ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:178/734)

Czekolada i gruszki w jednej tarcie. 228

sobie na taka czekoladowa chwilke zapomnienia, a dzis przepisem dziele sie z Wami. Mam nadzieje, ze bedzie Wam tak samo smakowac jak mi i reszcie mojej rodziny.Tarta czekoladowa z gruszkamiskladniki na ciasto: 120g masla szczypta soli 50g cukru pudru 50g cukru 20g startych migdalow 1 opakowanie cukru waniliowego 1 zoltko 170g maki 1 lyzka kakao wykonanie:W misce mieszamy make

Przysmaki Karolki
Sernik z kuleczkami Nesquik 147

Dziś kolejna odsłona mojego ulubionego sernika <3  Z kuleczkami czekoladowymi i pianką. Pycha !!! Składniki na ciasto: 30 dag mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag cukru pudru 2 żółtka jaja 1 jajko 10 dag margaryny 2 łyżki smalcu Składniki na masę serowa: 1 kg białego sera 1 szklanka mleka 1 ½  szklanki cukru pudru 1 budyń waniliowy(...)jajka 4 żółtka jaja kilka kropli aromatu waniliowego 2 łyżki kakao 1 szklanka kulek czekoladowych tłuszcz do formy Pianka i góra ciasta: 6 białek (pozostałych z masy serowej i ciasta) 1 szklanka cukru 1/3 szklanki orzechów włoskich 1/3 szklanki płatków migdałowych Wykonanie: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, rozwałkować na stolnicy i przenieść na wałku do formy wysmarowanej tłuszczem. Górę

Tradycyjna Kuchnia
Zdrowy krem czekoladowy a’la nutella 130

domu siostra Ula i brat Adam nie przepadają za nim i zawsze wybiorą coś innego. Ja i Anya z kolei lubimy wszystko, co czekoladowe: lody, ciastka, ciasta, torty i inne kakaowe przysmaki. Tak więc przygotowałam zdrowy krem czekoladowy, na bazie zdrowych składników, bez polepszaczy smaku, konserwantów, barwników, słodu jęczmiennego i innych niejadalnych

To co kocham
FALE DUNAJU WEDŁUG SIOSTRY ANASTAZJI 268

Przepis z książki “103 CIASTA SIOSTRY ANASTAZJI” . Pyszne kolorowe warstwowe ciasto, z dowolnymi owocami u mnie z wiśniami, kremem i polewą czekoladową. Według mnie ciasto to najlepiej smakuje, i prezentuje się właśnie z wiśniami. SKŁADNIKI: Ciasto: kostka masła 25 dag cukru pudru 30 dag mąki tortowej 6 jaj 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mleka 2 płaskie łyżki

RAROSSA
Kuchnia francuska jest prosta :) 178

truskawkami, a jedwabisty chłodnik migdałowy zaskoczy nawet najbardziej wymagających gości. Na jesienne chłody Mimi poleca nam m.in. zupę z dyni, grillowany antrykot w stylu Bordeaux oraz tartę czekoladową i średniowieczne ciasto drożdżowe z Perouges. Zimą możemy delektować się bezikami kawowo-czekoladowymi, zupą parmezanową i pieczonymi ziemniaczkami z ziołami i czosnkiem. Ten ostatni przepis zainspirował mnie do małego eksperymentu kulinarnego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Babka z orzechami laskowymi i czekoladą 190

Ostatnio mam fazę czekolady..  Prawie wszystkie wypieki są u mnie czekoladowe i  teraz  skubnęłam przepis z tej strony. Wspaniałe, lekko wilgotne ciasto o smaku  orzechowym to dokładnie to czego mi było potrzeba. Przepis jest na dużą kesówkę. Składniki na ciasto: 7 łyżek mąki pszennej ( trochę więcej niż płaskich ) 100 g mielonych orzechów laskowych(...)minut w temperaturze 175 stopni C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się upiekło. Jeżeli po nakłuciu patyczek będzie suchy, ciasto można wyjąć z piekarnika. Po wystudzeniu ciasto polać polewą czekoladową. Składniki na polewę: 3 łyżki masła lub margaryny 3 łyżki mleka 3 łyżki kakao, 1 szklanka cukru pudru Sposób wykonania polewy: Margarynę rozpuścić , dodać do tego pozostałe składniki , wymieszać

Na słodko lub wytrawnie
Miętowe ciasto z białek 237

Dzisiaj coś dla fanów miętowych smaków…Ciasto na białkach, puszyste, wilgotne o delikatnej nucie mięty, oblane polewą czekoladową.Ja swoje ciasto dodatkowo wzbogaciłam barwnikiem- tylko dla kolorystycznego podkreślenia smaku mięty- który oczywiście można pominąć, ale czyż ciasto w tym kolorze nie wygląda uroczo?! :)Jeżeli więc nie wiecie jak spożytkować białka, a macie chęć na odrobinę słodyczy, to zachęcam do tego

Kraina Miodem Płynąca
AKSAMITNA CZEKOLADOWA TARTA Z CHILLI 213

Musi przebić się przez smak czekolady, ale na pewno osoba jedząca ciasto nie powinna każdego kęsa popijać wodą. Świeże owoce i śmietana idealne skomponowały się z mocnym czekoladowym smakiem. Jestem przekonana, że ciasto Wam zasmakuje :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku

Przepisy Aleksandry
Moje trzy tegoroczne świąteczne wypieki 274

takim kremie w połączeniu z czekoladową masa makową z moimi ulubionymi bakaliami... Pycha. :) Puszysty sernik z rodzynkami w polewie czekoladowej posypany okruszkami makowca czekoladowego na  podstawie przepisu na sernik krakowski . Miałam go zrobić na cieście kruchym, które zrobiłam z tego przepisu, jednak zamroziłam i za późno wyjęłam. Zamierzam zrobić z niego rogaliki, zamrożone ciasto kruche może bowiem poleżakować(...)Drożdżowe strucle makowe z jabłkiem prażonym, na podstawie przepisu na makowiec zawijany . Jak zrobić pyszne jabłka prażone dowiesz się tu . Strucle również polałam polewą czekoladową, bo wyszło mi jej za dużo, ale świetnie do tych ciast pasowała. Ozdobiłam posiekanymi w malakserze orzechami włoskimi. Robiłam ciasto z mniejszej liczby składników, ale zbyt cienko rozwałkowałam je, więc strucle wyszły całkiem długie

Anioszek w kuchni
Letni sernik morelowy z truskawkami i agrestowym musem (na zimno) 186

sernik z morelami właśnie w towarzystwie świeżych truskawek oraz lekkiego musu na bazie jogurtu greckiego i galaretek agrestowych. Spód wykonałam z zalegających w półce biszkoptów nasączonych likierem czekoladowym i związanych masłem. Ciasto lekkie, w smaku mocno owocowe i z małą ilością cukru. Pycha!!!. W zasadzie to przepis powstał na potrzeby uczczenia mojej pierwszej rocznicy ślubu. Poszukujecie prostego przepisu na sernik(...)gorącej wody 300 g jogurtu typu greckiego  Wykonanie :  1. Ciasteczka mielimy w malakserze. Masło topimy i studzimy lekko. Następnie łączymy z zmielonymi biszkoptami i dodajemy likier czekoladowy.  Spód tortownicy o średnicy 28 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę wyrównując i dociskając do brzegów.  2. Truskawki myjemy i zdejmujemy szypułki. Odcinamy piętki i układamy dookoła

vaniliowoczekoladowa
Tort czekoladowy z kremem malinowym 168

Tort czekoladowy z kremem malinowym Tort czekoladowy z kremem malinowym to moja kolejna propozycja na pyszny, lekki tort z wykorzystaniem bitej śmietany i malin. Takie torty u mnie są najchętniej jedzone - co zrobić? Trzeba je robić Puszysty biszkopt o kakaowym smaku i krem malinowy o konsystencji przypominającej mus, a całość udekorowana startą czekoladą i świeżymi malinami Pyszny, lekki tort, który(...)jedną małą. Na jeden blat biszkoptu wyłożyć dużą część kremu, nakryć drugim blatem biszkoptu i ponownie wyłożyć dużą część kremu, nakryć trzecim krążkiem ciasta. Całość przesmarować pozostałą częścią kremu. Czekoladę zetrzeć na tarce, oprószyć tort czekoladowy z kremem malinowym i udekorować świeżymi malinami. Włożyć do lodówki na minimum kilka godzin - optymalnie na całą noc Artykuł Tort czekoladowy z kremem malinowym

WSZYSTKO SMACZNE
Czekoladowe ciasto bez pieczenia - mus czekoladowy 286

Dzisiaj chciałam się podzielić obłędnie pysznym i lekkim ciastem na bazi musu czekoladowego. Proste w przygotowaniu, nie wymaga pieczenia a miłośnicy czekolady je pokochają. Składniki na spód ciasta: 50g gorzkiej czekolady 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru pudru 180g ciasteczek maślanych 50g masła o temperaturze pokojowej opcjonalnie trochę mleka Składniki na mus czekoladowy: 150g gorzkiej czekolady dobrej jakości 3 duże(...)czekoladą wyrabiając jednolite ciasto. Gdy ciasto jest zbyt gęste i nie chce się dobrze połączyć można dodać odrobinę mleka. Tortownice o średnicy 18-20cm wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy masłem. Gotową masę ciasteczkową wykładamy na spód tortownicy, wyrównujemy i wkładamy do lodówki aby się schłodziła i zesztywniała. Przygotowanie musu czekoladowego Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy

W kuchennej krainie
Babeczki czekoladowe z kremem orzechowym 200

nieco wiosennej, mam dla Was przepis na klasyczne babeczki czekoladowe. Ale żeby nie było nudno, proponuję dodać im nieco kunsztu i jeszcze więcej słodyczy i udekorować kremem orzechowo-czekoladowym. Składniki na ciasto: ( na 12 dużych lub 24 małe babeczki ) 150 g czekolady gorzkiej 90 g masła jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem(...)ubić z cukrem do białości. Do masy jajecznej wlać przestygniętą czekoladę - dokładnie wymieszać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać do masy jajeczno-czekoladowej. Składniki dobrze połączyć. W formie na muffinki ustawić papilotki. Każdą papilotkę wypełnić ciastem do wysokości 3/4. Piec w 180 stopniach C odpowiednio: małe muffinki - 13-15 minut, duże 20-23 minuty. Upieczone pozostawić do ostygnięcia. Przygotować

kolorowotorcikowo
BISZKOPTOWA KRAJANKA Z ORZECHAMI 154

Rewelacyjne biszkoptowe ciasto przełożone kremem oraz bezą pełną orzechów, a smaku dodaje dżem wiśniowy. Całość polana jest polewą czekoladową. Polecam to ciasto na imieniny czy inne rodzinne okazje.   SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka: 24x38 cm 7 jajek, ¾ szkl. cukru, 1 szkl. mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Beza orzechowa: 5 białek, 5 łyżek cukru(...)ziemniaczanej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 kostka masła, 1 szkl. mleka, ¾ szkl. cukru, 1 budyń waniliowy, 2 łyżeczki kakao, 2 łyżki spirytusu Dodatkowo: dżem wiśniowy, polewa czekoladowa, rurki czekoladowe WYKONANIE Biszkopt: Żółtka ubijamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, a następnie żółtka, na końcu dodajemy obie mąki oraz proszek do pieczenia. Pieczemy

słodki bratek
BURAK w glównej roli 136

ciast). w drugiej misce umieścić mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cukier, cukier z wanilią i szczyptę soli. dokłanie wymieszać. dodać zmiksowaną masę buraczaną, chipsy czekoladowe i skórkę pomarańczową. wymieszać szpatułką do połączenia składników. ciasto przełożyć do formy, wygładzić i piec ok. 75 minut (gotowe ciasto powinno być jeszcze wilgotne w środku, więc test patyczkiem się tu nie przyda(...)folią aluminiową, żeby uniknąć przypalenia. gotowe ciasto wyjąć z piekarnika, studzić na kratce. po ok. 30 minutach wyjąć ostrożnie z formy i odstawić do całkowitego ostudzenia. kiedy ciasto jest zimne, przygotować polewę czekoladową: czekoladę posiekać, umieścić w misce. śmietanę doprowadzić prawie do wrzenia (ma być bardzo gorąca, nie może się jednak gotować) i zalać nią czekoladę. dodać olej i ekstrakt

w mojej kuchni