ciasto czekoladowe bez pieczenia - 4995 przepisów (strona:65/333)

Czekoladowe ciasto z sosem karmelowym i fistaszkami. 185

przekładamy na lekko przestudzony spód. Na masę karmelową wykładamy ciasto czekoladowe i wkładamy z powrotem do piekarnika. Pieczemy 35-45 minut, przed końcem pieczenia sprawdzamy patyczkiem czy na pewno się upiekło. Studzimy.      Przestudzone ciasto przecinamy na pół (nie jest to konieczne, często podaję bez nadzienia), smarujemy nadzieniem i składamy. Pozostały sos mieszamy z fistaszkami

Rozpustne gotowanie
Ciasto przekładane makiem 176

ziemniaczanej 200 ml mleka lub wody do namoczenia maku Polewa czekoladowa: 100 g czekolady z zawartością co najmniej 45% kakao 50 g masła lub śmietany 30% 1 łyżeczka miodu naturalnego Dodatkowo: płatki migdałowe do dekoracji Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. Jak zrobić ciasto przekładane makiem? Jajka ubijać mikserem stopniowo dosypując cukier, aż powstanie(...)będzie gładkie i bez grudek z mąki. Następnie dodać olej i ocet i krótko miksować. Ciasto wlać do formy, której dno wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez 35 - 40 minut, do suchego patyczka. Ciasto wystudzić, przekroić na pół i przełożyć masą makową. Wierzch polać polewą czekoladową i udekorować płatkami

Kuchcik gotuje
Tort czekoladowy z kremem ajerkoniakowym i borówkami – pieczemy biszkopt kakaowy 309

środkową półkę. Biszkopt z dodatkiem kakao pieczemy dłużej niż biszkopty jasne – około 45-50 minut. Dopiero po upływie 40 minut możecie otworzyć piekarnik i sprawdzić patyczkiem, czy ciasto już upieczone. Wbity w środek ciasta patyczek powinien być suchy i w żadnym wypadku nie oklejony ciastem. Biszkopt studzimy w otwartym piekarniku, po ostygnięciu ciasto wykrawamy z formy i kroimy(...)Nasączam ciasto połową przygotowanego ponczu. Środek ciasta, z zachowaniem 1,5cm wolnego miejsca od brzegu, smaruję dżemem. Dżem otaczam dwoma pięterkami kremu wyciśniętego z rękawa. Na dżemie rozkładam borówki, pomiędzy nie regularnie robię kleksy z kremu. Kładę górną połowę ciasta, dociskam. W miejscu łączenia dokładam jeszcze trochę kremu żeby nie było dziur, następnie wyrównuję krem na boku ciasta szpachelką

Karo in the Kitchen
tort czekoladowy 238

czekoladową: 200 g mlecznej czekolady 200 g gorzkiej czekolady 500 ml śmietany kremowej 30 % ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego szczypta soli   Dodatkowo: małe bezy     Sposób wykonania:   Ciasto: •      Masło zmiksuj z cukrem pudrem dodaj jajka cały czas miksując na wolnych obrotach. •      Gorącą kawę, mleko i wanilię połącz, dodawaj do ciasta naprzemiennie(...)powstałą masę raz po raz mieszając łyżką, aż uzyskasz jednolitą gęstość ( tak żeby można było posmarować ciasto ). Ciasto wyłóż na talerzu. Przygotowaną masą czekoladową posmaruj ciasto ( ½ masy  można nawet więcej ) Przykryj drugim ciastem. Ponownie posmaruj ciasto kremem pamiętając o bokach. Udekoruj bezami. Na noc wstaw do lodówki

Darcia w kuchni
MAZUREK Z CZEKOLADĄ I TRUSKAWKAMI 144

łyżki płynnego miodu ziarenka wyłuskane z 1/2 laski wanilii DODATKOWO : pokruszone bezy, listki świeżej mięty, płatki czekolady * * 50 g czekolady rozpuszczamy w rondelku i cienką warstwą rozsmarowujemy na arkuszu folii aluminiowej lub papieru do pieczenia, wkładamy do lodówki. Zimną czekoladę, łamiemy na kawałki i posypujemy wierzch ciasta WYKONANIE KRUCHY SPÓD : Do miski przesiewamy oba rodzaje mąki, dodajemy cukier(...)arkusz papieru do pieczenia, przykrywamy arkuszem folii spożywczej i rozwałkowujemy na placek nieco większy niż forma. razem z papierem przekładamy do formy i formujemy 1 cm rant. Spód dziurkujemy widelem i wkładamy na około30 minut do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 160ºC (grzanie góra/dół bez termoobiegu), wstawiamy blaszkę ze schłodzonym ciastem i pieczemy około 40 minut

