ciasto czekoladowe bez pieczenia - 4995 przepisów (strona:151/333)

Piernik pomidorowy - prosty, rewelacyjny 373

przygotowania i uda się każdemu. Mieszamy suche składniki z mokrymi i do piekarnika. To ciasto bez dodatku jajek, a jest  niebywale puszyste i mięciutkie, wilgotne i bardzo pyszne. Jeśli do przygotowania polewy czekoladowej pominiesz śmietankę otrzymasz ciasto wegańskie. Gotowe ciasto możesz przełożyć powidłami lub upiec z dodatkiem ulubionych bakalii. Teraz właśnie raczymy się wersją z orzechami włoskimi(...)szklanki oleju roślinnego 1/2 szklani ksylitolu/cukru trzcinowego 2 szklanki mąki orkiszowej 1 1/2 łyżki przyprawy piernikowej -  domowej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 szczypty soli oraz: powidła do posmarowania 100 czekolady (Aldi - Herbe Sahne) 60 ml śmietany 36 lub 18% 1 szklanka to 250 ml Przygotowanie: piekarnik nagrzać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto czekoladowe z serowymi łatkami 146

powiem. :) Z ciężkim czekoladowym ciastem komponowała się idealnie. Wyczuwalny smak waty cukrowej, lekko truskawkowy doskonale oczyszcza kubki smakowe. Ja jestem niezwykle nią zaskoczona! Przejdźmy jednak do przepisu na ciasto, bo jeżeli już tutaj trafiliście, to zapewne macie na nie ochotę! :)               Potrzebujemy: 220 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki ciemnego

MamaOskarka
Ciasteczka słodkie baranki 176

pieczenia 1 kopiasta łyżeczka kakao Jajko roztrzepać z cukrem pudrem, dodać masło, wymieszać. Mąkę (minus 1 łyżka) przesiać z migdałami i proszkiem, wsypać do masy jajecznej. Zagnieść miękkie ciasto. Do 1/5 część ciasta dodać kakao i ponownie zagnieść, do reszty dodać odłożoną wcześniej łyżkę mąki. Z jasnego ciasta odrywać kawałki i formować kulki ok 1cm. Z ciemnego ciasta formować(...)kulek 1cm, resztę kulek nieco mniejszych. Na jednego baranka potrzeba ok 9 kulek jasnych, 1 większa na głowę i 3 mniejsze czekoladowe na uszy i nogi. Głowom, nogom i uszom nadać podłużny kształt. Kulki ułożyć ciasno, lekko spłaszczyć, żeby dobrze posklejały się między sobą. Ciastka wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 15 minut w temp. 170stC. Po upieczeniu studzić na blasze

Obiad gotowy
Ciasto Kukułka 162

czekoladowa, wiśnie w syropie - dowolnie, według Waszych upodobań ;-) Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na najwyższych obrotach miksera na sztywną pianę, na koniec dodajemy stopniowo cukier. Zmniejszamy obroty miksera do minimum i dodajemy po jednym żółtku. Obie mąki i kakao mieszamy razem i dodajemy po jednej łyżce do masy jajecznej. Przelewamy ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia

Czary - gary w kuchni
Muffinki czekoladowe 175

albo herbaty, robi się je bardzo szybko i można urozmaicać ich smak różnymi dodatkami. Dzisiaj ulubione muffinki Taty - muffinki czekoladowe. Z kawałkami czekolady, mięciutkie, na bazie  mleka kokosowego . Zapraszam do spróbowania! 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 2 łyżki dobrego kakao 1 żółtko 1/3 szklanki oleju 1 szklanka domowego  mleka kokosowego kilka(...)cukrem. Dodać do nich wymieszane żółtko z wodą i olejem. Połączyć niezbyt dokładnie. Do foremek na muffinki nakładać ciasto d 3/4 wysokości. Do każdej muffinki włożyć po kawałku czekolady. Piec ok. 20-30 minut w 180 stopniach.  Muffinka bez czekolady dla starszego dziecka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Zdrowy snikers bez cukru i mleka 232

masło orzechowe jest zdrowe?  Ile można go jeść? Jak zrobić samemu?) Warstwa II daktyle bez pestek   250g wrząca woda do zalania daktyli Warstwa III 120 g niesolonych orzechów ziemnych (waga po obraniu). Orzechy możesz wcześniej podprażyć na suchej patelni Polewa czekoladowa 1 łyżka oleju kokosowego 2 łyżki kakao 1 łyżeczka ksylitolu lub kilka kostek dobrej, gorzkiej czekolady(...)żółtkami i jajkiem. Wyrób na gładką masę (może się lekko kruszyć) 2. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. 3. Keksówkę o wymiarach 25x13 cm wyłóż papierem do pieczenia.   Na to wyłóż ciasto i bardzo dokładnie ugnieć.  4. Piecz ok. 15 minut. W międzyczasie daktyle zalej wrzącą wodą i odstaw na 10 minut. 5. Wyjmij ciasto z piekarnika, wystudź

Powiedz dietom nie
Ananasowiec, czyli tropikalny torcik. 153

Przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką, lub wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 35-40 minut w zależności od naszego piekarnika (jeśli pieczemy z termoobiegiem temperaturę zmniejszamy do 170 stopni), przed wyjęciem ciasta sprawdzamy czy się upiekło w środku (wbijamy patyczek- suchy oznacza, że ciasto jest gotowe, a lepiący, że jeszcze chwile trzeba je dopiec. Jeśli jest już(...)zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Do przygotowanej śmietanki cienką strużką wlewamy galaretki, miksujemy. Gotową masę przekładamy na biszkopt, wyrównujemy i polewamy rozpuszczoną czekoladą lub polewą czekoladową. Tak wyglądają żółtka po dodaniu proszku do pieczenia i octu

