ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:190/734)

Proste wegańskie czekoladowe ciasteczka 195

drobną kosteczkę schłodzoną margarynę oraz płatki owsiane i ugnieć z nich zwarte ciasto (jeżeli jest zbyt suche dodaj 1-2 łyżki roślinnego mleka). Na koniec, aby spotęgować czekoladowy akcent, wmieszaj w ciasto kawałki czekolady.  Ciasto podziel na cztery części, a następnie każdą z nich na trzy tak, aby uzyskać 12 ciasteczek. Formuj je w płaskie dyski i układaj

Roślinna - blog wegański
Rogale marcińskie 171

wałkować) i schłodzić w lodówce przez 5 godzin, ale jeśli nie mamy czasu, ostatnie chłodzenie można pominąć.   Wykonanie rogali: Rozwałkowane na grubość 0,5 cm w kształt prostokąta ciasto dzielimy na trójkąty o podstawie 10-12 cm – powinny być długie. Nakładamy na nie naszą masę makową (hojnie), ale nie do samego czubka. Podstawę trójkąta nacinamy na środku(...)puder wymieszać z niewielką ilością wody, tak żeby był gęsty) i posypujemy posiekanymi migdałami. Z podanych porcji wychodzi około 20-25 rogali.     Podobne przepisy Tarta z czekoladowym musem Aromatyczne ciasto marchewkowe z frostingiem Kapuśniak rozgrzewający Tarta Key Lime Pie czyli prawdziwa amerykańska tar... .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line

Pociąg Do Kuchni
Waniliowy miodownik, czyli kruche miodowe ciasto przekładane waniliowym kremem budyniowym 275

budyniową. Ostatni placek pozostawić suchy. Ciasto szczelnie okryć folią spożywczą i po wystygnięciu wstawić do lodówki na przynajmniej kilka godzin. Potem folie zdjąć, a ciasto polać dowolną polewą czekoladową. Kruche placki miodowe chłoną wilgoć z kremu, dzięki czemu całe ciasto staje się miękkie i delikatne

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto piernikowe z dżemem 415

Prosta propozycja świątecznego ciasta piernikowo-czekoladowego z dodatkiem ulubionego dżemu, jest łatwe w przygotowaniu, nie ciężkie jak większość pierników, skuszą się na nie nawet dzieci. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej (czubate) 4 jajka 1 szklanka cukru 1 płaska łyżeczka  sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżeczki kakao(...)wlewać cienkim strumieniem mleko, cały czas miksując, dodać przesiane składniki suche, delikatnie mieszać tak, aby nie zrobiły się grudki. Do masy dodać płynną czekoladę oraz stopniowo wlewać olej. Gotowe ciasto wylać do wyłożonej pergaminem blaszki o wym 25 /30 cm. Piec około 45 minut. Całkiem zimne ciasto przeciąć wzdłuż dwa razy posmarować każdy blat cieniutko dżemem, wierzch polać zielonym lukrem

Wanilia i Kardamon
PieRniKoWo- CzeKoLaDowA BabKa ŚwIĄteCznA 279

ciasto: 4 jajka 0,5 kostki masła 1 tabliczka gorzkiej czekolady 0,5 kubka miodu 1 op przyprawy do piernika 1 kubek mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 0,5 kubka cukru trzcinowego 1 laska wanilii 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki powideł śliwkowych 1/2 łyżeczki sody, przesianej Polewa: 1 tabliczka  mlecznej czekolady 3 łyżki śmietanki(...)czas mieszając, dodajemy przyprawę do piernika. Kiedy masa będzie jednolitą odstawiamy do osiągnięcia Jajka kolejno wbijamy do dużej miski i ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dolewamy ostudzoną masę czekoladową i stopniowo przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem, wanilią i sodą oraz mąkę ziemniaczaną Masę delikatnie mieszamy dodając po łyżeczce powidła. Przelewamy do formy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy do efektu

