ciasto czekoladowe bez pieczenia - 4995 przepisów (strona:140/333)

Szybkie ciasto czekoladowe. 253

Najprostsze ciasto czekoladowe jakie piekłam do tej pory.Nie wymaga miksera, tylko trzepaczki i łyżki .Jest wilgotne, cudownie czekoladowe i puszyste.Polecam. Składniki:tortownica 20 cm 160 g mąki pszennej 175 ml śmietany 18 % 100 g masła 100 g czekolady gorzkiej 100 g cukru trzcinowego 2 jajka 2 pełne łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej(...)Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Najpierw rozpuszczamy masło na niewielkim ogniu ,dodajemy czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia już bez podgrzewania. Studzimy. Jajka roztrzepujemy z cukrem .Dodajemy śmietanę ,ostudzoną czekoladę z masłem ,mieszamy. W oddzielnej misce przesiewamy suche składniki,czyli – mąkę, kakao ,proszek i sodę .Dodajemy je w dwóch częściach do składników mokrych i krótko mieszamy łyżką.Tylko

Ladylaura.
Rolada kakaowa na szybkiego 205

kakao 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu Krem mascarpone 250 g mascarpone 100 ml kremówki, 36% 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu Czekoladowa polewa 150 g czekolady 1 łyżka golden syropu 1 łyżka śmietanki 2 łyżki perłowej posypki Nastaw piekarnik na 160ºC na termoobieg (bez termoobiegu 10 stopni więcej). Oddziel białka od żółtek. Ubij białka na sztywno, pod koniec dodając po trochu cukier(...)jednym żółtku, po każdym dokładnie miksując. Dodaj wanilię, a na koniec przesianą mąkę z kakao, delikatnie wymieszaj z masą jajeczną. Blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Rozprowadzić cienko ciasto po całej blaszce. Piec przez 10 minut. Wyjmij biszkopt z piekarnika, odwróć na ściereczkę i oderwij papier. Zwiń jeszcze ciepły biszkopt w rulon wzdłuż dłuższego boku. Ostudź Przygotuj krem

codojedzenia
Ciasto czekoladowe z czekoladą :) bez laktozy, bez mąki pszennej 166

Polewa: 12 daktyli bez pestek 1 szklanka mleka ryżowego 2 łyżki kakao pół łyżki masła kokosowego Dodatkowo: dżem wiśniowy Wszystkie składniki na ciasto wymieszałam za pomocą miksera. Ciasto przelałam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiłam do piekarnika na 45 min, temp. 180  °C. (wypiekamy do suchego patyczka) Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.  Jeśli

nietadieta
Sernik pieczony w kruchym czekoladowym cieście, niebo w gębie 275

PRZEPIS JEST NA DUŻĄ BLACHĘ ! Ciasto : wszystko do jednego gara  - 500 g mąki pszennej - 200 g zimnego masła - 200 g cukru pudru - 1 łyżka smalcu

Pasje Jolki
Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami 396

ustach!Któż z nas tego nie lubi? ;)Dziś mam dla Was przepis na przepyszne ciasto czekoladowe ( kakaowe ) właśnie z tymi soczystymi brzoskwiniami.Niesamowicie puszyste , delikatne …. wypełnione po brzegi owocami – świetne do popołudniowej kawy!A dzięki temu, że zrobiłam je na mleku bez laktozy i ja mogę z przyjemnością sięgnąć po kawałek!Polecam!  SKŁADNIKI:( blacha(...)cukier – 1,5 szkl* letnia woda – 0,5 szkl* mleko – 1 szkl* olej rzepakowy – 0,5 szkl* mąka pszenna – 2,5 szkl* proszek do pieczenia – 2 pełne łyżeczki* kakao – 6 łyżekSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę.Dodajemy pozostałe składniki : mąkę, proszek , letnią wodę , olej , mleko i kakao , a następnie

Ostra na Słodko
Ciasto Raffaello bez pieczenia 1253

zależy od rozmiaru 1/4 szklanki mleka (do namoczenia herbatników) Jak zrobić ciasto Raffaello bez pieczenia? Herbatniki wraz z migdałami mielimy w malakserze. Po tym dodajemy roztopione masło i jeszcze trochę mielimy malakserem, aż powstanie masa przypominająca mokry piasek. Tak powstałą kruszonką wylepiamy dno wyłożonej papierem do pieczenia blachy i równamy. Odstawiamy do lodówki. Żelatynę zamaczamy wodą(...)dodajemy ostudzoną masę czekoladową. Ubijamy (już na najwyższych), aż krem lekko zgęstnieje, ale należy uważać, aby NIE ZWAŻYĆ kremu. Po tym do kremu dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy łyżką. Tak powstały krem wykładamy na spód herbatnikowy i dokładnie równamy. Na górę kremu układamy namoczone w mleku herbatniki, jeżeli jest potrzeba, łamiemy herbatniki, aby cały wierzch ciasta był nimi przykryty. Robimy

Kuchnia Łukasza
Ciasto Makowo-Jabłkowe na Biszkopcie (Makowiec z Jabłkami) 323

Warstwa j abłkow a : ok. 1 kg jabłek (po obraniu i wydrążeniu) 1/2 łyżeczki cynamonu cukier Polewa Czekoladowa: 75 g czekolady gorzkiej (lub pół na pół z mleczną) 75 ml śmietanki kremówki łyżeczka wódki ok. 100 g wió rków kokosowych     Ciasto Makowo-Jabłkowe na Biszkopcie (Makowiec z Jabłkami) - Sposób przygotowania: Biszkopt: Blaszkę wy kładamy pergaminem(...)doda jemy po jednym żółtku, po czym małymi partiami wsyp ujemy mąkę tortową i ziemniaczaną wraz z proszkiem do pieczenia. Gotową masę wlewamy do formy i wkładamy do piekarnika na grzanego do temperatury 170 °C . Pieczemy ok. 20 minut do "suchego patyczka". Po wystudzeniu przekrawamy na dwa równe blaty . Nadzienie jabłkowe :   Jabłka obieramy, ścieramy na tarce

Słodka Strona
Włoskie Frittelle di Carnevale 2679

tradycja, cześć frittelle była z rodzynkami, ale zdecydowana cześć “bez”. Te z rodzynkami od razu zostały posypane cukrem pudrem i spałaszowane,mmm… najlepsze jeszcze chrupiące! Natomiast te “bez” czekały, a my z nimi, na  wypełnienie  pysznym kremem. Kremów do nadziewania jest kilka: tradycyjny pasticcera( budyniowy klasyczny, czekoladowy lub cytrynowy), zabaione( z winem marsala), chanillty(crema pasticcera(...)wodzie.  W mało przypalającym się garnku gotujemy  wodę i masło. Gdy masło się rozpuści a woda zacznie wrzeć, wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ucieramy drewnianą łyżką, aż ciasto będzie odstawać od brzegów naczynia i powstanie kula (ok. 2-3 minuty). Zdejmujemy z palnika.   Studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy cukier i wbijamy jajka, jedno

Mia Cucina Sofieta
Czekoladowy sernik z cynamonem 154

cynamonu 100 g czekolady deserowej Polewa: 100 g czekolady deserowej Płatki czekoladowe do dekoracji Ciasteczka mielimy w blenderze lub malakserze. Masło rozpuszczamy w garnku. Przelewamy do ciastek i dokładnie mieszamy aby zrobiły się mokre. Gotowymi ciastkami wykładamy spód tortownicy o średnicy 20 cm. Tortownicę wcześniej wykładamy papierem do pieczenia. Blaszkę wstawiamy na chwilę do lodówki. Piekarnik nastawiamy na temperaturę(...)mieszamy z kilkoma łyżkami masy serowej (u mnie około 10 łyżek).  Zahartowana czekoladę przelewamy do reszty masy i miksujemy do połączenia składników. Gotową masę przelewamy na ciasteczkowy spód. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika, zmniejszamy temperaturę do 120*C. Na dnie piekarnika ustawiamy naczynie zalane do pełna wrzątkiem. Sernik pieczemy przez około 80 minut. Studzimy przy otwartych drzwiczkach. Gotowy wyjmujemy

VioletoweKucharzenie
Sernik na kruchym spodzie z polewą czekoladową 147

może być czekoladowa cukier waniliowy jeśli lubicie to dodatkowo rodzynki i skórka pomarańczowa Najpierw musimy zrobić kruche ciasto.  Ze wszystkich składników na ciasto, zagnieć elastyczną kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na pół godziny. Po tym czasie rozwałkuj na prostokąt. Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia i pokryj ciastem. Jeśli ciasto jest zbyt plastyczne, odrywaj(...)stopni piekarnika i piecz około 15 minut,następnie obniż temperaturę do 150 stopni i piecz około godzinę lub więcej, musisz obserwować. Po czasie wyłącz piekarnik i nie otwieraj go. A po pół godzinie uchyl drzwiczki i zostaw do wychłodzenia. Rozpuść czekoladę deserową lub mleczną , pokryj zygzakami sernik. Gotowe. Serniki lubią wypoczywać w lodówce bez przykrycia. Na drugi dzień

Z Kuchni Do Kuchni
Tort orzechowo- kajmakowy bez pieczenia 185

wersję bez pieczenia. Mimo to tort wyszedł bardzo smaczny i jestem zadowolona z ostatecznego rezultatu. Spróbujcie go przygotować, bo naprawdę warto.  SKŁADNIKI: 1 opakowanie okrągłych wafli, 3/4 szklanki mleka, 1 szklanka cukru, 200g orzechów włoskich MAKAR . 200g masła, 1 kieliszek spirytusu, 1 puszka masy kajmakowej o smaku orzechowym, 1 opakowanie podłużnych biszkoptów, cukrowe róże i czekoladowe ażurki(...)ściślej przylegały do tortu.  5. Wierzch tortu dekoruję cukrowymi różyczkami i czekoladowymi ażurkami.  Do przygotowania masy do tortu wykorzystałam orzechy włoskie, które otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . Orzechy włoskie to składnik niezbędny w każdej kuchni. Możemy je wykorzystywać absolutnie do wszystkiego. Zarówno do ciast, ciastek, deserów, jak i wytrawnych farszy, sosów czy panierki. Orzechy włoskie MAKAR mają

Tradycyjna kuchnia Kasi
Domowe przekąski (paluszki, chipsy, krakersy) 206

wodę i olej. Mieszamy łyżką, a później zagniatamy ręką. Ciasto dzielimy na 9 -10 części i każdą kulkę cieniutko wałkujemy. Smażymy na patelni bez tłuszczu minutę z jednej strony i 20 sekund z drugiej. Po usmażeniu placek kroimy w trójkąty, które smarujemy oliwą z przyprawami. Temperatura 180 stopni Czas pieczenia około 15 minut Co jeszcze? Warzywa Warzyw(...)granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry  Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe wypieki (muffinki) Domowe

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Babeczki mumie 92

kokilki (najlepiej silikonowe) i mikser . Ja korzystam z miksera ręcznego Vintage Cuisin e. Mam go już ponad rok, a w maju przeszedł testy życia – 20 ciast (nie byle jakich bo były to biszkopty, bezy, szarlotki i przeróżne serniki) w 10 dni i jak widać nadal mi służy. Mam wersję kremową i taka kolorystyka zdecydowanie pasuje mi i mojej kuchni(...)babeczek: 150 g mąki pszennej 2 jajka 4 łyżki masła 5 łyżek mleka 7 łyżek ksylitolu/erytrolu/cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 4 kostki czekolady mlecznej 3 łyżeczki kakao Lukier : ½ cytryny 10 łyżeczek cukru pudru + drażetki czekoladowe Przygotowanie: Masło rozpuszczamy z mlekiem, czekoladą i słodziłem w rondelku. Przelewamy do miski. Dodajemy kakao, jajka, mąkę, sodę i proszek

Czarnawisienka
Tort czekoladowy z bananami 238

cukru140g mąki pszennej (użyłam tortowej) 30g ciemnego kakao bez cukru1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia3 łyżki olejuDo nasączenia:około 1/3 szklanki likieru bananowego (możemy zastąpić go posłodzoną kawą,  herbatą lub posłodzoną wodą z paroma kroplami aromatu waniliowego) Masa z bananami:500g śmietanki kremówki 30% lub 36%40g ciemnego kakao bez cukru60g cukru4 łyżeczki żelatyny5 bananów1/2 cytrynyPolewa:250g śmietanki(...)Jaja ubić z cukrem na jasną kremową masę. Dodać w dwóch partiach mąkę i delikatnie wymieszać łyżką. Na końcu dodać olej, wymieszać łyżką. 4. Ciasto przełożyć to tortownicy o średnicy 25cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piernika. Piec w temperaturze 160oC na funkcji termoobieg (180oC na funkcji góra-dół) przez około 40-45 minut

Mała Cukierenka
Sernik czekoladowy z wiśniami 212

wiśni bez pestek odsączonych z  syropu  (dałam 3 puszki po 425g – jak na zdjęciu)Składniki na polewę:- 150g gorzkiej czekolady- ½ szklanki śmietany 30% Wszystkie składniki do sernika muszą być w temperaturze pokojowej (to ważne). Ponieważ sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej, tortownicę trzeba zabezpieczyć. Podczas pieczenia sernika zebra  wpadłam na pomysł i użyłam worka do pieczenia indyka(...)wierzch wylewamy pozostałą część masy serowej i wyrównujemy powierzchnię. Do szczelnej blaszki wstawiamy tortownicę z ciastem i wlewamy wrzącą wodę do połowy wysokości tortownicy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175° C i pieczemy przez 15 minut, następnie obniżamy temperaturę do 120° C i pieczemy jeszcze 90 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy i pozostawiamy sernik zamknięty przez 15 minut. Następnie

mojewypiekiinietylko