cool and minty
Ciasto jamajka 471

Ciasto nie należy do szybkich ciast, ale w smaku jest pyszne więc polecam. Przepis znalazłam na blogu  z cukrem pudrem . Polecam. Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 3/4 szklanki mąki tortowej 3/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1 budyń czekoladowy bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Poncz na spód: 3 łyżki soku z cytryny 8 łyżek zimnej(...)Następnie wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, proszek budyniowy i kakao. Miksujemy na średnich obrotach tylko do połączenia składników. Blaszkę o wymiarach 25x35 wyłożyć papierem do pieczenia, przelewamy ciasto i wyrównujemy powierzchnię.  Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 30 minut, tak do suchego patyczka. Biszkopt studzimy około 20 minut w uchylonym piekarniku

Ewusiowe Smaki
Wegańskie ciasto czekoladowe – bez nabiału, bez jajek 166

ciasto jest dosyć małe – zniknie szybko. Cały sekret wegańskiego ciasta czekoladowego polega na połączeniu sody z kwaśnym octem (lub cytryną) – to one ostatecznie zareagują i ciasto będzie miało odpowiednią strukturę. Gdy jako płynu użyjemy kawy, uzyskamy jeszcze puszystszy wypiek. Wegańskie ciasto czekoladowe ma naturalnie bardzo ciemny kolor, dzięki dużej ilości kakao – prezentuje się świetnie. Wegańskie ciasto czekoladowe(...)tortownicy (u mnie tortownica 19 cm). Pieczemy ok. 40-50 minut. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem. Zdrowsze ciasto: zastąp cukier ksylitolem lub innym słodzidłem / maksymalnie połowę mąki można wymienić na pełnoziarnistą (ale ciasto będzie “cięższe”/ zamiast lub oprócz kawałków czekolady, możemy dodać na wierzchu pokrojone truskawki. Post Wegańskie ciasto czekoladowebez nabiału, bez jajek pochodzi

Poezja smaku
Tartaletki Rocher 260

Szybko zagniatamy ciasto. Jeśli ciasto będzie się bardzo lepić, to dodajemy trochę mąki (1-2 łyżki). Gotowe ciasto owijamy w folę spożywczą i wkładamy do lodówki na min 2 godziny. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy, na grubość ok 3 mm. Wycinamy koła trochę większe od średnicy foremki. Ciasto przekładamy(...)wysmarowanych masłem foremek i wylepiamy je. Widelcem nakłuwamy ciasto, dno i boki do 1/2 wysokości foremki. Tartaletki pieczemy ok 15-18 minut w temperaturze 180ºC (bez termoobiegu). Wyciągamy i studzimy. Do każdej tartaletki nakładamy pół łyżeczki konfitury, a następnie krem Rocher. Na końcu polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą

Słodki Pomysł
Najlepsze sernikobrownie z malinami / Cheesecake brownie with raspberries 311

przedstawiam coś absolutnie przepysznego i bardzo łatwego w przygotowaniu. Pyszne, bardzo czekoladowe i wilgotne brownie, delikatny, kremowy sernik i maliny – ciasto idealne! Przygotowałam je dla mojego ukochanego, gdyż już 21 maja obchodzimy Światowy Dzień Pieczenia, a ja w tym roku obchodzę go z kostką do pieczenia Kasia. Był zachwycony, szczerze mówiąc zjedliśmy część jeszcze bardzo cieplutkiego sernikobrownie(...)siebie w tym szczególnym dniu, na przykład to sernikobrownie. Na pewno nikt mu się nie oprze :). Przejdźmy do samego ciasta. Jest ono bardzo łatwe w przygotowaniu. Najpierw przygotowujemy czekoladową bazę brownie, którą przekładamy do ulubionej blaszki do pieczenia. Najpierw miksujemy do białości kostkę do pieczenia Kasia z cukrem. Następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę i można ją zrobić

karmelowy
MOCNO CZEKOLADOWE CIASTKA GRYCZANE 179

cukru trzcinowego 1 łyżeczki ekstraktu z wanilii 2 jaja (najlepiej prosto z lodówki) 150 g posiekanej czekolady mlecznej Przygotowanie Nagrzejcie piekarnik do 180 st bez termoobiegu. Blachę wyłóżcie papierem do pieczenia. Czekoladę gorzką roztopcie w kąpieli wodnej, lekko przestudźcie.  Mąkę gryczaną przesiejcie, zmieszajcie z solą, sodą i kakao.  Masło zmiksujcie z cukrem i ekstraktem z wanilii(...)czekoladowej masy suche składniki. Dosypcie posiekaną czekoladę, wymieszajcie. Na papier do pieczenia nakładajcie niedbale łyżką porcje masy zachowując odstępy- ciasta wystarcza na około 25 ciastek. Pieczcie około 9-10 minut.  Po wyciągnięciu z piekarnika ciastka wyglądają na niedopieczone- tak powinno być. Zostawcie je na kilka minut na blasze zanim przełożycie na kratkę- zastygną, wtedy bez problemu przełożycie

OliveandThyme
CZEKOLADOWA PIERZYNKA – CIASTO CZEKOLADOWE Z CYTRYNOWO-WANILIOWĄ PIANKĄ 247

pieczeniu ciast! I Ona ma do tego zapał, i ja! Może to znak zbliżającej się wielkimi krokami wiosny, kto wie ;) Dziśs przygotowałam dla Was przepis na pyszne czekoladowe ciasto przypominające klasyczną WZetkę, ale WZetką absolutnie nie jest! Lekki, puszysty, czekoladowy biszkopt upieczony z budyniu ( tak, z budyniu! ) połączony z orzeźwiającym, lekko cytrynowym kremem jest fantastycznym pomysłem do kawki. Ciasto(...)swoich kulinarnych poczynań. Pyszne ciasto! Spróbujcie i Wy! Ps. Śmiało możecie zrobić inną piankę do środka – malinowa, truskawkowa albo o smaku owoców leśnych! Działajcie! SKŁADNIKI : ( 24×28 ) BISZKOPT BUDYNIOWY: * budyń czekoladowy – 5 op ( 5 x 45 g bez cukru ) * cukier – 1 szkl * jajka L – 6 szt * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka KREM

Ostra na Słodko
BŁYSKAWICZNE, PYSZNE PIERNICZKI NA MĄCE ORKISZOWEJ 350

dodałam także cynamon). Praca przy nich to czysta przyjemność, ciasto ma super konsystencję, jest bardzo delikatne i nic się nie klei, nie musiałam ich podsypywać mąką. I co najważniejsze moje pierniczki były miękkie nie tylko od razu po upieczeniu, one są miękkie cały czas. Ponoć te pszenne (ja nie piekłam więc nie wiem) miękkie są od razu a później twardnieją(...)cienkie. Taka odmiana jest czasami również wskazana. Najbardziej smakowały nam polukrowane (cukrem trzcinowym), z bardzo zdrowymi w tym roku posypkami: orzeszkami pecan, włoskimi, migdałami, płatkami czekoladowymi (z ksylitolem), kokosem. Można podawać również bez dekoracji, wówczas troszkę więcej trzeba posłodzić ciasto. Ja zmniejszyłam bardzo ilość słodkości, dla nas były ok. Z podanych składników wychodzi ok.40-50 sztuk.Przepis lekko zmodyfikowany, pochodzi

Smaczne Zdrowe
Ślimaczki drożdżowe z pistacjami i masłem orzechowym 236

napowietrzyć, wtedy ciasto lepiej wyrasta podczas pieczenia - dodać sól, jajo+żółtko, oraz rozczyn drożdżowy. Wszystko wymieszać i wyrobić na gładkie ciasto - leniwiec kuchenny może z powodzeniem użyć miksera, bo ciasto nie jest mocno zwarte, tylko z końcówkami w postaci mieszadeł hakowych, NIE trzepaków.   Miskę, w której wyrabiane było ciasto, obsypać mąką i włożyć do niej ciasto. Przykryć ściereczką(...)boku bez farszu - im więcej warstw zawiniętego ciasta w rulonie, tym większe będą drożdżówki. Jeśli mamy ochotę na większe drożdżówki - zawijać ciasto w rulon od krótszego boku. Dobrze skleić ostatni brzeg z resztą ciasta, aby nadzienie nie wypływało podczas pieczenia. Rulon kroić na 3-4cm plastry. Plastry układać poziomo na papierze do pieczenia na blasze. Blachę

Grunt to przepis!
Torcik czekoladowy z karmelową polewą z cukierków 287

/malacukierenka https://malacukierenka.pl/tort-orzechowy-z-kawa-i-whisky.html (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Torcik czekoladowy z karmelową polewą z cukierków Składniki: Ciasto: 150g masła 150g gorzkiej czekolady 60% połamanej na kawałki 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 100ml gorącej wody 180g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 40g dobrego, ciemnego kakao bez cukru 180-200g jasnego brązowego cukru(...)Ciasto: 1. Do rondelka włożyć pokrojone na kawałki masło, czekoladę, dodać kawę i wlać gorącą wodę. Podgrzewać na małym ogniu mieszając, aż składniki się roztopią i połączą w jednolitą masę, zdjąć z ognia. 2. Mąkę i kakao przesiać, dodać sodę, proszek do pieczenia, wymieszać. 3. W drugiej misce wymieszać łyżką jajka, olej, maślankę, cukier. Stopniowo wlewać masę czekoladową, mieszając

Mała Cukierenka