Luźna Kuchnia
Kruche babeczki z nadzieniem pomarańczowo-czekoladowym 150

wódka cytrynowa. Ja użyłam akurat „cytrynówki” własnej produkcji na ciemnym cukrze muscovado. 10 kostek gorzej czekolady Dodatkowo porcja siekanych migdałów/płatków migdałowych. Kruche babeczki z nadzieniem pomarańczowo-czekoladowym Przygotowanie: Kruche ciasto przygotowujemy jak w przepisie na mazurek . Jak sami możecie zobaczyć, żeby nie wyszły mi miliardy babeczek po prostu tutaj zmniejszyłam proporcje o połowę (oprócz masła – jego dodałam ciut(...)więcej). Dobrze jest tak zagnieść ciasto, aby uzyskać w miarę plastyczną konsystencję. Nakładamy ciasto na grubość ok. 3 mm do małych foremek i dociskamy do brzegów. Można ciasto najpierw rozwałkować, a potem nakładać w foremki – jak komu wygodnie. Delikatnie nakłuwamy widelcem i pieczemy na złoto, temp. 180 stopni, grzanie góra-dół. Pomarańcze nakłuwamy w kilku miejscach i gotujemy tak długo

Kate's Kitchen
Muffinki z brzoskwiniami i białą czekoladą 194

dobrze odchodzi od pestki. Podobno mają też orzechowy posmak, ja jednak nigdy nie doszukałam się w nich tego smakowego akcentu... ;)  Postanowiłam połączyć te wspaniałe owoce z doskonałym ciastem biało-czekoladowym w jedną, smaczną całość. Jak smakowało...?  A jak myślicie? :) Składniki: 500 g płaskich brzoskwiń, bez pestek, pokrojonych na połowy, a następnie na ósemki 250 g mąki(...)suche z mokrymi i już mieszając drewnianą łyżką dodajemy na 3-4 razy białą czekoladę. Trzeba to zrobić w miarę szybko, dokładność nie jest wskazana. ;) 4. Dodajemy owoce do ciasta, mieszamy, nakładamy ciasto do papilotek,  wypełniając nim foremki do 3/4 wysokości. 5. Wkładamy blaszkę do piekarnika, pieczemy ok. 30 - 40 minut

Kuchnia Prezydentowej
Tarta bananowo-gruszkowa z budyniem 186

Świetna tarta bananowa z dodatkiem gruszki pokryta budyniem czekoladowo-karmelowym. Składniki na ciasto: 200g masła 300g mąki pszennej 100g cukru pudru Mąkę przesiewamy dodajemy do niej masło pokrojone na małe części  oraz przesiany cukier. Ugniatamy aż do połączenia się składników. Kiedy uzyskamy masę o jednolitej strukturze owijamy w folie i wstawiamy na 30 min do lodówki. Składniki nadzienia(...)miski i mieszamy. Odstawiamy na bok. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować i wyłożyć na formę od tarty. Zrobić widelcem dziurki w cieście. Piec 10 min w 200 stopniach. W tym czasie zrobić masę budyniową. Składniki: 1 budyń czekoladowy 1 budyń karmelowy 600 ml mleka Połowę mleka zagotować w reszcie wymieszać budynie. Kiedy mleko się zagotuje dodać resztę mleka z budyniem

Panda i jej świat
Czekoladowe Babeczki z Kremem Kakaowym 198

babeczek są delikatne w smaku, puszyste, wilgotne, aromatyczne i rozpływające się w ustach. Masa na bazie kremówki i serka mascarpone o bardzo kremowej, aksamitnej konsystencji. Czekoladowe Babeczki z Kremem Kakaowym - Składniki:ciasto:2 duże jajka140 g masła60 g gorzkiej czekolady1/2 szklanki kakao3/4 szklanki mąki1/2 łyżeczki sody1/2 łyżeczki proszku do pieczenia3/4 szklanki cukru1/2 szklanki śmietany 12 lub 18%cukier waniliowyszczypta(...)przesianej mąki - mieszamy. Następnie wlewamy śmietanę, znów mieszamy i wsypujemy resztę mąki  - krótko mieszamy szpatułką do połączenia składników. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy przygotowanym ciastem do ok. 2/3 wysokości. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach (nie dłużej, ponieważ babeczki staną się zbyt "suche"). Krem: Kremówkę ubijamy na sztywno (pamiętajmy, że śmietanki nie należy

