ciasto czekoladowe bez pieczenia - 4995 przepisów (strona:58/333)

Bajaderki buraczane z masą daktylową i ziarnami. 231

oleju słonecznikowego 1  szklanka puree z gotowanego/pieczonego buraka  około 2 szklanek  mąki pszennej 3 łyżki  gorzkiego kakao 1 i 1/2  łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli  Masa daktylowa 250 g daktyli 1 szklanka wody  (lub mleka) 1 łyżka kakao  1/2 szklanki suszonej żurawiny 2 łyżki masła kokosowego 5 dag czekolady wiórki(...)soku w buraczkach  gotowanych  jest inna,  a inna w pieczonych. Ciasto powinno być konsystencji gęstej, kwaśnej śmietany. Upiecz  ciasto w  temp. 180 st.C do suchego  patyczka. Odstaw do ostudzenia. Przygotuj  masę daktylowo-czekoladową Wodę wlej do rondelka, wsyp daktyle bez pestek - doprowadź do zagotowania. Wsyp żurawinę, dodaj kako i masło kokosowe. Wymieszaj

Gotuj Sam!
Ciasto z buraczków i czekolady 195

strukturę całego ciasta, stanowi o jego lekkości, ale też nadaje mu ziarnistości. W ogóle buraczek w tym cieście zachowuje się niesamowicie: oddaje mu swoją słodycz oraz lekko ziemisty posmak, który wspaniale łączy się z kakao i czekoladą, dodaje mu wilgotności i tekstury. Idealne ciasto na weekend Ciasto, oprócz buraczków, może spokojnie obejść się bez innych dodatków. W sezonie możecie(...)zaszkodzi. W oryginalnym przepisie czas pieczenia ciasta wynosi 25 minut, nasze doświadczenie jest takie, że to za mało – ciasto jest za miękkie a co gorsza, buraczki są właściwie surowe. Według nas ciasto z buraczków z dodatkiem malin (nie ma ich w oryginalnym przepisie) wymaga pieczenia około godziny. Później musi wystygnąć. Ciasto z samymi buraczkami jest gotowe

Niedzielny kucharz
Sernik z wiśniami 348

minut  , całość ok. 1 godzinyTemp. pieczenia : spód 190 C , całość 180 C Składniki:Spód 200 g mąki pszennej 100 g masła mocno schłodzonego 2 żółtka 4 łyżki gęstej śmietany   Masa serowa: 1 kg sera tłustego ( użyłam 4 kostek sera po 250 g ) 500 g wiśni bez pestek 200 g cukru  100 g masła(...)łyżki śmietany 12 % Dodatkowo: wiórki kokosowe polewa czekoladowa Sposób wykonania:Spód: Mąkę przesiać na stolnicy. Dodać żółtka, śmietanę i masło. Razem wszystko posiekać. Zagnieść ciasto , uformować kulę i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po wyznaczonym czasie ciasto wyjąć i rozwałkować , po czym ułożyć na dnie tortownicy i ponakłuwać. Piec ok. 25 minut w temp. 190 C ( ciasto ma się

Słodkości i nie tylko
SERNIK REWELACJA 29737

ziemniaczanej- 1-2 łyżeczki wody lub mleka (gdyby ciasto nie chciało się skleić)Uwaga: duża porcja, piekłam w blaszce 33x22 i ciasto było równiutkie z nią.Wszystkie składniki kruchego ciasta umieścić w misce i zagnieść. Gdyby ciasto nie chciało się połączyć, dodać 1-2 łyżeczki wody lub mleka. Przygotowanym ciastem wykleić dokładnie dno formy wyłożonej papierem do pieczenia.Masło utrzeć(...)wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160*C , pieczemy ok. 80-90 minut. Po wyjęciu boki okroić nożem i pozostawić do wystygnięcia.Mój serniczek dodatkowo polukrowałam mielonym cukrem trzcinowym rozrobionym ze śmietaną i posypałam płatkami czekoladowymi bez cukru (z ksylitolem). Wyszedł pyszny, puszysty i wart powtórzenia. Nie dodałam rodzynek do ciasta gdyż mi nie pozwolono...(bunt rodzinki). A byłyby

Smaczne Zdrowe
Jamajskie pijane rodzynki z czekoladą i rumem :) 244

się w rumie (lub innym alkoholu jaki wybierzecie :), a druga w polewie czekoladowej. Ciasto w sam raz dla tych, którzy mają niedobry magnezu, jak ja :) a przede wszystkim dla czokoholików, którym także jestem :) Idealnie sprawdza się na wszelkiego rodzaju uroczystości :) No i można je zrobić w wersji bez procentów, wystarczy dodać same sparzone rodzynki :) Przepis pochodzi od mojej Teściowej(...)wrzątkiem, a następnie przekładamy do słoika i zalewamy rumem lub innym alkoholem, zakręcamy szczelnie i pozostawiamy na co najmniej 2 godziny, by wchłonęły %. Najlepiej rodzynki przygotować dzień przed pieczeniem ciasta. Białka oddzielamy od żółtek, a następnie ubijamy na sztywną pianę, do której dodajemy cukier i nadal ubijamy, aż się lekko rozpuści. Następnie dodajemy po jednym żółtku i dalej ubijamy

Smakowy Raj
Kostka malinowo-czekoladowa 182

staną się lekkie i puszyste. Dodać masę czekoladową i dokładnie ubić. Dodawać kwaśną śmietanę na zmianę z suchymi składnikami, mieszając szpatułką tylko do połączenia się składników. Dno formy o wymiarach 23×35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przelać o formy, wyrównać i piec w temperaturze 170 st. bez termoobiegu przez 25-30 minut. Upieczony biszkopt przełożyć(...)rozpuszczenia. Odstawić do wystudzenia. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodać wystudzone puree malinowe i delikatnie wymieszać. Dodać świeże owoce malin i ponownie wymieszać. Całość musu malinowego wylać na wystudzone ciasto czekoladowe. Odstawić do lodówki do stężenia. Dodatkową galaretkę malinową przygotować według instrukcji na opakowaniu i tężejącą wylać na wierzch ciasta. Całość schłodzić w lodówce. Artykuł Kostka malinowo-czekoladowa pochodzi

Pieguskowa Kuchnia
Kostka malinowo-czekoladowa 193

staną się lekkie i puszyste. Dodać masę czekoladową i dokładnie ubić. Dodawać kwaśną śmietanę na zmianę z suchymi składnikami, mieszając szpatułką tylko do połączenia się składników. Dno formy o wymiarach 23×35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przelać o formy, wyrównać i piec w temperaturze 170 st. bez termoobiegu przez 25-30 minut. Upieczony biszkopt przełożyć(...)rozpuszczenia. Odstawić do wystudzenia. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodać wystudzone puree malinowe i delikatnie wymieszać. Dodać świeże owoce malin i ponownie wymieszać. Całość musu malinowego wylać na wystudzone ciasto czekoladowe. Odstawić do lodówki do stężenia. Dodatkową galaretkę malinową przygotować według instrukcji na opakowaniu i tężejącą wylać na wierzch ciasta. Całość schłodzić w lodówce. Artykuł Kostka malinowo-czekoladowa pochodzi

Pieguskowa Kuchnia
Domowe lody bez maszynki 226

bazie czekoladowego ganachu, czyli po prostu śmietany kremówki z ciemną czekoladą i muszę Wam powiedzieć, że na prawdę jestem zadowolona z tego przepisu – tylko kilka składników mamy pyszne domowe lody bez maszynki! Jest zbyt gorąco na włączanie piekarnika, a macie ochotę na coś dobrego? Zapraszam Was do zajrzenia do przepisów na ciasta bez pieczenia :) Sernik(...)zimno z truskawkami i sernik Snickers , ciasto 3 Bit na herbatnikach lub Raffaello na krakersach . Składniki: 400 g śmietany kremówki 200 g gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao 1 łyżka cukru 3 żółtka Jak zrobić domowe lody bez maszynki? W garnuszku zagotowujemy śmietanę kremówkę, zestawiamy z ognia i dodajemy 150 g połamanej na kawałki czekolady. Odstawiamy pod przykryciem na około

Ciastkozercy
CHLEBEK BANANOWY Z ORZECHAMI 193

Wilgotne, miękkie i naturalnie słodkie ciasto bananowe. Łatwo i szybko się przygotowuje - bez zbędnego bałaganu w kuchni, bez użycia miksera.  Aby uniknąć ryzyka zakalca pamiętajcie o wcześniejszym wyjęciu składników z lodówki oraz nie mieszaniu składników sypkich z mokrymi zbyt długo i energicznie. Wystarczy zgrubnie przemieszać je widelcem lub szpatułką. Tylko do połączenia składników. Chlebek ładnie rośnie(...)Delikatnie łączymy z suchymi składnikami z drugiej miski oraz posiekanymi orzechami.  Ciasto przelewamy do formy i pieczemy ok 55 minut lub do tzw. suchego patyczka.  Wyjmujemy z piekarnika, zostawiamy w formie do lekkiego przestudzenia, następnie wyjmujemy z formy i układamy na kratce.  POLEWA CZEKOLADOWA : W szklanej misce ustawionej nad garnkiem z gotującą się wodą, roztapiamy połamaną

cool and minty
Gryczane ciasto z bezą i truskawkami! 197

smaku czekoladowym - 120 g cukru (bądź użyj słodzika np. stewii ) - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 12 -16 dużych truskawek WYKONANIE: Olej, mleko i jajka połącz za pomocą trzepaczki z mąką i proszkiem do pieczenia. Cukier zmiel na cukier puder i dodaj do masy. Formę wysmaruj olejem i wylej masę. Ułóż truskawki wstaw do pieca na 35 minut(...)stopni C. (grzanie dół + termoobieg). BEZA: - 3 białka - 3 łyżki cukru pudru płaskie -  3 łyżki wiórków kokosowych Ubij białka na sztywną pianę dodaj cukier i dalej ubijaj na wysokich obrotach, dodaj wiórki kokosowe, wymieszaj delikatnie masę. Po upływie 35 minut od pieczenia ciasta otwórz piekarnik i wyłóż na ciasto pianę. Piecz kolejne 15 minut w temp

SMYKWKUCHNI
CIASTA NA ŚWIĘTA 370

smaku waniliowym, z pięknie wyrośnięta bezą, smak wzbogacają pistacje oblane czekoladą.... ;-) http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/11/sernik-z-beza-i-pistacja-najsmaczniejszy.html 2. CZEKOLADOWY TORT Z BRZOSKWINIAMI Tort bardzo łatwy w wykonaniu, bardzo efektownie wyglądający. Polecam szczególnie tym, którzy lubią smak czekolady ale nie mają zbyt dużo czasu na pieczenie w kuchni. http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/11/czekoladowy-tort-z-brzoskwiniami.html 3. KARMEL BROWNIE TOWER Bardzo słodkie ciasto, niepowtarzalny smak. Masło orzechowe, chałwa

SMYKWKUCHNI
Potrójnie czekoladowy sernik na zimno 418

składniki spód * 150 g herbatników kakaowych * 70 g masła lub margaryny * 2 łyżki nutelli masa * 500 g sera białego na serniki mielonego * 250 g śmietany 30

Mix smaku
Wegańskie ciasto czekoladowe z jabłkami 250

Moja propozycja ciasta na niedzielę to wegańskie ciasto czekoladowe z jabłkami. Wegańskie ciasto czekoladowe z jabłkami Ciasta wegańskie różnią się oczywiście smakowo nieco od tych standardowych

mecooks
Szybka babka z kajmakiem (mieszana łyżką) 215

ciasto jest bardziej wilgotne. Spróbujcie. Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kajmaku (płaskie stołowe) – użyłam Helio 3/4 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 3 jajka klasy M Do podania: cukier puder lub czekoladowa polewa Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Do garnuszka(...)wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną lub wyłożoną papierem do pieczenia). Babkę pieczemy w rozgrzanym piekarniku, na środkowym poziomie do tzw. suchego patyczka. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, u mnie około 40-45 minut. Po wystudzeniu ciasto można oprószyć cukrem pudrem lub polać czekoladową polewą. Babkę przechowujemy pod przykryciem. Smacznego

Słodkie okruszki
ROLADA SPECULOOS Z MANDARYNKAMI 215

  Kolejna słodkość świąteczna godna polecenia. Pyszna, delikatna, lekko korzenna rolada czekoladowa z ciasteczkami speculoos. Tworzy ją delikatny, wilgotny biszkopt orkiszowy z dodatkiem korzennych ciasteczek w

Smaczne Zdrowe