Makowy mieszaniec

Makowy mieszaniec

Makowy mieszaniec

Ucierane ciasto z makiem. Łatwe i szybkie w przygotowaniu. 5 dużych jajek250 g margaryny1 szklanka cukru1,5 szklanki mąki tortowej1,5 szklanki suchego maku2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia1 opakowanie cukru wanilinowegoMargarynę dokładnie utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać mak i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę, połączyć z ciastem. Piec w blaszce 33x23 wyłożonej papierem do pieczenia, w temperaturze 180 stopni 45-50 minut. Wystudzone ciasto oblać polewą czekoladową lub lukrem. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Praktyczna pl

Autor

Asch

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, ciasto, mąka, mak, ciasto ucierane , łatwe , jajko, lukier , polewa czekoladowa, czekoladowa, polewa, likier, ciasto z makiem, łatwe ciasto, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasta szybkie i łatwe, szybki ciasto, szybkie ciasto, ciasto z białek , ciasta tortowe

Inne przepisy z Praktyczna pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.