Słodka Strona
Murzynek na jogurcie z polewą czekoladową i orzechami 231

Uwielbiam to ciasto, jest mięciutkie, wilgotne i mocno czekoladowe. A przy tym jest niesamowicie proste w przygotowaniu. No nie ma szans żeby się nie udało! :) SKŁADNIKI (forma 21cm x 21 cm) 250g jogurtu 125g masła 3/4 szklanki brązowego cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 jajka 2 czubate szklanki mąki pszennej  3 czubate łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)nagrzanego do 170 stopni. Piec ok. 40 min do tzw. suchego patyczka. Czekoladę topimy w mikrofali lub w kąpieli wodnej. Dodajemy łyżkę masła i dokładnie mieszamy. Roztopioną czekoladą polewamy ciasto, a następnie posypujemy orzechami. Odstawiamy do czasu, aż polewa ostygnie. Smacznego

DefinicjaSmaku
Cukiniowe brownie z orzechową polewą, Żarnowiec-Krosno-Odrzykoń 189

Musicie wypróbować koniecznie! Ciasto jest mocno czekoladowe i wilgotne – po prostu pyszne. Na wieść, że jest w nim cukinia - mina bezcenna:). (Przepis znaleziony w sieci.) P.S. Wróciłam z długich wojaży – wkrótce dowiecie się, jak niedrogo zwiedzić jedno z najpiękniejszych miast Europy :). Składniki: - 240 g mąki - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - ½ łyżeczki proszku do pieczenia - 3 łyżki kakao lub karobu - ½ łyżeczki soli(...)jajeczno-kawowej i wymieszaj, ale niezbyt dokładnie (ważne). Do pozostałej 1/3 suchych składników dodaj startą cukinię i posiekaną czekoladę, wymieszaj. Połącz zawartość obu misek, nie mieszaj jednak zbyt długo (!). Ciasto przelej do wysmarowanej olejem formy (użyłam 20 cmx20 cm). Piecz w temperaturze 180˚C przez 40-50 minut.  Polewa: umieść wszystkie składniki polewy w większej misce i podgrzej

Qlinarnie i Qlinarnie
Proste Ciasteczka Z Czekoladą 239

rozpływają się w ustach tylko musimy pamiętać aby ich nie spiec. Za kawałki czekolady w ciasteczkach posłużyły mi jajeczka czekoladowe które pokroiłam na mniejsze kawałeczki. Możemy użyć tutaj groszków czekoladowych lub pokrojonej na mniejsze kawałeczki gorzkiej czekolady. Składniki 1 dużą blachę ciastek: 125 g miękkiego masła 1/2 szkl cukru 250 g mąki pszennej 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)puch razem z cukrem, następnie dodajemy jajko i krótko miksujemy. 2. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz esencję waniliową i całość miksujemy ale widełkami do ciasta. Na koniec wsypujemy groszki czekoladowe lub pokrojoną czekoladę i zagniatamy je w ciasto. 3. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Odrywamy małe kawałeczki ciasta wielkości orzecha włoskiego i układamy na blaszce spłaszczając. Ciasta