Rozpustne gotowanie
Jogurtowa babka czekoladowa z czekoladową polewą 160

ciasta nie miksujemy za długo (najlepiej w tym przypadku w ogóle zrezygnować z miksera, wystarczy wymieszanie widelcem, do połączenia składników). Spróbujcie. Wychodzi pyszna! 'jogurtowa babka czekoladowa z czekoladową polewą' Składniki (wszystkie powinny mieć temperaturę pokojową!): * ciasto: - 125g masła - 1/2 - 3/4 szklanki drobnego cukru - 2 jajka - 1 szklanka kremowego jogurtu greckiego - 2 szklanki mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia

CookYourself
Torcik z batatem. 205

batatów 17,5 dag cukru pudru 17,5 dag masła 3 jajka 20 dag mąki tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 aromat cytrynowy 1 szklanka jagody amerykańskiej ½ szkl. jagód goji ½ szkl. płatków czekoladowych ½ szkl. lukru cytrynowego Wykonanie. Obrane bataty obrać, pokroić , ugotować i zmiksować na puree. Masło utrzeć z cukrem i dodawać po jednym jajka, miksować. Następnie(...)tortownicy,24 cm, nałożyć połowę masy, przykryć jagodami amerykańskimi, a te resztą ciasta. Piec w temp.170 stop. 45 minut Jeszcze ciepły polałem lukrem utartym  z białka, cukru i soku z cytryny. Następnie posypałem jagodami goji i płatkami czekolady. Polecam, ciasto jest naprawdę warte grzechu, bez pokuty

Kulinarny karnet Christophera
Ciasto czekoladowe przełożone kremem z mleka zsiadłego 3243

przełożyłam to ciasto pamiętam jeszcze z dzieciństwa, jeśli dobrze pamiętam to właśnie kremem z mleka zsiadłego moja mama przekładała ciasto tureckie (swoją drogą też bardzo smaczne ciasto). Krem ten, smakowo, stanowi połączenie kremu maślanego, z tym na bazie bitej śmietany. ciasto jest wilgotne, mocno kakaowe i świetnie współgra z kremem. Warto wypróbować i samemu się przekonać! :) Ciasto czekoladowe przełożone kremem(...)mleka zsiadłego PRZEPIS{tortownica: średnica 23 cm.}temperatura pieczenia: 170ºC | czas pieczenia: ok. 60 minCiasto czekoladowe(źródło: MW)  4 duże jajka 200 ml mleka 170 ml oleju słonecznikowego lub rzepakowego 1,5 szklanki brązowego cukru (następnym razem dam mniej, nawet do 1 szkl.) 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 200 g mąki pszennej 80 g kakao (następnym

coolinarnastrefa.blogspot.com
CZEKOLADOWE CIASTO BANANOWE Z ŻURAWINĄ I ORZECHAMI 166

   Czekoladowe ciasto bananowe z żurawiną powstało, by nie marnować owoców. Choć nie kupuję ich zbyt dużo, to i tak zawsze pozostanie coś z tych

Smaczne Zdrowe
Razowy piernik żytni 196

dniach, kiedy to ciasto zmięknie, przesiąknie aromatem dżemu. Piernik jest wtedy bardzo „piernikowy” i po prostu rozpływa się w ustach Przechowywanie bardzo mu służy. Ja trzymam zawinięty piernik w papier do pieczenia, ale dodatkowo możecie owinąć go w folię. Dawno nie jadłam tak pysznego piernika, więc pewnie bez wahania, zrobię go na Święta. Jeszcze ten rozchodzący(...)Dodajemy miód wymieszany z masłem. miksujemy. 5. Dodajemy suche składniki. 6. Pieczemy ok 50 minut w 180°C Piernik po wystudzeniu przekroić i przełożyć dżemem i polać polewą. Ozdobić orzechami. 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-ucierane/razowy-piernik-zytni/ BosowKuchni     Artykuł Razowy piernik żytni pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Piątki z piłką. Jeden 208

fanów czekolady i zniknął w trzech czwartych, co biorąc pod uwagę, że poza moimi ciastami były też lody, dwa rodzaje brownie i urocze, malutkie desery Sarah Bernhard (kiedyś Wam pokażę, bo to duńska klasyka), uznaję to za pełen sukces.  Tort piłka czekoladowy Składniki: (na miskę o pojemności 3 l) 65 g surowego marcepanu 65 g cukru pudru(...)dodając cukier. Marcepan, cukier puder, masło, żółtka, cukier waniliowy i przesianą mąkę utrzeć na jednolitą masę. Dodać czekoladę, zmiksować. Partiami dodawać bezę, delikatnie mieszając łyżką. Masę równomiernie rozłożyć na blasze z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st. C. przez 15-18 minut. Ostudzić. Miskę wyłożyć folią spożywczą. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. 300 ml kremówki zagotować

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Świąteczne przepisy na ciasta 286

Święta już za pasem i najwyższa pora zacząć przygotowania… zapewne wielu z nas wertuje internet, gazetki w poszukiwaniu nowych inspiracji i ciekawych przepisów kulinarnych na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Banoffee pie czyli ciasto bez pieczenia 29949

  Banoffee pie czyli esencja samej słodyczy, nazwa pochodzi od połączenia słów Banana i Toffee . Z dostępnych informacji wynika, że jest to angielski deser i zajadła

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania