ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:186/734)

Placek czeski 182

jedną część ciasta na kształt prostokątnego dna blachy. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 10 minut. Zdjąć z blachy do wystudzenia. To samo zrobić z dwoma kolejnymi częściami ciasta. Krem: 500 ml mleka (podzielone na 300 i 200) 2 jajka 2 łyżki mąki 1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego 200 g miękkiego masła 1/2 szkl. cukru pudru 200 ml mleka(...)masę.   Składanie ciasta: Na paterze lub tacy położyć pierwszy blat ciasta. Na nim rozsmarować połowę kremu, przykryć drugim, Rozsmarować resztę kremu i przykryć ostatnim blatem ciasta. Górę ciasta pokryć polewą czekoladową. Całość, po zastygnięciu polewy przykryć np. folią aluminiową i włożyć do lodówki przynajmniej na jedną dobę

Posadzone i zjedzone
Ciasto cynamonowe z domowym musem jabłkowym 129

czysty, ale lekko wilgotny. Wyciągnąć ciasto z pieca. Odczekać z 10 minut a następnie wyjąć z formy i studzić na kratce. Można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. The post Ciasto cynamonowe z domowym musem jabłkowym appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
BISZKOPTOWE Z MASĄ TRUSKAWKOWO SMIETANOWĄ 141

truskawek poncz: woda cukier sok z cytryny dodatkowo: 3 łyżki żelatyny 3 łyżki wody dekoracja: czekoladowe rollsy  CUKIETERIA Wykonanie: *Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy po jednym żółtku, cały czas miksujemy, dodajemy cukier, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem formy do pieczenia o śr. 24 cm. Pieczemy(...)śmietanowo truskawkowej. Połowę masy odkładamy na bok i wierzch ciasta, drugą połowę wykładamy na dolny blat biszkoptu, przykrywamy kolejnym, który następnie nasączamy.  Pozostałą masą smarujemy boki, wierzch ciasta. Dekorujemy truskawkami, czekoladowymi ołówkami. Odstawiamy do lodówki aby masy stężały

Z Majeczką w kuchni
Afrodyta 2299

budyniu śmietankowego, 1 kostka masła, 5 łyżek cukru pudru, 1 kieliszek spirytusu, Dodatkowo: polewa czekoladowa, 1/2 tabliczki białej czekolady. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt ciemny: Białka ubijam na sztywną pianę. Naprzemiennie dodaję cukier oraz żółtka. Nadal ubijając stopniowo dodaję olej, mąkę, kakao, cynamon oraz proszek do pieczenia. Ciasto wylewam na blaszkę (wymiary 25x35 cm). Piekę 30 minut w temperaturze 170 stopni(...)mleku gotuję budyń. Masło ucieram z cukrem pudrem. Dodaję po łyżce zimnego budyniu. Wlewam spirytus i ucieram. Masę wykładam na biszkopt jasny. Przykrywam biszkoptem ciemnym. 5. Wierzch ciasta polewam polewą czekoladową i ozdabiam rozpuszczoną na kąpieli wodnej białą czekoladą

Tradycyjna kuchnia Kasi
Czekoladowe pisanki 144

tygodniu żyje przygotowaniami do Wielkanocy, sprząta, myśli o wypiekach i dekoracjach domu i stołu. Wszystkim zapracowanym i nie tylko proponuję przepis na pisanki z ciasta ucieranego, tym razem czekoladowe (bo cytrynowe były już na blogu wcześniej). Ciasto jest smaczne, bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a radosny wygląd pisanek zachwyci nie tylko najmłodszych. Ja do pieczenia używam silikonowej foremki

Cynamonowe szczęście
Pani Ambasadorowa 188

Mieszam. Masę wykładam na ciasto. Wyrównuję i przykrywam drugim blatem biszkoptu jasnego. 5. Białą czekoladę rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję mleko i mieszam, aż masą będzie jednolita. Polewę czekoladową rozsmarowuję na cieście. Wierzch ciasta oprószam posypką o smaku mango. Gotowe ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasteczka z bananami i czekoladą 225

połączenie smaku bananowego z czekoladą.Do takich wypieków jak zwykle fantastycznie sprawdza się ciasto francuskie lub na croissanty. Spróbujcie sami! Palce lizać:) Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego lub ciasta na croissanty, krem czekoladowy typu Nutella, 1-2 banany Przygotowanie: 1. Ciasto kroimy na wąskie prostokąty (ok. 5cmX 8cm) 2. Na każdy prostokąt wykładamy łyżeczkę czekolady oraz plasterek lub dwa banana

Kuchnia Pełna Pasji
Ciasto ze śliwkami i migdałami 181

Węgierki to nieodłączny znak jesiennej aury. Ja najbardziej lubię je w cieście, ich soczystość, słodycz polskich sadów. Przedstawiam wam czekoladowe szybkie i pyszne ciasto z karmelizowanymi śliwkami,. Co prawda mi się lekko zapadło i śliwki zamiast na wierzchu były w środku ale nic nie ujęło to smakowi ciasta, które bardzo szybko zniknęło. Zapewniam. Źródło  Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tarta czekoladowo karmelowa 303

Opis tarta czekoladowo karmelowa: Tarta czekoladowo karmelowa to niesamowity i pyszny deser. Najlepszy kruchy spód z warstwą ciągnącego się karmelu i grubą warstwą czekolady. Ja używam czekolady mlecznej, ponieważ nikt w domu nie lubi gorzkiej czekolady. Wy natomiast możecie użyć mleczną lub gorzką wedle uznania. Od kiedy upiekłam tarte czekolado-karmelową, stała się moją ulubioną wśród tart. Składniki(...)palnika. Dodajemy do tego masło i śmietanę (45 ml). Mieszamy do rozpuszczenia. Ponownie gotujemy na małym ogniu przez minutę. Gotową masę karmelową wylewamy na spód ciasta. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Przygotowujemy czekoladową masę. Do małego garnuszka wlać kremówkę, podgrzać i doprowadzić do wrzenia. Zdejmujemy z palnika i dodajemy posiekaną czekoladę i odstawiamy na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Czekolada z cytryną. Finansjerki 188

cytrynową nutą, smakuje wybornie. Ciężko się oprzeć takiemu połączeniu, szczególnie, gdy zostało zamknięte w formie maleńkich ciasteczek, w sam raz na raz .  Przepis Erica Lanlarda z jego Czekolady . Czekoladowe finansjerki z cytrynowo-migdałową kruszonką Składniki: (na 24 sztuki) 40 g ciemnej czekolady (70%) 75 g masła 50 g mielonych migdałów 80 g cukru 40 g mąki orkiszowej 4 białka(...)rozpuszczenia. Przestudzić. Do czekolady dodać migdały, cukier, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać. W misce ubić białka na sztywną pianę, partiami dodawać do masy czekoladowej, delikatnie mieszając. Ciasto przełożyć do formy na mini muffiny wyłożonej papilotkami, wierzch posypać kruszonką. Piec w 180 st. C. przez 10-15 minut.  Przestudzić w formie, następnie wyłożyć na kratkę i pozostawić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kawowe brownie 121

robi się je 15 minut)! dla czekoladoholików i kawoszy dla lubiących "ciężkie" ciasta Składniki: 160g masła 180g gorzkiej czekolady szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pół szklanki likieru kawowego 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 4 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii szczypta soli Składniki na dekorację: polewa czekoladowa (100g)  czekoladowe ziarnka kawy lub prawdziwe ziarna kawy Wykonanie: Masło roztopić razem(...)wlać do niej masę. Piec około 30 minut w temperaturze 180ºC.  Gotowe ciasto ma być  wilgotne, ciężkie i z wyglądu "zakalcowate", zbite.  Po wystudzeniu ciasto oblać polewą czekoladową i udekorować ziarenkami kawy.  Przepis pochodzi z bloga  www.mojewypieki.com

Mania Wypiekania
Ciasto urodzinowe 5941

przypadnie Wam do gustu :) Ciasto wydaje się pracochłonne, ale zapewnia, że przy odpowiedniej organizacji pracy pójdzie Wam szybko i sprawnie :) Ciasto składam się kakaowego biszkoptu z nuta kawową, budyniowego kremu, herbatników oraz masy karmelowej. A całość zwieńczona jest polewą czekoladową :) Jest pyszne - w sam raz do po południowej kawki :) Składniki: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki(...)połowę kremu. Następnie układamy połowę herbatników. Rozsmarowujemy masę kajmakową i układamy na niej resztę herbatników. Dodajemy drugą połowę kremu i przykrywamy drugim blatem biszkoptowym. Wierzch oblewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto pozostawiamy na kilka godzin w chłodnym miejscu (najlepiej na całą noc). *polewę czekoladową można przygotować według własnego, sprawdzonego przepisu lub użyć gotowej

My simple kitchen
Piernikowy keks z polewą czekoladową i prażonymi orzechami 178

dodajemy do płynnej masy delikatnie łącząc wszystkie składniki.  Blaszkę keksówke smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Ciasto przelewamy do formy i pieczemy przez 45 minut  Kiedy ciasto ostygnie przygotowujemy czekoladową polewę. Masło roztapiamy z 80 g cukru i dodajemy tyle kakao (od 2-3 łyżek) aby powstała gęsta masa. Na koniec po lukrowaniu obsypujemy ciasto z posiekanymi orzechami

W Moim Magicznym Domu
Migdałowa szachownica 834

uwielbiam; niby w smaku proste i bez większych fajerwerków, ale ma w sobie to coś, co już od czasów dzieciństwa mnie w nim urzeka...puszyste, piaskowe ciasto, krem budyniowy i gruba warstwa czekoladowej polewy - to chyba właśnie to :). Każdy, kto choć raz się zetknął z tym przepisem, wie, że to stara receptura, spotykana w pożółkłych zeszytach z przepisami naszych(...)ciast posmarować odłożonym kremem ( tu warstwa kremu nie musi być gruba, chodzi tylko o lekkie wyrównanie kremem i "zatkanie" nim dziurek w cieście, aby polewa w nie nie wsiąkała ). Włożyć do lodówki na około 2 godziny. Polewa czekoladowa: Czekoladę posiekać. Śmietanę kremówkę przelać do garnuszka, postawić na palniku i mocno podgrzać, prawie do wrzenia. Zdjąć z ognia, dodać posiekaną czekoladę

Opowieści z piekarnika
30 przepisów do przygotowania w grudniu 162

Wybrałam najlepsze przepisy na ostatni miesiąc roku, jest świątecznie, dużo czekolady, sałatek, nie zabrakło ulubionego ciasta na pierogi! Smacznego grudnia! Babka czekoladowa Babeczki czekoladowo - bananowe z kruszonką Barszcz czerwony Bułeczki z ciasta na pizzę, z czarnuszką i ostrą papryką Czekolada na gorąco z korzennymi przyprawami Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana(...)suszonych owoców Korzenne muffinki z kaszy manny Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem i majerankiem Pieczone kasztany Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pomarańczowa babka z czekoladą Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Sałatka jarzynowa Suszone plastry pomarańczy Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami Koktajl ananasowy z płatkami

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania