ciasto czekoladowe bez pieczenia - 4995 przepisów (strona:139/333)

Miodownik z kremem budyniowym. 337

Wielkanocy bez miodownika. Jest to ciasto dosyć trudne w przygotowaniu i zajmuje trochę czasu, ale nic nie sprawia większej satysfakcji niż zjedzony kawałek pysznego miodownika podczas stołu świątecznego. Miodownik z tego przepisu wychodzi bardzo smaczny, lekko kruchy, przełożony pysznym kremem budyniowym i polany uroczą, błyszczącą polewą czekoladową. Bardzo gorąco polecam przepis do wypróbowania.Składniki:Ciasto(...)waniliowego4 łyżki powidła śliwkowegoPolewa czekoladowa:50 g masła2 łyżki mleka1,5 łyżki kakao2 łyżki cukru pudruPrzygotowanie: Rozpoczynamy od przygotowania ciasta miodowego. W rondelku łączymy: masło, cukier, miód i podgrzewamy na małym ogniu do połączenia się składników na jednolitą masę. Pozostawiamy do przestygnięcia. Po tym w misie łączymy mąkę, jaja, śmietanę, proszek do pieczenia i dodajemy masę miodową, dokładnie

Kuchnia Łukasza
Lekka babka biszkoptowa z owocami 230

równie wyborna z kakao, bakaliami czy łezkami czekoladowymi. Powiem Wam, że jest świetną bazą dla wielu kombinacji smakowych. U nas bardzo często gości bez nadzienia, bo jest dostatecznie wilgotna.   Doskonale nadaje się na piknik, czy do popołudniowej kawki. Tym razem upiekłam ją na urodziny męża, ponieważ specjalnie zażyczył sobie „suche „ ciasto. O dziwo, smakowało nawet moim córciom! Lekka(...)biszkoptowa z owocami 1 szklanka mąki pszennej ½  szklanki mąki ziemniaczanej 1 niepełna szklanka cukru 4 duże  jaja 200 gr masła lub margaryny 1 łyżeczka proszku  do pieczenia Jajka ubijamy z cukrem  na puszysty krem ( około 10-12 minut). Następnie dodajemy przesiane i zmieszane z proszkiem do pieczenia oba rodzaje mąki. Delikatnie mieszamy. Wlewamy gorące

Mia Cucina Sofieta
Sernik na zimno na kruchym czekoladowym spodzie z morelową frużeliną 254

  Dla mnie najlepszym sposobem na zachowanie letnich smaków jest korzystanie z nich ile się da w sezonie, lub zamykanie w słoikach warzyw i owoców by

Cynamonowe szczęście
Sernik gotowany z malinową pianką 173

Bardzo smaczne i efektowne ciasto. Słodycz sernika przełamana lekko kwaskowatą pianką malinową. Przepis na sernik znalazłam w Kuchni Mniam   a pianka malinowa to już

Kolorowa kuchnia Elki
Niezwykły tort dla niezwykłej osoby 392

bardzo równo). Górę posypujemy startą czekoladą lub wiórkami czekoladowymi (można sobie pomóc przygotowując prosty szablon np. z papieru do pieczenia, dzięki któremu stworzymy równe koło). Boki ozdabiamy wyciskając szprycą podłużne kształty, zaczynając u dołu i kierując końcówkę równiutko do samej góry ciasta. I tak dookoła całego ciasta. Następnie brzeg tortu ozdabiamy rozetkami, falami i znów rozetkami(...)napis. Ja wykonałam go z plastycznej czekolady i przy krojeniu niestety nie trzymał się podłoża, dlatego następnym razem napis zrobię szprycą z rozpuszczonej białej czekolady. Jednak zapewniam, że nawet bez napisu takie ciasto będzie wyglądało odświętnie i wyjątkowo.Może się to wszystko wydawać skomplikowane, ale takie nie jest. Serio, serio ;) Udekorowanie tego tortu było naprawdę proste i szybkie (zajęło

Ratunku obiad
TORT PRALINOWY Z BEZĄ, BIAŁĄ CZEKOLADĄ I CZARNĄ PORZECZKĄ 76107

kremówki 36 % (bardzo zimnej) SKŁADNIKI NA KREM PRALINOWY: 75 g cukru 3 żółtka 45 g mąki pszennej 300 ml mleka 200 g masła, w temperaturze pokojowej 200 g kremu czekoladowego migdałowo-orzechowego (ja użyłam Nutelli) DODATKOWO: 1 słoiczek (280 g) dżemu z czarnych porzeczek, niskosłodzonego garść płatków migdałowych do posypania boków tortu PONCZ: 1/3 szklanki letniej wody ok. 2 łyżeczki(...)bardzo ostrożnie wymieszaj szpatułką. Delikatnie przełóż ciasto do tortownicy. Piecz je w temperaturze  170 stopni C  przez około  25 minut  lub do  tzw. suchego patyczka. Gorący biszkopt wyjmij z piekarnika i pozostaw w formie do całkowitego ostudzenia. Dopiero po tym czasie odkrój ostrym nożem brzegi biszkoptu od tortownicy. BEZA: Piekarnik nagrzej do temperatury

Słodko-Słony Świat Ilony
Piernikowe brownie z karmelem i orzechami 259

Mocno czekoladowe, wręcz wytrawne ciasto, słodki karmel, chrupiące orzechy i nuta korzennych przypraw - to się nie mogło nie udać! :) Ciasto jest przepyszne, upieczcie przy najbliższej okazji, albo i nawet... bez okazji :) SKŁADNIKI (blacha 25 x 25 cm) 2 tabliczki gorzkiej czekolady ( użyłam 70% kakao) 120g masła 1 duża łyżka kakao 4 jajka 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej(...)Masę czekoladową miksujemy na niskich obrotach i dodajemy po jednym jajku, cały czas miksując. Dodać mąkę i delikatnie zmiksować do całkowitego połączenia składników. Orzechy podprażamy na suchej patelni kilka minut, aż staną się chrupiące. Delikatnie siekamy i dodajemy do masy czekoladowej. Foremkę o wymiarach 25x25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy połowę masy czekoladowej. Na masę czekoladową wykładamy połowę

DefinicjaSmaku
Przepis #184 Dyniowe ciasto czekoladowe - bez mąki, laktozy i białego cukru 188

bardzo wilgotne i delikatne w smaku. Choć wygląda jakby było niedopieczone jest w pełni jadalne oraz smaczne. Bez problemu można je wyciągnąć z formy i pokroić. Dyniowe ciasto czekoladowe powstało bez mąki, laktozy oraz dodatku białego cukru. A dokładny przepis znajdziecie poniżej:) Wartości odżywcze na całość: 1168 kcal(...)blendujemy. Na koniec wsypujemy posiekane drobno orzeszki. Mieszamy. Tak przygotowaną masę przkładamy do formy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 50-60 minut. Po wyciągnięciu pozostawiamy do wystudzenia.  Polewa W kąpieli wodnej  rozpuszczamy olej kokosowy z czekoladą. Polewamy ciasto. Wierzch można udekorować wiórkami kokosowymi lub posiekanymi orzeszkami. Ciasto najlepiej smakuje schłodzone przez noc w lodówce

Health-Fit-Life
Pyszny sernik z bezą 152

już inny przepis na sernik z bezą , ale ten dzisiejszy trafi bardziej do tych z Was, którzy lubią nieco mniej słodkie ciasta. Jasne, jest tu słodka beza, ale zrównoważyłam ją mniej słodkim sernikiem, a całość wyszła niesamowicie. To będzie zdecydowanie mój ulubiony sernik z bezą! A jeśli lubicie pyszne klasyczne pyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: –  sernik(...)tradycyjny –   sernik z jagodami –  biszkopt z truskawkami –  tort czekoladowy z owocami –  sernik z borówkami –  sernik z malinami –  szybki biszkopt z rabarbarem –  najlepsze kruche ciasto ze śliwkami –  prosta szarlotka –  sernik z kajmakiem –  blok czekoladowy PYSZNY SERNIK Z BEZĄ Przygotowanie: 2 h Składniki spód: – 120 g herbatników – 50 g rozpuszczonego masła

nietylkopasta.pl
Keto muffinki brownie z kremem czekoladowym (low carb) 198

przygotowania: 20 min + 15 min pieczenia Ilość: 10 sztuk Przygotowanie Wszystkie składniki na ciasto dodajemy do jednej miski (czyli mąkę kokosową , erytrytol / odżywkę białkową , kakao , proszek do pieczenia , sól , olej kokosowy , mleczko kokosowe , jajka ) i mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta. Do foremek na muffinki dodajemy ciasto do 2/3 ich wysokości . Muffinki pieczemy przez 15 min w temperaturze(...)minut ). Jeśli jesteście niecierpliwi możecie włożyć krem na 5 min do lodówki . W międzyczasie przygotowujemy wiórki czekoladowe oraz siekamy orzechy na mniejsze kawałki. Gdy krem zgęstnieje dobrze go mieszamy i smarujemy nim przestudzone muffinki. Od razu dekorujemy muffinki, posypując je wiórkami czekoladowymi i orzechami , jeśli będziecie zwlekać posypki mogą się nie przykleić do kremu. Muffinki w związku

WegePrzepis
KLASYCZNY MURZYNEK Z POWIDŁAMI 332

spełnić w nieco bardziej ekstremalnych warunkach, bez udogodnień i dobrego piekarnika. Ale murzynek z powidłami to klasyk, więc musiał udać się nawet na łonie natury. KLASYCZNY MURZYNEK Z POWIDŁAMI 2 jajka (użyłam L - w temperaturze pokojowej) 1 szklanka cukru kryształu 2 szklanki mąki pszennej 4 łyżki kakao 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej(...)Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzewam do 175 stopni Celsjusza. Keksówkę (lub małą kwadratową formę 20x20) smaruję delikatnie masłem i wykładam papierem do pieczenia. Dzięki obecności masła, papier przyklei się do formy i nie będzie się przesuwał podczas przelewania ciasta do formy. Jaja wbijam do miski, dodaję cukier i ucieram na jasną, gładką i puszystą masę.  Mąkę, proszek do pieczenia

W kuchni Karmel-itki
Makowa panienka 445

wyczerpania składników. Do ubitej jednolitej masy jajecznej dodawać stopniowo suche składniki, mleko i olej. Dokładnie wymieszać. Ciasto wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temperaturze 160 stopni przez około pół godziny. Krem cytrynowy (możecie również biszkopt przełożyć kremem budyniowym bez soku z cytryn): sok z 3-4 cytryn lub ¾ szklanki cytrynki (zaprawa cytrynowa) – dałam(...)lodówki na godzinę. Ostudzony biszkopt przekroić na pół. Przełożyć kremem.  Wierzch można udekorować lukrem lub polewą czekoladową. Ja wybrałam drugą opcję. Rozpuściłam 1 tabliczkę mlecznej czekolady z orzechami w kąpieli wodnej i rozcieńczyłam z odrobiną mleka. Posmarowałam polewą wierzch ciasta. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Makowiec 170

bakaliami (zostawiając odstępy od brzegów), zwijam od góry i dołu, następnie zwijam wzdłuż jak roladę. Drożdżowy makowiec piekę 25 minut w temp. 190 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Wybieram środkową półkę piekarnika. Jest pięknie wyrośnięty! Następnym razem ciasto podzielę na dwa i upiekę w dwóch keksówkach, będą niższe. Gotowy wyjmuję, studzę, dekoruję lukrem (do szklanki cukru(...)wody, wymieszać dokładnie i szybko) i obsypuję kandyzowaną skórką pomarańczową. Smacznego! Do przepisu wykorzystałam masę makową z bakaliami Helio   Polecam także świąteczne keksy oraz pierniki – smacznego! Keks czekoladowo-bananowy Keks makowy Keks z bakaliami i płatkami migdałów Ciasto piernikowe Pain d’épices Piernik bez jajek oraz wiele przepisów na serniki, które znajdziesz na moim blogu

Zasmakuj Kuchni
Torcik czekoladowy z kremem kokosowym 227

czekoladowy z puszystym kremem kokosowym. Wygląda trochę jak ciastko oreo, a w smaku przypomina nieco popularną wuzetkę. Pomysł na taki torcik powstał po tym jak zrobiłam omleta brownie ( przepis ) i stwierdziłam, że fajnie by do tego pasował jakiś biały krem. I tak powstał ten szybki mini torcik, który jest także bezglutenowy oraz nie zawiera mleka. Ciemna warstwa jest zrobiona bez(...)Ciasto jest dość puchate i przypomina biszkopt. Piekłam je w małej formie (średnica 20 cm) i na dwa razy, ale można również zrobić to za jednym razem i przekroić po upieczeniu.  Wierzch można też polać roztopioną gorzką czekoladą, wtedy na pewno będzie się bardzo ładnie prezentować. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień, po nocy spędzonej w lodówce. Składniki: Ciasto

Healthy food explorer