ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:196/734)

NAJPROSTSZY MAZUREK CZEKOLADOWY (LAST MINUTE) 161

zdecydował się w ostatniej chwili na jeszcze jeden wypiek lub po prostu miał ochotę na inną wersję mazurka, niż tradycyjna, to musicie koniecznie upiec mój czekoladowy mazurek 😋 Pyszne, maślane, kruche ciasto (do zagniecenia mikserem z końcówka do mieszania w 2 minuty lub ręcznie w kilka więcej, a do tego roztopiona mleczna czekolada z dodatkiem odrobiny niebieskiego barwnika - w ciemnej(...)żółtko 30 g cukru pudru 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany 18% POLEWA CZEKOLADOWA: 100 g mlecznej czekolady 200 g białej czekolady niebieski (wchodzący w grant) barwnik spożywczy WYKONANIE: Zimne masło pokrój w drobną kosteczkę i zagnieć wraz z pozostałymi składnikami ciasto. Możesz zrobić to ręcznie lub mieszadłem miksera (do cięższych ciast). Składniki muszą się dobrze połączyć, ciasto

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto porzeczkowa wuzetka 192

Wuzetka niemałą sławę ma, ale w tym cieście główne skrzypce grają czerwone porzeczki :-) Mi osobiście takie zestawienie bardzo smakowało, ale jeżeli za czerwoną porzeczką nie przepadacie, to można wykorzystać wiśnie lub truskawki, czy też jeszcze inne owoce. Myślę, że efekt będzie równie ciekawy. Biszkopt pieczony w blaszce o wymiarach 25x30 cm. SKŁADNIKI Na biszkopt 6 jajek szczypta soli 1 szklanka(...)palnik. Polewę zostawić do ostudzenia i jej lekkiego zgęstnienia. Dolny placek ciasta posmarować równomiernie frużeliną porzeczkową, następnie wyłożyć na niej śmietanę, wyrównać i nałożyć górny placek. Górę ciasta polać gęstą polewą czekoladową. Uwagi: Górny biszkopt - od strony gdzie styka się ze śmietaną - warto nasączyć odrobiną przegotowanej i ostudzonej wody z cytryną, dzięki czemu będzie się go łatwiej kroić (bo ciasto

Passions hobbies life
SERNIK WIEDEŃSKI 174

Sernik można powiedzieć ekspresowy, bez potrzeby robienia ciasta kruchego na spód. Puszysty z polewą czekoladową.   SKŁADNIKI: (tortownica 24 cm) MASA SEROWA: 1 kg twarogu tłustego trzykrotnie zmielonego 6 jaj 100 g stopionego, ostudzonego masła 1,5 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyń waniliowy polewa . SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Masa serowa Żółtka utrzeć z cukrem oraz(...)Ciasto wlać do tortownicy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 60 -70 minut w temperaturze około 180 C (góra - dół). Po upieczeniu sernik zostawić w piekarniku na 10 – 15 minut, i po tym czasie go wyjąć. Po wyjęciu oddzielić nożem boki sernika od formy. Po upieczeniu sernik można polać rozpuszczoną czekoladą lub polewą czekoladową

RAROSSA
Piętrowiec - metrowiec 122

cytryny    +  opcjonalnie zapach cytrynowy 2 gotowe polewy czekoladowe Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę.  Stopniowo dodajemy mąkę i proszek do pieczenia - miksujemy.  Olej mieszamy z ciepłą wodą i zapachem rumowym - dodajemy do ciasta cały czas miksując. Tak powstałe ciasto dzielimy na 2 połowy - do jednej dodajemy dwie łyżki mąki, a do drugiej 4 łyżki(...)cieście pokrojonym wzdłuż około 2 łyżki kremu na plaster ciasta) i układamy plastry na sobie kolorami na przemian (raz ciemne, raz jasne). Oczywiście powstaną dwa ciasta ;-) Piętrowce wstawiamy do lodówki. Polewy czekoladowe przygotowujemy wg wskazań na opakowaniu i polewamy nimi ciasta. Ponownie stawiamy do lodówki. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień ;-) SMACZNEGO

peggiwkuchni
Ciasto orzechowo-jabłkowe z masą cappuccino 216

blaszce umieszczamy ponownie jeden z blatów biszkoptu orzechowego. Wykładamy na niego połowę masy cappuccino. Następnie dajemy wkładkę jabłkowo-orzechową. Rozprowadzamy resztę masy. Na wierzch dajemy drugi blat orzechowy. Ciasto dekorujemy polewą czekoladową. Polewa: około 80 g masła 160g kwaśnej śmietany 18% 1/2 szkl. drobnego cukru 4 łyżki kakao 1 łyżka żelatyny Żelatynę zalewamy około 1/4 szklanki zimnej, przegotowanej wody. Odstawiamy

Smaki Na Talerzu
Ciasto buraczano-czekoladowe 133

obsypanej kaszą manną. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 60 minut do tzw. "suchego patyczka".   Upieczone wyjąć i pozostawić do ostudzenia.     Ciasto buraczano-czekoladowe obsypać cukrem pudrem i skórką ze startej mandarynki.         SMACZNEGO

Fiołkowe Talerze
Pijana śliwka -ciasto 153

pokruszoną czekoladę. Wszystko wymieszać aż polewa będzie gładka. Składanie ciasta blat ciasta nasączyć syropem z śliwek w którym się moczyły krem śliwki powciskać lekko w krem nasączony blat ciasta śliwki polewa czekoladowa pijana śliwka

O kuchni z uczuciem
Ciasto czekoladowe z gruszkami. 202

przez ok. 45 minut (do tzw. suchego patyczka). Po upieczeniu wystudzić. W małym rondelku podgrzać śmietanę, dodać do nie j czekoladę i mieszać aż powstanie gładka polewa. Ciasto polać sosem czekoladowym

zadanie-gotowanie
Malinowe tiramisu 169

dodaj śmietanfix. W formie 18 cm x 18 cm umieść biszkopty namoczone w malinach, następnie wyłóż bitą śmietaną i powtórz czynność, tak aby były dwie warstwy biszkoptów. Górę ciasta udekoruj wiórkami czekoladowymi i świeżymi malinami.  Tiramisu umieść w lodówce na 2-3 h.  Smacznego

Niezły Młynek
Deserowa zebra 178

środek ciasta ( raz białą, raz ciemną), aż do wykończenia mas. W ten sposób powstanie nam "zebra"  Ps. Źle podzieliłam masę i brakło mi białej, dlatego środek mojego ciasta jest tylko czekoladowy. Gotową "zebrę" chowamy do lodówki i chłodzimy co najmniej 2-3 godz. "Zebrę" można zrobić wg tego pomysłu , tu użyto tylko jogurtu greckiego. Ja zrobiłam ją po swojemu

Proste Potrawy
ciasto kruche z masą jabłkową oraz grysikowo kokosową 185

ciasta kruchego wykładamy równomiernie masę jabłkową, na nią wykładamy masę z kaszy manny i przykrywamy drugim blatem kruchym. Całość delikatnie obciążamy deseczką i odstawiamy ciasto do stężenia. Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy. (inspiracja z przepisu s. Anastazji

Domowy Smak Jedzenia
Jogurtownik Zebra Bez Pieczenia 1450

łyżce masy na środek ciasta aż do wykończenia mas. W ten sposób powstanie nam zebra :) Ps. ja źle podzieliłam masę i brakło mi białej dlatego środek mojego ciasta jest tylko czekoladowy. Gotowy jogurtownik chowamy do lodówki i chłodzimy co najmniej

Gotowanie...to proste !
Piątki z piłką. Dwa 194

punkcie zrozumieć nie mogę... Nie oceniam ani nie neguję, po prostu nie rozumiem. Torty jednak w kształcie piłek przygotowałam z prawdziwą przyjemnością. Pierwszy  był mocno czekoladowy; począwszy od ciasta, poprzez trzy rodzaje musu: z białej, mlecznej i ciemnej czekolady. Stwierdziłam jednak, że skoro są dwa, a nie wszyscy są tak zagorzałymi fanami czekolady, drugi przygotuję w wersji nieco lżejszej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tiramisu a’la czarny las 197

czarny las Tiramisu a’la czarny las to idealne wykorzystanie mascarpone do deseru, zwłaszcza gdy zalega wam w lodówce. Ja musiałam go spożytkować, ponieważ do ciasta Wiśnie na czekoladowej poduszce kupiłam aż dwa opakowania, tak dla zapasu. Wiśni w kompocie zresztą też mi zostało, więc sytuacja idealna. Nie będę się dużo rozpisywać: deser szybki i łatwy w przyszykowaniu, jest

Relaxtime
Piernikowe babeczki – idealne na okres świąteczny 134

Piernikowe babeczki nadają się idealnie na okres świąteczny. Pełne smaku oraz aromatu gałki muszkatołowej, goździków oraz imbiru. Wilgotne ciasto z puszystym czekoladowym kremem ozdobione domowymi pierniczkami są wspaniałym pomysłem by uraczyć się czymś naprawdę pysznym w te święta Składniki na babeczki (12 sztuk) 120g masła 100g cukru brązowego jajko 120ml mleka 150g melasy łyżeczka esencji waniliowej 170g maki pszennej łyżeczka

wysmienity

Proponowane wyszukiwania