Gotowanie...to proste !
Ciasto Szyszkowiec. 431

sztywno ( ale uważać by ich nie "przebić", bo biszkopt może wtedy wyjść bardzo niski). Ciągle ubijając dodawać łyżka po łyżce cukier, następnie jedno po drugim - żółtka, następnie stopniowo mąkę. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić na 20 minut do nagrzanego do 160 stopni piekarnika. Kiedy ładnie się zarumieni i zacznie odchodzić od brzegów, wyjąć z piekarnika(...)polewę z białej czekolady. Do rondelka włożyć połamaną na kostki czekoladę, oraz odrobinę mleka - tyle by zakryło spód naczynia, około 2 łyżki. Podgrzewać, stale mieszając rozpuścić. Masą czekoladową polać wierzch.  Ciasto wstawić do lodówki.  Smacznego :) Pozdrawiam, Kasia

Poezja Smaków - blog kulinarny
Czekoladowy piernik z powidłami wg Aleex 150

upiec coś dobrego. Wybrałam przepis z kwestii smaku , ale nieco go zmodyfikowałam. Nie chciałam ciasta z owocami, zależało mi, by wypiek miał wyrazisty, korzenny smak. I takie ciasto upiekłam: mocno czekoladowe, dość ciężkie, korzenne. Doskonałe na poprawę nastroju w ciemny, listopadowy wieczór. Polecam. Składniki: • 200 g masła • 190 g cukru pudru • 4 jajka • 190 g mąki • 20 g przyprawy(...)porcjami, po łyżce, dodawać mieszankę mąki, miksować po kilkanaście sekund po każdej porcji, aż składniki się dokładnie połączą. 7. Na koniec dodać posiekaną czekoladę i wymieszać łyżką. 8. Ciasto wyłożyć do tortownicy, wyrównać powierzchnię. 9. Na wierzchu wyłożyć powidła z nutellą, widelcem zrobić wzorki. 10. Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 60 minut (do suchego patyczka). 11. Wyjąć

W mojej kuchni
Zjadłabym ciasto, ale piec nie umiem :( Najprostsze ciasto z jabłkami. 389

Wiem jedno – ja piec nie będę. No może jakieś proste ciasta z gatunku „zamieszać i wstawić”.Najcierpliwszy pogodził się z faktem, że mój cukierniczy repertuar obejmuje 6 ciast i jeden suflet czekoladowy a po resztę niech się na miasto uda. Nie będę się popisywać, że cukiernictwo nie ma przede mną tajemnic, bo wiem, że skończy się to ogólną katastrofą(...)oprószoną mąką dużą blachę. Pieczemy w 180 stopniach przez mniej więcej godzinę. Sprawdzamy patyczkiem.Można zrobić polewę czekoladową – ja rozpuszczam dwie tabliczki czekolady z łyżką masła i trzema łyżkami mleka. Można też dodać 2 łyżeczki przyprawy do piernika i wtedy mamy ciasto pachnące świętami.Smacznego

ladykitchen
Czekoladowa chmurka – ciasto bez pieczenia 209

Smaczne ciasto z herbatników przełożonych czekoladowym kremem maślano-budyniowym, udekorowane bitą śmietaną. Przygotowane odpowiednio wcześniej jest mięciutkie i rozpływające się w ustach, stąd pewnie ta chmurka :) Przygotowanie ciasta jest banalnie proste i nie wymaga zbyt wielu zabiegów. Przepis na brytfankę wielkości 30 x 41 cm . Składniki: 72 herbatniki maślane (liczone, nie podjadać :)) 2 budynie czekoladowe z cukrem 210 g masła(...)część wyłożyć na przygotowane herbatniki, wyrównać i przykryć drugą warstwą herbatników. W ten sam sposób postąpić z 2 kolejnymi warstwami budyniu. Na ostatniej warstwie również ułożyć herbatniki. Tak przygotowane ciasto schłodzić minimum przez 3h w lodówce, najlepiej jednak jeśli będzie tam przynajmniej 8h, np. przez noc. Wówczas herbatniki przejmą wilgoć z kremu i staną się miękkie. Na stole położyć większą

Trzeci talerz