółtku. Stopniowo dosypujemy przesianą mąkę z budyniem, kakao i proszkiem. 2. Ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 26 cm i pieczemy około 40- 50 minut w 180 stopniach. 3. Żółtka rozgniatamy widelcem i mieszamy z z serem. 4. Masło ucieramy z cukrem
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyupiekłam piernik z piwem. No cóż stwierdziłam, że na tradycyjny piernik już za późno, a ten przepis wydał mi się całkiem prosty. Ciasto robi się szybko, pięknie pachnie, jest miękkie i bardzo smaczne. Dodatkowo polałam je polewą czekoladową. Polecam... Foremka o wymiarach: 25cm x 32cm Potrzebujemy: 150g masła 300g golden syropu 200g cukru trzcinowego muscovado 250ml piwa Guinness(...)grudek. W osobnej misce mieszamy jajka ze śmietaną. Dodajemy mieszankę do masy piernikowej i ucieramy wszystko na gładkie ciasto. Przelewamy całość do przygotowanej formy i pieczemy przez 45 min. ( do suchego patyczka). Ostawiamy do ostygnięcia, można polać polewą czekoladową. Przepis pochodzi z książki Nigella Lawson "Kuchnia,przepisy z serca domu" Smacznego
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/strużka płynu, tzw. nitka). Studzimy, ale masa ma być lekko ciepła, dodajemy masło WYKONANIE: blat ciasta kruchego masa serowa blat ciasta kruchego masa kajmakowa blat ciasta kruchego ( marmoladą do wewnątrz) polewa lub lukier czekoladowy i biały Smacznego
Domowe ciastaCześć! Dziś podzielę się z Wami przepisem na moje ulubione jesiennie ciasto. Co powiecie na sernik dyniowy z polewą czekoladową? Jest delikatny, kremowy, rozpływa się w ustach… Koniecznie musicie wypróbować ten przepis! Uwaga: Sernik ten pieczony jest w kąpieli wodnej ! Warto przygotować go dzień wcześniej – gdyż kilka godzin musi spędzić w lodówce. Składniki: 1 kg twarogu zmielonego dwu – trzykrotnie
Moja pasja smakuDziś przedstawiam przepis na pyszne rogaliki, które nadziałam białym serem. Wy możecie je zrobić z czym tylko sobie zamarzycie: marmoladą, kremem czekoladowym lub budyniem. Nie zrażajcie się, że w cieście nie ma jajek, rogale wychodzą delikatne i puszyste nawet bez nich. Jedyny warunek to wyrobić dobrze ciasto :) SKŁADNIKI NA 16 ŚREDNICH ROGALI CIASTO: 0,5 kg mąki pszennej
Pani na deserwysłaną papierem do pieczenia wyłożyć biszkoptami/herbatnikami. Na ciastkach umieścić masę i kolejno warstwę biszkoptów/herbatników oraz delikatnie zastygające galaretki. Całość wstawić do lodówki, żeby ciasto całkowicie stężało. Dodatkowo gotowy sernik udekorowałam kremem czekoladowym
Di gotujedużo czasu..Koniecznie sięgnij ten szybki i smaczny przepis na ciasteczka:-) Czas przygotowywania: 5 minut Pieczenie: 20 minut Ilość ciasteczek: około 28 sztuk Składniki: • płat ciasta francuskiego – 275 g* • 2 łyżki dowolnego kremu czekoladowego • cukier puder do oprószenia po upieczeniu
AniaGotuje.plpuszysta masę. W drugiej misce mieszamy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, którą następnie stopniowo dodajemy do ubitych jajek z cukrem wraz z masą czekoladową. Wszystko razem delikatnie mieszamy, aż powstanie jednolite ciasto. Ciasto wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Moja tortownica ma średnicę 26 cm, więc czas pieczenia wyniósł 35 min, im mniejsza tortownica tym czas pieczenia
Kolejny blog o gotowaniupuszysta masę. W drugiej misce mieszamy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, którą następnie stopniowo dodajemy do ubitych jajek z cukrem wraz z masą czekoladową. Wszystko razem delikatnie mieszamy, aż powstanie jednolite ciasto. Ciasto wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Moja tortownica ma średnicę 26 cm, więc czas pieczenia wyniósł 35 min, im mniejsza tortownica tym czas pieczenia
Kolejny blog o gotowaniuzagotować. Użyłam budyń na 3/4 l mleka, ale dałam mniej mleka by masa była gęstsza. Przekrojone ciasto smarujemy lekko wystudzonym budyniem, p rzykrywamy drugim ciastem. Wierzch posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową
Proste Potrawymieć spokój. Za najsmaczniejsze konfitury uważa się te z agrestu, malin, moreli, śliwek, truskawek i wiśni. Można je podać gościom do herbaty, posmarować herbatniki, domowe czekoladowe ciasteczka... Świetnie nadają się jako dodatek do ciast i deserów, do wysmarowania upieczonych blatów biszkoptu, przełożonych dowolną konfiturą, polane czekoladą, udekorowane owocami, najlepiej sezonowymi, latem. Czy nie brzmi prosto i kusząco? Przygotowanie
Zasmakuj Kuchniodparowało. Zimne ciasto smarujemy płynną żelatyną i dekorujemy owocami. Albo jak tam kto woli. Po kilku dniach dostałam takiego maila: , ,Droga Pani Elżbieto ciasto wyszło przepyszne. Takie właśnie mieliśmy oczekiwania, mocno czekoladowe, wilgotne, ciężkawe, trochę podobne do Brownie, ale nie takie zbite. Słodycz delikatna i nie dominująca nad owocami. Tym którzy woleli słodsze, zrobiłem jak Pani radziła, podałem
Dieta moja pasjaWyjąć tortownicę i znowu wyłożyć 2 łyżki ciasta i rozsmarować , do piekarnika na ok. 10 minut i tak do momentu wykorzystania całej masy. Wyjąć ciasto z piekarnika i ostudzić. Można polać polewą czekoladową albo tylko posypać cukrem pudrem. Smacznego
Różne smaki w kuchni