Wspomnienie zimowej focacci i o tym, co w szkole słychać 185egzaminie muszę przygotować słynne duńskie kransekage , i jestem tym lekko przerażona, ale... W trzy tygodnie się nauczę, prawda...? Przynajmniej taką mam nadzieję... Póki co pomalutku pieczemy ciasta czekoladowe, cytrynowe i marchewkowe, dzisiaj przygotowaliśmy karmel, a jutro będę lepiła różyczki z marcepanu i malowała czekoladą. Świetna zabawa! Szkoda tylko, że tak daleko od domu... Dzisiaj mam dla Was przepis na focaccię(...)Przesiać mąkę do dużej miski. Po środku zrobić wgłębienie, wkruszyć drożdże, zasypać cukrem i zalać połową wody. odstawić na 10-15 minut. Po tym czasie dodać resztę wody, zagnieść ciasto. Dodać oliwę, sól, drobno posiekany rozmaryn, tymianek i skórkę z pomarańczy. Wyrobić gładkie ciasto, odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę. W tym czasie obrać cebule, pokroić w piórka. Na patelni
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tarta cytrynowa z chia wegańska, bez cukru, bez glutenu 245wykonaniu, do ozdoby możemy użyć dowolnych świeżych, miękkich owoców, bardzo polecam… (inspiracja ze strony bojongourmet.com ). Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tarta cytrynowa z chia wegańska, bez cukru, bez glutenu Składniki: Spód: 200g migdałów 50g wiórków kokosowych szczypta soli 2-3 łyżki syropu z agawy lub klonowego lub daktylowego Nadzienie: 230g orzechów nerkowca(...)proszę uważać, jak dostanie się choć trochę wody mleczko nie będzie chciało się ubić) i ubić ją mikserem. Dodać syrop z agawy, wymieszać. 5. Ubite mleczko wyłożyć na wierzch ciasta, wyrównać. Ciasto ozdobić świeżymi owocami i od razu podawać. Smacznego! :) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl
Mała Cukierenka
Tort delicja cytrynowo pomarańczowy 190cytrynowa 1 galaretka pomarańczowa 200g czekolady białej 2 łyżki masła 1 łyżeczka żółtego barwnika opakowanie cukru cytrynowego Delecta Biszkopt przygotowujemy zgodnie z przepisem, do cukru dodajemy opakowanie cukru cytrynowego. Gotowe ciasto mieszamy z połową łyżeczki barwnika żółtego, pieczemy i studzimy. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
Gotowanie i blogowanie
Cytrynowiec 196końcu ciepło pięknie, słonecznie, aż chce się żyć, a żeby żyło się jeszcze przyjemniej zapraszam na lekkie, piankowe, orzeźwiające ciasto, które na pewno zasmakuje wszystkim, nie tylko miłośnikom cytrynowych smaków. Robiłam je wiele razy i zawsze znikało błyskawicznie. Biszkopt: 3 jajka szczypta soli 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku(...)cukru pudru Dodatkowo: 24 herbatniki Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno z cukrem i dodaję do niej żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Wykładam na masę cytrynową wyrównuję i pokrywam całość warstwą herbatników i gotowe. Ciasto najlepiej smakuje schłodzone podawane co najmniej na drugi dzień
Cynamonowe szczęście
Sernik z herbatnikowy z karmelem, chałwą i suszonym rabarbarem 96Wielkanoc kojarzy się z sernikiem, kremowym kawałkiem tego ciasta pachnącym cytrynowym twarogiem. Osobiście nie pamiętam tych wiosennych świąt bez sernika na stole… Na nadchodzący wielkanocny czas mam dla Was nowy, bardzo ciekawy przepis – na sernik herbatnikowy. Kluczowe w nim jest mocne rozdrobnienie maślanych herbatników. Powinny przypominać pył. Sernik smakuje niezwykle ciekawie, a wzbogacony cytrusowymi smakami z pewnością uświetni
Raj dla Podniebienia
Halloweenowe babeczki duszki 178Halloween już niedługo i mam dla Was kilka inspirujących przepisów na pyszne urocze babeczki. Dziś babeczki duszki. Czytaj więcej »
Ana Mari's world
Ciasteczka cytrynowe 116Szybkie, mało pracochłonne i bardzo smaczne ciasteczka to super propozycja kiedy ma się ochotę na coś słodkiego ;)
Prosty przepis na
Cytrynowo-migdałowe popękane ciastka 175cookies crincle” i trafiłam na ciastka migdałowe, jak włoskie amaretti, bo są przygotowane na mące migdałowej, czyli dodatkowo są bezglutenowe. Dodałam do nich cytrynę i uzyskałam smak cytrynowo-migdałowy. Ciasto jest proste w przygotowaniu i nie wymaga chłodzenia. Idealny wypiek w godzinę. Polecam te stronę . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Cukiniowe ciasto 129Każdy, kto zna i lubi ciasto marchewkowe, powinien spróbować ciasta z cukinii . Wykonanie jest identyczne, smak podobny, a składem można zaskoczyć swoich gości. Jest pulchne, lekkie
niecodziennikpary
Odrywane ciasto drożdżowe z cynamonem i kardamonem 218Jeśli lubisz ciasta drożdżowe to spróbuj także i tych ciast i drożdżówek: Słodki chlebek drożdżowy-chałka z migdałami i słonecznikiem Najpyszniejsze ciasto drożdżowe z waniliowym serem i cytrynowym lukrem Drożdżowe ciasto rozetowe z migdałami Jak upiec dobre ciasto drożdżowe, które zawsze wychodzi? Jeśli nie wychodzi Ci ciasto drożdżowe, albo boisz się zabrać za nie - zerknij do krótkiego poradnika
Codzienna kuchnia niecodzienna
Mufinki cytrynowe, przepis z przedszkola 162Pyszne mniam, mniam. Mam ten przepis od kucharek z przedszkola Bajka. Dzieciaki się zajadały. Wszystkie składniki zmiksować za pomocą miksera na gładką masę. Wlać ciasto do
Kuchnia Pokoleń
Najłatwiejsze ciasto drożdżowe ze śliwkami 169skórką do dołu), posypać kruszonką i wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Piec około 40 minut (do suchego patyczka). Wersja "na bogato": po wystudzeniu polać ciasto lukrem cytrynowym (sok z cytryny wymieszany z cukrem pudrem). Smacznego
Moja kraina smaków
Kanapki z awokado i łososiem 279Kanapki z awokado i łososiem to zdrowe, bardzo dietetyczne śniadanie. Awokado i łosoś zawierają w sobie cenne i zdrowe składniki odżywcze. Łosoś zawiera dobrze przyswajalne i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik z herbatnikowy z karmelem, chałwą i suszonym rabarbarem 173Wielkanoc kojarzy się z sernikiem, kremowym kawałkiem tego ciasta pachnącym cytrynowym twarogiem. Osobiście nie pamiętam tych wiosennych świąt bez sernika na stole… Na nadchodzący wielkanocny czas mam dla Was nowy, bardzo ciekawy przepis – na sernik herbatnikowy. Kluczowe w nim jest mocne rozdrobnienie maślanych herbatników. Powinny przypominać pył. Sernik smakuje niezwykle ciekawie, a wzbogacony cytrusowymi smakami z pewnością uświetni
Raj dla Podniebienia
Pieguski, czyli cytrynowo-makowe babeczki (bez oleju) 189Mięciutkie, wilgotne i sprężyste ciasto przepełnione cytrynową nutą, pełne chrupiących ziaren maku – takie są te cytrynowo-makowe babeczki. Zatem nie zwlekajcie, tylko działajcie, bo pieguski same się nie upieką Polecam! Składniki (na 12 babeczek/muffinek): 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki brązowego cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki maku 1/2 szklanki mleka roślinnego 1/2 szklanki musu
Lamarida.pl
Scones na jogurcie z dżemem pomarańczowym 308Makaron z pulpecikami w sosie pomidorowym Makaron z pulpecikami w sosie pomidorowym to typowa włoska p... Drożdżówka ze śliwkami i makiem Drożdżówka ze śliwkami i makiem to rustykalne ciasto, które ... Babka cytrynowa Prosta babka cytrynowa, która powinna posmakować każdemu, kt... Ciasto z kaszą manną i truskawkami Ciasto z kaszą manną i truskawkami to kolejny smak lata. Del... Post Scones
Poezja smaku
Cupcakes cytrynowe z dwukolorowym kremem i czerwonymi owocami 224Piękne, letnie, kolorowe cupcakes cytrynowe ze śmietankowym, różowym kremem. Udekorowane sezonowymi, intensywnie czerwonymi owocami. Świetnie wyglądają zarówno na zdjęciach, jak i w rzeczywistości, a smakują równie wybornie - cytrynowe ucierane ciasto, puszysta kremowa chmurka oraz słodko-kwaśne owoce. Idealne na przyjęcie urodzinowe, baby shower czy imprezę ze znajomymi. Składniki Babeczki wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej 125 g miękkiego masła
Słodkie inspiracje
Wysoki tort bezowy z lemon curd i granatem 228Witajcie kochani! Dzisiaj zapraszam na pyszny, fantastyczny tort bezowy. Uważam, że jest prosty w przygotowaniu, wszystko dokładnie opisałam i pokazałam na filmie . Tort jest chrupiący od
Mała Cukierenka
Cytrynowe pajączki na Halloween 171foremka, czy nawet kieliszek oraz sprawne ręce i trochę cierpliwości (wałkowanie nóżek i ich przyklejanie troszkę trwa). Ciasteczka są bardzo smaczne, kruche, ale nie twarde, o przyjemnym, delikatnym, cytrynowym smaku. Ciasto najlepiej zrobić wieczorem, a pieczenie i dekorowanie zostawić na drugi dzień, ponieważ po wyrobieniu ciasta, musi ono pole żakować kilka godzin w lodówce. Oczy pajączków to gotowe, cukrowe ozdóbki
MyCookBook.pl